Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ Ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στις εκκλησιαστικές υποθέσεις Ελλάδας. Άσκηση πιέσεων για αναγνώριση σχισματικών Ουκρανίας. Συνάντηση Ιερώνυμου-Brownback και Pyatt.

Σαφή απροκάλυπτη και προκλητική ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της εν Ελλάδι Ορθόδοξης εκκλησίας όσο και σε αυτές του ελληνικού κράτους σηματοδοτεί η συνάντηση του Ιερώνυμου με τον επικεφαλή της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ. 
 »Ζητήματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα, τις σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών αλλά και το ζήτημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας συζήτησαν σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρέσβη Samuel Brownback ». Παρών ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ο Geoffrey Pyatt με διπλωματικούς ακόλουθους.
Την Τρίτη 7 Μαϊου ο Brownback θα γινόταν δεκτός στο Άγιο Όρος από Ηγουμένους Μονών και τον πολιτικό Διοικητή Κ. Δήμτσα.
Όλα αυτά σημαίνουν άσκηση πιέσεων στην Εκκλησία Ελλάδας εκτός των άλλων να προσυπογράψει την σχισματική κίνηση Βαρθολομαίου στην Ουκρανία που αποτέλεσε την αφορμή για την εκδήλωση μέγα σχίσματος στους κόλπους της Ορθοδοξίας κατ΄αρχήν με Ρωσία και έπεται συνέχεια. Δρομολογούνται εξελίξεις ίσως και πριν το καλοκαίρι από πλευράς ελληνικής Εκκλησίας στο ουκρανικό που άρχισε να τελματώνει όσον αφορά την αποδοχή της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας σε σχισματικό μόρφωμα στην Ουκρανία.
Τώρα θα ξέρουμε αν η Ι Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας ή Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αναγνωρίσει το σχισματικό μόρφωμα Βαρθολομαίου στην Ουκρανία αυτό θα οφείλεται για μια ακόμη φορά στον αμερικάνικο παράγοντα….Θα πρόκειται για μια υπαγορευμένη από ξένο παράγοντα πολιτική απόφαση που δεν θα πρέπει να γίνει ουδόλως σεβαστή από τη βάση ως άνευ προηγουμένου….
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΕΝΝΗΤΗ ΑΓΕΝΝΗΤΗ-ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ- ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ' ΑΥΤΗ, ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ- ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ- ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΝΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΝΟΟΣ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ. ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ΧΕΓΚΕΛ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΗΝΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
Αμέθυστος 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/5/19 8:34 μ.μ.

    Να επαναστατήσουν (οι Γερμανοί) απέναντι σε τί; Στο, άγνωστο πια, ελληνικό πνεύμα, που φώτιζε τον κόσμο μέχρι και το τέλος του "Βυζαντίου" ή και ακόμα παραπέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαλαρωσε11/5/19 1:57 μ.μ.

    ολοι θα ξεβρακωθουν. Ειναι ευλογια αυτο που επιτρεπει ο Κυριος. Ολα θα τα οδηγησει στο ασπρο μαυρο ωστε κανεις να μην μπορει να πει δεν ειδα δεν οιδα δεν ακουσα.
    ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ.
    https://www.osotir.org/2019/04/10/i-tragodia-t%e1%bf%86s-oukranik%e1%bf%86s-ekklisias/

    ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗς

    https://tasthyras.wordpress.com/2019/05/11/%cf%80%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%cf%83%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%81/

    ΑπάντησηΔιαγραφή