Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Η απειλή του ακρωτηριασμού της Ελλάδας


Λογικά δεν θα τολμήσει η Τουρκία να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Ελλάδας, η οποία είναι η μοναδική χώρα στην ιστορία που παραμένει ακόμη βυθισμένη στην κρίση, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια; Με τις προοπτικές της να επιδεινώνονται κάθε φορά, ημέρα με την ημέρα, αντί να βελτιώνονται; Ή μήπως είναι κανείς τόσο αιθεροβάμων, ώστε να πιστεύει πως η Ελλάδα βγήκε από την κρίση με το δημόσιο και με το ιδιωτικό χρέος της στη στρατόσφαιρα και με τους δανειστές της να υφαρπάζουν ότι βρουν, χωρίς καμία απολύτως αντίδραση των ιθαγενών;
“Πώς συμπεριφέρεσαι όταν ο αντίπαλός σου σε ενημερώνει για το συντριπτικό πλήγμα που θα σου επιφέρει, προτού ακόμη προχωρήσει σε αυτό; Το εκλαμβάνεις ως πραγματική απειλή και ψάχνεις ικανούς τρόπους αποτελεσματικής αντίδρασης ή πείθεις τον εαυτό σου πως δεν θα λάβει σάρκα και οστά η εξαγγελθείσα απειλή; Ενισχύεις την άμυνά σου για να αποτρέψεις το κακό ή στρουθοκαμηλίζεις, διότι δεν αντέχει ο ευαίσθητος ψυχισμός σου την αναμέτρηση;
Αντιδράς δεόντως ή παραλύεις από τον φόβο; Από τις σοβαρές απαντήσεις σε αυτές τις φαινομενικά απλές ερωτήσεις κρίνεται η εθνική επιβίωση της Ελλάδος…. Ο νικητής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου Ο. Τσόρτσιλ έχει πει πως ολόκληρη η Ιστορία του κόσμου συνοψίζεται στο γεγονός ότι, όταν τα έθνη είναι ισχυρά, δεν είναι πάντοτε δίκαια και όταν επιθυμούν να είναι δίκαια, δεν είναι πια ισχυρά» (πηγή)..
Επικαιρότητα
Πόσο πιθανή είναι αλήθεια η σύγκρουση με την Τουρκία; Ενδεχομένως ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα να παραδίδεται αμαχητί, όπως στο ΔΝΤ το 2009; Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να το αποφύγει ή/και να προετοιμασθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Είναι τόσο ανόητη ώστε να περιμένει πως θα μας σώσουν οι Η.Π.Α.; Θα αποδεχθούν οι Έλληνες όπως αποδέχθηκαν τα μνημόνια, τη χρεοκοπία του PSI από τους πατριδοκτόνους, την εξορία των παιδιών τους, την εξαθλίωση και τον διεθνή εξευτελισμό τους, καθώς επίσης την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, την προβλεπόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου υπό την τουρκική όμως κυριαρχία;
Θα τολμήσει ποτέ μία ελληνική κυβέρνηση να πάψει να σκύβει το κεφάλι στους Γερμανούς και στους Τούρκους; Να αντιδράσει στο βίαιο εποικισμό της πατρίδας μας από τους παράνομους μετανάστες που στέλνει η Τουρκία, στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που διεξάγει εναντίον μας;  Ή μήπως θα συνεχίζεται η πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων, έως ότου οι Έλληνες χάσουν όλα τους τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία; Με επόμενη τραγωδία το βίαιο ακρωτηριασμό της Ελλάδας που ξεκίνησε ήδη από τη Μακεδονία και εξελίσσεται στη Θράκη, ενώ θα καταλήξει στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας; Η κυρία Νομικού πάντως έγραψε τα εξής, σε άρθρο της που αναφερόταν στο βαρύ τίμημα της ελληνικής δειλίας:
“Δεν έχω τίποτα εναντίον της Τουρκίας. Όταν όμως τα αεροπλάνα της εισβάλλουν στον εθνικό μας εναέριο χώρο παράνομα, επίσης στα πλαίσια ενός ασύμμετρου πολέμου, τότε πιστεύω πως πρέπει να καταρρίπτονται αφού προηγηθεί μία επίσημη προειδοποίηση. Ένα τελεσίγραφο. Είμαι σίγουρη άλλωστε πως η πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί η Ελλάδα, φοβούμενη να αντιμετωπίσει τους εισβολείς, είναι λανθασμένη. Πως όταν σκύψεις το κεφάλι μία φορά, δεν θα έχει τελειωμό.
Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, όταν η Τουρκία στέλνει με θράσος τα πλοία της για να προβούν σε γεωτρήσεις εντός της δικής της ΑΟΖ. Τα πλοία αυτά πρέπει ασφαλώς να βυθίζονται, φυσικά επίσης μετά από μία επίσημη προειδοποίηση. Εάν δεν το κάνει η Ελλάδα στηρίζοντας την Κύπρο όπως οφείλει, οι Τούρκοι θα κάνουν γεωτρήσεις ακόμη και στη Ραφήνα, ξεκινώντας από την Καστελόριζο και την προσάρτηση του.
Κυβερνήσεις όμως που είναι τόσο δειλές, ώστε να μην προβαίνουν σε ανακήρυξη της ΑΟΖ ούτε καν με την Κύπρο, με την Αίγυπτο και με τη Λιβύη, ενώ ξεπουλούν ακόμη και εθνικά ονόματα χωρίς κανένα αντάλλαγμα, όπως τη Μακεδονία, δεν είναι σε θέση να προστατεύουν την πατρίδα τους. Οι λαοί όμως που τους το επιτρέπουν εκλέγοντας τες, έχουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες και πρέπει κυριολεκτικά να ντρέπονται” (πηγή).
Είναι αλήθεια υπερβολικά τα λόγια της ή μήπως απλά ρεαλιστικά και προφητικά, με την απειλή πλέον να ευρίσκεται προ των πυλών; Λογικά δεν θα τολμήσει η Τουρκία να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Ελλάδας, η οποία είναι η μοναδική χώρα στην ιστορία που παραμένει ακόμη βυθισμένη στην κρίση, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια; Με τις προοπτικές της να επιδεινώνονται κάθε φορά, ημέρα με την ημέρα, αντί να βελτιώνονται; Ή μήπως είναι κανείς τόσο αιθεροβάμων, ώστε να πιστεύει πως η Ελλάδα βγήκε από την κρίση με το δημόσιο και με το ιδιωτικό χρέος της στη στρατόσφαιρα και με τους δανειστές της να υφαρπάζουν ότι βρουν, χωρίς καμία απολύτως αντίδραση των ιθαγενών;
Κλείνοντας, νομίζουμε πως είναι περιττές οι προειδοποιήσεις για μία καταιγίδα που φαίνεται πια δια γυμνού οφθαλμού. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτή καθεαυτή η καταιγίδα, αλλά το μέγεθος της ντροπής που θα νοιώθουν οι πρόγονοι μας για τους σημερινούς απογόνους τους. Για μία γενιά που δυστυχώς οδηγεί στην καταστροφή ότι δημιουργήθηκε μέσα σε τόσους αιώνες, με κόπο, με αυτοθυσία, με θάρρος και με πόνο.
«Οι "ξένες επενδύσεις" της ΝΔ είναι στην ουσία το ξεπούλημα» (Βιλιάρδος, Τι λέει ο νόμος 28/11/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου