Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ας ετοιμαζόμαστε! Η σιωπή τους, προάγγελος τραγικών εθνικών δεινών


Του Γιώργου Νούτσου

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι... Κομπασμοί λεκτικοί περί υπεράσπισης της Εθνικής μας κυριαρχίας από τη μια, αλλά και κατάπτυστη έντεχνη αναδίπλωση από την άλλη, πως εάν φτάσουμε στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, δεν θα χαθεί ο έλεγχος !!! Σε κάτι από Σημίτη μου φέρνει όλο αυτό, για να καταδείξει πως το πολιτικό μας σύστημα δομικά πάσχει, καθώς με όλους τους τρόπους και τους τόνους κραυγάζει, πως με εντολές άλλων πορεύεται, χωρίς να τολμά να εκπέμψει την άκρως αναγκαία αποτρεπτική αποφασιστικότητα την ώρα που τα ιερά και τα όσια μας απειλούνται...

Φοβάμαι και οργίζομαι. Όχι δεν φοβάμαι τους Τούρκους. Τους δικούς μας "ολίγιστους" φοβάμαι, που όλα δείχνουν πως αρχίζουν και συμβιβάζονται με την ιδέα της συνεκμετάλλευσης, με ότι οδυνηρό μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την Ελλάδα μας και τον Ελληνισμό...

Και φτάνω στο καίριο ερώτημα, που παρά τα πάμπολλα παρόμοια αγωνιώδη ερωτήματα που τίθενται καθημερινά από τον τύπο, από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και γεωστρατηγικούς αναλυτές, ακόμα δεν έχει απαντηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση...


ΓΙΑΤΙ η Ελλάδα και η Κύπρος δεν ανακηρύσσουν επιτέλους και δεν οριοθετούν χτες κιόλας, την μεταξύ τους ΑΟΖ;

ΓΙΑΤΙ η Ελλάδα δεν έχει καν καταθέσει ακόμα στον ΟΗΕ, μονομερώς έστω, τις συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας της, ανατολικά της Κρήτης;

ΓΙΑΤΙ με αυτές τις δόλιες παραλείψεις της επιτρέπει στην Τουρκία να αποκτά, έστω και αυθαίρετα, έστω και με τρόπο σαθρό, νομικό έρεισμα, για να πατήσει τις αυριανές της διεκδικήσεις;

Βγείτε κύριε Πρωθυπουργέ και απαντήστε…

Βγείτε κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών και διασκεδάστε την ανησυχία της Ελληνίδας και του Έλληνα, που νιώθουν πως το πολιτικό μας σύστημα αποδεικνύεται εθελόδουλο και κατώτερο των περιστάσεων.

Φοβάμαι, πως και μόνο η σιωπή τους, είναι απάντηση και μάλιστα οδυνηρή για την Ελλάδα μας και την αυθυπαρξία της...!

Οπότε ας ετοιμαζόμαστε φίλοι για τα χειρότερα...
Κι αυτά δεν είναι ο πόλεμος με τους Νεοοθωμανούς, αλλά, όπως όλα δείχνουν, ο εν όψει προαποφασισμένος ντροπιαστικός Εθνικός αυτοχειριασμός μας...!

kostasxan

ΚΟΤΕΤΣΙ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ. ΕΙΧΑΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΟΚΚΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΚΟΤΤΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΩΡΙΜΟΥ ΣΚΕΨΕΩΣ, ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΟΤΤΑ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
Ο ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ. 
ΑΣ ΜΗΝ  ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ.. ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ. 
ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ, ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Τ' ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΛΙΓΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΘΑΡΡΟΣ.

Αμέθυστος

9 σχόλια:

  1. Στις 28 Ιουνίου ο Σ.Καλεντερίδης είχε μεταφράσει και δημοσιεύσει το κείμενο του επικεφαλής του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προς την Τουρκική Κυβέρνηση που έλεγε επί λέξη ότι θα είναι καταστροφή για την Τουρκία εάν Ελλάδα Αίγυπτος και Κύπρος οριοθετήσουν ΑΟΖ.
    Οι πολιτικοί μας το γνώριζαν. Δεν έπραξαν τίποτα. Σήμερα τρέχουν με ενστάσεις και διαβήματα, χωρίς καν να κάνουν επίσημη καταγγελία.
    Γιατί αφού δεν έχουμε διακηρύξει ΑΟΖ όλα αυτά τα χρόνια, όλα είναι στον αέρα και πρέπει να συρθούμε στο Διθνές Δικαστήριο της Χάγης.
    Η Τουρκία έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που εκτελεί μεθοδικά βήμα-βήμα, και μέσα σε αυτό είναι και ο εξοπλισμός 'αστακού' για να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα όπως έκανε στην Κύπρο το ΄74, τα οποία όχι μόνο δεν έμειναν ατιμώρητα αλλά της έδωσαν τα ερείσματα που χρειαζόταν για να έχει σήμερα αξιώσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου ακόμα ΚΑΙ της Συρίας. Το ίδιο θα κάνει (και ήδη το κάνει) με την ΑΟΖ της Ελλάδας.
    Διεκδικούσε τόσα χρόνια το μισό Αιγαίο. Σήμερα μετά τις έρευνες που έκανε, αφού ανακάλυψε ότι το Αιγαίο είναι φτωχό και ότι τα κοιτάσματα εντοπίζονται στην γραμμή από Κύπρο μέχρι Κρήτη και Λιβύη, προχώρησε στο Μνημόνιο με την Λιβύη, στέλνοντας (ΗΔΗ εδώ και πολύ καιρό) εξοπλισμό στην κυβέρνηση της Τρίπολης, και σήμερα και στρατό, απειλώντας πλέον ΑΜΕΣΑ και την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο με νέο Αττίλα.

    Η Κύπρος με τις συμφωνίες που έχει κάνει με τις μεγάλες πολυεθνικές Εταιρείες αξιοποίησης υδρογονανθράκων, θα παίρνει τουλάχιστον για τα επόμενα 25 χρόνια γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το οικόπεδο Αφροδίτη.
    Αυτό το ποσό αν πολλαπλασιαστεί επί 7-8 (όσα είναι τα θαλάσσια οικόπεδα), δίνει 4 δις ετησίως στα Ταμεία του κράτους. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της Κύπρου (περίπου το μισό της ΑΕΠ). Αν το αναγάγουμε σε δικά μας δεδομένα θα ήταν σαν να παίρναμε 50 δις ετησίως.
    Λοιπόν η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να το δεχτεί αυτό, να αυξηθεί οικονομικά και γεωπολιτικά το ελληνικό μέρος της Κύπρου και η Ελλάδα, και αυτή να κάθεται στην γωνία.
    Από την άλλη κανείς δεν πρόκειται να την σταματήσει. Είναι ο καλύτερος πελάτης των ΗΠΑ Ρωσίας και Ε.Ε. όσον αφορά όχι μόνο τα οπλικά συστήματα, αλλά και πλήθος άλλων πραγμάτων με εμπορικές συμφωνίες που έχει κάνει.
    Από τα 90 εκατομμύρια πληθυσμού, έχει φτάσει σε λίγο διάστημα τα 130, με παράλληλη εκτίναξη του ΑΕΠ της, και επιπλέον έχει εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια, στενή εμπορική διασύνδεση και ηγεμονία πάνω σε όλες τις χώρες του λεγόμενου μουσουλμανικού τόξου.
    Μόνο από την τελωνειακή σύνδεση με την Ευρώπη έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια 156 δις αφού τα προϊόντα της μπαίνουν χωρίς δασμούς, 'θάβοντας' τα δικά μας.
    (συνεχ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς σήμερα μετά από μακρόχρονη κατάρρευση, 'φύγαμε' πια απ΄το επίπεδο της 'μικρότερης ή μεγαλύτερης ανάπτυξης' και της ελάφρυνσης ή όχι του Χρέους κτλ... και μπήκαμε στη φάση (που κάποιοι προειδοποίησαν απ΄την αρχή) του κινδύνου του ακρωτηριασμού, του κινδύνου της ίδιας μας της ύπαρξης, της μετατροπής μας με στρατιωτικό ή όχι τρόπο σε μελλοντικό προτεκτοράτο-'τμήμα της Τουρκίας'.
    Γιατί με τον ενδοτισμό και τον φόβο, και κυρίως με την οικονομική μας πλέον πλήρη ομηρεία, θα συρθούμε (μετά από τετελεσμένα ή όχι) σε διπλωματικά τραπέζια, όπου το «μισά-μισά», θα έχει και αυτό ξεπεραστεί.
    Θα είμαστε μια φθίνουσα σε όλα τα επίπεδα μάζα Ελλήνων κάτω από τους νεο-Οθωμανούς.
    Δεν ήταν τυχαία τα 80 τούρκικα σήριαλ που προετοίμασαν ψυχολογικά την ελληνική κοινωνία την τελευταία δεκαετία.
    Ήταν η εξοικείωση με το τούρκικο στοιχείο, ήταν για να πούμε ότι βρε παιδιά και οι Τούρκοι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, και να δεχτούμε πιο εύκολα την επιδιωκόμενη υποτιθέμενη «συγκυριαρχία» (συνεκμετάλλευση), η οποία προφανώς θα είναι μια κανονική επικυριαρχία των Τούρκων, εφόσον ακόμα και αν γίνει αναίμακτα και ήπια (με διπλωματικό τρόπο), καθώς εμείς συρρικνωνόμαστε (η προοπτική είναι να πέσουμε στα 8 εκατ. γερασμένου πληθυσμού σε 15 χρόνια), σε συνδυασμό και με τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων μεταναστών, καταλαβαίνουμε ότι θα μεταφραστεί σε απορρόφησή μας από την Τουρκία.
    Είναι τελειωμένα τα πράγματα σε βάθος χρόνου.
    Μόνη μας ελπίδα εδώ που φτάσαμε είναι να σηκώσουμε ανάστημα, όπως έκαναν πάντα οι Έλληνες στους εθνικούς κινδύνους, να συσπειρωθούμε και να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο, με πάνω απ΄όλα την βοήθεια του Θεού, την οποία θα έχουμε μόνο με την επιστροφή και την μετάνοια.
    Η πνευματική μας άλωση και αποστασία τόσα χρόνια, μας οδήγησε και στο πολιτικό-οικονομικό αλυσόδεμα από ξένα κέντρα εξουσίας, όπως και στον κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/19 12:55 μ.μ.

    H Tουρκια δεν νιαζεται τοσο για εξορυξεις γιατι αυτες ξερει οτι θα τις εκμεταλευτουν οι πολυεθνικες . Η Τουρκια οσο και να φαινεται αδιανοητο στους μετρ της γεωπολιτικης ενδιαφερεται να κατακτησει ολοκληρη την Ελλαδα . Να την καταπιει και να της πιει το αιμα . Αυτο που ουτε σκεφτοταν επι Κεμαλισμου γιατι τοτε ηταν ο ψυχρος πολεμος και μπορουσε η ΕΣΣΔ να την καταβροχθισει ολοκληρη και ετσι και για να βηξει επαιρνε αδεια απο τις ΗΠΑ . Η ιστορια ειναι μια συνεχης σειρα απο αδιανοητα . Αλλωστε γυρω στο 1985 θυμηθειται εσεις οι καπως παλιοτεροι οτι ουτε που σκεφτομασταν οτι θα διαλυονταν η υπ .αριθμον 1 στρατιωτικη δυναμη ΕΣΣΔ οτι Ρωσοι και Ουκρανοι θα τρωγονταν σαν χωριατες για την Κριμαια , οτι η Πολωνια θα ηταν στο ΝΑΤΟ και οτι το Ισλαμ θα κυρητε τζιχαντ που ειχε να κυρηχτει απο τον καιρο των Αραβων χαλιφηδων . Τοτε ολοι οι Αραβες ηγετες ( Αραφατ , Κανταφι , Σανταμ , Ασαντ ) ηταν κοσμικοι και το Ισλαμ περιγραφοταν σαν φολκλορικη αναμνηση . Και ομως ολα γιναν και σημερα η δεκαετια του 1980 μοιαζει γεωπολιτικα μακρυτερη απο τον πολυπολικο κοσμο της εποχης των Σταυροφοριων . Δυστυχως η τωρινη Ελλαδα δεν ξερει ουτε που βρισκεται ουτε ποιοι ειναι οι φυσει φιλοι της ουτε οι φυσει εχθροι της . Δεν μπορει να ξεχωρισει καν ποιοι απο τους λαθρομεταναστες που ειναι ηδη εντος ειναι φανατικα μωαμεθανοι και ποιοι απλως τυπικα . Ποιοι ειναι τουρκοφιλοι και ποιοι οχι . Αν συνεχισουμε ετσι οταν ερθει η κρισημη στιγμη θα στραφουμε κατα των εν δυναμει φιλων και η Τουρκια με αυτους που θα νομισουμε εμεις φιλους θα πνιξει τον Ελληνισμο στο αιμα του . Αλλη μερα Αμεθυστε θα γραψω ποιοι ειναι οι φιλοι και ποιοι οι εχθροι οι ορκισμενοι εχθροι . Αν και βλεποντας την τουρκολαγνια μεγαλου μερους του λαου δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να πουλας καθρεφτες σε τυφλους . ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο πόλεμος είναι μια θαυμάσια θεραπεία για λαούς που βυθίζονται στην αδυναμία και στην άνεση και γίνονται αξιοκαταφρόνητοι.Διεγείρει ένστικτα που σαπίζουν με την ειρήνη.Ο πόλεμος και η καθολική στρατιωτική θητεία είναι απαραίτητα αντίδοτα στη θηλυπρέπεια της δημοκρατίας.Όταν τα ένστικτα μιας κοινωνίας την ωθούν τελικά να απαρνηθεί τον πόλεμο και την κατάκτηση η κοινωνία είναι παρηκμασμένη, είναι ώριμη γιά τη δημοκρατία και την κυριαρχία των καταστηματαρχών"
    (απόσπασμα από το βιβλίο του WILL DURANT Η περιπέτεια της Φιλοσοφίας)

    Ακόμα και το "ειρήνη πάσι" που από το ιερό βήμα ακούς από τον ιερέα να εύχεται, αν το
    αποκτήσεις, με μεγάλο πόλεμο το κρατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/12/19 12:47 π.μ.

    Ένα τελευταίο σχόλιο από εμένα τον πρεσβύτερο σέ ηλικία και όχι σέ νου των σχολιαστών χωρίς καμία αιχμή . Τελευταίο για τα ελληνοτουρκικά .Θεέ μου δώσε μυαλό στους Τούρκους να έχουμε ειρήνη . Καλύτερα κυριαρχία των καταστηματαρχών παρά κυριαρχία των νεκροθαφτων . Καλύτερα χιπικες ψευδαισθήσεις παρά το κλάμα του Βερντέν . Καλύτερα κορίτσια με σορτς παρά γκρεμισμένες οικοδομές .Γιατί αν αρχίσει κάτι ποτέ δεν ξέρεις πότε και πώς θα τελειώσει . Ο Φωτάκος στα απομνημονεύματα του αναφέρει ότι ο Κολοκοτρώνης μετά την περίλαμπρη νίκη των Δερβενακίων είχε προτιμήσει να είχε τελειώσει η μάχη με συμβιβασμό παρά με τόσο αίμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο αλλά πάντα να ευχόμαστε ειρήνη . Με δυο παππούδες πολεμιστές του 22 και πατέρα πολεμιστή του εμφυλίου ίσως κάτι να ξέρω . Για πολλούς της γενεάς μου Γούντστοκ και κλέφτικο τραγούδι δεν συγκρούονται. Τέμνονται .ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα πολύ σωστά τα σχόλια του φίλου ΑΜ, θα ήθελα συμπληρωματικά στο δεύτερο, να μεταφέρω τα λόγια του αναλυτή Νίκου Ιγγλέση προς τον Γ.Σαχίνη για να συμπληρωθεί η εικόνα.
    Είναι από εδώ (αξίζει να ακούσουμε το βίντεο). :
    http://radio984.gr/post/nik-igglesis-anapotrepti-i-sygkroysi-me-tin-toyrkia-anagkaia-i-apotropi/

    Από το 1ο λεπτό:
    Σαχίνης:Η Τουρκία έχει αλλάξει 'πίστα' και εμείς προσποιούμαστε ή κάνουμε ότι προσποιούμαστε ότι δεν το έχουμε καταλάβει.
    Ιγγλέσης: Ο πόλεμος δεν είναι η ένοπλη σύγκρουση.Ο πόλεμος προετοιμάζεται πριν με πολλές άλλες ενέργειες, και η ένοπλη σύγκρουση είναι το τελευταίο και καθοριστικό στάδιο..
    Δηλαδή ο εχθρός κατ΄αρχήν βάζει στόχους και σχεδιάζει πως θα τους υλοποιήσει.
    Ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του, αποκτά τα απαραίτητα οπλικά συστήματα, ασκεί απειλές και εκφοβισμό, εκτελεί υβριδικές επιχειρήσεις, κατά της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ (λαθρομετανάστες) και του πατριωτικού φρονήματος του αντιπάλου, εκτελεί ψυχολογικές επιχειρήσεις, προπαγάνδα και πολλά άλλα.
    Αυτός ο πόλεμος έχει ξεκινήσει από την πλευρά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα από το 1974, με την κατάληψη της Κύπρου, το casus belli το 1995, και φτάνει πια προς την τελική του έκβαση. Αυτό που έγινε με την Λιβύη είναι απλώς ένα επεισόδιο αυτού του πολέμου.

    Η Τουρκία λόγω του μεγέθους της επιδιώκει μια ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
    Για την υλοποίηση αυτών των στόχων έχουμε εκτός από την Κύπρο:
    1.εισβολή στην Συρία
    2.εισβολή στο Ιράκ
    3.βάσεις στο Κουβέϊτ
    4.βάσεις στο Σουδάν
    5.δημιουργία προγεφυρώματος στην Λιβύη που μέχρι το 1911 ήταν τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    Η Ελλάδα ως το ισχυρότερο κράτος στα σύνορά της, αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο στις γεωστρατηγικές επιδιώξεις της και γι’ αυτό πρέπει να ηττηθεί και να υποταχθεί.
    Η απειλή είναι μια ΑΠΕΡΑΝΤΗ απειλή. Δηλαδή δεν περιορίζεται σε ένα σημείο. Δεν περιορίζεται ούτε στην θάλασσα, της Α. Μεσογείου, ούτε μόνο στην Κύπρο, ούτε μόνο στα νησιά του Αιγαίου, ούτε μόνο στην Θράκη.
    Είναι μια απέραντη απειλή. Απειλείται ο ελληνισμός και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι οι Έλληνες και οι πολιτικοί. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει ούτε από διπλωματικές ενέργειες ούτε από παραινέσεις.Η Τουρκία βασίζεται στην στρατιωτική της ισχύ.
    Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσει αυτό ο Ελληνισμός τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης θα έχει.
    Yπάρχουν διαφορετικών ειδών πόλεμοι: επιθετικός, επιδρομικός, προληπτικός, πόλεμος δια αντιπροσώπων, αμυντικός, εθνικοαπελευθερωτικός, κοινωνικός (εμφύλιος) κ.α.
    Η ένοπλη σύγκρουση είναι το τελευταίο και καθοριστικό στάδιο ενός πολέμου.
    Όταν όλα αυτά θα έχουν γίνει, τότε αρχίζει η ένοπλη σύρραξη που μπορεί να είναι περιορισμένη αν ο αντίπαλος ηττηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα (ίσως εντός ωρών) ή γενικευμένη αν ο αντίπαλος προβάλλει σθεναρή αντίσταση.
    Η κατευναστική πολιτική που ασκείται, από την εποχή των κυβερνήσεων Σημίτη, οφείλει άμεσα να τερματιστεί. Η κατευναστική πολιτική δεν εξημερώνει το «θηρίο» αλλά του ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη, γιατί δείχνει αδυναμία και έλλειψη αποφασιστικότητας.
    Ο Ελληνισμός χρειάζεται αξιόπιστη και επαρκή αποτρεπτική πολιτική. Χρειάζεται ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
    Τη δεκαετή εποχή των μνημονίων δεν αγοράστηκε «ούτε μία βίδα» κάποιου νέου οπλικού συστήματος. Το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν η παραμονή της χώρας στο Ευρωσύστημα.
    Το 2019 η Ελλάδα δανείστηκε 9 δις, μέσω της έκδοσης ομολόγων, αλλά από αυτά, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την άμυνα. Υπάρχουν πάνω από 20 δις σε ταμειακά διαθέσιμα, αλλά προορίζονται για την εξυπηρέτηση του Χρέους που δημιούργησε το ευρώ και απαγορεύεται από τους δανειστές να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστί όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται· εν μεν γαρ τη οι παίδες
    τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω οι πατέρες τους παίδας."(Ηρόδοτος).
    Για να μην παρεξηγηθώ,το πνεύμα του σχολιου μου(18/12/19 4.34μ.μ μέσω της αναφοράς στο απόσπασμα του βιβλίου του Will Durand),δεν είναι ότι επιθυμώ,όπως και κάθε σώφρων άνθρωπος, τον πόλεμο (και η οικογένεια μου έχει δώσει στην πατρίδα αρκετούς).Όμως πολλές φορές βλέπουμε να επιτρέπει ο Θεός να γίνεται.Για αυτό καλύτερα να τον παρακαλούμε όχι "Θεέ μου δώσε μυαλό στους Τούρκους να έχουμε ειρήνη" αλλά "δώσε μυαλό σε μας να αναπνέουμε μόνο γιά Σένα."και όλα τ'άλλα θα τα φροντίσει Εκείνος.
    "Εὐλογητὸς εἶ Κύριε, δίδαξόν με τὰ δικαιώματά σου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν μου επιτρέπετε να προσθέσω ότι η λέξη 'πόλεμος' έχει πολλές έννοιες. Το απόσπασμα του Ιγγλέση (που συμπίπτει με όσα λένε οι περισσότεροι αναλυτές γεωπολιτικής), είναι ότι εδώ πρόκειται για μια άλλη μορφή πολέμου, μακροχρόνια, μεθοδευμένη, ύπουλη, που θα καταλήξει μόνο στο τελευταίο στάδιο (και πάλι ΙΣΩΣ), σε στρατιωτικοποίηση και σε κλασσικά πολεμικά γεγονότα.
    Και ίσως μόνο για λίγες μέρες ή και λίγες ώρες.
    Για να αναγκαστούμε μετά να συρθούμε σε τραπέζια αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, και αποδοχής τετελεσμένων, της αρπαγής της ΑΟΖ και ότι άλλο προκύψει (όλα είναι ανοιχτά).
    Επομένως μπορεί να μην υπάρξει καν αίμα.
    Μπορεί να μην δούμε την κλασσική μορφή πολέμου, εκτός κάποιας περιορισμένης κλίμακας πολεμικά γεγονότα ίσως και χωρίς θύματα (αυτά τουλάχιστον μας έχουν πει οι άγιοι Γέροντες για τα ελληνοτουρκικά).
    Όμως αυτό θα είναι η τελική ενέργεια, όταν ήδη θα έχει ουσιαστικά ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, αυτός ο ιδιότυπος μακροχρόνιος και ύπουλος (κανονικότατος) πόλεμος.

    Επιπλέον κάτι ακόμα, συμπληρωματικά σε αυτά που είπε ο φίλος Νίκος Κ.
    Ο πόλεμος εκτός των άλλων εννοιών, των αρνητικών που περιγράφουμε, έχει και μία ύψιστη θετική έννοια. Πόλεμος φύλαξης Θερμοπυλών, πόλεμος ΕΠΙΘΕΣΗΣ απέναντι στο κακό (πνευματικός πόλεμος).
    Σε αυτή την τελευταία έννοια, το απόσπασμα του Will Durand ταιριάζει απόλυτα. Έτσι περιγράφεται η κατάσταση της ακηδίας και του πνευματικού ύπνου, όταν δεν έχουμε 'αιτίες πολέμου' (εννοείται πνευματικού).
    Επίσης 'ταιριάζει' (έρχεται ως 'φυσικό' επακόλουθο) σε παρηκμασμένες κοινωνίες λόγω (ας το πω έτσι) 'δαρβινικής΄αυτορρύθμισης' (για να 'ισορροπήσει' το 'σύστημα' συσσωρευμένης 'ενέργειας' από την μία και 'αδράνειας' από άλλη).
    Ως προς τον κλασσικό πόλεμο, ο Θεός όντως τον επιτρέπει κάποιες φορές για γενική μετάνοια, ως έσχατο μέτρο παιδαγωγίας.
    Εύχομαι κι εγώ όπως κι εσείς να μην ζήσουμε πράγματα που υπάρχουν μόνο στην φαντασία της γενιάς μας. Εύχομαι να ελκύσουμε το Έλεος του Θεού όπως μας έχουν πει και οι Άγιοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς!Το πνεύμα προηγούμενου σχολίου μου ήταν αυτό που ανέφερε η φίλη Μαρία Π.Η τελευταία πράξη του πολέμου,που τη φρίκη της η γενιά μας στη χώρα μας ακόμη δεν έχει ζήσει,είναι απ'όλους θέλω να πιστεύω απευκταία.Όμως αυτή είναι η τελευταία πράξη.Νομοτελειακά,θα φτάσεις εκεί,αφού έχεις ήδη περάσει απ'όλες τις άλλες πράξεις πολέμου ως αρνητικός πρωταγωνιστής.Ατομικά με μαλθακότητα(όλη μέρα στο κινητό),ναρκισσισμό(οι selfies σου στο facebook),ειδωλολατρεία(λατρεία για τις αγορές σου) και πολλά άλλα,ενώ νικητής στις πρώτες φάσεις του πολέμου θα ήσουν αν είχες κατηχηθεί για το συνεχή πόλεμο με όλα αυτά και με τον αόρατο εχθρό που αναφέρουν και οι πατέρες.Κάνοντας μια παράφραση στο γνωστό αγιορείτικο:"αν πεθάνεις πριν πεθάνεις,δε θα πεθάνεις όταν πεθάνεις"να πω:"αν κάνεις πόλεμο πριν πόλεμο γίνει πόλεμος δε θα κάνεις πόλεμο όταν γίνει πόλεμος". Συλλογικά όλοι βλέπουμε τους τρόπους που καθημερινά αποφεύγουν τον πόλεμο πολιτικοί και εκκλησιαστικοί ταγοί όταν πρόκειται να βγάλουν τα κάστανα απ'τη φωτιά.Έχοντας αυτά κατά νου,δηλαδή όλες τις πράξεις του πολέμου πριν την τελευταία,διατύπωσα το πιο πάνω σχόλιο και ζητώ συγνώμη αν σκανδάλισα κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή