Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ισπανία: 950 θάνατοι κατά τη διάρκεια της νύχτας


Ξεπέρασε τους 10.000 ο αριθμός των θανάτων στην Ισπανία καθώς στον τραγικό απολογισμό προσετέθησαν άλλοι 950 άνθρωποι, οι οποίοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νεκρών μέχρι στιγμής στην Ισπανία που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο καταγεγραμμένων θυμάτων μετά την Ιταλία. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 8% από την Τετάρτη, φθάνοντας τα 110.238.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας της χώρας Σαλβαδόρ Ιλα μιλώντας στο κοινοβούλιο έκανε λόγο για μια χαραμάδα ελπίδας.

«Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, είπε. Η καμπύλη έχει σταθεροποιηθεί. Έχουμε φτάσει στην κορύφωση της καμπύλης και τώρα μπαίνουμε στην καθοδική πορεία».

kostasxan

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/4/20 12:55 π.μ.

    Το 2015 πόσοι νομίζετε ότι πέθαναν από γρίπη στην Ιταλία; 54.000 άνθρωποι. https://st.ilsole24ore.com/art/notizie/2016-02-24/perche-2015-italia-sono-morte-54mila-persone-piu-9percento-173100.shtml?uuid=ACB9EFbC&refresh_ce=1

    Δεν υπονοώ ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα, απλώς να έχουμε μία πραγματική εικόνα του πως έχουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aς περιμένουμε ίσως καλύτερα νά κλείσει ο χρόνος, διότι μόλις άρχισε η κρίση καί δυστυχώς εξελίσσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μου επιτρέψετε να πω κάποια πράγματα σχετικά, χωρίς να θέλω να κάνω καμία υπόδειξη, απλά να μεταφέρω όσα τουλάχιστον έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.
    Ο ιός αυτός έχει κάποια χαρακτηριστικά που τον διαφοροποιούν απ΄τους υπόλοιπους ως προς την επικινδυνότητα, με την έννοια των πολλών παραμέτρων που υπεισέρχονται στο τελικό αποτέλεσμα.

    1.Τα στοιχεία των αυξημένων θανάτων γρίπης είναι πριν κάποια χρόνια. Έκτοτε έχουμε αντιγριπικά εμβόλια που έχουν μειώσει πολύ τους θανάτους.Για τον κορονοϊό δεν υπάρχει τίποτα.Ούτε καν αντιπυρετικό εκτός από Depon.Εκτός αυτού, ο κορονοϊός έχει ξεκινήσει εδώ και 1 μήνα (δειλά δειλά στην αρχή) αλλα αν δείτε τις καμπύλες θανάτων είναι πολύ αποκαλυπτικές ως προς τον ρυθμό αύξησης.
    2. Οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται κατά την διάρκεια ή και λίγο μετά την ανάρρωση, επομένως ο άρρωστος εκ των πραγμάτων προσέχει, ή τον αποφεύγουν οι άλλοι για να μην κολλήσουν.
    Ο νέος κορονοϊός, μεταδίδεται για 14 (τουλάχιστον) μέρες από ανθρώπους φαινομενικά υγιέστατους που μπορεί να νοσήσουν μετά ή και να μην νοσήσουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσουν πάρα πολλούς ανθρώπους χωρίς να το ξέρουν, επί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
    3.Ποτέ δεν είδαμε στολές, μάσκες, και απολύμανση σε Νοσοκομεία, λόγω κρουσμάτων γρίπης.
    Γιατί; Γιατί ο κορονοϊός δεν είναι γρίπη, έχει πολύ βαρύτερες συνέπειες είτε άμεσες είτε έμμεσες, και γιατί αν ένας γιατρός ή νοσηλευτής κολλήσει γρίπη εκδηλώνει συμπτώματα, επομένως θα πάρει αναρρωτική άδεια 3-4 μέρες.Τώρα βλέπουμε καραντίνα 14 ημερών ακόμα και προληπτικά με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Επίσης βλέπουμε πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές να πεθαίνουν.
    4. Έχουμε ΄παράπλευρες απώλειες' λόγω της απότομης αύξησης και της κατάληψης των Νοσοκομείων, αλλά κυρίως λόγω των αυστηρών μέτρων και της απομόνωσης που απαιτείται, που έχουν κάνει ολόκληρα Νοσοκομεία και ολόκληρες πτέρυγες να χρησιμοποιούνται μόνο γι αυτό, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς και πάρα πολλές άλλες κατηγορίες (ασθενείς με AIDS, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, και άλλοι) να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα Νοσοκομεία (ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες) και κανονική ροή της θεραπείας.
    Επίσης δεν πηγαίνουν εθελοντές αιμοδότες για να μην κολλήσουν κορονοϊό, με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια έλλειψη αίματος, για όσους κάνουν συνεχώς μετάγγιση όπως όσοι έχουν Μεσογειακή αναιμία, κ.α., με αποτέλεσμα νέους θανάτους.
    5. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στα στοιχεία της Κίνας. Το λέγαμε εδώ και καιρό, ότι η πραγματική εικόνα θα φανεί τώρα.
    6. Τα (υποτιθέμενα γιατί και αυτό μένει να φανεί) χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας, όπως εξηγούν οι λοιμωξιολόγοι, δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση μικρότερη επικινδυνότητα και λιγότερους θανάτους, αλλά μάλλον το αντίθετο, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη μολυσματικότητα δηλ. ένας 'ειδικός' μηχανισμός μετάδοσης (14 συνεχόμενες μέρες πριν την εκδήλωση, όπως και διατήρηση του ιού σε επιφάνειες επί πολλές ώρες).
    (συνεχ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτή την εκπομπή εξηγεί ο καθηγητής Γενετικής Ζ.Σκούρας στον Π.Σαββίδη πως έχουν τα πράγματα με τους ιούς: https://www.youtube.com/watch?v=2mGcvbCeCA8
    Ο ιός είναι ένας ζωντανός οργανισμός, έστω και αν δεν είναι ούτε καν ένα κύτταρο, αλλά είναι απλώς ένα τμήμα γενετικού υλικού, DNA ή RNA. Λοιπόν, ο κάθε ιός που προσβάλει έναν ξενιστή, άνθρωπο ζώο ή φυτό, αναπτύσσει και έναν διαφορετικό μηχανισμό συμπεριφοράς.
    Οι ιοί με μεγάλη θνησιμότητα όπως π.χ. ο Έμπολα, ακριβώς επειδή σκοτώνουν γρήγορα τον ξενιστή, αυτό λειτουργεί ως μπούμερανγκ, γιατί 'αυτοκαταστρέφονται΄με τον θάνατο του ξενιστή επομένως δεν μπορούν να μεταδοθούν σε πολλούς.
    Αντίθετα, όσοι έχουν ένα υποτιθέμενο χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας, το κάνουν όπως εξηγεί, για να μην σκοτώσουν άμεσα τον ξενιστή και αυτοκαταστραφούν, αλλά να έχουν μια δυναμική επί πολλές μέρες μεταδίδοντας σε πάρα πολλούς, με αποτέλεσμα στο τέλος τα συνολικά θύματα να είναι πολύ περισσότερα, ακριβώς γιατί η διάδοση θα είναι απείρως μεγαλύτερη. Άρα ο κορονοϊός είναι φονικότερος.
    7. Ο κορονοϊός είναι ακόμα σχετικά άγνωστος. Κάθε μέρα ακούμε κάτι καινούργιο. Ακούμε για προσβολή σε εγκέφαλο σε καρδιά σε νεφρά, και για μόνιμες βλάβες στους πνεύμονες σε όσους ανάρρωσαν. Αυτά μένει βέβαια να στοιχειοθετηθούν περαιτέρω, αλλά ήδη υπάρχουν τα δεδομένα.

    Αυτά είχα να πω, χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποστηρίξω το γενικό lock-down, γιατί υπάρχουν άλλοι τρόποι, όπως περιορισμός μόνο των ευπαθών ομάδων, και ένας μαζικός έλεγχος του πληθυσμού και απομόνωση των κρουσμάτων.
    Η καταστροφή των οικονομιών θα οδηγήσει σε πολύ περισσότερους θανάτους και καταστροφή ολόκληρων κρατών.
    Αλλά τώρα, μάλλον αυτό που θα δούμε, θα είναι μια διαρκής εναλλαγή επιβολής και απόσυρσης μέτρων. Θα επιβάλλουν μέτρα καθώς θα αυξάνονται τα κρούσματα, και θα τα αποσύρουν καθώς θα καταστρέφεται η οικονομία. Δεν ξέρω αν και πως θα βρεθεί κάποιο σημείο ισορροπίας.
    Προφανώς όμως όχι μόνο δεν παραβλέπουμε όσα άλλα εξυφαίνονται με εργαλείο τον κορονοϊό, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε μπει σε μια μ.κ. (μετά κορονοϊού) εποχή με δραστικές (και αδιανόητες) αλλαγές και ανατροπές σε όλα τα πεδία, με ότι σημαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/4/20 10:44 π.μ.

    https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-ellinas-giatros-nea-yorki-einai-kolasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/4/20 1:17 μ.μ.

    O Φαίδων Βόβολης είπε ότι πεθαίνουν από γρίπη περίπου 60.000 σύνολο, στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή