Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Χεζμπολλά: «Έχουμε κατά νου μια εξίσωση την οποία δεν θα αποκαλύψουμε τώρα».


FB_IMG_1592412542666

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πέρασαν  στο στάδιο της εφαρμογής του νόμου του Καίσαρα στη Συρία, επιβάλλοντας για αρχή, κυρώσεις σε 39 πρόσωπα ή εταιρίες,  με επικεφαλή  τον νόμιμο Πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ Αλ-Άσαντ και τη σύζυγό του, κα Asma Al-Akhras Ασσαντ, αλλά και την 4η Ταξιαρχια του Συριακού Αραβικού Στρατού αλλά και εταιρείες οι οποίες διατηρούν βιωσιμότητα.
Ο  Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo απείλησε ότι ακολουθούν και άλλες κυρώσεις,  σοβαρότερες,  συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας ως οργανισμού ξεπλύματος μαύρου χρήματος (!) και άλλων δημόσιων θεσμών, οντοτήτων και προσωπικοτήτων.
Ενώ ήδη η συντριπτική πλειοψηφία του Συριακού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας λόγω του δεκαετή πολέμου, οι ΗΠΑ δεν αρκούνται στην κλοπή και εκμετάλλευση των συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων που έχουν καταλάβει στην έρημο, στον οργανωμένο βομβαρδισμό των σιτηρών,  στην καταστροφή των υποδομών και των βιομηχανικών μονάδων από τους τρομοκράτες που υποστήριξαν και συνεχίζουν να εργαλοιοποιούν σε Ιράκ και Συρία !
Πριν από τριάντα χρόνια,  παρόμοιες κυρώσεις είχαν επιβάλει και στον Ιρακινό λαό, πριν κατακτήσουν τη χώρα , σπέρνοντας  το θάνατο  σε πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες , εκ των οποίων τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά.
Η αμερικανική κυβέρνηση επιβάλλει τέτοιες κυρώσεις για να ταπεινώσει τους λαούς, να πολλαπλασιάσει τα δεινά τους, ευελπιστώντας  ότι αυτοί θα εξεγερθούν  ενάντια στις  κυβερνήσεις τους. Ελπίζουν ότι η ασφυκτική πίεση στον εκάστοτε λαό θα φέρει το αποτέλεσμα της ανατροπής των κρατικών και εθνικών θεσμών που δεν εξυπηρετούν τα αμερικανικά σχέδια και συμφέροντα.
Ωστόσο αυτη η θεωρία έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική και ανεπαρκής. Η Πείνα δεν ώθησε τον ιρακινό λαό να εξεγερθεί ενάντια στο καθεστώς του αείμνηστου Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. Ενώ στη Λωρίδα της Γάζας , η διαδικασία της επιβεβλημένης λιμοκτονίας , έδωσε αρνητικά αποτελέσματα,  αύξησε την αντοχή του κόσμου και της αντίστασης η οποία κλιμακώθηκε. Στις  πόλεις  που έγιναν οικονομικοί στόχοι αν και παρέλυσε η καθημερινή ζωή στην καρδιά των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, το φρόνημα της αντίστασης δεν κάμφθηκε.
Στη δε περίπτωση της Συρίας, υπάρχει και μια παράμετρος που παραμένει ανεξέλεγκτη .
Αυτή επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος της Λιβανέζικης Αντιστασης , Χεζμπολάχ . Μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι δυνάμεις της Χεζμπολά στήριξαν έμπρακτα με το αίμα τους, τη Συρία στον πόλεμό της κατά  της διεθνούς τρομοκρατίας και των δυτικών σπονσόρων της…
Ο κ. Nasrallah, σε τέτοιες στιγμές άμεσης απειλής για την επιβίωση των Σύριων και Λιβανέζων πολιτών, μάλλον αφήνει στην άκρη τη γλώσσα της διπλωματίας  και προσεγγίζει την κρίση με το ίδιο πνεύμα  αντίστασης που τον οδήγησε στην απελευθέρωση του νότιου Λιβάνου από την ισραηλινή κατοχή.
Ίσως αυτό να εννοούσε όταν σε τηλεοπτική ομιλία του σε λιβανέζικο κανάλι μια ημέρα πριν την επιβολή  των αμερικανικών μέτρων , δήλωσε:
«Έχουμε κατά νου μια εξίσωση  την οποία δεν θα αποκαλύψουμε τώρα».
Αυτή η αινιγματική  δήλωση  δεν αποκλείεται να υπονοεί ότι θα υπάρξει  εξισορροπιστική απάντηση που  θα επεκταθεί πέραν των συνόρων Συρίας και Λιβάνου…
Αναλυτές εκτιμούν ότι  ίσως χτυπηθούν   Αμερικανικοί και Ισραηλινοί στόχοι εκτός συνόρων  Λιβάνου και  Ισραήλ,  όλα τα μέρη στον κόσμο με τέτοιες εγκαταστάσεις αμερικανικών συμφερόντων είναι δυνητικοί στόχοι .
Εάν η τιμωρία για τέτοιες ενέργειες στόχευσης Αμερικανικών και Ισραηλινών στόχων είναι η ταξινόμηση της Λιβανέζικης Οργάνωσης  στους καταλόγους της τρομοκρατίας, τότε η Χεζμπολάχ δεν έχει να φοβηθεί κάτι… (ήδη συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους καταλόγους….)
Η Χεζμπολλάχ αυτοορίζεται ως κίνημα Αντίστασης αλλά στην περίπτωση που οι εχθροί χρησιμοποιούν το μη συμβατικό πολεμικό όπλο της επιβεβλημένης λιμοκτονίας ,  τότε και τα όπλα της Αντίστασης μετατοπίζονται από την άμυνα στην επίθεση, υιοθετώντας  επίσης την στρατηγική  «εποικοδομητικού χάους» . Αυτή τη στιγμή μελετάται σε βάθος η στρατηγική  και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν προκύψει κάποια ανορθόδοξη απάντηση.
Όταν ο Sayyed Nasrallah επιβεβαιώνει ότι αυτοί που συμπαραστάθηκαν στη Συρία στις πρώτες γραμμές της μάχης τα τελευταία εννέα χρόνια, είναι αυτοί οι ίδιοι που δεν θα τους αφήσουν να πέσουν από τα όπλα των κυρώσεων και δεν θα τους εγκαταλείψουν, αυτό σημαίνει ότι η απάντηση στο νόμο του Καίσαρα  δεν θα είναι μεταξύ των καθηκόντων των συριακών αρχών.
Ο Nasrallah και οι σύμμαχοί του στον άξονα της αντίστασης δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του ιρακινού σεναρίου πείνας στη Συρία και τον Λίβανο, δηλαδή τον αφοπλισμό σε αντάλλαγμα για την άρση των οικονομικών μέτρων τρομοκρατίας . Αυτός ο άξονας γνωρίζει καλά ότι οι αμερικανικές υποσχέσεις είναι ψευδείς και δεν μπορούν να εμπιστευθούν τις ΗΠΑ.
Τα εικαζόμενα χημικά και βιολογικά όπλα του Ιράκ και της Λιβύης, και η επιβεβαίωση ότι τελικά δεν υπήρξαν, δεν απέτρεψαν το στάδιο της εισβολής, της αλλαγής καθεστώτος, της κατάρρευσης των δύο κρατών και της εξάπλωσης του χάους.
Ο νόμος του Καίσαρα, που άρχισε να εφαρμόζεται απο χθες, μπορεί να έχει και τα αντίθετα απο τα αναμενόμενα  αποτελέσματα.
Οι φύλακες της Αντίστασης δεν θα περιμένουν την λιμοκτονία του Συριακού  και  Λιβανέζικου λαού και την συγκατάθεση των κυβερνήσεών τους στις αμερικανικές συνθήκες…. Το όπλο της αντίστασης μπορεί να αποδειχθεί ένα ισχυρό εργαλείο αποτροπής και να νικήσει εκείνους που επιβουλεύονται την ζωή και τη δημόσια υγεία των Λαών.  Δημόσια ή μυστικά…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/6/20 11:09 μ.μ.

    ''"Ακόμη και πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέλθουν στον πόλεμο, σχεδιαστές και αναλυτές κατέληγαν ότι στον μεταπολεμικό κόσμο πρέπει οι ΗΠΑ να πετύχουν αναμφισβήτητη εξουσία που να εξασφαλίζει τη μείωση των επιδιώξεων κυριαρχίας κάθε κράτους που θα θελήσει να εναντιωθεί στα διεθνή τους σχέδια. Σκιαγράφησαν μια πολιτική που θα προωθούσε στρατιωτική και οικονομική επικράτηση για τις ΗΠΑ σε μια «Μεγάλη Περιοχή» που θα συμπεριλάμβανε τουλάχιστον το Δυτικό Ημισφαίριο, τη Βρετανική Αυτοκρατορία και την Άπω Ανατολή και που θα επεκτεινόταν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της Ευρασίας '' http://theodotus.blogspot.com/2013/01/to.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή