Για το βιβλίο «Πτώση-Κρίση-Κόλαση ή η δικανική υπονόμευση της οντολογίας» μίλησε ο καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς στο βιβλιοπωλείο Άπειρος Χώρα.
Το έμβρυο δεν «ξέρει» τίποτα για τον τρόπο της ύπαρξής του μετά τη γέννηση - για τη μετά τον θάνατό του ζωή. Κανένα έμβρυο δεν «γύρισε πίσω» ποτέ, να ξαναγίνει έμβρυο μετά τη γέννησή του, ποτέ δεν επέστρεψε ως βρέφος στα έμβρυα, να τα «πληροφορήσει» ποια θα είναι η υπαρκτική τους πραγματικότητα μετά τη γέννησή τους!
Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή με πλήρη άγνοια και απόλυτη μοναξιά, όπως και φεύγει από τα εγκόσμια με πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα τη μετά τον θάνατό του.
Πραγματικότητα, ίσως, ανάλογη με τη διαφορά ανάμεσα στο έμβρυο και το λογικό υποκείμενο.
ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.
ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ. ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Η ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ.
ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ. ΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ, ΕΜΒΡΥΑ, ΧΑΠΙΑ ΣΤΑ ΠΟΤΑ, ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ.
ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ.
Εύγε, εύγε, εύγε! Ο κ. Γιανναράς δεν γνωρίζουμε πια αν έχη νοητική ισορροπία! Και να με συμπαθάτε... Αντιστέκεται στην Εκκλησία, στη Γένεση, στην πτώση, στην κρίση, αντιστέκεται σε όλα, δεν μπορεί να είναι έτσι όπως τα λέει η Παλαιά Διαθήκη, η Καινή Διαθήκη, το Ευαγγέλιο, οι Πατέρες, οι άγιοι... Χρειάζεται μια καινούργια Σύνοδος για να φωτίση αυτά ακριβώς τα αφώτιστα! Δεν είναι αρκετά η Γένεση, η Δημιουργία, ο προπτωτικός άνθρωπος, η πτώση, ο θάνατος ως πνευματικά γεγονότα! Δεν ήρθε ο Κύριος να σώση το απωλολός! Δεν υπήρξε η Θεοτόκος! Η Σταύρωση και η Ανάσταση, η Πεντηκοστή! όλα αυτά αγνοούνται, και μένει η διαφορά κτιστού και ακτίστου. Ποιοι είναι λοιπόν οι δαίμονες, υπήρξε πράγματι Εωσφόρος; Είναι "αίδια όντα", λέει σ' ένα σημείο! Αίδιο το κακό, πώς γίνεται αυτό; Και τί είναι οι υπόλοιποι Άγγελοι; Υπάρχει άραγες το "Στώμεν καλώς"; - Και όσοι παρακολουθούν μένουν σιωπηλοί και αμήχανοι, λόγω κεκτημένου κύρους του ομιλητή! Κι έτσι δεν μπορεί κανείς να ωφεληθή απέναντι σ' έναν περιπεπλεγμένο με "εκκλησιαστικά" θέματα, αλλά ασυνάρτητο πάντως λόγο... - Εύγε λοιπόν στο σχόλιο που συνοδεύει την ανάρτηση...
ΑπάντησηΔιαγραφήDen xero ti les esy file ton 1 kai 06 alla ego prin apo ligo egina sofoteros apo ton Oikoumeniko throno ton opoio latreyei os Theo o Giannaras. Sto blog loipon Anastasios enas arximandritis tou Oikoumenikou thronou pou einai kai diplothesitis giati einai taytoxrona kai papas stin Lamia dilose oti exei katalogo pou leei oti osoi papades pethanan apo covid den emvoliastikan. Etsi katalava ego o tapeinos Elladitis oti an eixe vrethei to emvolio as poume to 1000 pro Xristou simera tha zousan kai o Periklis kai I Aspasia kai tha mathainame apo proto xeri ta tou Xrysou Aionos. En oligois tha eixe epitefxthei I athanasia tou anthropinou eidous Kai tha vlepame ola ta pagosmia ton epomenon 1000 aionon. Ayti einai I sofia pou pigazei apo to Fanari alla emeis os Elladikoi vlaxoi den tin pianoume AM
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://paterikos.blogspot.com/2022/01/blog-post_403.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Είναι φυσικόν εις τον άνθρωπον να φέρηται προς την Θείαν μορφήν του Είναι. Άρα γε δεν συνίστατο εις τούτο ο «πειρασμός» (Γέν. γ ), τουτέστιν εις την εκμετάλλευσιν της «φυσικής» στροφής του ανθρώπου προς την αμετάθετον αιωνιότητα, και εις την υπό του εχθρού εισήγησιν της ιδέας του δυνατού της επιτεύξεως της ποθουμένης [//336] Θεώσεως άνευ του «σκληρού» τούτου Θεού; Να πορευθή ουχί δια της μαρτυρικής σταυρώσεως (Γαλ. ε 24 25), αλλά δια της βρώσεως του απολαυστικού καρπού της γνώσεως του καλού και του κακού; «Και είδεν η γυνή, ότι καλόν το ξύλον εις βρώσιν και ότι αρεστόν τοις οφθαλμοίς ιδείν και ωραίον εστι του κατανοήσαι, και λαβούσα από του καρπού αυτού έφαγε και έδωκε και τω ανδρί αυτής μετ αυτής και έφαγον» (Γέν. γ 6). Και εν ταις ημέραις ημών συχνάκις είναι δυνατόν να συναντήσωμεν φορείς της αυτής ιδέας, ήτοι της αποκλίσεως από της σταυρικής οδού του Ευαγγελίου και της επιδιώξεως της ενώσεως μετά του Απολύτου μέσω της γνώσεως."
Μάλιστα.
ΑπάντησηΔιαγραφή