Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η λέξη «τελεσίδικα» αφορούσε αποφάσεις αμετάκλητες και οριστικές.
- Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
Ωστόσο η κυβέρνηση δίνει νέο νόημα στη λέξη για μία κατηγορία του πληθυσμού της χώρας, τους λαθρομετανάστες, για τους οποίους το «τελεσίδικα» σημαίνει πλέον «ξανακάνε αίτηση ασύλου, συνεχίζοντας να έχεις χαρτιά, επιδόματα, σπίτια και δικαιώματα για όσο καιρό εκκρεμεί η εξέταση».
Αφού η αίτηση ασύλου του απορριφθεί, ο αιτών δεν χαρακτηρίζεται πρόσφυγας, αλλά είναι επισήμως λαθρομετανάστης που μπούκαρε από τα σύνορα παράνομα. Αυτό αυτομάτως τον ρίχνει κατηγορία και εκεί που απολάμβανε όλα τα αγαθά που προβλέπουν οι νόμοι για τους παράνομα εισελθόντες γίνεται παράνομος, χωρίς χαρτιά και χάνει όλες τις παροχές, ενώ κινδυνεύει με απέλαση.
Καθώς οι λαθρομετανάστες είναι δεκάδες χιλιάδες, εάν όχι εκατοντάδες, αν και μοιράζουμε ουκ ολίγα άσυλα, η κυβέρνηση σκέφτηκε να αλλάξει το νόημα της λέξης «τελεσίδικα» και να το κάνει «ε, και τι έγινε;». Εφτιαξε λοιπόν μία πλατφόρμα, ώστε ο λαθρομετανάστης που δεν έχει πια λόγο ύπαρξης στη χώρα και παροχές να μπορεί να ξανακάνει αίτηση και να συνεχίσει να λαμβάνει τα προνόμια και την προστασία ως αιτών άσυλο.
Ο κ. Μηταράκης δηλαδή, οι φίλοι του στις ΜΚΟ και ο αντινατιβιστής πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του βρήκαν τρόπο όχι να απελάσουν όσους δεν δικαιούνται ασύλου, αλλά να τους κρατήσουν με όλα τα δικαιώματα που παρέχονται στους αιτούντες άσυλο. Όλο αυτό φυσικά δημιουργεί μία τεράστια πελατεία για τους δικηγόρους και τους λογιστές που θα κάνουν τη δουλίτσα με τη συμπλήρωση της μεταγενέστερης αίτησης στην πλατφόρμα, καθώς και για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που τα παραχωρούν σε ΜΚΟ και αλλοδαπούς με υψηλό τίμημα.
Αυτό το (υπ)αναπτυξιακό μέτρο θα σκέφτηκε η κυβέρνηση και θα έδωσε τη δυνατότητα σε λαθρομετανάστες να ξανακάνουν αίτηση μεταγενέστερα για το ίδιο αίτημα το οποίο έχει απορριφθεί τελεσιδίκως. Η πλατφόρμα δεν μας λέει πόσες μεταγενέστερες αιτήσεις μπορούν να κάνουν οι λαθρομετανάστες. Να υποθέσουμε ότι μπορούν να κάνουν τόσες αιτήσεις όσες χρειάζονται μέχρι να γίνει δεκτό το αίτημα ασύλου και να ανέβουν κλίμακα από αιτούντες άσυλο σε ασυλούχους. Ως ασυλούχοι πλέον αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες πολίτες σε ένα σωρό σημαντικούς τομείς με τον νόμο 4939/2022.
Τόσο αυτό το κόλπο όσο και μία σειρά διατάξεων, διαταγών, νόμων και οδηγιών εντάσσονται στο πλαίσιο της ίδιας καταστροφικής πολιτικής, η οποία έχει ως στόχο να κρατήσει και να νομιμοποιήσει στη χώρα εκατομμύρια αλλοδαπούς, κυρίως μουσουλμάνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με χίλιους τρόπους έχουν καταστήσει νόμιμο το παράνομο. Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν για να συνεχίσουν τον εποικισμό. Είναι ανεξάντλητοι.
*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle-Paris III
ΠΩς θα στείλουν πίσω τους παράνομους μετανάστες; Θα τους δεχθεί το Πακιστάν ή το Μαρόκο; Όχι φυσικά.Όταν λοιπόν εισέρχεται κάποιος που μετά δεν μπορείς να διώξεις, θα έπρεπε με νύχια και με δόντια να τον εμποδίσεις να μπεί.Τώρα μόνο δύο τρόποι υπάρχουν:Α)Πληρώνεις με πολλά χρήματα τις κυβερνήσεις των χωρών τους, ώστε να τους δέχονται πίσω.Β)Κάνεις έναν νόμο που να λέει: όποιος εισέρχεται παράνομα καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκισης, εκτός εαν, με την θέλησή του,χωρίς συνοδεία, φύγει από την χώρα.Αντιληπτό;...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα από αυτά, οπότε χαιρετίσματα.
Για να καταλάβουμε από πόσο ψηλά κατευθύνεται το ενδιαφέρον για την ''κλιματική αλλαγή''
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.pronews.gr/elliniki-politiki/t-keri-stin-ellada-tin-kyriaki-o-eidikos-apestalmenos-tou-t-mpainten-gia-to-klima/