Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Κώστας Γρίβας: Λόγω Ρωσίας τελειώνει η κυριαρχία Δύσης-Δυτικού λευκού ανθρώπου. Η Ασία συσπειρώνεται


Κώστας Γρίβας: Λόγω Ρωσίας τελειώνει η κυριαρχία Δύσης και Δυτικού λευκού ανθρώπου. Η Ασία συσπειρώνεται εναντίον της. Δείτε: Χρήστος Πουγκιάλης: Οι σαμποτέρ της εθνικής ασφάλειας. Το έγκλημα των τρένων:    • Χρήστος Πουγκιάλη...   Σχολιάζουμε τις επιπτώσεις εις βάρος της Δύσης, που έφερε η στάση έναντι της Ρωσίας. Εν συνεχεία παρουσιάζουμε τμήμα από την εκπομπή «Ο Εξαρχείων» με τον Ανδρέα Μαζαράκη, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM, της 16-3-2023.


Είναι γενικά γνωστό πως η ιστορία μπορεί να χωριστεί χοντρικά σε δύο εποχές. Η πρώτη είναι η εποχή του πρωτόγονου πολιτισμού, ενώ η δεύτερη περιλάμβανει την ανάπτυξη διαφόρων υψηλών πολιτισμών, οι πιο σημαντικοί των οποίων είναι ο κινεζικός, ο ινδικός, ο ελληνο-ρωμαϊκός και ο δυτικός. 
Το βασικό χαρακτηριστικό ενός πρωτόγονου πολιτισμού είναι πως με κανένα τρόπο δεν είναι γεωγραφικά περιορισμένος σε μία περιοχή ή τοπίο, ή και σε μία ήπειρο ακόμη. Εκτείνεται σε όλη μας την γη και γι' αυτό έχει μια πλανητική διάδοση. Βασικά είναι ένας πρωτόγονος πολιτισμός ο ίδιος παντού στη γηΑυτή όμως η συμπεριληπτική τάση δεν ισχύει για τους υψηλούς πολιτισμούς. Αυτοί είναι περιορισμένοι σε μία συγκεκριμένη γεωγραφικά κλειστή περιοχή (π.χ στην ινδική υπο-ήπειρο, την λεκάνη της Μεσογείου κτλ), έχουν τις ρίζες τους, για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του ΄Οσβαλντ Σπέγκλερ, στην «μητέρα γη» τους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δικαιολογεί το γιατί είναι κατάλληλο να μιλάμε στον ενικό για τον πρωτόγονο πολιτισμό, ενώ πρέπει να εφαρμόζουμε πάντα τον πληθυντικό όταν θέλουμε να μιλήσουμε γενικά για «υψηλούς πολιτισμούς». 

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΗ Η ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ. Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΒYΣΣΑΛΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου