Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Δημήτριος Κούβελας υπέρ των εκτρώσεων.

                                      

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: αδιαπραγμάτευτη αξία είναι η ζωή, δεν είναι η όποια ανεύθυνη και εγωιστική συμπεριφορά που αυθαίρετα ονομάζουμε «δικαίωμα». Είναι «δικαίωμα» η αφαίρεση μίας ανυπεράσπιστης ανθρώπινης ζωής κ. Κούβελα; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ξεφύγετε όλοι εσείς οι υποψήφιοι διαχειριστές της ζωής μας από το νεοταξικό ανθρωποκτόνο αφήγημα του αρρωστημένου δικαιωματισμού;

Ο Θεός δεν έδωσε στον άνθρωπο την ελευθερία για να κινείται προς το κακό. Ο αυτάγαθος Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Του.

Λέγει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: «...ο άνθρωπος εκτίσθη παρά Θεού και είναι αυτεξούσιος, αλλά δια να κινήται εις μόνον το καλόν, και όχι εις το κακόν, και έχει δύναμιν και ελευθερίαν εις το να κάνει μόνο τα καλά έργα, και όχι τα κακά. Και τούτο δηλών ο Απόστολος έλεγε ‘Κτισθέντες επί έργοις αγαθοίς (αλλ’ όχι και επί κακοίς), ίνα εν αυτοίς περιπατήσωμεν’ (Εφ. β’. 10)»

Και συμπληρώνει:

«Δεν ηθέλησεν όμως και να τον αναγκάση εις το αγαθόν (επειδή τούτο δεν είναι του αγαθού ίδιον), αλλά εποίησεν αυτόν αυτεξούσιον, καθ’ ομοίωσιν εδικήν του (και αυτός γαρ εστίν αυτεξούσιος) ήτοι, του έδωκε μίαν φυσικήν δύναμιν μετα λόγου ορεκτικήν (ως λέγει ο θείος Μάξιμος, διαλέξει προς Πύρρον), με την οποίαν να κινήται εις το καλόν, όχι ηναγκασμένος και βιαίως, αλλ’ αυτεξουσίως και θεληματικώς, φερόμενος εις αυτόν, τόσον από τον έμφυτον λόγον, ο οποίος έχει αντικείμενόν του την αλήθειαν, όσον και από την έμφυτον θέλησιν, ήτις έχει αντικείμενόν της το αγαθόν...»

Η ελευθερία και το αυτεξούσιο λοιπόν δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται από τους παπαγάλους της πολιτικής ορθότητας ως «επιχειρήματα» για την διάπραξη του κακού, όταν ο ίδιος ο Θεός έχει δώσει αυτά τα χαρίσματα στον άνθρωπο για να πράττει το καλό, με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να θεωρείται δικό του το καλό, του ανθρώπου, με την δική του θέληση πραττόμενο και όχι βιαίως επιβαλλόμενο από τον Θεό.

Στο κακό εκπίπτει ο άνθρωπος από την αδυναμία του και όχι επειδή τον οδηγεί εκεί το αυτεξούσιό του και η ελευθερία που του έδωσε ο Θεός. Αλλοίμονο εάν ο Θεός έδινε την ελευθερία στον άνθρωπο για να πράξει το κακό. Ο Θεός είπε στον άνθρωπο τί πρέπει να κάνει και τί δεν πρέπει να κάνει και του έδωσε την «φυσική ροπή» προς το καλό. Φαίνεται όμως ότι οι πολιτικοί έχουν για δάσκαλο τον μισόκαλο διάβολο, που αρέσκεται, όπως γνωρίζουμε από την εποχή ακόμα του Αδάμ και της Εύας, στο να καλλιεργεί και να προκαλεί την πτώση του ανθρώπου για να πράττει το κακό που θα τον χωρίσει από τον Δημιουργό του και θα του φέρει τον ΘΑΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και τους ακούμε συνέχεια να ονομάζουν την πτώση ΔΙΚΑΙΩΜΑ, την αμαρτία ΔΙΚΑΙΩΜΑ, την δολοφονία ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Πλήρης ανατροπή της τάξης του Θεού. Για να καταλάβουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει και ποιό αφεντικό έχουν όλοι αυτοί που διεκδικούνε την ψήφο μας.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/23 12:06 π.μ.

    Για να γίνουμε ακριβείς: η γυναίκα αλλα και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θέλει και να επιθυμεί το οτιδήποτε, να κλέψει, να σκοτώσει, να εκβιάσει κλπ. Αυτο το ''θέλω'' που υπάρχει μέσα στο μυαλό του ουδείς μπορεί να το εμποδίσει. Η κοινωνία όμως μπορεί να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτου του ''θέλω'' : πχ, οι ιατροί να απαγορεύεται να κάνουν εκτρώσεις, οι φαρμακοβιομηχανίες να απαγορεύεται να βγάζουν φάρμακα που προκαλούν έκτρωση κλπ. Θα έπρεπε κάποιος να ρωτήσει τον Κούβελα: αν κάποιος πάει σε έναν ιατρό και του ζητήσει να του κόψει το πόδι, έτσι, επειδή γουστάρει να έχει ένα πόδι, ο ιατρός αν το κάνει θα διωχθεί ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oπως μάς θυμίζει ο Αγιος Νικόδημος υπάρχει τό δαιμονικό θέλω τό οποίο σήμερα νομιμοποιείται γιά πρώτη φορά στήν ιστορία. Ο Κούβελας δέν κατέχει τήν διάκριση καί γίνεται επικίνδυνος. Δέν διδασκόμαστε πλέον τήν προέλευση τών δυνάμεων πού δρούν μέσα μας. Καί καταλήγουμε στό εγώ θέλω εγώ σκέπτομαι. Ολα εκκρεμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή