Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Πριν οκτώ χρόνια, 18 με 27 Ιουνίου το 2016 συγκροτήθηκε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, στην Ορθόδοξη Ακαδημία στην Κρήτη.

 Πριν οκτώ χρόνια, 
18 με 27 Ιουνίου το 2016 συγκροτήθηκε 
η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, 
στην Ορθόδοξη Ακαδημία στην Κρήτη. 

"Ἡ παροῦσα Σύνοδος, ἀρξαμένη τοῦ ἔργου αὐτῆς καὶ κατακλείουσα αὐτὸ διὰ τῆς τελέσεως τοῦ μεγάλου Μυστηρίου τῆς Εὐχαριστίας, διακηρύττει ὅτι ὕψιστος σκοπὸς αὐτῆς εἶναι ἡ ἐπιβεβαίωσις τῆς ἑνότητος ἡμῶν "ἐν τοῖς Μυστηρίοις", καὶ ἡ παντὶ σθένει διατήρησις καὶ διαφύλαξις αὐτῆς."

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


 " Όντως ! Και Αγία και Μεγάλη η Σύνοδος της Ορθοδοξίας-Ιούνιος, 2016- στην Αποστολική μας μεγαλόνησο, την Κρήτη. Σημαδεμένη με την εναρκτήρια Λειτουργία της γιορτής των Γενεθλίων της Εκκλησίας, της Πεντηκοστής, από την πυρφόρο χάρη του Αγίου Πνεύματος που, «θεραπεύει τα ασθενή και αναπληρώνει τα ελλείποντα» !

       Αγία, γιατί η Ορθοδοξία ως η απαρέγκλιτη συνέχεια της ενωμένης Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας ευλογήθηκε να εκπέμψει σήμα μαρτυρίας ζώντος Θεού σε καίρια σύγχρονα προβλήματα ! Μεγάλη, γιατί αντιμετώπισε με διακριτική οικονομία και ευδιάκριτη αδελφική αλληλοπεριχώρηση το θέμα «αιχμής», τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το θρυμματισμένο, λόγω του μη επαρκώς «ουρανωθέντος γεώδους φυράματος» όλων, υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο!"

Αθανάσιος Κοτταδάκης


 
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ κ. ΚΟΤΤΑΔΑΚΗ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΣΙΛΑ. Ο ΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου