Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Λογική και θεολογική ανακρίβεια των νέων εκδόσεων του Πάτερ Ημών και της Δόξας

 

του Patrizio Nicoletti

Οι νέες εκδόσεις του Πάτερ Ημών και της Γκλόρια περιέχουν λογικά και θεολογικά λάθη που εισήχθησαν συνειδητά και ένοχα από τις επιτροπές που τα εξέδωσε μετά από χρόνια σπουδών.

Είναι περίεργο που κανείς δεν τους εντόπισε και τους ανέφερε.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ – 1η αλλαγή

Η πρώτη αλλαγή λέει: «…και συγχώρεσε μας τα παραπτώματα μας, όπως και εμείς συγχωρούμε τους παραβάτες μας».

Αντί για: «…και συγχωρήστε μας τα χρέη μας όπως συγχωρούμε εμείς τους οφειλέτες μας».

Η νέα έκδοση σημαίνει: «Θεέ μου, συγχωρούμε τους οφειλέτες μας, εσύ συγχώρεσέ μας»

Η αρχική εκδοχή, που υπαγόρευσε ο Ιησούς, σημαίνει: «Θεέ μου, με το μέτρο και τον τρόπο με τον οποίο συγχωρούμε τα χρέη των οφειλετών μας, συγχώρησέ τα σε μας».

Κανείς δεν συγχωρεί με συνολικό και απόλυτο τρόπο ούτε ταυτόχρονα και με τον ίδιο τρόπο. Ο Θεός θα συμπεριφερθεί στον καθένα μας με μοναδικό τρόπο, όπως η ζωή μας ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη και η διαδικασία με την οποία συγχωρήσαμε αυτούς που μας έκαναν να υποφέρουμε.

Το «AS ALSO» υποδηλώνει αμοιβαιότητα.

Το "AS" υποδηλώνει ομοιότητα.

Η αλλαγή εισήχθη για να αρνηθεί διακριτικά το δόγμα του Καθαρτηρίου.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ – 2η αλλαγή

Η δεύτερη αλλαγή λέει: «…και μη μας εγκαταλείψεις στον πειρασμό, αλλά λύτρωσε μας από το κακό».

Αντί για: «…και μη μας οδηγήσεις σε πειρασμό, αλλά λύτρωσέ μας από το κακό».

Τι είναι ο πειρασμός; Είναι μια χρονική περίοδος μάχης στο τέλος της οποίας μπορεί κανείς να βγει νικητής ή ηττημένος.

Μπορεί ένας καλός πατέρας να οδηγήσει τον αγαπημένο του γιο στη μάχη; Σίγουρα ναι, μπορεί και πρέπει γιατί χωρίς αγώνα ένα παιδί δεν μεγαλώνει, δεν δυναμώνει, δεν μαθαίνει.

Μπορεί ένας καλός πατέρας να εγκαταλείψει τον αγαπημένο του γιο όταν πρόκειται να υποκύψει σε έναν καυγά; Σίγουρα όχι, γιατί τον αγαπάει και μπορεί να τον βοηθήσει και να τον σώσει. σίγουρα δεν θα απομακρυνθεί ποτέ.

Το "Abandon" υποδηλώνει μια προσωρινότητα μετά την δέσμευση ενώ το "induce" υποδεικνύει μια προσωρινότητα πριν από την δέσμευση. Τίποτα δεν συμβαίνει που δεν έχει αποφασιστεί πρώτα, ή τουλάχιστον δεν επιτρέπεται, από τον παντοδύναμο Θεό. Ούτε καν η δράση του Εωσφόρου!

Η 2η αλλαγή εισήχθη για να αρνηθεί διακριτικά την παντοδυναμία και την άπειρη καλοσύνη και προνοητικότητα του Θεού Πατέρα που θέλει να σώσει κάθε άνθρωπο, πάντα.

ΔΟΞΑ

Η αλλαγή λέει: «…ειρήνη στη γη στους ανθρώπους που αγαπά ο Κύριος».

Αντί για: «…ειρήνη στη γη στους ανθρώπους καλής θέλησης».

Τι είναι η ειρήνη; Είναι ανάπαυση στη χάρη του Θεού. ένα εσωτερικό δώρο που δίνει ο Ιησούς σε όσους κάνουν το θέλημά Του ή, τουλάχιστον, κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια να το κάνουν.


Μπορεί ένας αμαρτωλός να έχει ειρήνη; Σίγουρα όχι, γιατί ο Θεός μέσα στην απέραντη καλοσύνη Του θα τον διεγείρει με άγχος ώστε να αλλάξει συμπεριφορά, να μη χαθεί και να μην πάει στον Άδη.

Αγαπά ο Κύριος όλους τους ανθρώπους; Ναι φυσικά.

Δίνει ο Κύριος ειρήνη σε όλους τους ανθρώπους που αγαπά; Ασφαλώς όχι, και αυτό δεν είναι ούτε επιθυμητό ούτε πρέπει να ζητηθεί στην προσευχή.

Η αλλαγή εισήχθη για να επιβεβαιώσει ανεπαίσθητα ότι ακόμη και αν ζει κανείς στην αμαρτία μπορεί να είναι σε ειρήνη και να σωθεί, όπως αγαπά ο Κύριος.

Ποιος εισήγαγε αυτές τις αλλαγές; Ο Αντίπαλος.

 https://www-maurizioblondet-it.translate.goog/falsita-locica-e-teologica-delle-nuove-versioni-di-padre-nostro-e-gloria/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

ΑΦΟΥ ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΣΥΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου