Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

«Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ» Από Adriano Segatori

Βυθιζόμαστε κυριολεκτικά σε μια ατμόσφαιρα παραληρήματος
 
Ο λαός του Παρισιού εισέβαλε στο φρούριο της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789, το οποίο έγινε η συμβολική εικόνα της Γαλλικής Επανάστασης

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ


Χωρίς να αναφερθούμε στον υπερβολικά χρησιμοποιημένο τύπο της ετερογένειας των σκοπών, μπορεί να διαπιστωθεί ένα γεγονός: ότι οι υποστηρικτές και οι οπαδοί της Γαλλικής Επανάστασης, με την ειδωλολατρική εξύψωση της Θεάς της Λογικής, έφτασαν μέσα από μια ανεξέλεγκτη οργή στην ίδια την άρνηση, τήν ανατροπή/αναστροφή θεμελιωδών αρχών του Διαφωτισμού. Οι ιστορικοί μιλούν για αποκριάτικη ατμόσφαιρα περιγράφοντας τους εορτασμούς της καταστροφής  κάθε τι ιερού, της μνήμης του αριστοκρατικού μεγαλείου, τις σκέψεις της υπέρβασης και υπερφυσικότητας από το 1789 και σε όλη τη διάρκεια του Τρόμου.

Περνούν δύο αιώνες και τρεις δεκαετίες και ακόμη η Γαλλία, χώρα του Υπέρτατου Όντος και του ορθολογισμού της γκιλοτίνας, η καθολική αναφορά της παντοδύναμης πάλης ενάντια σε κάθε μορφή δεισιδαιμονίας, με τις ολυμπιακές γελοιότητες πραγματοποιεί μια αντιστροφή -ένας εσκεμμένα περιζήτητος όρος- των δογμάτων και των διαταγμάτων του, που επιβάλλονται με τη βία κάθε δόγματος.

Ξεκινώντας από τον αποδόμηση - Γαλλική Θεωρία - και προχωρώντας από τη Σχολή της Φρανκφούρτης, σιγά σιγά κάθε νόμος της πραγματικότητας υποβαθμίστηκε σε γνώμη, κάθε επιστημονικό στοιχείο χειραγωγήθηκε σε αντίληψη, κάθε κοινός κανόνας αντικαταστάθηκε από τον αυτοπροσδιορισμό.

Βυθιζόμαστε κυριολεκτικά σε μια παραληρηματική ατμόσφαιρα που δημιουργείται έντεχνα από από συγκεκριμένους μηχανισμούς με επικοινωνίες που διαδίδονται αδιάκοπα με σφυροκόπημα και με υποβλητικές, σχεδόν υπνωτικές μεθόδους. 

Η αποθέωση αυτής της γενικευμένης άρνησης της πραγματικότητας - που ξεκίνησε με την προπαγανδιστική διαστρέβλωση εξακριβωμένων ιστορικών και κοινωνιολογικών αληθειών, φτάνοντας στίς πολιτικές και δικαστικές - βρήκε την εμφατική θεοποίησή της στην παραχάραξη της ίδιας της σεξουαλικότητας, στα δύο ψυχικά και βιολογικά της πεδία. Με λίγα λόγια, από τη θεά της λογικής στο πολυθεϊστικό Πάνθεον του παραλογισμού, τής γελοιότητος, της υπερβολής και της τρέλας.

Ο woke φιντεϊσμός, με την κοινή συνενοχή της έμφυλης αυταπάτης, κάνουν τον συνδυασμό που η κλασική ψυχιατρική βιβλιογραφία -χάρη σε δύο Γάλλους κλινικούς Lasègue και Falret- προσδιορίζει ως folie à deux (τρέλα των δύο), η οποία χάρη σε μια μεθοδική μόλυνση των μυαλών εξαπλώνεται ως folie à plusieurs (τρέλα τών πολλών).

Υπάρχουν πάντα εκείνοι που βλέπουν και καταγγέλλουν τη γύμνια του βασιλιά, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις οι διάφοροι καρδινάλιοι Bellarmino μπαίνουν στο παιχνίδι για να ξεχωρίσουν αυτούς που αντιστέκονται στην προπαγάνδα και εκείνους που αντιστέκονται στην παραληρηματική αφήγηση.

Ό,τι κι αν συμβεί, η γη γυρίζει και υπάρχουν δύο φύλα, και για όσους δεν είναι διατεθειμένοι να παραδοθούν στην υποταγή του Γαλιλαίου, η μάχη της αλήθειας είναι πάντα σε εξέλιξη και χωρίς διάθεση να παραδοθούν.

 Adriano Segatori

 https://www.inchiostronero.it/il-tradimento-della-ragione/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου