Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Μητρ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος - Μια εκ βαθέων εξομολόγηση | Ad Hoc

 

Το διακύβευμα της ενότητας έρχεται συνεχώς αντιμέτωπο με τις δυσκολίες της κοινωνίας και της περίπλοκης, πλέον, μετανεωτερικής πραγματικότητας. Σημεία και γεγονότα των καιρών δείχνουν να συνταράσσουν το εκκλησιαστικό γίγνεσθαι και δημιουργούν διενέξεις στους κόλπους της Εκκλησίας. 
Το Σώμα της Εκκλησίας, ωστόσο, είναι ένας ζωντανός και δραστήριος οργανισμός. Ο κάθε επίσκοπος βλέπει μεν τα γεγονότα από διαφορετική γωνιά και με διαφορετικό πρίσμα, αλλά αυτό δεν προσκρούει, ούτε καταρρίπτει τη δομή και την ενότητα της Εκκλησίας, που παρ' όλες τις διαφορετικές απόψεις, αποτελεί τη Μία, Αγία και καθολική Εκκλησία.
 Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κκ. Ιγνάτιο


ΡΑΣΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ. ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/10/24 10:59 μ.μ.

    Δεν καταλαβαίνω τί εννοείτε με αυτά που αναφέρετε από κάτω, "ράσο χωρίς περιεχόμενο", "δεν καταλαβαίνει τι λέει" ή για το βάπτισμα "αυτός πού είναι" (ποιος;). Πραγματικά δεν καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΙΕΡΕΑΣ, Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΠΤΙΣΜΑ. ΡΑΣΟ ΠΟΎ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή