Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ο Guardian για το άρθρο Τσίπρα στη «Le Monde» - Η Ελλάδα έχει πολλά να μάθει ακόμα για τη… διπλωματία.

Σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times, η παρέμβαση Τσίπρα αυξάνει την αίσθηση του χάους στις διαπραγματεύσεις.
Η Ελλάδα μπορεί να γέννησε τη δημοκρατία, ωστόσο έχει πολλά να μάθει ακόμα για τη…
διπλωματία, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian. 

Αφορμή για αυτή την παρατήρηση στάθηκε το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα le Monde. 

O Έλληνας πρωθυπουργός επέρριψε την ευθύνη για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας στους δανειστές, κατηγορώντας τους για «παράλογες απαιτήσεις». 

Σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times, η παρέμβαση Τσίπρα αυξάνει την αίσθηση του χάους στις διαπραγματεύσεις. 

«Μετά από τις σοβαρές παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση είναι στα χέρια όχι των θεσμών που άλλωστε -με εξαίρεση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- δεν εκλέγονται και δεν λογοδοτούν στους λαούς, αλλά στα χέρια των ηγετών της Ευρώπης». 

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, στο άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι.

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για την ύπαρξη στρατηγικής που επιδιώκει τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης και συνακόλουθα της Ε.Ε., ενώ τονίζει πως «το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Ακόμη, με την παρέμβασή του επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ενημερώσει υπεύθυνα την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις πραγματικές προθέσεις και θέσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, κάνει εκτενή αναφορά στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας πως «η μη επίτευξη συμφωνίας, μέχρι στιγμής, δεν οφείλεται σε μια υποτιθέμενη άτεγκτη, αδιάλλακτη και ακατανόητη στάση της Ελλάδας. 

Αλλά στην επιμονή ορισμένων θεσμικών παραγόντων να καταθέτουν προτάσεις παράλογες και να δείχνουν παντελή αδιαφορία τόσο στην πρόσφατη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, όσο και στη δημόσια παραδοχή και των τριών θεσμών ότι θα υπάρξει η αναγκαία ευελιξία, ώστε να γίνει σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία».
Πηγή: bankingnews.gr

 hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου