Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Νέα σκληρή λιτότητα βλέπει ο Βαρουφάκης

Οι χειροκροτητές των αποφάσεων του Eurogroup θα μείνουν στην ιστορία ως οι άνθρωποι που έβαλαν την ταφόπλακα της Ευρώπης
Ιστορική ήττα της Ευρώπης. Οι χειροκροτητές των αποφάσεων του Eurogroup θα μείνουν στην ιστορία ως οι άνθρωποι που έβαλαν την ταφόπλακα της Ευρώπης”.
Αυτή είναι η άποψη του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαβουφάκη ,για όσα αποφάσισε αργά το Eurogroup, όπως την ξεδίπλωσε μιλώντας στο militaire.gr και τον Πάρι Καρβουνόπουλο.
Ο κ .Βαρουφάκης εξηγεί με αριθμούς γιατί έχει αυτή την άποψη και προβλέπει σκληρή λιτότητα.
Το 2011 είχαμε μείωση του ελλείμματος 9% και θυμόμαστε τι έγινε. Όταν του χρόνου το έλλειμμα θα είναι 15% τι θα γίνει”; Εξηγεί γιατί οι ισχυροί της Ευρώπης δεν θέλουν το ευρωομόλογο.


https://kourdistoportocali.com/news-desk/nea-skliri-litotita-vlepei-o-varoyfakis/

9 σχόλια:

  1. χαλαρωσε11/4/20 12:25 μ.μ.

    https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2020/04/blog-post_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλοι και καλή υπομονή,γιατί μάλλον,μόλις αρχίσαμε...
    Γ.Κοντογιώργης:Μετά την Πανδημία θα έχουμε αιματοχυσίες.Μια νέα πραγματικότητ αρχίζει...
    "Θα σας αναφέρω μια επίκαιρη πληροφορία. Ήμουν στο τέλος Νοεμβρίου στο Στρασβούργο, σε μία μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, με τον τίτλο «Παγκόσμιο forum για τη δημοκρατία». Διαπίστωσα εκεί λοιπόν, ότι η μεγάλη έγνοια όλων ήταν πώς θα καταξιώσουν τις ΜΚΟ -αυτές τις συμμορίες δηλαδή που διακινούν καθόλα ύποπτες συναλλαγές και οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο- πώς θα τις νομιμοποιήσουν ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Και όλη τους η έγνοια επίσης ήταν, πώς να επιβάλλουν σιωπητήριο στην κοινωνία, πώς θα ελέγξουν τον πολίτη που κινείται ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο και λέει και αμφισβητεί ό,τι θέλει. Αυτή η απελευθέρωση του λόγου του πολίτη εκλαμβάνεται ως μείζων κίνδυνος για τους κρατούντες. Προφανώς σκεφτόντουσαν ότι όταν υπήρχε μόνο η τηλεόραση, οι εφημερίδες και λοιπά, μπορούσαν εκεί να ελέγξουν τα πράγματα και να περιορίσουν το λόγο του πολίτη στο καφενείο. Όταν λοιπόν έθεσα το ζήτημα κατά πόσον πρέπει να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή πώς θα ελέγξουμε την αυτονομία του πολίτη να εκφέρει τον λόγο του έστω και εξωθεσμικά μέσω του διαδικτύου, αντί να ενσωματώσουμε αυτόν τον πολίτη στο πολιτικό σύστημα ώστε να αλλάξει και η ατζέντα του (να παρεμβαίνει δηλαδή γι’ αυτό που θα αποτελεί αντικείμενο απόφασης στο πολιτικό σύστημα και όχι επί παντός επιστητού) επικράτησε πλήρης «αγαπητική» σιωπή… Δεν πέρασε όμως απαρατήρητη η διερώτηση. Με κάλεσε η διεύθυνση του Συμβουλίου να την πληροφορήσω για το σκεπτικό μου. Γιατί αυτό; Διότι, θέλουν να κρατήσουν ατόφιο το πολιτικό σύστημα υπό τον έλεγχό τους, (αυτό που αποκαλούν δημοκρατία που αρχίζει και τελειώνει στην εκλόγιμη μοναρχία) και η κοινωνία ως ιδιώτης να μη μπορεί να εκφράζεται πέραν από τις ανοχές της. Τούτο έχει γίνει εφικτό μέχρι σήμερα με το να κρατούν την κοινωνία εγκιβωτισμένη στις αντιλήψεις και στο πολιτικό σύστημα του 18ου αιώνα. Αυτή η αντιδραστική αντίληψη λοιπόν των πραγμάτων, έχει ήδη εξαντλήσει τα όριά της".
    https://www.youtube.com/watch?v=B_GTsfI8tCY&feature=emb_logo
    Απομαγνητοφώνηση, Ελένη Ξένου:
    http://contogeorgis.blogspot.com/2020/04/blog-post_4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα αγαπητέ φίλε Αμέθυστε. Το επεισόδιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη,στο λιμάνι της Αίγινας το απόγευμα της Παρασκευής, όταν δεν σταμάτησε στον έλεγχο των λιμενικών,περιέγραψε ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς.
    «Όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ.Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε "είμαι βουλευτής" και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε "δεν ξέρεις ποιος είμαι;" και έφυγε» περιέγραψε το επεισόδιο ο κ. Ζορμπάς.
    «Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ.Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγχο γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.
    Στην ερώτηση αν είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «όχι, δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Αίγινας αλλά ζούσα στην Αίγινα πριν την απαγόρευση».
    Ο Γιάνης είπε:"ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ"

    Τι μπορείς να πεις ,για έναν τύπο,που παρίστανε τον υπουργό οικονομικών,τινάζοντας στον αέρα την οικονομία μιας χώρας, με τη βοήθεια του αγράμματου αφεντικού του. Τι μπορείς να πεις για έναν τύπο που επί δύο χρόνια το κύριο μέλημά του ήταν να επιδεικνύει τη μοτοσυκλέτα του και να πηγαίνει στο Eurogroup με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι. Και να θεωρεί πρωταρχικής σημασίας το γεγονός ότι το Γιάν(ν)ης γράφεται με ένα ν. Βέβαια και ο τενεκές γράφεται με ένα ν. Αλλά πόσα ν χρειάζονται για τους τενεκέδες που ψήφισαν αυτήν τη σπάνια ποικιλία ανθρώπου..!
    https://myflamseptemberblog.blogspot.com/2020/04/blog-post_11.html

    ...και ως μπορείς να ακούσεις αυτά που λέει,ότι κι αν λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εποχή μας είναι ακραία φίλε.Οι Ρομά ζητούν επίδομα διότι μέ τήν απαγόρευση δέν μπορούν νά βγούν νά κλέψουν καί νά ζητιανέψουν. Μένουν άνεργοι. Εδώ δέν μπορούμε νά δούμε τίποτε; Ας πάμε στήν Σουηδία. Μέ άψογους πολιτικούς οι οποίοι σέβονται τόν πολίτη καί δέν παραβιάζουν τά δικαιώματά του. Στήν διαχείριση όμως τού προβλήματος τών λαθραίων σέβονται τό μέλλον τής χώρας τους καί τών πολιτών της; Ο Βαρουφάκης μέ τόν ναρκισσισμό του αποκάλυψε τόν εγκληματία ειρήνης τόν Σόιμπλε.Τήν δειλία τού Τσίπρα. Μιά πόρνη είπε στόν γέροντα ασκητή πού πήγανε νά αγοράσει αλάτι καί παξιμάδι. Τί μέ κοιτάς στά μάτια, τό χώμα νά κοιτάς πού είσαι φτιαγμένος. Καί ο Γέροντας έβαλε μετάνοια.Εσύ ποιόν προτείνεις νά ακούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς φίλε Αμέθυστε,δεν έχω φτάσει στα επίπεδα του Γέροντα που αναφέρεις.Εάν με ήλεγχε η πόρνη επειδή την κοιτάζω στα μάτια,σίγουρα δεν θα έβαζα μετάνοια,αλλά θα απαντούσα,ορμώμενος,ίσως,απ'το θυμικό μου,το μέρος της ψυχής που περικλείει το συναίσθημα και τη βούληση.Και φυσικά,δεν είμαι σε θέση να προτείνω να ακούμε κάποιον συγκεκριμένα,από πολιτικούς,αναλυτές κτλ.Προσπαθώ να φρεσκάρω,σε κάθε τι που διαβάζω,τη διαχωριστική γραμμή του hear απ'το listen,μιας και με δυσκολεύει το φιλτράρισμα στην πληροφορία,περισσότερο ίσως από κάποιους άλλους.Προς το παρόν,παίζω άμυνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/4/20 4:47 μ.μ.

    Εμένα με αρέζει αυτή η κουλ ξανθόψειρα ο Βιλιάρδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά φίλε Νίκο. Νομίζουμε όμως πώς η διαχωριστική γραμμή θά βρίσκεται πάντοτε στόν συγκεκριμένο λόγο πού ακούμε. Καί όχι σέ κάτι άλλο αντ' αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4.47 Ε!.. αφού αρέσει ο άνθρωπος σέ τόσο απαιτητικά πνεύματα νομίζουμε ο αγώνας του δικαιώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/4/20 12:32 π.μ.

    ναι..ναι! πράγματι! ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Δια της Υπομονής Υμών κτήσεσθε τας ψυχάς υμών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή