Η ΠΑΠΙΣΣΑ NULAND ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
Είναι πραγματικά εκπληκτικό και απογοητευτικό να βλέπουμε πώς το Βατικανό έχει γίνει ένα είδος ψευδο-πνευματικού γραφείου βοήθειας για τη βορειοαμερικανική παγκοσμιοποίηση, χωρίς κανένα ίχνος αυτονομίας: αρκούσε η Βικτόρια Νούλαντ να ανακοινώσει την αναγκαστική παραίτησή της για να ζητήσει ο ενεργών πάπας η Ουκρανία να παραδοθεί. Η σύμπτωση είναι ανησυχητική, αλλά αναμφισβήτητη: το πρόσωπο που για μια ντουζίνα και κάτι χρόνια οδήγησε τη μετατροπή της Ουκρανίας από κυρίαρχο κράτος σε σύλλογο εναντίον της Ρωσίας, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θέση του, δεδομένης της ολοκληρωτικής ήττας του καθεστώτος του Κιέβου, και του ηγέτη ενός Χριστιανισμού που προσπαθεί να «εκσυγχρονιστεί» υιοθετώντας πλήρως τη νεοφιλελεύθερη και παγκοσμιοποιημένη ατζέντα, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι οι Ουκρανοί χάνουν δεκάδες χιλιάδες άντρες (ή μάλλον εκατοντάδες) και ότι πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη, δίνοντας τέλος σε αυτή τη σφαγή.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως, αυτή η κατάσταση έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες ή στην πράξη σχεδόν ένα χρόνο, από τότε που ξεκίνησε η θρυλική αντεπίθεση που από την πρώτη μέρα φάνηκε γι' αυτό που ήταν, δηλαδή ένα σκέτο σφαγείο, χωρίς νά ανησυχήσει ποτέ το Βατικανό για την άχρηστη σφαγή και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έχει φανεί, όσο το επιτρέπει η υποκρισία που έχει πάρει τη θέση της πίστης, να τάσσεται υπέρ του καθεστώτος Ζελένσκι και να αγνοεί τους λόγους που οδήγησαν τη Ρωσία να παρέμβει. Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι το Βατικανό έρχεται με ένα αιφνιδιαστικό αίτημα προς το Κίεβο να υψώσει τη λευκή σημαία τη στιγμή που η Ουάσιγκτον αρχίζει να παραδέχεται σιωπηρά την ήττα απορρίπτοντας τον κύριο συγγραφέα, είναι το αναμφισβήτητο σημάδι συντονισμού τής εξουσίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ρώμης και της ολιγαρχίας. Φυσικά, για χάρη της χώρας, σε μια χώρα που παραμένει καθολική, ακόμη κι αν αυτός ο όρος αρχίσει να γίνεται αόριστος και ύποπτος, γίνονται προσπάθειες να ερμηνευτεί θετικά η στροφή του Βατικανού, ένα μήνυμα ειρήνης που απευθύνεται στην Ουάσιγκτον και σε όσους, όπως ο Μακρόν για παράδειγμα, που φαίνονται παράλογα να επιδιώκουν την κλιμάκωση. Αλλά φαίνεται ξεκάθαρα από τις αδιαμφισβήτητες συμπτώσεις ότι η πορεία του μηνύματος αντιστρέφεται και ότι ο Πάπας είχε λάβει, κατά κάποιο τρόπο, το πράσινο φως για να είναι ο Πάπας και όχι ο ιερέας του συντάγματος του Αζόφ.
Οι Ουκρανοί έχουν απόλυτο δίκιο που αισθάνονται προδομένοι από ένα Βατικανό που έμοιαζε περισσότερο με ένα φιλόξενο ιδιωτικό παρεκκλήσι του ΝΑΤΟ και διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τώρα ο Πάπας τολμά να αμφιβάλλει για την τελική νίκη, παρά το γεγονός ότι συμμετείχε για δύο χρόνια στον απατηλό κόσμο της ήττας της Ρωσίας. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι μόνο οι ανόητοι δεν βλέπουν τη σχέση μεταξύ της σφαγής της Ουκρανίας και αυτής της Παλαιστίνης, ανάμεσα σε δύο κυνισμούς φτιαγμένους ο ένας για τον άλλον, τόσο που είναι αδύνατο για όποιον έχει διατηρήσει μια ελάχιστη νοημοσύνη, δηλαδή, για μια «μικρή μειοψηφία, νά διαχωρίσει τα δύο πράγματα, να είναι εναντίον του ενός και υπέρ του άλλου. Την επόμενη φορά θα μπορούσαμε κάλλιστα να εκλέξουμε τη Nuland για πάπα: θα εξοικονομούσε χρόνο και αμηχανία.
".... όταν έπεσε σαν μετεωρίτης η τεκμηρίωση που έδειχνε πώς η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο σαμποτάρισαν μια ειρηνευτική συμφωνία, που ουσιαστικά είχε ήδη υπογραφεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας την άνοιξη του 2022".
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ας δούμε τί έλεγε τότε ένας από τους πραγματικούς masters of war (https://www.youtube.com/watch?v=JEmI_FT4YHU)
25.05.22 : Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ιδρυτής του Ιδρύματος «Ανοιχτή Κοινωνία» Τζορτζ Σόρος απηύθυνε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός έκκληση «το ταχύτερο δυνατόν» να ηττηθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, καθώς κατά την άποψή του αυτή «είναι η καλύτερη και ενδεχομένως η μοναδική δυνατότητα για να διατηρήσουμε τον δικό μας πολιτισμό».
Ο Σόρος χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια ενδεχόμενη αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλώντας τον ως την κύρια κατά την άποψή του σύγκρουση της εποχής μας, μεταξύ των «ανοιχτών κοινωνιών» στις οποίες συγκαταλέγει την πλειοψηφία των δυτικών χωρών και των «κλειστών κοινωνιών» στις οποίες κατατάσσει την Ρωσία και την Κίνα. «Στην ανοιχτή κοινωνία το κράτος υπερασπίζεται την ελευθερία της προσωπικότητας, στην κλειστή κοινωνία ο ρόλος της προσωπικότητας είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους», είπε ο Σόρος περιγράφοντας τις διαφορές μεταξύ των δύο αυτών τύπων κοινωνιών.
Κατά την άποψη του Τζορτζ Σόρος, εξαιτίας του πολέμου, όλα τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένης και της μάχης που δίνεται για την κλιματική αλλαγή, έχουν περάσει αυτή τη στιγμή σε δεύτερο πλάνο, και αυτό, και όχι μόνο η έξαρση των αυταρχικών τάσεων, απειλεί τον παγκόσμιο πολιτισμό επειδή οι αλλαγές αυτές μπορεί να λάβουν αμετάκλητο χαρακτήρα.
Κατά την άποψη του Αμερικανού επιχειρηματία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη καταλάβει ότι έχει κάνει λάθος και θα επιδιώξει την ειρήνη, αλλά στις σημερινές συνθήκες η εκεχειρία μαζί του είναι αδύνατον να γίνει επειδή «δεν μπορεί κανείς να τον πιστέψει».
Πηγή: https://www.imerisia.gr/kosmos/43908_tz-soros-prepei-na-nikisoyme-ton-poytin-gia-na-sosoyme-ton-politismo-mas
Ανοίγουν στόματα στην Ουκρανία – O Ζελένσκι μπορούσε να λήξει τον πόλεμο σε δύο μήνες
https://www.in.gr/2024/01/24/world/anoigoun-stomata-stin-oukrania-pos-o-zelenski-tha-mporouse-na-liksei-ton-polemo-se-dyo-mines/
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Δύο χρόνια πολέμου με ανυπολόγιστες απώλειες
https://www.epohi.gr/article/49057/oykrania-dyo-hronia-polemoy-me-anypologistes-apoleies