Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ραχήλ Μακρή: "Αποφάσαν συμμετοχή αλλοδαπού δημόσιου, στον αναπτυξιακό νόμο της Ελλάδας αποκλείοντας τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου"


«Η συγκυβέρνηση των τροϊκανών ανδρείκελων με μπροστάρη των Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, υπέγραψαν την δυνατότητα συμμετοχής του αλλοδαπού δημόσιου και των φορέων αυτού στον αναπτυξιακό νόμο της Ελλάδας αποκλείοντας τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρωτοφανής αυτή παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας αφαίρεσε το προσωπείο όσων έδειχναν ένα πλασματικό ενδιαφέρον για το μέλλον της χώρας.
Είναι άκρως προσβλητικό να παραχωρούνται, κοινοτικά κονδύλια
που προορίζονται για την ανάπτυξη της χώρας, στο αλλοδαπό δημόσιο, αυτή η πρωτάκουστη απόφαση δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία χώρα στην οποία υπάρχει η στοιχειώδης λογική διακυβέρνησης.
Τώρα εξηγείται γιατί εδώ και 8 μήνες ο κ. Φούχτελ, όργωσε την Ελλάδα. Εντόπισε τα φιλέτα της χώρας και τώρα του δίδεται η δυνατότητα να τα καρπωθεί. Έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό η άνευ όρων παράδοση στους δανειστές, σε σημείο να ξεπερνά ακόμη και την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα εμποδίσουμε την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους. Η εθνική μειοδοσία που συντελείται σήμερα, με τις ευλογίες της τρόικα και τις πλάτες της συγκυβέρνησης, θα μας βρει σταθερά και σθεναρά απέναντι. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προάσπιση και υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας, ώστε να διαφυλάξουμε την ελπίδα και το μέλλον των παιδιών μας».

Aκολουθεί και σχετική ερώτηση της βουλευτού Ραχή Μακρή:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων
ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή ξένων Δημοσίων οργανισμών σε εγχώρια επενδυτικά προγράμματα»
Σύμφωνα Με τις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011 το δημόσιο, οι φορείς του καθώς και φορείς των ΟΤΑ και οι εταιρείες τους αποκλείονται από την ένταξή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων. Ο αποκλεισμός αυτός προβλέφθηκε με την λογική ότι το δημόσιο δεν μπορεί να χρηματοδοτεί το δημόσιο καθώς ο επενδυτικός νόμος έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας. Στην ουσία δηλαδή ενισχύει τις ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό την παροχή κινήτρων σε Έλληνες επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην χώρα μας και να προσφέρουν στην ανάπτυξη της. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το χωνί» στις 6 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης με την ΑΠ 53513/10.12.2012 εγκύκλιό του δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν ενταχθεί στις διατάξεις των επενδυτικών νόμων, αλλοδαπού δημοσίου ή φορέων αλλοδαπού δημοσίου, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως ιδιώτες. Σύμφωνα μάλιστα με την εγκύκλιο το δε μετοχικό κεφάλαιο αυτών δεν αθροίζεται σε τυχόν μετοχικό κεφάλαιο και εφόσον συμμετέχουν του ελληνικού δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ ,δεδομένου ότι οι ως άνω αλλοδαποί φορείς λειτουργούν ως προς το ελληνικό δημόσιο αναπτύσσοντας επιχειρηματική δραστηριότητα ως ιδιώτες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Σύμφωνα με την εγκύκλιο μπορεί ένα Γερμανικός δήμος να υπαχθεί στον ελληνικό επενδυτικό νόμο;
  1. Aν ναι πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε αλλοδαπούς φορείς του δημοσίου να χρηματοδοτούνται με λεφτά του επενδυτικού νόμου, προορισμένα για την ενίσχυση των ελλήνων επιχειρηματιών και της επιχειρηματικότητας;
  1. Ένας ελληνικός δήμος μπορεί να ενταχθεί στον ίδιο επενδυτικό νόμο;
  1. Αν ναι γιατί αποκλείεται το ελληνικό δημόσιο και οι ελληνικοί ΟΤΑ που στενάζουν από τις περικοπές αδυνατώντας να πληρώσουν ακόμη και την θέρμανση των σχολείων από την δημιουργία εταιρειών με τις οποίες θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε επενδυτικά προγράμματα ώστε να ενισχυθούν οικονομικά;
  2. Ποιους επενδυτικούς νόμους αφορά η εγκύκλιος που εκδώσατε;
  1. Οι δύο επενδυτικοί νόμοι αφορούν κυρίως εθνικούς πόρους ή μπορούν να αντλήσουν και κεφάλαια από το ΕΣΠΑ;
  1. νέος επενδυτικός νόμος που σχεδιάζει το Υπουργείο θα αντλεί κεφάλαια από το ΕΣΠΑ νι η όχι;
  1. Αν ναι οι αλλοδαποί δημόσιο φορείς θα αντλούν κεφάλαια του ΕΣΠΑ ναι ή όχι;
  1. Aν ναι πως είναι δυνατόν να δίνεται στο Γερμανικό και Γαλλικό δημόσιο η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ;
  1. Θα μπορούσε ποτέ ένα δήμος να συμπράξει με έναν γερμανικό φορέα και να χρηματοδοτηθεί από τα γερμανικά κοινοτικά κονδύλια για την ανάπτυξη ενός Ελληνικού Δήμου;
  1. Μεταφέρθηκαν το 2012 πόροι του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση δράσεων του αναπτυξιακού νόμου 3908/201 ναι η όχι;
  1. Για ποιο λόγο οδηγηθήκατε στην απόφαση της έκδοσης εγκυκλίου και ποια θα είναι τα οφέλη της;
  1. Η απόφαση της έκδοσης της εγκυκλίου είναι απόφαση του Υπουργείου ή επιβλήθηκε από τον κ. Ράιχενμπαχ;
  1. Mε βάση ποιες διατάξεις του νόμου και κοινοτικές οδηγίες οδηγηθήκατε στην απόφαση αυτή;
Επίσης ζητείται η κατάθεση:
  1. Της με ΑΠ 53513/10.12.2012 εγκυκλίου με θέμα την παροχή οδηγιών για την συμμετοχή αλλοδαπού Δημοσίου σε επενδυτικά σχέδια.
Αθήνα, 14/1/2013
Η ερωτώσα Βουλευτής,

Μακρή Ραχήλ

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Δεν υπήρξε περίοδος και εποχή που η Ελλάδα να μην ηρνήτο να ελκύση αυτά τα παιδιά της.Η ξενομανία και η ξενολατρεία σχεδόν απόλυτη.Η εντοπιότητα και η ιδιοσυγκρασία περίπου μετέωρη και έωλη και εν αναμονή κοσμο'ι'στορικών εξελίξεων.