Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΖΑΕΦ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ!

"Περιμένω από τους βουλευτές του V"M"RO-DPMNE να σέβονται τη δημοκρατική βούληση των πολιτών, διαφορετικά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το άλλο δημοκρατικό εργαλείο, δηλαδή τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές" δήλωσε μόλις!
Η δήλωσή του γραμμένη σε ένα απογοητευμένο πρόσωπο, σημαίνει πως θα προσπαθήσει να κρατήσει τα προσχήματα με το "υψηλό" ποσοστό του "ΝΑΙ", σε ένα παντελώς άκυρο όμως Δημοψήφισμα, στο οποίο δεν προσήλθαν τα δύο τρίτα των εγγεγραμένων ψηφοφόρων!
Γνωρίζοντας πλέον, ότι οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου V"M"RO δεν θα τον στηρίξουν στη Βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση, προανήγγειλε ήδη την "ηρωική" του έξοδο, που θα γίνει μαζί με την έξοδο του ΤΣΙΠΡΑ!

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Έκλεισαν οι κάλπες στα Σκόπια – Στο 34,09% η συμμετοχή – Ήττα για Τσίπρα-Ζάεφ – Ακονίζουν τα «μαχαίρια» VMRO και κυβερνών κόμμα

Σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα για τον Ζόραν Ζάεφ και τους υποστηρικτές του «ναι» στο δημοψήφισμα, κινήθηκε η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την συμφωνία των Πρεσπών. 
Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση μέχρι και μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, ο αριθμός των ψηφοφόρων που είχε προσέλθει για να ψηφίσει, ανερχόταν σε 589.637.
Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο από το 50% που απαιτείται για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα όπως επιθυμεί η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις σε λίγη ώρα.
Τα υψηλότερα ποσοστά έχουν καταγραφεί στα Σκόπια, όπου η συμμετοχή στους περισσότερους δήμους έχει ξεπεράσει το 25% ενώ σε ορισμένους το 35%. Την υψηλότερη προσέλευση στη χώρα έχει το εκλογικό κέντρο του Σάραϊ (67%).
Επίσης, υψηλότερη συμμετοχή παρατηρείται στα Βορειοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Στην Κρίβα Πάλανκα το ποσοστό έχει ξεπεράσει το 34%.
Τα σενάρια που παίζουν
Ο Ζάεφ με το ποσοστό να βρίσκεται κάτω από 50%, είναι εκτεθειμένος και πολιτικά ευάλωτος απέναντι στην αντιπολίτευση που θα του προσάπτει την βαριά κατηγορία ότι χωρίς να έχει την συναίνεση της πλειοψηφίας του λαού προχώρησε, μέσα από εύθραυστους συσχετισμούς διαμορφωμένους με πιέσεις και εκβιασμούς βουλευτών, στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας.
Κόντρα στον Ζάεφ στάθηκαν τόσο ο Πρόεδρος της χώρας, ο οποίος από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ, κάλεσε τους Σκοπιανούς να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα, όσο και το αλβανόφωνο VMRO, που υπογείως προσπάθησε να αποτρέψει τους Σκοπιανούς από την συμμετοχή στο δημοψήφισμα, κάτι που έγινε και επίσημα το πρωί της Κυριακής, όταν ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής του δεν θα πάει για να ψηφίσει! Μάλιστα, δύο βουλευτές του κομματος που πήγαν στις κάλπες, απαθαντίστηκαν και «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια” των social media!
Τις εξελίξεις παρακολουθούν με αγωνία και από το ελληνικό κυβερνητικό στρατόπεδο. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, ο καθένας για τους δικού του λόγους έχει στραμμένο το βλέμμα στα Σκόπια ώστε να σχεδιάσει και την επόμενη ημέρα…
Καταγγελίες VMRO
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του VMRO Ναούμ Στοϊλκόφσκ, πολίτες δέχτηκαν τηλεφώνημα από έναν συγκεκριμένο αριθμό, και μια γυναικεία φωνή τους υπενθύμιζε να πάνε να ψηφίσουν.
Η φωνή αυτή είναι αλλοιωμένη, και υποστήριζε πως καλούσε από το αρχηγείο των Σοσιαλδημοκρατών, το κόμμα δηλαδή του Ζόραν Ζάεφ. Μάλιστα έχει αναρτηθεί και σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η αυθεντικότητά του.
«Fake News» από το VMRO
Από την μεριά του το κυβερνών κόμμα έκανε λόγο για μια «νευρική» αντίδραση του VMRO, καθώς όπως λέει βλέπει ακόμα και μέλη του να αγνοούν το μποϋκοτάζ στο δημοψήφισμα και να προσέρχονται στις κάλπες.
Γι αυτό και όπως λέει διαδίδει ψεύτικα νέα, προκειμένου να «κοντρολάρει» καλύτερα την κατάσταση.


Αποστολή διαμελίστε την Ελλάδα: «Συγκεκαλυμμένες» επιχειρήσεις Βρετανών για να βγει το “ΝΑΙ” στα Σκόπια


Το έγγραφο της CIA για ανεξάρτητη “Μακεδονία”

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της Δύσης για διαμελισμό της χώρας. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ***ανέδειξε το θέμα με τους νέους χάρτες που βγαίνουν στο φως τη δημοσιότητας από ύποπτα κέντρα.

Γερμανοί, Βρετανοί και άλλες χώρες, τα έχουν δώσει όλα για όλα για να βγει το ΝΑΙ στα Σκόπια. Το ζήτημα της ονομασίας και η Συμφωνία των Πρεσπών κρύβει πολλές πτυχές, ύποπτες και παρασκηνιακές είς βάρος του Ελληνισμού.

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προβαίνει *** ο βρετανικός Independent ο οποίος μέσω ερευνητικής δημοσιογραφίας αποκαλύπτει ένα σκοτεινό δίκτυο Εταιριών δημοσίων σχέσεων το οποίο χρηματοδοτείται από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η έρευνα του Independent υποδεικνύει την εταιρία δημοσίων σχέσεων Stratagem International, η οποία λέει ότι ειδικεύεται σε «συγκεκαλυμμένες» επιχειρήσεις που αποσκοπούν να επηρεάσουν ψηφοφόρους, καθώς και την εταιρία Gabara Strategies η οποία πληρώθηκε προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αλλαγή του ονόματος, ενώ συμμετείχε και σε σχέδιο δημιουργίας παραπλανητικών λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «διεισδύσουν και να δημιουργήσουν διαιρέσεις στην αντιπολίτευση».

Γράφει ο Independent

Το δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος έχει εξελιχθεί στο τελευταίο πεδίο συγκρούσεων μιας μάχης επιρροής που διεξάγεται με δημοψηφίσματα και εκλογές ανά την υφήλιο -μιας μάχης που συχνά υπερβαίνει τη γραμμή Ανατολή-Δύση και διεξάγεται όλο και περισσότερο υπόγεια. Από τη μία πλευρά λέγεται ότι βρίσκονται οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και από την άλλη, όπως υποστηρίζει το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, εμπορικοί σύμβουλοι έτοιμοι να αναπτύξουν μεθόδους του 21ου αιώνα, αναφέρει το *** thepresident.gr

Οι Ρώσοι δεν είναι οι μόνοι που προσπάθησαν να ασκήσουν επιρροή στη «Μακεδονία», διαπιστώνει το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, στην αντίληψη του οποίου έχει περιέλθει πληροφορία ότι η βρετανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, Stratagem International, η οποία λέει ότι ειδικεύεται σε «συγκεκαλυμμένες» επιχειρήσεις που αποσκοπούν να επηρεάσουν ψηφοφόρους, εργάζεται για την καμπάνια του «ναι» στη «Μακεδονία» και αμείβεται από το Foreign Office για το έργο της εκεί.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί έναν μικρό αριθμό ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για να προσφέρουν τεχνικές συμβουλές προς υποστήριξη του δημοψηφίσματος». Η εντύπωση που δόθηκε ήταν ότι επρόκειτο για αμερόληπτη τεχνική βοήθεια ωστόσο σε επικοινωνία με τη Stratagem το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο περί αυτού, διαβάζουμε.

Ανακάλυψε επίσης ότι και μια άλλη εταιρία δημοσίων σχέσεων που εδρεύει στη Βρετανία, η Gabara Strategies, προσέφερε υπηρεσίες για την υποστήριξη της αλλαγής του ονόματος, που φαίνεται πως περιελάμβαναν και σχέδιο δημιουργίας παραπλανητικών λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «διεισδύσουν και να δημιουργήσουν διαιρέσεις στην αντιπολίτευση».

Μιλάμε για κυνική ομολογία εμπλοκής στο δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Ανεξάρτητη Μακεδονία : Το Όνειρο του Χίτλερ που Κάνουν Πράξη Σημερινοί Πολιτικοί

Το έγγραφο του Χίτλερ, 7 μήνες πριν τον θάνατό του, όπου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει μια στρατηγική βάση, απαιτεί άμεσα να δημιουργηθεί το κρατίδιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η μετάφραση του εγγράφου για όσους δεν ξέρουν Γερμανικά:

Γερμανικό Προξενείο Σόφια

Μυστικό σημείωμα αποκλειστικά για τη μυστική υπηρεσία του Ράιχ

Το μυστήριο της πιο επείγουσας νύχτας του Ράιχ.

Για διπλωμάτες

Σύνδεση στο Τηλεγράφημα της 09/01/1944 +)

Ο Φύρερ δήλωσε και πάλι ότι η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Μακεδονίας πρέπει να συμβεί τώρα, χωρίς καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ράιχ απαίτησε, ανεξάρτητα από τις δικές σας σκέψεις, να υποδείξει με τηλεγράφημα και να ενημερωθεί την ίδια στιγμή, και αμέσως να αναφέρετε ποιος από εσάς θα είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της εν λόγω ενέργειας, και ότι αυτή η επιτροπή θα κηρύξει την ανεξαρτησία της Μακεδονίας .

Reinebeck

Σημείωση: 1432 Να σταλεί στο προξενείο της Σόφια

09/05/44

Ο Χιτλερ θεωρουσε μείζονος σημασίας για την στρατηγική του, να δημιουργηθεί αυτό το κρατίδιο προτεκτοράτο, για να κρατήσει τις 3 χώρες υπό τον έλεγχό του.

Δεν πρόλαβε να το κανει πραγματικότητα, καθώς την επόμενη ημέρα 6 Σεπτεμβρίου 1944, η Ρωσία έφτασε στην Βουλγαρία, ενώ τις επόμενες ημέρες οι Έλληνες απελευθέρωσαν τις περιοχές της Καβαλας, της Ξάνθης και των Σερρών. Γεγονότα που σηματοδότησαν την αρχή του τέλους για το Ράιχ.

Κι όμως, την πολιτική του όπως αποδεικνύεται συνέχισε η Μέρκελ.

Δείτε το έγγραφο:

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σήμρα δημοσιεύει ξανά το έγγραφο της CIA που είχει βγεις στο φως της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες για το Σκοπιανό, το οποίο λέει πολλά για τον ρόλο του Τίτο, των κομμουνιστών, Βουλγάρων και Τουρκίας

Στο έγγραφο της CIA γίνεται σαφής αναφορά στη συμφωνία μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρικής μυστικής, αυτονομιστικής οργάνωσης “IMRO”, με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου “Μακεδονικού” κράτους.

Η κυβέρνηση του Τίτο φαίνεται να δεσμεύεται να υποστηρίξει το εν λόγω σχέδιο, επηρεάζοντας σχετικά την κοινή γνώμη σε Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία αλλά και στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα στοιχεία του εγγράφου είναι η σαφής αναφορά σε δράση των μυστικών υπηρεσιών του IMRO εντός της Ελλάδας, και το γεγονός ότι η προαναφερθείσα συμφωνία και συνάντηση έλαβε χώρα στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα δηλαδή της Τουρκίας.

Δείτε τα έγγραφα 

***ανέδειξε το θέμα με τους νέους χάρτες 

*** ο βρετανικός Independent 

*** thepresident.gr

πηγη

national-pride

Οι ξενόδουλοι

Οι Έλληνες δεν έχουν καμία κοινοβουλευτική επιλογή, αφού δοκίμασαν πια τα κόμματα όλων των αποχρώσεων, χωρίς να αλλάξει απολύτως τίποτα – ενώ το να επιλέξουν σήμερα ξανά τα ίδια σάπια υλικά, κόμματα που έχουν τα ίδια χρεοκοπήσει παρά τις υπέρογκες κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ δεν μπορούν να διασώσουν ούτε τον εαυτό τους, πόσο μάλλον την Ελλάδα, ασφαλώς δεν θα ήταν ότι πιο έξυπνο.

«Προς το παρόν, θέλω απλώς να καταλάβω πώς συμβαίνει σε τόσους πολλούς ανθρώπους, σε τόσα πολλά χωριά, σε τόσες πολλές πόλεις, να υποφέρουν κάποιες φορές κάτω από έναν και μόνο τύραννο – ο οποίος δεν έχει άλλη εξουσία από την εξουσία που οι ίδιοι του έχουν δώσει. Από έναν και μόνο τύραννο που είναι σε θέση να τους βλάψει μόνο στο βαθμό, στον οποίο επιθυμούν να τον υπομείνουν – που δεν μπορεί να τους κάνει κανένα κακό, εκτός αν προτιμήσουν να τον ανεχτούν παρά να τον αντιπαλέψουν και να τον ανατρέψουν. Σίγουρα πρόκειται για μια εντυπωσιακή περίπτωση!
Από την άλλη πλευρά, είναι τόσο κοινότοπο, συμβαίνει τόσο συχνά που κάποιος πρέπει περισσότερο να θλίβεται και λιγότερο να διερωτάται, στη θέα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων υπηρετούντων την αθλιότητα, με τους λαιμούς τους κάτω από το ζυγό – χωρίς να έχουν εξαναγκαστεί από ένα πλήθος μεγαλύτερο από αυτούς, όπου τότε εύλογα θα ήταν αναγκασμένοι να κάνουν παραχωρήσεις.
Αν τώρα δύο, τρεις ή τέσσερις άνθρωποι δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους από τον έναν, μπορεί να θεωρήσουμε την κατάσταση αυτή εκπληκτική, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι κατανοήσιμη. Σε μία τέτοια περίπτωση θα αναφερόμαστε απλά σε έλλειψη θάρρους.
Εάν όμως εκατό, χίλιοι ή ένα εκατομμύριο υπομένουν αδιαμαρτύρητα τη ληστρική πολιτική ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος δεν ρωτάει ούτε τους δικούς του για τις αποφάσεις του, ενώ η ευγενέστερη μεταχείριση που περιμένουν είναι η επιβολή της δουλοπαροικίας και της σκλαβιάς, τότε δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε πως τους λείπει το θάρρος – αλλά η επιθυμία να υψωθούν εναντίον του, καθώς και ότι μία τέτοια στάση υποδηλώνει αδιαφορία, εθελοδουλία ή ανοησία παρά δειλία«(«Πραγματεία περί εθελοδουλίας» του Ε. Μποεσί, με μικρές παρεμβάσεις).
Ανάλυση
Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πια έστω και ένας άνθρωπος που να πιστεύει πως έχουν μέλλον οι Έλληνες, υπό το καθεστώς του τεσσαρακονταετούς μνημονίου που τους έχει επιβληθεί από τους ξένους, σε συνεργασία με τους εγχώριους κυβερνητικούς υπηρέτες τους – υπενθυμίζοντας πως μνημόνια δεν είναι μόνο τα μέτρα περικοπής των συντάξεων ή του αφορολόγητου αλλά, κυρίως, (α) τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που όταν δεν επιτυγχάνονται θα εφαρμόζεται ο αυτόματος κόφτης, ο οποίος έχει θεσμοθετηθεί το 2016, ενώ καθιστούν αδύνατη την ανάπτυξη της χώρας, (β) οι μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά τις κατασχέσεις (γ) οι σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις με αποικιοκρατικές συμβάσεις, μετά την εκχώρηση των πάντων στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, μαζί με πολλούς αρχαιολογικούς χώρους κοκ.
Πιστεύουμε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας που να περιμένει πως είναι σε θέση η Ελλάδα να ξεφύγει από την κυλιόμενη χρεοκοπία, στην οποία έχει καταδικαστεί, με τα μέτρα που της επιβάλλονται – πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζουμε ιστορικό προηγούμενο για κάτι τέτοιο, ούτε έχει πετύχει ποτέ μία χώρα στον πλανήτη τέτοιες επιδόσεις. Με δεδομένο δε το ότι, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σχετικά με την τρισχειρότερη θέση, στην οποία ευρίσκεται η οικονομία μας συγκριτικά με το 2010, μεταξύ άλλων (α) με το δημόσιο χρέος πολύ υψηλότερο τόσο σε απόλυτο μέγεθος, όσο και ως προς το ΑΕΠ, (β) με το κόκκινο ιδιωτικό στη στρατόσφαιρα, καθώς επίσης (γ) με τις τράπεζες σε άθλια κατάσταση (στις τέσσερις χειρότερες της ΕΕ όσον αφορά τις επισφάλειες – γράφημα), θεωρούμε αδύνατον να υπάρχουν Έλληνες που ελπίζουν ακόμη.
Περαιτέρω, αποκλείουμε να θεωρούν οι Έλληνες πως η ενδοτική παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας είναι θετική για το μέλλον της χώρας – ενώ είναι αδύνατον να μην ντρέπονται ως Έθνος, για το ότι δεν κλήθηκαν οι ίδιοι να αποφασίσουν με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, παρά το ότι δόθηκε αυτή η δυνατότητα στους Πολίτες των Σκοπίων. Είναι επίσης απίθανο να μην κατανοούν πως η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρά να εξαφανισθεί εντελώς ως Έθνος, όταν μεταναστεύουν μαζικά οι νέοι της, όταν μειώνονται οι γεννήσεις, αυξάνονται οι θάνατοι και το κενό καλύπτεται από φθηνούς ξένους μετανάστες – με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται σταδιακά ο πληθυσμός, οπότε σύντομα θα αποτελούν τη γερασμένη μειοψηφία στην πατρίδα τους.
Θεωρούμε επί πλέον ότι, είναι απίθανο να πιστεύουν οι Έλληνες πως τους λέει αλήθεια μία κυβέρνηση που έχει πει τα περισσότερα ψέματα στην παγκόσμια ιστορία, αθέτησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αντέστρεψε παράνομα το δημοψήφισμα του 2015 – ενώ συνεχίζει να ισχυρίζεται δόλια ότι εκβιάζεται από τους δανειστές ακόμη και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, όταν η ίδια το συμφώνησε και το υπέγραψε, αναιρώντας το σήμερα με τη «γυφτιά» που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους ενέργειες.
Ειδικά όσον αφορά τις συντάξεις, οι Έλληνες γνωρίζουν ασφαλώς πώς έχουν ληστευθεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οπότε ουσιαστικά πληρώνονται από τις κρατήσεις των εργαζομένων – με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μη περικοπή τους, όταν οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και η ανεργία στα ύψη (η πτώση της είναι πλασματική, αφού προέρχεται κυρίως από την άνοδο της μερικής απασχόλησης, γράφημα).
Γνωρίζουν επίσης πως αργά γρήγορα θα ακολουθήσει η επόμενη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όπου η Ελλάδα είναι απροετοίμαστη, πως η έξοδος της χώρας στις αγορές με τόσο υψηλά επιτόκια είναι μη βιώσιμη, ότι με αυτήν τη φορολογία είναι προδιαγεγραμμένη η υφαρπαγή των περιουσιακών τους στοιχείων, η χρεοκοπία των πάντων, όπως επίσης η μη διεξαγωγή επενδύσεων κοκ.
Χωρίς να επεκταθούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες, εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν αντιδρούν, όταν είναι πια πλήρως ενημερωμένοι για τη δυσχερέστατη θέση, στην οποία ευρίσκεται η πατρίδα τους – ενώ ασφαλώς δεν συμφωνούν με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τουςειδικά στο θέμα της Μακεδονίας.
Έχοντας τώρα την άποψη πως δεν πρόκειται για δειλία, αλλά ούτε και για εθελοδουλία ή αδιαφορία, θεωρούμε πως η απάντηση στο μεγάλο αυτό ερώτημα είναι απλή και αυτονόητη: το ότι δεν είναι οι Έλληνες εθελόδουλοι, αλλά τα πολιτικά τους κόμματα – τα οποία έχουν εγκαταστήσει ένα βρώμικο σύστημα (ανάλυση), διαμορφώνοντας στα μέτρα τους ακόμη και το κάποτε υποδειγματικό τους Σύνταγμα.
Ένα Σύνταγμα που τους καθιστά ομήρους του κομματικού κράτους και που τους υποχρεώνει να δίνουν λευκή επιταγή στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα – κυρίως στον κάθε πρωθυπουργό που συνήθως καταφέρνει με δόλιο τρόπο να υπεξαιρέσει την εξουσία, μοιράζοντας κενές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Απλούστατα, οι Έλληνες δεν έχουν καμία κοινοβουλευτική επιλογή, αφού δοκίμασαν πια τα κόμματα όλων των αποχρώσεων, ακόμη και την αριστερά, χωρίς να αλλάξει απολύτως τίποτα – ενώ το να επιλέξουν σήμερα ξανά τα ίδια σάπια  υλικά, κόμματα που έχουν τα ίδια χρεοκοπήσει παρά τις υπέρογκες κρατικές επιχορηγήσεις (γράφημα), ενώ δεν μπορούν να διασώσουν ούτε τον εαυτό τους, πόσο μάλλον την Ελλάδα, ασφαλώς δεν θα ήταν ότι πιο έξυπνο.
Σε αντίθεση λοιπόν με την Αργεντινή το 2001 (η σημερινή της κατάληξη έχει άλλα αίτια), με τη Βραζιλία ή με την Τουρκία όταν χρεοκόπησαν την ίδια εποχή, όπου εξαϋλώθηκαν όλα τα διαφθαρμένα τους κόμματα που τις οδήγησαν στην καταστροφή, στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί ακόμη καμία παράταξη που να είναι σε θέση να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων – με τη σοβαρότητα της ηγεσίας της και με το ρεαλιστικό της πρόγραμμα (προσπάθειες γίνονται, μικρά κόμματα υπάρχουν, με σχέδιο και με σοβαρά στελέχη, αλλά οι επιθέσεις που δέχονται από το σύστημα είναι δεδομένες).
Η αιτία είναι το εθελόδουλο, ξενόδουλο καλύτερα και βρώμικο σύστημα που έχει εγκατασταθεί μετά το 1981, το οποίο δεν επιτρέπει την πρόσβαση έντιμων και ικανών Ελλήνων στην Πολιτική – όπως δεν έχει επιτρέψει τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μας. Πριν από όλα την καταπολέμηση του κομματικού-πελατειακού κράτους που, σε συνεργασία με μερικές πλούσιες οικογένειες, μετρημένες στα δάχτυλα, απομυζεί αχόρταγα τους Πολίτες για πάρα πολλές δεκαετίες – ενώ έχει καταφέρει να διαφθείρει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, καταβαραθρώνοντας το πολιτιστικό και πνευματικό της επίπεδο.
Στα πλαίσια αυτά, η οδυνηρή πορεία της Ελλάδας προς το χάος θα συνεχίζεται, έως ότου αλλάξει ιδιοκτησία η χώρα – εκτός εάν κάποια στιγμή οι Έλληνες επαναστατήσουν, αφού χάσουν όμως προηγουμένως όσα έχουν και δεν έχουν. Η μοναδική μας ελπίδα είναι να υπάρξει ένα καινούργιο κόμμα που θα διώξει τα προηγούμενα, μαζί με την Τρόικα και όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται ασύστολα την πατρίδα μας – τονίζοντας ξανά πως δεν είναι εθελόδουλοι ή ξενόδουλοι οι Έλληνες, αλλά η βρώμικη, άχρηστη πολιτική τους ηγεσία που σκύβει υποτακτικά το κεφάλι στους ξένους χωρίς καμία ντροπή.


Ἀνατολικός Ὀρθόδοξος Μοναχισμός ἤ ἀσπόνδυλος νεο-μοναχισμός;


Αποτέλεσμα εικόνας για Μοναστικό Συνέδριο τῆς Λευκάδος
Μέ ἀφορμή τό τριήμερο πανελλήνιο Μοναστικό Συνέδριο τῆς Λευκάδος
Ἀνατολικός Ὀρθόδοξος Μοναχισμός
ἀσπόνδυλος νεο-μοναχισμός;
Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγου
Πρό ἡμερῶν ὁλοκληρώθηκε τό 3ο Μοναστικό Συνέδριο, τό ὁποῖο διοργάνωσε ἀπό 21 ἕως 23 Σεπτεμβρίου τρέχοντος ἔτους (2018)  ἡ Ἱερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος, μέ θέμα: " Ὁ Ὀρθόδοξος Μοναχισμός καί σύγχρονες μορφές Μοναχικῆς Πολιτείας", ἀφιερωμένο στούς ἀειμνήστους Μητροπολίτες Λευκάδος & Ἰθάκης κυρόν Νικηφόρον καί Κερκύρας & Παξῶν κυρόν Πολύκαρπον.
Σ' αὐτό συμμετεῖχαν πολλοί Ἡγούμενοι, Ἡγουμένισσες, Ἀρχιμανδρίτες, Ἱερομόναχοι, μοναχοί, μοναχές ἐκ τῶν μεγαλυτέρων καί πλέον γνωστῶν Μονῶν τῆς Ἑλλάδος. Παρέστησαν καί τό παρηκολούθησαν ἀρκετοί Ἀρχιερεῖς, λοιποί Κληρικοί, Θεολόγοι καί ἄλλοι ἐκπαιδευτικοί, καθώς ἐπίσης καί ἀρκετοί ἐνδιαφερόμενοι χριστιανοί.

Μεταξύ τῶν ὁμιλητῶν ἦσαν: ὁ Μητρ/της Λεμεσοῦ κ. Ἀθανάσιος, ὁ Μητρ/της Προικοννήσου κ. Ἰωσήφ, ὁ Ἀρχιμ. Ἀστέριος Χατζηνικολάου Προϊστάμενοςτῆς Ἀδελφότητος Θεολόγων "Ο ΣΩΤΗΡ", ὁ Μητρ/της Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ὁ Μητρ/της Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς κ. Ἰουστῖνος, ὁ Μητρ/της Ἐδέσσης κ. Ἰωήλ, ὁ Ἡγούμενος τῆς Μονῆς Ξενοφῶντος Ἁγίου Ὄρους Ἀλέξιος, ὁ Ἡγούμενος τῆς Μονῆς Ἁγίου Διονυσίου τοῦ ἐν Ὀλύμπῳ Μάξιμος, ἡ Ἡγουμένη τῆς Μονῆς Παντοκράτορος Κερκύρας Γερ. Εὐφημία, ἡ Ἡγουμένη τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης Γερ. Φιλοθέη, ἡ Ἡγουμένη τῆς Μονῆς Χρυσοπηγῆς Χανίων Γερ. Θεοξένη, ἡ Ἡγουμένη τῆς Μονῆς Τιμ. Σταυροῦ Μαψοῦ Κορινθίας Γερ. Μεθοδία, οἱ Καθηγητές τοῦ Α.Π.Θ. π. Ἰω. Σκιαδαρέσης, π. Βασ. Καλλιακμάνης καί κ. Κων/νος Παπαγεωργίου κ. ἄ.
Τό ἐπίπεδο τοῦ Συνεδρίου ἦταν ἀρκετά καλό, ἄν ἐξαιρέσει κανείς τήν ὑπό ὁρισμένων ὁμιλητῶν ἐπανάληψη, κατά τήν παρουσίαση τῶν διαφόρων συγχρόνων μορφῶν τοῦ μοναχισμοῦ, ἤδη γνωστῶν στοιχείων, τά ὁποῖα ἔχουν δημοσιευθεῖ στά διάφορα κυκλοφορηθέντα καί ἀναφερόμενα σέ αὐτές τίς προσωπικότητες βιβλία. Ἡ μεγαλύτερη ὅμως "ἀδυναμία"τοῦ συγκεκριμένου Συνεδρίου ἐντοπίζεται ἀλλοῦ. Πρόκειται δέ μᾶλλον ὄχι γιά ἀδυναμία τοῦ Συνεδρίου, ἀλλά τοῦ "ἀντικειμένου" αὐτοῦ, δηλαδή τοῦ συγχρόνου μοναχισμοῦ καί πιό συγκεκριμένα γιά πρόβλημα, τό ὁποῖο ἐντοπίζεται πλέον εὐδιάκριτα σ' αὐτόν τόν χῶρο.
Πιό συγκεκριμένα, εἶναι ἄξιο ἀπορίας καί προβληματισμοῦ τό γεγονός ὅτι ἐνῶ ζοῦμε σέ ἐποχή γενικῆς ἀποστασίας, συγκρητισμοῦ καί πολεμικῆς κατά τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως, ἔξωθεν καί ἔσωθεν, οὐδείς καί οὐδεμία ἐκ τῶν ὁμιλητῶν καί ὁμιλητριῶν στό ἐν λόγῳ Συνέδριο δέν ἀναφέρθηκε στήν Πίστη, τήν ἀξία καί τή σημασία της, ἀλλά καί τήν ἀναγκαιότητα προασπίσεώς της. Πολλῶ δέ μᾶλλον, ὅταν, σύμφωνα μέ τήν παράδοση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ὁ 'Oρθόδοξος Mοναχισμός ὑπῆρξε διαχρονικῶς ὄχι μόνον ἀκριβής φύλαξ, ἀλλά καί ὑπερασπιστής αὐτῆς, πρωτοπόρος δέ στήν ἀντιμετώπιση τῶν αἱρέσεων κατά τίς περιόδους ὅταν ἡ Πίστις ἦταν τό κινδυνευόμενον!
Εἶναι ζήτημα ἐάν ἡ λέξις Ὀρθόδοξος Πίστις καί σχετικές περί τήν ὑπεράσπιση αὐτῆς διδαχές τῆς Ἐκκλησίας καί τῶν Ὁσίων τέκνων Αὐτῆς μέσα σέ μία πληθώρα Ὁμιλιῶν μέ πλῆθος ἄλλες πνευματικές ἀναφορές, ἀκούστηκαν στό συγκεκριμένο Συνέδριο, ἔστω μία φορά, ἔστω  περιορισμένως, ἔστω ἀκροθιγῶς!
Καί ναί μέν, πολλά ἐλέχθησαν καί ἀκούστηκαν περί ἀσκήσεως, θείων ἐμπειριῶν, θεολογίας, ὑψηλῶν θεωριῶν καί θέας τοῦ ἀκτίστου φωτός (ἐνίοτε καί καθ' ὑπερβολήν), ὅλως παραδόξως ὅμως, ὡς ἀπό συμφώνου, τηρήθηκε σιγή ἰχθύος γιά τά ὑπαρκτά, ἰδιαιτέρως κατά τήν διάρκεια τοῦ 20ου αἰῶνος καί μέχρι τίς ἡμέρες μας, μείζονα ζητήματα Πίστεως!
Δέν εἶναι δυνατόν ὅλοι αὐτοί οἱ ὅσιοι ἀσκητές καί ἐκπρόσωποι τοῦ ὀρθοδόξου μοναχισμοῦ, οἱ προβληθέντες καί προβαλλόμενοι ὡς ἐφάμιλλοι τῶν ὁσίων καί θεοφόρων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας νά μή εἶχαν ἐκδηλώσει, ὅπως ἐκεῖνοι ἀναλόγως στήν ἐποχή των, τήν ἀνησυχία καί τό ἐνδιαφέρον των γιά τήν πορεία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἔναντι τῆς συγχρόνου παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί τῶν γενομένων μεγάλων καί πολλῶν προδοσιῶν σέ βάρος τῆς Πίστεως.
Ἄλλωστε ἐάν ἴσχυε κάτι διαφορετικό γιά ὅλους αὐτούς τούς συγχρόνους ὁσίους Γέροντες θά ἀποτελοῦσετοῦτο μεῖζον ζήτημα γιά τούς ἰδίους, δηλαδή κατά πόσον αὐτοί πληροῦν τίς ἀπαραίτητες προϋποθέσεις γιά τήν θεώρηση καί ἀναγνώρισή των ὡς ἁγίων τῆς Ὀρθοδοξίας! Διότι ὅσο καί ἄν σήμερον τοῦτο ἀποσιωπᾶται καί περιθωριοποιεῖται, ἡ ὁμολογία καί τήρηση καί ὑπεράσπιση τῆς ὀρθῆς Πίστεως, δηλαδή τῆς Ὀρθοδοξίας,ἀποτελεῖ διαχρονικά τήν πρώτη καί τήν ἐκ τῶν ὧν οὐκ ἄνευ προϋπόθεση σωτηρίας καί κατ' ἐπέκταση ἐπιτεύξεως τῆς ἁγιότητος καί τῆς ἀναγνωρίσεως αὐτῆς στό πρόσωπο ἑνός ἀνθρώπου.
Φοβοῦμαι ὅτι στό ἐν λόγῳ Μοναστικό Συνέδριο ἁπλῶς διαπιστώθηκε καί ἀτυχῶς διατρανώθηκε αὐτό πού κακῶς φαίνεται ὅτι ἰσχύει στό χῶρο τοῦ συγχρόνου μοναχισμοῦ, δηλαδή ἡ ἐπικράτηση καί ἀνίερη καθιέρωση μιᾶς ἐνόχου σιωπῆς, μιᾶς ἀδιαφορίας καί μή ἀπασχολήσεως μέ ζητήματα Πίστεως! Αὐτό, ὅμως, συνιστᾶ καινοτομία καί σοβαρή διαφοροποίηση ἀπό τήν ἀνέκαθεν στάση καί πράξη τοῦ ἀνατολικοῦ καί ἀκραιφνῶς ὀρθοδόξου μοναχισμοῦ, οἱ ἐκπρόσωποι καί μεγάλες μορφές τοῦ ὁποίου ἦσαν ταυτοχρόνως καί μεγάλοι ὁμολογητές καί πρόμαχοι τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως.
Δέν θά ἦταν ὑπερβολή νά λεχθεῖ ὅτι ἡ παγίωση καί ἐπικράτηση μιᾶς τέτοιας ἀποστασιοποιημένης στάσεως τῶν ἐκπροσώπων τοῦ Μοναχισμοῦ ἀπό τήν σύμφωνη μέ τήν Παράδοση ἐνεργό ὑπεράσπιση τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως ἐν καιρῶ συγχύσεως καί ἀποστασίας, ὡς εἶναι ὁ ἰδικός μας, θά συνιστοῦσε μετάλλαξή του σέ ἀσπόνδυλο νεο-μοναχισμό. Ἔτσι, ὅμως, θά ἐστερεῖτο ἡ Ὀρθοδοξία τόν πλέον ἀσυμβίβαστο ἀμύντορά της!
Δέν συνιστᾶ τιμή καί καταξίωση γιά τό σύγχρονο μοναχισμό νά μεριμνᾶ καί τυρβάζει περί πολλῶν ἄλλων, πλήν τοῦ ἑνός οὗ ἐστί χρεία! Καί ναί μέν ἡ καλλιέργεια τῶν ἀρετῶν καί ἡ ἄσκηση ἐν γένει, ὅπως καί τό θεολογεῖνδέν εἶναι ἐπουσιώδη στοιχεῖα τῆς μοναχικῆς πολιτείας, ὅμωςἡ ἀδιαφορία γιά τά τῆς Πίστεως πιστεύομε ὅτι συνιστᾶ ἐπικίνδυνη ἀλλοίωση τῆς φυσιογνωμίας τοῦ Ἀνατολικοῦ Ὀρθοδόξου Μοναχισμοῦ. Ἄριστα δέ καί πλήρως ἁρμόζει ἐν προκειμένῳ τό ὑπό τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτουλεγόμενον: "Εἰ οὖν μοναχοί εἰσίν τινες ἐν τοῖς νῦν καιροῖς, δειξάτωσαν ἀπό τῶν ἔργων. ΕΡΓΟΝ ΔΕ ΜΟΝΑΧΟΥ, μηδέ τό τυχόν ἀνέχεσθαι καινοτομεῖσθαι τό Εὐαγγέλιον, ἵνα μή ὑπόδειγμα τοῖς λαϊκοῖς προτιθέμενοι αἱρέσεως καί αἱρετικῆς συγκοινωνίας, τῆς ὑπέρ αὐτῶν  ἀπωλείας λόγον ὑφέξωσι"!
Ὅπως, λοιπόν, καλῶς ἐθίγησαν, ἀφορμῆς δοθείσης, κατά τή διάρκεια τοῦ ἐν λόγῳ Συνεδρίου, κάποια ζητήματα τά ὁποῖα ἔρχονται σέ ἀντίθεση μέ τήν Παράδοση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί εἰδικότερον τοῦ ὀρθοδόξου Μοναχισμοῦ, ὅπως ἡ προσπάθεια ὑπό τινῶν ὑπερασπίσεως τῆς ὑπάρξεως τρίτης τάξεως, πέραν τῶν ἐγγάμων Κληρικῶν καί τῶν ἱερομονάχων, δηλαδή ἐκείνης τῶν ἀγάμων ἐν τῶ κόσμῳ Κληρικῶν ἤ τοῦ κακοῦ παραδείγματος μιᾶς μικτῆς Μονῆς ἱδρυθείσης ὑπό συγχρόνου μεγάλου Γέροντος ἐν τῶ ἐξωτερικῶ, ἔτσι καί πολύ περισσότερον θά ἔπρεπε νά θιγεῖ τό μεῖζον ζήτημα τῆς Συνοδικῆς διακηρύξεως καί ἐπισημοποιήσεως τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ὑπό τῶν Προκαθημένων τῶν κατά τόπους Πατριαρχείων καί Αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν στήν περιβόητη καί διαβόητη πλέον σύνοδο στήν Κρήτη (Ἰούνιος 2016).
Βλέπετε, τό ἐν λόγῳ Μοναστικό Συνέδριο καί τά πορίσματά του, ὡς μαρτυρία τοῦ συγχρόνου ὀρθοδόξου μοναχισμοῦ, θά κριθοῦν ἀπό τήν ἱστορία καί τίς συνειδήσεις τῶν μελῶν τῆς Ἐκκλησίας καί βάσει τοῦ χρόνου διαξεγωγῆς του. Διότι ἔλαβε χώρα δύο μόλις ἔτη μετά τή σύγκληση τῆς πρώτης στή σύγχρονη ἐκκλησιαστική ἱστορία καί πολυαναμενομένης ὡς πανορθοδόξου Συνόδου, ἡ ὁποία τελικῶς κατέληξε νά καταγραφεῖ ὡς ἡ πρώτη ἀντιφερομένη στή διαχρονική Παράδοση καί διδασκαλία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας παγκοσμίου ἐμβελείας ἀντι-Σύνοδος!
ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ.
Αμέθυστος 

Αυτό Που Βαράει Την Ελλάδα Από Το Νότο Δεν Έρχεται…. Ακάλεστο!!!


 Όποιος έχει ζήσει ξανά εδώ στην Ελλάδα τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, να σηκώσει παρακαλώ το χέρι του. Εδώ κάτι συμβαίνει. Μας τα παρουσιάζουν και με ονόματα, λες και τα ξέραμε από χθες, για να εξοικειωθούμε μαζί τους. Να σας συστήσουμε τον Ξενοφών, κι από δω ο Ζορμπάς. Γίνανε ξαφνικά μέρος της ζωής μας και κανείς δεν ρωτάει, πως; γιατί;
Λοιπόν. Τί πράγματα συμβαίνουν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα και πόσο σημαντικά είναι για εμάς και την Πατρίδα μας; Τελικά μας φοβούνται.
Το άρθρο του φίλου που ακολουθεί, για να πω την αλήθεια δεν το πολυκαταλαβαίνω από ένα σημείο και μετά διότι δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Το βάζω όμως για προβληματισμό
.
***
Κατέβηκαν πολλά δεδομένα τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη 
Κατά αρχάς θέλω να πούμε κάτι..
Αναλύοντας τους χρόνους, που πατάει το φαινόμενο που βλέπουμε, από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι ήρθε για να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. 
Η αυριανή ημέρα δεσπόζει για την Ελλάδα. 
Θα μπορούσα να ανοίξω όλα τα χαρτιά μου… τα δεδομένα που μαζεύω και τους χρόνους που μετράω. 
Όμως δεν γίνεται. 
Και ίσως καμιά φορά δίνω παραπάνω στοιχεία από όσα πρέπει.
Το ζητούμενο σε όλο αυτό είναι να κατανοήσουμε το…..γιατί
Γιατί σκίζεται η τέντα του γείτονα ενώ στέκει εκεί 20 χρόνια 
Γιατί πέφτει το δέντρο 50 ετών.. 
Γιατί ξαφνικά ένα φαινόμενο εκτός χρόνου και λογικής επισκέπτεται τηn χώρα μας. 
Από που έρχεται και που πάει….σε ποιους χρόνους πατάει;…..οι κάτοικοι της χώρας τι έκαναν το προηγούμενο διάστημα για να αποτρέψουν τα σπάνια φαινόμενα; 
Η δεν αποτρέπονται;
Όλα αυτά αν τα εξετάσεις… αν μπορούσες να δεις το μουντζουρωμένο τετράδιο μου θα λύνονταν πολλά…. γιατί. 
Επειδή δεν γίνεται κάτι τέτοιο θα μείνουμε στο εξής. 
Αυτό που βαράει την Ελλάδα από το νότο δεν έρχεται ακάλεστο… 
Είναι αυτό που είπαμε και χθες, εμείς το επιτρέψαμε ή αν θες να το πούμε καλύτερα, άλλοι παράγγειλαν και για εμάς. 
Η αυριανή ημέρα έχει ένα 144 
Είναι το μόνο που μπορώ να δώσω.
Μέσα σε αυτό τρέχουμε…εκεί πέφτει ο καλεσμένος μας.
Όμως την επομένη σκάει κάτι από μακριά, στις 1.10 
Ότι γίνεται όμως….γίνεται για να ξυπνήσει ο κόσμος. 
Μια καταστροφή μια δύσκολη κατάσταση έρχεται για να μην έρθει η δυσκολότερη..
Όσο ο κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος νιώθοντας ασφαλής στα φθαρτά όρια ενός διαβρωμένου πολιτισμού, αδιαφορώντας για το μετά και αγνοώντας τα γιατί, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα…καιρικά και μη. 
Ο καλεσμένος μας, αυτός o χορευτής έχει σκοπό να στήσει χορό και στο μαγαζί του γείτονα….στην Κωνσταντινούπολη σε χρόνους κρίσιμους που κρίνονται αποφάσεις από ένα ναι ή ένα όχι…αποφάσεις που θα φέρουν μπελάδες…. είτε στο ναι είτε στο όχι.
Η αυριανή ημέρα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για εμένα…ίσως και αν τα δεδομένα είναι σωστά… είναι και για όλους μας. 
Είτε ναι είτε όχι…αυτοί που πραγματικά είναι πίσω από το δημοψήφισμα θα πετύχουν τον σκοπό τους…την εσωτερική αναταραχή μέσα σε εύφλεκτο για τα Βαλκάνια κράτος. 
Αυτό όμως ετοιμάζεται και στην Ελλάδα.
Το ανθρώπινο φαινόμενο έχει περισσότερη ένταση και προκαλεί μεγαλύτερη καταστροφή από το καιρικό φαινόμενο. 
Για να συμβεί το πρώτο θα πρέπει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. 
Ακραίες καιρικές, έντονα συναισθηματικές ..καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τις αισθήσεις μας, την ασφάλειας μας με σκοπό να σκληρύνουμε ακόμη περισσότερο, να πολωθούν τα διαιρεμένα μέλη μιας κοινωνίας και να κατευθύνοντα μόνο από τα ένστικτα.
Από τα πολλά δεδομένα που κατέβηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες, ξεχώρισα για τη συνέχεια τον…. γείτονα μου, μοιάζει να έχει μπελάδες και ίσως να μην είναι μόνο ο Ζορμπάς. τρία άτομα…σε ξένο μέρος την ίδια ημέρα της επίσκεψης…
Επίσης παρακολουθώ και πάλι την Αυστραλία..πιο στενά
πηγή 

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ