Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Jean Pépin - Η θεολογία του Αριστοτέλη-ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΝΟΥ, ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

 
Κατεβάστε δωρεάν το ebook από εδώ

Jean Pépin - Η Θεολογία του Αριστοτέλη 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι! Τι ακριβώς είναι η νόησις νοήσεως; Φαντάζομσι δεν είναι αναστοχασμός ή αυτοσυνειδησία, δηλαδή το σκέπτομαι την σκέψη μου. Έχει σχέση με την ένταξη των νοητών εντός του νου του Πλωτίνου;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει σχέση μεταξύ της θείας κατάστασης που είναι η νόησις νοήσεως στον Αριστοτέλη με την ένωση νου και καρδιάς της ησυχαστικής παράδοσης; Ποια είναι η εμπειρία όπυ ο νους νοεί τον εαυτό του;

amethystos είπε...

Ο Νούς στήν Αγιοπνευματική εμπειρία μεταμορφώνεται,σπάει τά όριά του όπως διδάσκει η παραβολή του σπορέως. Ο νούς νοεί τόν εαυτό του όταν αντικατοπτρίζει τό Ενα.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη. Από πιο έργο του Pepin προέρχεται το συγκεκριμένο κείμενο; Πέραν αυτού συγχαρητήρια γιατί μου έλυσε πολλές απορίες.

amethystos είπε...

Είναι συλλογικό έργο, άν θυμάμαι καλά. ΑΑ.VV, autori vari, όπως λένε, κάποιο αφιέρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ αν θυμηθείς πες μου. Γιατί για την θεολογία του Αριστοτέλη κυκλοφορούν πολλές μελέτες και συνήθως προς την κατεύθυνση π. χ. νους=λογική.

amethystos είπε...

Eίναι αυτό πού λένε mind. Ο νούς δέν υφίσταται πλέον στίς εργασίες λόγω τού υποκειμένου. Τόν επανέφερε ο Γκάνταμερ. Υπαρχει καί ο ηθικός Αριστοτέλης τού Pierre Aubenque.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Το βρήκα τελικά. Ευχαριστώ!

amethystos είπε...

Πολύ χαίρομαι φίλε. Ο νούς είναι τό κέντρο πού χάσαμε.