Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ … ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ.

Eliana Elefheriou

Για όσους πίστεψαν πως χάθηκε το παιχνίδι, πως θα πρέπει να παραδεχθούμε την «νέα πραγματικότητα» και να δεχθούμε πως ο Τζ. Μπάιντεν είναι ο πλανητάρχης, ζουν σε μια αυταπάτη περισσότερο από ποτέ. Πιστεύετε πραγματικά πως ο Τραμπ θα μας έλεγε «θα επιστρέψω με ένα διαφορετικό τρόπο» για να εξαφανιστεί στο Mar A Lago; Ο πρόεδρος Τραμπ έχει διαχωρίσει τον εαυτό του από την εταιρεία των Η.Π.Α και έγινε ο ηγέτης της Αμερικάνικης Δημοκρατίας / American Republic.

Η πόλη της Ουάσιγκτον ( Washington DC) είναι μια ξένη χώρα, ιδιοκτησία του Βατικανό και εγγεγραμμένη στο Λονδίνο. Δεν είναι περιοχή που ανήκει στις Η.Π.Α. Έχει τοποθετηθεί φράκτης γύρο από την πόλη της Ουάσιγκτον για να σηματοδοτήσει τα σύνορα μιας ξένης χώρας. Ο πρόεδρος κλείδωσε τον Λευκό Οίκο και έκλεισε την Αμερικάνικη κυβέρνηση ( δεν υπάρχει γερουσία). Δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά σε αυτή την περιοχή είναι μια περιοχή προδοσίας. Η εταιρεία των Η.Π.Α έχει καταχωρηθεί ως νεκρή, τον Μάρτιο του 2020. Η δημοκρατία ( American Republic), έχει εγκατασταθεί τον Ιούλιο του 2020. Ξένοι πράκτορες έκλεψαν τις εκλογές της Αμερικάνικης Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστική διαταγή τον Μάιο του 2018, ώστε στην περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

1. Κίνα, 2. Κούβα, 3. Βατικανό, 4. Ιταλία, 5. Βενεζουέλα, 6. Μ. Βρετανία, 7. Ιράν, 8. Γερμανία

Η Καμάλα και ο Τζ Μ ορκίστηκαν πάνω σε ένα βιβλίο άλλο από την βίβλο, κάτι που είναι αντισυνταγματικό. Ο Τζ Μ ορκίστηκε πρώτος κάτι που είναι αντισυνταγματικό. Δεν του απέδωσαν τον χαιρετισμό των 21 κανονιοβολισμών όπως υπαγορεύει το σύνταγμα( οι τελετές πάντοτε πρέπει να γίνονται κατά γράμμα, αλλιώς είναι άκυρες).

Στον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά έγινε υποστολή της σημαίας, μετά την αποχώρηση του Τραμπ. Αυτό είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι η δύναμη της εξουσίας έχει πάει αλλού. Αυτό σημαίνει ότι έχει αναλάβει ο στρατός και το Insurrection Act έχει ενεργοποιηθεί.

Ο στρατός ανέλαβε την διοίκηση της χώρας στις 12:00 μμ στις 20 Ιανουαρίου και μετά την « ορκωμοσία» του Τζο Μπάιντεν.


Η ΩΔΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ!

έκθεση Marshall  20 Ιανουαρίου 2021

Η Ουάσιντγτον D.C είναι περιφραγμένη και ο Πρόεδρος δεν θα γυρίσει ποτέ στο Λευκό Οίκο. Αλλά όχι για λόγους που μπορεί να σκέφτεστε.

Μη φοβάστε, θα χτιστεί ένα νέο καπιτώλιο και θα έρθει το τέλος στους φόρους εισοδήματος που καταβάλλονται στους φοροεισπράκτορες της Εταιρείας, που είναι τώρα στα χέρια μιας νέας διοίκησης. Μπήκαν σε όλον αυτόν τον κόπο να κλέψουν μια εταιρεία της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης.  Οι περισσότεροι δεν το πήραν χαμπάρι επειδή δεν ήξεραν καν πως το έθνος τους ήταν μια Εταιρεία. Κι όμως πράγματι είναι, αλλά τώρα δεν υπόκεινται πλέον σε αυτό οι πολιτείες. Παρακαλώ διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε τη φύση της μάχης στην οποία βρισκόμαστε.

Συστηθείτε τους κλέφτες στο φως της ημέρας. Τόσο περήφανα αξιώνουν αυτό που δεν τους ανήκει… Ή μήπως ή μήπως τους ανήκει;

Το 1871 πραγματοποιήθηκε από την Κυβέρνηση μια ειδεχθής πράξη.  Έγινε ένα πραξικόπημα για να ξαναγράψει το σύνταγμα και να θέσει τον WE THE PEOPLE (το λαό), σε όλες τις πρωτεύουσες, σε ένα νέο εταιρικό συμβόλαιο που μετέφερε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στη νέα Εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία μεταβίβασε την ισχύ του We The People και του συντάγματος στη νέα εταιρεία. Όταν το έκαναν αυτό, τοποθέτησαν τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ως ιδιοκτησία της Εταιρείας η οποία είχε ως έδρα την Ουάσιγκτον D.C..  Αυτή η ενέργεια έκανε την Ουάσιγκτον D.C. μια ΞΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ σε αμερικανικό έδαφος κυρίαρχων πολιτειών. Ιδρύθηκε μέσω ενός δανείου από το Βατικανό όταν η D.C. μεταφέρθηκε σε μια πόλη-κράτος, και αυτή η εταιρική οντότητα έκτοτε κυβερνάει τους ανθρώπους. Στη διαδικασία αυτή αφαιρέθηκαν από τους πολίτες τα δικαιώματά τους. Κανείς δεν το συνειδητοποίησε αυτό.

Όταν έκαναν τη συμφωνία με τους πιστωτές  για να πάρουν το δάνειο από το Βατικανό, το έκαναν μέσω της Τράπεζας του Λονδίνου. Εκείνη την εποχή, μετέφεραν όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο D.C. Columbia στην εταιρική οντότητα της D.C., που ήταν μια ξένη εταιρεία.  (Δείτε την ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  παρακάτω σε αυτό το άρθρο).

Η κατανόηση της δημιουργίας αυτής της εταιρείας στο D.C.  είναι μείζονος σημασίας, επειδή όταν ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα το 2018 σχετικά με την Εκλογική Παρέμβαση/Απάτη για οργανισμούς/φορείς τόσο ξένους όσο και εγχώριους, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα κατάσχονταν τα περιουσιακά στοιχεία.  Ο Πρόεδρος και ο λαός γνώριζαν και είχαν την απόδειξη ότι αποκαλύφθηκε ένα πραξικόπημα της Εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μαζί με άλλα ξένα έθνη και αγνοήθηκε από την Εταιρεία στο D.C.. Συνέχισαν με την παράνομη κλοπή τους, και ο στρατός είναι τώρα στη διαδικασία της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων αυτής της ξένης χώρας γνωστής ως Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.  Φαίνεται ότι η εκτελεστική εντολή του Προέδρου Τραμπ στην πραγματικότητα απευθυνόταν εξ αρχής στον εταιρικό βάλτο/cabal της Ουάσιγκτον D.C. Η D.C. τώρα είναι περιφραγμένη και γεμάτη με στρατιωτική φρουρά.

Ο Πρόεδρος Donald J. Trump έχει φύγει μόνιμα επειδή δε μπορεί να είναι πρόεδρος ενός Κυρίαρχου Έθνους ευρισκόμενος σε μια Ξένη Χώρα, αυτό δηλαδή που είναι ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο.  Ο Πρόεδρος Τραμπ ψηφίστηκε από τους We The People. Όχι η Εταιρία.

Μετά την έξοδο του Donald J. Trump από τον Λευκό Οίκο, η D.C. θα αποκλειστεί επειδή δεν θα είναι δυνατό ένας ξένος κυβερνήτης να κυβερνήσει μια κυρίαρχη χώρα, επομένως ο ξένος κυβερνήτης πρέπει να κλειδωθεί έξω. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό αφορά τη νέα κυβέρνηση.

Τώρα βλέπετε τι σήμαιναν οι φωνές του Λιν Γουντ ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη επανάσταση.

Κυριολεκτικά παρακολουθούμε την ανάκτηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό έχει πολλαπλές σημασίες για τους WE THE PEOPLE. Μία είναι ότι δεν θα υπάρχει πια Εφορία. Παρακολουθήστε και δείτε πώς θα εκτυλιχθεί αυό. Είναι μια ιδιοφυής κίνηση. Ο Θεός είναι υπεύθυνος για αυτό το έθνος και τώρα οδηγεί τους εκλεκτούς του να αποκαταστήσουν αυτό το σπουδαίο έθνος που ονομάζεται με το όνομά του.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Το City of London (που είναι ένα τετραγωνικό μίλι μέσα στο Ευρύτερο Λονδίνο) τεχνικά δεν είναι μέρος του Μείζονος Λονδίνου ή της Αγγλίας, ακριβώς όπως η Πόλη του Βατικανού δεν είναι μέρος της Ρώμης ή της Ιταλίας. Ομοίως, η Washington DC δεν είναι μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες ελέγχει. Αυτοί οι τρεις οργανισμοί έχουν έναν στόχο και αυτός είναι να καταργήσουν την παλαιά παγκόσμια τάξη των κυρίαρχων εθνών και να οδηγήσουν σε μια νέα παγκόσμια τάξη κάτω από κάτω από μια παγκόσμια διακυβέρνηση της σιδερένιας γροθιάς της cabal.

Αυτοί οι κυρίαρχοι, εταιρικοί οργανισμοί έχουν τους δικούς τους νόμους και τις δικές τους ταυτότητες. Έχουν επίσης τις δικές τους σημαίες. Παρακάτω είναι η σημαία της Ουάσιγκτον DC. Σημειώστε τα τρία αστέρια, που αντιπροσωπεύουν την τριάδα αυτών των τριών πόλεων-κρατών, επίσης γνωστή ως η Αυτοκρατορία της Πόλης. (Υπάρχει επίσης μεγάλη εσωτεριστική σημασία του αριθμού 3.)

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Βρετανίας είναι όλες θυγατρικές του στέμματος, όπως και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα  των ΗΠΑ. Ο κυβερνών Μονάρχης στην Αγγλία είναι επίσης κατώτερος του Στέμματος. Το παγκόσμιο οικονομικό και νομικό σύστημα ελέγχεται από το City του Λονδίνου από το Στέμμα.

Το τετραγωνικό μίλι που αποτελεί το κέντρο του Ευρύτερου Λονδίνου είναι η παγκόσμια έδρα της εξουσίας, τουλάχιστον στο ορατό επίπεδο.

Η Ουάσιγκτον DC ιδρύθηκε ως πόλη-κράτος το 1871 με την ψήφιση του Νόμου του 1871, ο οποίος καθιέρωσε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες ως εταιρεία υπό τη διακυβέρνηση της Ουάσιγκτον, η οποία και η ίδια είναι υποταγμένη στο City of London. Οι εταιρείες διοικούνται από προέδρους, γι ‘αυτό ονομάζουμε Πρόεδρο το πρόσωπο που θεωρείται ότι κατέχει την υψηλότερη έδρα της εξουσίας στη χώρα.

Το γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φιγούρα για τους κεντρικούς τραπεζίτες και τις διακρατικές εταιρείες (και τα δύο από τα παραπάνω ελέγχονται από τον Ανώτερο Εκκλησιαστικό  Ελευθεροτεκτονισμό) που ελέγχουν πραγματικά αυτή τη χώρα και τελικά λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις.

H Washington DC λειτουργεί σύμφωνα με το σύστημα του Ρωμαϊκού Νόμου και εκτός των περιορισμών που καθορίζονται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Η Ανίερη Τριάδα του Παγκοσμιοποιητικού Ελέγχου:

Το Βατικανό, η Πόλη του Λονδίνου & η Ουάσιγκτον D.C. – (awakeandaware.ca)

Σημαία της Washington DC

Σημαία του Βατικανού

Τα Παπικά Κράτη είναι τα εδάφη στην Ανατολική Ακτή των πρώην Ηνωμένων Πολιτειών υπό την κυρίαρχη άμεση διακυβέρνηση του Πάπα, από την πτώση των Ηνωμένων Πολιτειών περίπου κατά την αλλαγή του εικοστού αιώνα μέχρι σήμερα. Τα Παπικά Κράτη είναι μια από τις περιφερειακές δυνάμεις του κόλπου Chesapeake, που ελέγχει την πόλη της Ουάσιγκτον, καθώς επίσης και ένα μεγάλο μέρος της περιβάλλουσας περιοχής. Αρκετές πόλεις, βαρονίες και άλλες ιδιοκτησίες έξω από την Ουάσιγκτον ανήκουν επίσης στον Πάπα, δημιουργώντας ένα περίπλοκο δίκτυο ιδιοκτησιών που αποτίουν φόρο τιμής απευθείας στον Πάπα.

Τα Παπικά Κράτη γεννήθηκαν από τις πρώην Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρούνται από το σύγχρονο κόσμο ως μια αρχαία αυτοκρατορία και κυβέρνηση που γεννά ηπείρους. Μετά από ένα βίαιο πραξικόπημα στην Ουάσιγκτον, τα Παπικά Κράτη καθιερώθηκαν από τον Τσέστερ Χέιλ Φιτζέραλντ, χτίστηκαν πάνω στις πεποιθήσεις μιας νέας θρησκείας, η οποία αργότερα θα γινόταν Συνενωτισμός. Ο Πάπας ισχυρίζεται εντούτοις ότι η δύναμή του προέρχεται από την Αμερικανική Αυτοκρατορία, η οποία υποτίθεται ότι χορήγησε στον πρώτο πάπα την πλήρη εξουσία πάνω στην αυτοκρατορία μέσω της Δωρεάς του Λίνκολν, ένα πλαστό αμερικανικό αυτοκρατορικό διάταγμα. Έκτοτε, το έγγραφο χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη των ισχυρισμών της πολιτικής εξουσίας από τον παπισμό.  Γνωρίστε την ιστορία σας… διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://althistory.fandom.com/wiki/Papal_States_(Days_After_Chaos)

Σημαία της πόλης του Λονδίνου

Πώς συνδέονται λοιπόν τελικά αυτές οι τρεις πόλεις; Πρέπει πρώτα να επιστρέψουμε στους Ναΐτες Ιππότες και στην αρχική τους κυριαρχία των 200 χρόνων. Το βλέπετε αυτό στη σημαία της Πόλης του Λονδίνου. Διαβάστε για τις σημαίες όλων των Ξένων οργανισμών εδώ:

https://awakeandaware.ca/the-unholy-trinity-of-globalist-control-the-vatican-the-city-of-london-washington-d-c/

Εν κατακλείδι: Η Εταιρεία που ονομάζεται Ουάσιγκτον D.C. είναι τώρα μια ξένη οντότητα σε αμερικανικό έδαφος κυρίαρχων πολιτειών. Ιδρύθηκε μέσω δανείου από το Βατικανό όταν η DC μεταφέρθηκε σε μία πόλη-κράτος και σε αυτόν τον εταιρικό οργανισμό.  Τώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας για την παρέμβαση στις εκλογές του Λαού (We The People) των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με το Βατικανό και τα άλλα ξένα έθνη που παρενέβησαν, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Κίνα, κ.λπ.  Αυτοί όλοι τώρα είναι εχθροί του κράτους και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα κατασχεθούν. Ο στρατός μας έχει ήδη καταρρίψει το γίγαντα, όπως είδαμε ενώσω όλων τα μάτια είχαν στραφεί στην απάτη των εκλογών. 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ... ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ. - Triklopodia

15 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΣΟ ΔΥΝΑΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΑΤΖΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΑΤΗ, ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ, ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.https://www.ymeperaa.gr/images/pdf-xls/2_%CE%98%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BF/2.1_%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF_%CE%98%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF_%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BF/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97_%CE%9C%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9F_1.pdf
ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΑΜΠΑΛΟΣΑΒΟΥΡΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

χαλαρωσε είπε...

https://attikanea.info/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%ae-%ce%bc%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81/

χαλαρωσε είπε...

http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/01/blog-post_400.html#more

Κύριος οιδε τι θα γινει

χαλαρωσε είπε...

http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/01/10-2020-200-500.html#more

και ο κορωνα ιος εν δρασει

χαλαρωσε είπε...

http://ixnos.blogspot.com/2021/01/o_26.html

χαλαρωσε είπε...

https://kanenazori.com/2021/01/25/paranoistan/

Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ. ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΟΥΜΕ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΑΧΡΗΣΤΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

χαλαρωσε είπε...

https://www.pronews.gr/ygeia/957676_se-ishy-pistopoiitiko-emvoliasmoy-gia-toys-servoys-tha-eiserhontai-stin-ellada-me-tin

Νίκος Κ. είπε...

Στην Ευρώπη, παρότι έχουμε υποκύψει στον πολιτιστικό σχετικισμό βρίσκοντας θεσπέσιο οτιδήποτε μη ευρωπαϊκό και μη δυτικό, συνεχίζουμε να βλέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες με ευρωπαϊκό βλέμμα.
Κάποτε, στην Ευρώπη οι εξεγέρσεις κατευθύνονταν εναντίον των ευγενών και της αριστοκρατίας· σήμερα κατευθύνονται κατά της εξουσίας που εκλαμβάνεται ως επιρρεπής στη μοναρχία - απολυταρχία. Στις ΗΠΑ το σχήμα είναι απλούστερο: Ποιος κερδίζει; Ποιος είναι πρωταθλητής; Ποιος είναι σταρ; Ποιος είναι Νούμερο 1; Ποιος βρίσκεται στην κορυφή; Το αμερικανικό λεξιλόγιο περιλαμβάνει λέξεις που μεταφράζονται αδέξια στις ευρωπαϊκές γλώσσες: winner-loser, success story, number one, top guy, alpha male. Όταν ο winner χάνει, οι άνθρωποι σαστίζουν. Όχι μόνο επειδή ο κατ’ εξοχήν κερδισμένος –πλούσιος, επιτυχημένος, με εμφανίσιμη σύζυγο κτλ– έχασε αλλά κι επειδή οι μισοί Αμερικανοί χαίρονται με την ήττα του. Τι λογής Αμερικανοί είναι τούτοι; Η συμπεριφορά τους είναι τελείως un-American. O ίδιος ο Tραμπ λέει: «Δεν έχασα. Με εμπόδισαν να κερδίσω». Αυτή η φαντασίωση, που έγινε υλικό προπαγάνδας τεράστιας έντασης και εμβέλειας, πυροδότησε τις ασχημίες στην Ουάσιγκτον. Δεν είναι λογικό να χάνει ένας winner, άρα έγινε νοθεία. Θυμηθείτε πώς εξελέγη ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ: τότε πράγματι είχε γίνει νοθεία, ο Αλ Γκορ όμως φέρθηκε σαν τζέντλεμαν του Νότου και δεν προχώρησε στη διεκδίκηση των χαμένων ψήφων. Ο Τραμπ και οι οπαδοί του είναι διαφορετικός κόσμος και η ριζοσπαστικότητά τους οφείλεται σε μια σειρά φαινόμενα και παράγοντες: ο πρώτος είναι η προπαγάνδα η οποία έχει απελευθερωθεί πλήρως εξαιτίας των ηλεκτρονικών δικτύων. Η ομάδα fringe-politics που υπάρχει λίγο-πολύ σε όλες τις χώρες, στις ΗΠΑ ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά θορυβώδης. Και οι σημερινές συνθήκες την καθιστούν εκκωφαντική.
Αν το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία ήταν μια εκδήλωση εκδίκησης και φθόνου, στις ΗΠΑ τα αυθόρμητα βίαια κινήματα οφείλονται σε μια πλάνη: μας κοροϊδεύουν, μας κυβερνά μια un-American ελίτ που περιφρονεί τις αμερικανικές αξίες. Τι κόσμος είναι αυτός όπου οι δισεκατομμυριούχοι φοράνε μακό μπλουζάκια και σαγιονάρες, και ψηφίζουν σοσιαλιστές; Τις απαντήσεις δίνουν τα social media από τα οποία οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι: οι άλλες πηγές πληροφόρησης απαιτούν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.
Στην Ευρώπη, παρότι έχουμε υποκύψει στον πολιτιστικό σχετικισμό βρίσκοντας θεσπέσιο οτιδήποτε μη ευρωπαϊκό και μη δυτικό, συνεχίζουμε να βλέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες με ευρωπαϊκό βλέμμα. Όσο για τους Αμερικανούς, τουλάχιστον για όσους μοιράζονται την ηθική και αισθητική των εισβολέων του Καπιτωλίου, δεν μας βλέπουν καν· κι όταν μας βλέπουν, είμαστε ένας εφιάλτης: σοσιαλισμός στα φλεγόμενα Γόμορρα. Αλλά το πρόβλημα είναι δικό τους: σήμερα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η αιματοχυσία ήταν «απλώς» το επεισοδιακό τέλος μιας τοξικής προεδρίας. Έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε ότι ήταν η αρχή μιας πολιτικής εκτροπής κατά την οποία ο όχλος θα βαδίζει όπου τα άτομα φοβούνται να διαβούν. 
«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/697881_ti-synevi-kai-ti-mas-symvainei»

χαλαρωσε είπε...

Αλλά το πρόβλημα είναι δικό τους: σήμερα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η αιματοχυσία ήταν «απλώς» το επεισοδιακό τέλος μιας τοξικής προεδρίας.

ΝΙΚΟΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ. ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

Δεν είναι λογικό να χάνει ένας winner, άρα έγινε νοθεία. Θυμηθείτε πώς εξελέγη ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ: τότε πράγματι είχε γίνει νοθεία, ο Αλ Γκορ όμως φέρθηκε σαν τζέντλεμαν του Νότου και δεν προχώρησε στη διεκδίκηση των χαμένων ψήφων

ΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΤΗΝΟ.

Νίκος Κ. είπε...

«Εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανικές σημαίες τοποθετήθηκαν στο National Mall, την τεράστια εσπλανάδα που οδηγεί από το Μνημείο Λίνκολν στο Καπιτώλιο. Το «πεδίο λαβάρων» με 191.500 σημαίες εκπροσωπεί τους πολίτες που δεν μπορούσαν να παραστούν στην ασυνήθιστη τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει μολύνει μέχρι στιγμής πάνω από 23,9 εκατομμύρια Αμερικανούς και προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 400.000. Οι σημαίες τοποθετήθηκαν σε σειρές μπροστά από το Καπιτώλιο. Σύμφωνα με την επιτροπή διοργάνωσης, οι δέσμες φωτός αντιπροσωπεύουν τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και τις αμερικανικές κτήσεις και φωταγώγησαν το National Mall επί 46 δευτερόλεπτα, προς τιμήν του 46ου προέδρου της χώρας». Υπάρχει κάτι να μάθουμε σε όλα αυτά; Ασφαλώς: ο αυτοσεβασμός των εθνών. Κάτι που, δυστυχώς, εμείς το έχουμε ξεχάσει.
Τα σύμβολα έχουν τη σημασία τους. Και η τιμή που τους αποτίουν οι λαοί και τα κράτη, επίσης. Ας σκεφτεί λοιπόν κάποιος: γιατί η απάντηση των Αμερικανών, των Γάλλων, των Αγγλων, ακόμα και των Γερμανών στις μεγάλες κρίσεις είναι πάντοτε τα εθνικά σύμβολά τους; Γιατί ο Μπάιντεν απαντάει στον δεξιό πολιτικό εξτρεμισμό που χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με το εθνικό σύμβολο και όχι με οτιδήποτε άλλο; Γιατί μία μεγάλη ποπ σταρ τραγουδά τον εθνικό ύμνο; Γιατί η αμερικανική κοινωνία παίρνει δύναμη από αυτά σε δύσκολες στιγμές; Γιατί σε αυτό ακουμπάει όχι μόνον το αίτημα εθνικού αυτοσεβασμού αλλά και το αίτημα για δημοκρατία; Γιατί φτάνουν στο σημείο να αντικαθιστούν έναν προς έναν 200.000 ανθρώπους που κανονικά θα βρίσκονταν εκεί στην ορκωμοσία, με 200.000 σημαίες προσεκτικά τοποθετημένες στις θέσεις που εκείνοι θα είχαν; Και αφού τα αναρωτηθεί αυτά, ας σκεφτεί ακόμα: τι θα γινόταν εδώ αν ένας πολιτικός ηγέτης έκανε τέτοια χρήση της ελληνικής σημαίας, του ελληνικού εθνικού συμβόλου; Θα τον έλεγαν ακροδεξιό, φασίστα, θα τον έλουζαν με ό,τι επίθετο απαξίας μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Και τι θα γινόταν αν σε μία ορκωμοσία χτυπούσαν, όπως προχθές στην Ουάσιγκτον, 400 φορές οι καμπάνες; Ή αν το πυροβολικό έριχνε τους αντίστοιχους 46 κανονιοβολισμούς;
Ενα έθνος για να ζήσει, πρέπει να το θέλει. Και όταν το θέλει, πρέπει να το δείχνει. Και στον εαυτό του και στους άλλους. Πρέπει να θυμίζει ότι έχει νόημα. Και ότι το νόημα είναι πως μέσα σε αυτή την εθνική συγκρότηση βρίσκει την ελευθερία. Τη συλλογική για όλους αλλά και την ατομική για τον καθέναν ξεχωριστά. Δεν μπορεί να λείπει ούτε η μία, ούτε η άλλη. Και κυρίως δεν νοείται να έρχονται σε σύγκρουση. Η μεγάλη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας υπήρξε αυτή ακριβώς: ότι οι δύο θεμελιώδεις έννοιες βρέθηκαν σε μεταξύ τους πόλεμο. Από τη μία πλευρά η πατρίδα και από την άλλη η δημοκρατία. Αυτό είναι και το βαθύτερο νόημα όχι μόνον των εμφύλιων συγκρούσεων, αλλά και των εποχών που τις ακολούθησαν. Δεν γίνεται να ζήσει ομαλά ένας λαός όταν οι δύο αυτοί πυλώνες βρίσκονται σε διαμάχη. Αυτό ακριβώς πλήρωσε η Ελλάδα επί χρόνια.
Κάποτε, έρχεται η στιγμή που το παρελθόν πρέπει να αφομοιώνεται. Οχι να ξεχνιέται, ούτε να κρύβεται, ή να αλλοιώνεται και να ωραιοποιείται. Αλλά να αφομοιώνεται. Οχι να κρέμεται σαν φάντασμα πάνω από το μέλλον ενός λαού και ενός τόπου, που οφείλει να τιμά τα σύμβολά του και να στηρίζεται σε αυτά, όπως ορθώς έπραξε ο Μπάιντεν – κάτι που εδώ επίσης όλοι (και ορθώς) θαύμασαν. Ας το κάνουμε λοιπόν επιτέλους και εμείς. Με το δικό μας σύμβολο. Υπάρχει λόγος και ανάγκη γι’ αυτό: ο αυτοσεβασμός.
(τoυ Γ.Μαλούχου)

amethystos είπε...

Ωραίο κείμενο.Ουσιαστική η διάκριση.

χαλαρωσε είπε...

Γιατί ο Μπάιντεν απαντάει στον δεξιό πολιτικό εξτρεμισμό που χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με το εθνικό σύμβολο και όχι με οτιδήποτε άλλο;

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2021/01/biden-biden.html

https://attikanea.info/%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b2%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%cf%84%ce%b9-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84/

ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ

https://attikanea.info/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%85%ce%bc/

Αφου εκανε ο μπαιντεν, ολα αυτα που αναφερει ο μαλουχος, εκανε και τις ενωτικες του δηλωσεις για να τονωσει τον πατριωτισμο των αμερικανων

https://attikanea.info/%cf%84%ce%b6%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83/

τελος παντων.

Η μεγάλη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας υπήρξε αυτή ακριβώς: ότι οι δύο θεμελιώδεις έννοιες βρέθηκαν σε μεταξύ τους πόλεμο. Από τη μία πλευρά η πατρίδα και από την άλλη η δημοκρατία.

Οχι να κρέμεται σαν φάντασμα πάνω από το μέλλον ενός λαού και ενός τόπου, που οφείλει να τιμά τα σύμβολά του και να στηρίζεται σε αυτά, όπως ορθώς έπραξε ο Μπάιντεν – κάτι που εδώ επίσης όλοι (και ορθώς) θαύμασαν. Ας το κάνουμε λοιπόν επιτέλους και εμείς.

ΠΟΛΥ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.

χαλαρωσε είπε...

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΕΩΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΙΜΟΝΟΤΑΞΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΥΘΕΝΑ. ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΑΜΕ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΚΕΦΑΛΙ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗΣ. ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΘΕΚ ΚΑΚΕΙΘΕΝ ΕΨΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΕΝΙΟΤΕ ΜΑΛΟΥΧΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΣΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΜΑΛΟΥΧΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.

ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ... Οχι να κρέμεται σαν φάντασμα πάνω από το μέλλον ενός λαού και ενός τόπου, που οφείλει να τιμά τα σύμβολά του και να στηρίζεται σε αυτά, όπως ορθώς έπραξε ο Μπάιντεν – κάτι που εδώ επίσης όλοι (και ορθώς) θαύμασαν.

amethystos είπε...

Εχουν πιάσει όλα τά στενά καί τά σταυροδρόμια σάν τούς παλιούς ληστές φίλε καί εμείς φίλε πήραμε άλλο δρόμο. Δυστυχώς βρέθηκαν καί εδώ οργανωμένοι κλέφτες καί ούτε εδώ μπορούμε νά συνεννοηθούμε. Αιρετικές καταιγίδες σαρώνουν τόν τρόπο καί γιά ψύλλου πήδημα μαζεύονται οι αντιαιρετικές στρατιές έτοιμες νά πολεμήσουν. Καί άν κατά θεία ευδοκία περάσει κάποιος τό ναρκοπέδιο καί μπεί σέ εκκλησία δέν αποκλείεται νά βρεί τούς πιστούς σάν μωρά νά βυζαίνουν τίς άκτιστες ενέργειες καί τούς αληθινούς επισκόπους νά απολαμβάνουν σιτεμένο προφητικό κρέας γιά τούς ώριμους. Τί απομένει; Πές!!!

χαλαρωσε είπε...

ΚΙ ΕΜΕΝΑ αμεθυστε ο Μορφου γενικως δεν μου καθεται. Ιδιαιτερως οταν βλεπω εκεινα τα μου ειπε γεροντας ή η γεροντισσα της Αττικης. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Ειπε η γεροντισσα Αττικης.. λες και ειναι καφετζουδες. Τεσπα.

Νομιζω οτι θα λαδωθουν και τα μηχανηματα στο τελος. Αλλοι το κομποσκοινι και αλλοι το σκοινι.

ΟΨΟΜΕΘΑ.