Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ X

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ :Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

FLORENSKIJ-Φλωρενσκι

Η Σχέση σαν πρωτογενής τρόπος υπάρξεως του πραγματικού.

Η σκέψη του Φλωρένσκι λοιπόν, στο σύνολο της είναι επηρεασμένη από την πεποίθηση πώς η πραγματικότης, σε όλες τις εκφάνσεις της και όλες τις εκφράσεις της, είναι πλεγμένη πάνω στην ιδέα της σχέσεως.

Όπως είδαμε και προηγουμένως δέν βρίσκεται μόνον στην βάση της κατανοήσεως της τριαδικότητος του Θεού, αλλά και της πραγματικότητος του προσώπου. Όχι μόνον αυτο αλλά ακόμη και ο κόσμος της εμπειρίας, στο σύνολο του, λαμβάνει μια σημασία και μια αξία τόσο πιο βαθιές όσο περισσότερο αναφέρεται στον αόρατο κόσμο, αντλώντας από αυτόν δύναμη, τροφή και συνεχείς ενθαρρύνσεις. Η σχέση είναι λοιπόν μια συνεχής δυναμική εξέλιξη αλληλεπιδράσεως ανάμεσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στο υποκείμενο και στο αντικείμενο, ανάμεσα στο φυσικό και στο υπερφυσικό, ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην ψευδαίσθηση και χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό επίπεδο ευλυγισίας και αμοιβαίας ανταλλαγής, χάρη στο οποίο, επίπεδο, το παιχνίδι των αντιθέτων, δέν χωρίζει αλλά ενώνει. Οι ρόλοι, οι λειτουργίες, ανατρέπονται συνεχώς και χαρίζουν νόημα αμοιβαίως.

Όπως παρατηρούσε στα 1967 ο J.Ratzinger, σαν καθηγητής παν/μίου στην Tubingen στο βιβλίο του «Εισαγωγή στον Χριστιανισμό» η κατανόηση του Θεού σαν Τριάδα έχει σαν αποτέλεσμα το τέλος της απόλυτης υπεροχής της σκέψεως η οποία συγκεντρώνεται στην ουσία, καθώς η σχέση ανακαλύπτεται σαν πρωτογενής και ισοδύναμος τρόπος υπάρξεως του πραγματικού.

Με αυτόν τον τρόπο υπερβαίνοντας αυτό που ονομάζουμε σήμερα εξαντικειμενοποιημένη σκέψη, εμφανίζεται στον ορίζοντα μια νέα σκέψη του είναι, της υπάρξεως. Και παρότι οι νέοι στόχοι δέν έχουν ακόμη επιτευχθεί, η μοντέρνα σκέψη εξαρτάται από το άνοιγμα των εν λόγω προοπτικών, χωρίς τις οποίες δέν θα ήταν δυνατόν ούτε να φανταστούμε την ύπαρξη της.

Σήμερα πάντως και η επιστήμη κατευθύνεται προς αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζει τον πρωτεύοντα ρόλο της σχέσεως, απέναντι στις ιδέες της ουσίας, και της ιδιότητος. Στην κβαντική μηχανική συγκεκριμένα το κβάν ενέργειας του Πλάνκ μας υποχρεώνει να αναγνωρίσουμε πώς στο μικροσκοπικό επίπεδο, υπάρχει ένα κατώτερο όριο αξεπέραστο για την ενέργεια που ανταλλάσσεται σε κάθε πορεία αλληλεπίδρασης. Για τις μορφές της ανθρώπινης εμπνεύσεως και τις χωροχρονικές αναπαραστάσεις, εικόνες, που προκύπτουν απο αυτές αυτή η θέση έχει σημαντικές συνέπειες οι οποίες δέν μπορούν με κανένα τρόπο να αγνοηθούν. Απο αυτή τη θέση λοιπόν προκύπτει συγκεκριμένα, η ανάγκη να χαρακτηρίσουμε με ένα καινούργιο τρόπο την έννοια του φαινομένου: τα φαινόμενα της κβαντικής διαθέτουν νέες ιδιότητες σε σχέση με τις κλασσικές, της ατομικότητος και του ανεπανάληπτου, καθώς η πορεία της παρατηρήσεως, της περιγραφής και της μετρήσεως, εκτός του ότι επηρεάζεται από τις συνθήκες στις οποίες συντελείται, παράγει μια αλληλεπίδραση η οποία σχηματίζει μια φόρμα αξεχώριστη από το φαινόμενο το ίδιο και αφήνει ίχνη που δέν δέχονται αντιστροφή στην πορεία του. Ο όρος φαινόμενο επομένως, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον όταν αναφερόμαστε σε παρατηρήσεις οι οποίες έχουν ληφθεί σε απολύτως καθορισμένες συνθήκες. Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει πλέον να περιέχουν μια περιγραφή του συνόλου των στοιχείων του πειράματος.

Το κβαντικό φαινόμενο δέν επαναλαμβάνεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο, δέν δέχεται αντιστροφή, είναι μια ολότης. Μια ατομική πορεία γίνεται φαινόμενο μόνο τη στιγμή της παρατηρήσεως και είναι αδιαχώριστο απο τις συνθήκες που είχαν επιλεχθεί. Πρίν από αυτή τη στιγμή της παρατηρήσεως έχουμε φυσικούς νόμους οι οποίοι εκφράζονται με μαθηματικούς όρους ( Ειδικώς η κυματική εξίσωση του Σρέντιγγερ) η οποία κυβερνά την εξέλιξη ενός φυσικού κβαντικού συστήματος λόγω της απουσίας ενός μέτρου φυσικών μεγεθών μέσα στο ίδιο το σύστημα.

Όπως είναι γνωστό δέ, το μεγαλύτερο πρόβλημα της κβαντικής μηχανικής είναι ακριβώς αυτό δηλ. να ενώσει την αντιστρεπτή πλευρά της εξελίξεως με εκείνη την πλευρά την απολύτως μη δεχόμενη αντιστροφή, της μετρήσεως. Η κβαντική Θεωρία «χωρίς παρατήρηση» λέει ο Χάϊζενμπεργκ, δέν καθορίζει πλέον τα ίδια τα φαινόμενα, αλλά την δυνατότητα τους, την δυνατότητα να συμβεί κάτι. Μ’αυτή την εξέλιξη, συνεχίζει ο Χάιζενμπεργκ πραγματοποιείται ένα αποφασιστικό ξεκόλλημα απο την κλασσική φυσική και μια επιστροφή σε τελευταία ανάλυση στην σπουδαιότερη σύλληψη της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη. Τα κύματα των πιθανοτήτων των Bohr, Kramers, Slater, μπορούν να ερμηνευθούν σαν μια ποσοτική εκδοχή της Αριστοτελικής έννοιας της δυνάμεως ( εν δυνάμει), της πιθανότητος, που ονομάστηκε αργότερα στα λατινικά Potentia. Η ιδέα πώς ότι συμβαίνει δέν είναι απολύτως καθορισμένο, αλλά ότι αυτή η ίδια η δυνατότης ή ευκολία επαληθεύσεως ενός γεγονότος, περιέχει ένα είδος αληθείας έχει σπουδαίο ρόλο στην φιλοσοφία του Αριστοτέλη. Πρόκειται για ένα είδος διαμέσου στρώματος, που υπάρχει στην μαζική αλήθεια της ύλης και την πνευματική αλήθεια της ιδέας ή της εικόνος.

Συνεχίζεται

Aμέθυστος

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε είναι άσχετο μέ τό θέμα αλλά θέλω νά ρωτήσω κάτι:
Τί γίνεται μέ τόν Χριστοδουλίδη, θέλουμε εξηγήσεις.
Σέ κατηγορεί γιά αιρετικό. Δέν πρέπει νά καθαρίσεις τή θέση σου; Γιατί τόση μανία εναντίον σου;

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ...
ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ Χ.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ...
Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλα μπινελίκια

(για άλλους λογους από αυτούς που τα γουστάρουν οι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ που επιθυμούν να ανατινάξουν όλα τα ονομαζόμενα Ορθόδοξα ιστολόγια)

Ανώνυμος είπε...

Ουτε εγω θέλω να απαντήσει ο Αμέθυστος στον Κ.Χ. - διοτι νομιζω φτάνει ως εδω!

Να ηρεμήσουμε λιγο!
Να βρουμε λιγο ειρήνη!

*****************************

Οσο για τον Κ.Χ., σημειωνω τα εξης:

Ο Κ.Χ. - ΕΧΕΙ 'σκάσει' απο το κακό του!
Κανει σαν μικρο παιδι, αν του παρεις το παιχνίδι! "Μαμα, θελω και εγω να γραφω στο Ιστολογιο του Αμέθυστου...γιατι δεν με αφηνει; Μαμά...θα κλαψωωωωω...δεν θα ξαναφάω την σούπα μου...αν δεν μου δωσεις πισω το παιχνίδι μουυυυυ"!

Το θεμα για τον Κ.Χ. ειναι καθαρα 'εγωιστικο'! Σου λεει: "εγω 'μεγας θεολογος' και να με αποκλεισει απο το ιστολογιο του;" - δεν το χωραει ο Εγωισμος του!

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ που εγραφε στο Ιστολογιο του Αμεθυστου, ητανε καλός ο Αμέθυστος. Ητανε Χριστιανος Ορθόδοξος!
Μάλιστα του εγραφε: "Ε, και αν δεν τα βρουμε απολυτα δεν πειραζει. Καλη καρδια να εχουμε. Ε, αν εσυ εχεις λιγο διαφορετικη αποψη, δεν πειραζει, δεν χαλασε και ο κοσμος"!

*********************************
Ο Κ.Τ. εχει μια ομοιότητα με τον Πάγκαλο. Ποια;
Οχι τα κιλά!
Ο Κ.Τ. σιγουρα απο την αυστηρή νηστεια που κραταει, θα ζυγίζει το πολυ 60 κιλά.

Ο Πάγκαλος, οσο τον εχεις μεσα στην κυβέρνηση, ολα ειναι καλα!

Θελεις να ασκησει κριτικη ο Πάγκαλος στον πρωθυπουργο και στους υπουργους;
"Πέταξε τον" εξω απο την κυβέρνηση!
Εκει να δεις τι στομα εχει!

Αυτο θυμαται ο Παπανδρεου (το ειχε κανει ο Παγκαλος παλιά με τον ΣΗμίτη) - και τον κραταει μεσα στην κυβερνηση!
*********************************
ΕΤσι και ο Κ.Τ.:
Μεχρι πριν 5 μερες που εγραφε στο Ιστολογιο τοΥ Αμέθυστου, ολα καλα! Ξαφνικα, θυμήθηκε οτι ο Αμέθυστος ειναι Αιρετικός!

**********************************

Μονο απο εδω φαινεται ποσο λαθος εχει ο Κ.Χ.

Κανει σαν την 'γκομενα' που δεν 'την προσεχουνε άλλο' - θα 'σκασει' απο το κακό του..να μην ειναι πια στο 'επικεντρο'!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Για την δικη μου ταπεινότητα, γραφει ενας Νίκος στο ιστολογιο του Κ.Χ...

..οτι εγω, για να γραψω τοσα εναντιον του Κ.Χ., παει να πει τον ζηλευω!

Και ρωταω τωρα εγω:
τι να ζηλεψω απο τον Κ.Χ.;

Την ομορφιά του;
Την κορμοστασιά του;
Το νεαρό της ηλικιας του;
Τις πολλες γκόμενες που εχει;

Πειτε μου εσεις, τι να ζηλεψω απο τον Κ.Χ.;

**********************************

Το παλαιολιθικό μυαλο του;
Τις φανατισμένες αποψεις του;
Την διαστρεβλωση της Ορθοδοξιας;
Την σκληροκαρδια του;
Την υπερηφάνεια του;
Το ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΑ του;

ΤΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΩ; Πειτε μου σας παρακαλω!

*******************************

Το οτι εχει δυνατο μυαλο, αυτο ειναι το μονο ΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ!

Ομως δεν ειναι ο μονος που εχει δυνατο μυαλο!
Εξαλλου: τι να το κανεις το δυνατο μυαλο...αν ειναι 'ξεβιδωμενο';

*******************************

ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ κατα του Κ.Χ., το μονο που συγκρατησαν ειναι οτι ΖΗΛΕΥΩ τον Κ.Χ.!

Να ποιοι ειναι οι φιλοι του Κ.Χ!

*******************************

ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, αν και θα μπορουσα.

Αμέθυστε, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΕΚΦΡΑΖΩ:

Μην απαντας στις προκλησεις του Κ.Χ.!
Αστον στο Ιστολογιο του να γραφει οτι θελει!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με Μυρμιδόνα...
Ελεος...
Οχι άλλο ξεκατίνιασμα μεταξύ Ορθοδόξων...
Εχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε...

amethystos είπε...

Έφτασε η στιγμή του Χριστοδουλίδη να μάθει την προ-αίρεση, όχι την αίρεση την οποία εκμεταλλεύεται για επιβολή. Στο ιστολόγιο του, ένας υπομονετικός Χριστιανός του μετέφερε όλο τον λόγο του Αγίου Νικοδήμου περί της Θεοτόκου, όπου διδάσκεται ακριβώς αυτή η αλήθεια. Δέν ενανθρώπισε ο Κύριος λόγω της αμαρτίας του ανθρώπου. Αυτό αποτελεί δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Ρωμανίδης παρουσίασε τις λεπτομέρειες του θέματος αυτού στο βιβλίο του, το προπατορικό αμάρτημα. Βεβαίως αυτή η κακοδοξία περι αμαρτίας διδάσκεται απο όλη την σχολαστική Ορθόδοξη θεολογία του παρελθόντος, στην οποία ανήκει και ο Τρεμπέλλας. Αλλά προς άλλη μεγάλη ατυχία των οργανωσιακών κυκλοφόρησε ήδη σε βιβλίο η αλληλογραφία Ρωμανίδη-Τρεμπέλλα στην οποία ο Ρωμανίδης αποδεικνύει ότι ο Τρεμπέλλας είναι ανεπανόρθωτα αιρετικός.
Ο Κυπριανός όφειλε να διαβάσει μόνος του το κείμενο του Αγίου Νικοδήμου διότι τον είχαμε προειδοποιήσει προ καιρού. Τέλος πάντων το έμαθε. Και τί έκανε; Τίποτε. Αυτή είναι η προ-αίρεση.
Δυστυχώς οι οργανωσιακοί λειτουργούν μέσα στο χώρο της Ορθοδοξίας σαν ένα είδος ΟΥΝΙΤΕΣ. Είναι αυτοί που με τη θεολογία τους και το μίσος τους προς την πνευματικότητα του Αγίου Όρους ετοίμασαν τον δρόμο προς τον Πάπα πολύ περισσότερο απο τον κληρικαλισμό.

amethystos είπε...

Όσο για τις κακοδοξίες του περι της Θεοτόκου και περί της πίστεως η οποία ελέγχει (τον άλλον πάντα, δηλαδή είναι ένα διαφορετικό όνομα της κατακρίσεως) Μεταφέρουμε δύο αποσπάσματα απο αντίστοιχες αναρτήσεις του blog serafeimtousarof: Γέροντος Εφραίμ: Να παρακαλάς την παναγία, παιδί μου, διότι όλοι οι Άγιοι παρακάλεσαν την Παναγία. Δέν δίνεται ένα χάρισμα απο τον Θεό εις τον άνθρωπο, ει μή δια μέσω της Παναγίας. Η Παναγία μοιράζει τα χαρίσματα στον κόσμο, η Παναγία τα μοιράζει.
Και σχετικώς με την φανταστική πίστη του Κυπριανού που ελέγχει, ο Άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος μας προειδοποιεί: κατα την ώρα της προσευχής πρέπει να αισθάνεσαι ώς κατηγορούμενος. Η προσευχή είναι για αυτόν που προσεύχεται πραγματικά, δικαστήριο και κριτήριο και βήμα του Κυρίου, πρίν απο το μελλοντικό βήμα.
Δυστυχώς τον Κυπριανό τον αναβάθμισαν μερικά ιστολόγια με τα οποία συγκρουσθήκαμε στο παρελθόν και τον κατέστρεψαν. Έφτασε να πιστεύει πώς μπορεί να είναι και φιλόσοφος, παίζοντας με τις λέξεις. Έφτασε να αναγγέλλει και τον θάνατο της φιλοσοφίας. Παρότι γνωρίζει πολύ καλα τουλάχιστον πόσο απέχει η ιατρική επιστήμη απο την πρακτική ιατρική της υπαίθρου.

amethystos είπε...

Όσων αφορά την κακοδοξία του, η οποία οφείλεται σε απόλυτη έλλειψη πνευματικής ζωής, περί της αμαρτίας σαν λόγο ενανθρωπήσεως του Κυρίου, συμφωνεί καί με τον Γιανναρά και με τον Μέσκο καί με τον Ζηζιούλα σε αυτό το σημείο, διότι πίσω απο το αίνοιγμα του κακού, λόγω του ομοουσίου ή της αναλογίας, βρίσκεται κρυμμένη η ιδέα πώς το κακό βρίσκεται στον Θέό και πώς ο Θεός κατόρθωσε να το απωθήσει και βοηθά τώρα και τον άνθρωπο να το πετύχει και αυτός με τη σειρά του. Οι Ζηζιουλικοί μάλιστα πιστεύουν πώς έχουν ήδη ελευθερωθεί απο κάθε κακό και κάθε αγώνα με την χάρη του Σταυρού, δηλ. με το Τετέλεσται του Κυρίου.
Το μίσος και η αποστροφή όλων των σημερινών Χριστιανών εναντίον της ησυχαστικής παραδόσεως είναι σημείο του τέλους.
Γράφουμε συμπυκνωμένα διότι δέν θέλουμε να ρίξουμε στα σκυλιά τους μαργαρίτες. Και όπως αποκαλύπτει ο Κυπριανός, έχουμε δίκαιο.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

επειδή ολο αυτο το διαστημα, που μαλωνα με τον Κ.Χ. -

- ενώ έμεινα πιστός στις 'ιδεες' μου, καποια στιγμη 'τρελαθηκα':

Λεω μεσα μου, ρε συ, μηπως εισαι λαθος;
μηπως τελικα εχει ο Κ.Χ. δίκαιο;

*******************************

ΣΥΜΦΩΝΩ με όσα εγραψες πιο πανω, και στα 3 σου σχόλια Αμέθυστε!

Ενδεικτικά κανω κόπυ, κατι που εγραψες, και που το ΕΛΕΓΑ στον Κ.Χ. απο τις πρώτες μερες που γνωριστήκαμε - πριν 5 μηνες!
(Βέβαια, εγώ το έλεγα με διαφορετικα λόγια, αλλα το νόημα ειναι το ίδιο).

"Δυστυχώς οι οργανωσιακοί λειτουργούν μέσα στο χώρο της Ορθοδοξίας σαν ένα είδος ΟΥΝΙΤΕΣ.

Είναι αυτοί που με τη θεολογία τους και το μίσος τους προς την πνευματικότητα του Αγίου Όρους ετοίμασαν τον δρόμο προς τον Πάπα πολύ περισσότερο απο τον κληρικαλισμό."

**********************************

Ετσι να αναπνεύσω λιγο καθαρό αέρα!

Αυτό βεβαια δεν σημαινει οτι δεν εχω αντιληφτει τα δικα μου λαθη στον διαλογο με τον Κ.Χ., και θα προσπαθήσω μελλοντικά να μην τα ξανακάνω.

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

μηπως γνωριζεις τον τίτλο του βιβλιου του Ρωμανίδη κατα Τρεμπέλα;

Οπου αποδεικνύει ξεκαθαρα οτι ο Τρεμπέλας ειναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ;

**********************************
(Πόσες φορές δεν το ειχα γραψει και αυτό στον Κ.Χ. - και ουδεποτε μου απαντησε!!!!

Ο Κ.Χ. σε προσφατο σχολιο του γραφει για μενα:

"Αυτος ο νεαρος..που γραφει ολο ασυναρτησιες...ειναι προπέτασμα καπνου..και με ζηλευει..."!

Οταν τον ρωτουσα και τον ξαναρωτουσα:

"Γιατι ο Τρεμπέλας ετσι, και γιατι αλλιως..."; - αυτο ητανε ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, φίλε ..

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, αλλα πρεπει να στο κανω κόπυ το παρακατω κειμενο!

ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ, δεν θελω να απαντησεις, για να μην νομιζει κανεις οτι σε βαζω να μαλωσεις με τον Κ.Χ..

Αλλα ΑΜΕΘΥΣΤΕ, οταν το διαβασα, ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ, πΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ξεκαρδιστηκα στα ΓΕΛΙΑ !

:))))))

Ναναι καλα ο 'αδερφός'!
Ναναι καλα ο Κ.Χ.!

***************************

Ετσι στο ιστολογιο του, αφου καποιος τον ρωταει:

"Ναι, αλλα πως ανακαλυψατε τυχαια οτι ο Αμεθυστος ειναι Αιρετικος; Ειναι άρρωστος στην αιρεση;
Δηλ τοσο καιρο που γραφατε και εσεις στο ιστολογιο του ητανε καλως..και μεσα σε 5 μερες ξαφνικα εγινε αιρετικος; Αφου ητανε αρρωστος, γιατι δεν το λεγατε τοσο καιρο;"

Και ιδου τι απανταει ο 'μεγας θεολογος' Κ.Χ. - ΠΑΙΔΙΑ συγγνωμη, αλλα με επιασαν τα ΓΕΛΙΑ!

*******************************

"Δεύτερον, για να διαγνώσεις μια αρρώστια δεν αρκεί να δεις μόνο τον άρρωστο. Υπάρχουν φυσικά και αυτές οι περιπτώσεις. Οι περισσότερες όμως δεν προσφέρονται για τη λεγομένη "Spot Diagnosis". Χρειάζονται και άλλα πράγματα. Αυτό έκανα κι εγώ".
*******************************

Χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ναναι καλα ο αδερφος Κ.Χ.!

Θα παει στον Παραδεισο, γιατι μας κανει να γελαμε με τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ που γραφει!

******************************
Ο Κ.Χ. εκανε Spot Διαγνωσεις στον Αμέθυστο!

Ο Κ.Χ. - ταχα μου, ειχε καταλαβει απο καιρο οτι ο Αμέθυστος ειναι 'αρρωστος' (Αδερφε, συγχωρα με, εγω εχω ακουσει οπως ξερεις χειροτερα) -

- αλλα περιμενε...να βεβαιωθει με την Διαγνωση του!

Ε ΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ!

Ερε ενας ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟΣ που του χρειαζεται!

********************************

Δεν κοιταει τα χαλια του ο Κ.Χ!
Δεν κοιταει τις βλακιες που γραφει!
Δεν κοιταει...αχ Θεε μου...συγχωρα μας - ΑΛΛΑ αν μπλεκεις με ΑΙΡΕΤΙΚΟ, θελοντας και μη θα ΑΜΑΡΤΗΣΕΙΣ!

Απο πανω βγαζει τον Αμεθυστο 'αρρωστο', και μαλιστα γραφει οτι το ειχε εντοπισει εδω και καιρο, αλλα ηθελε η διαγνωση του να ειναι σιγουρη!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Παιδιά...σορρυ...
Αμεθυστε...φιλε, 'δεν αντεχω αλλο'!
Θα σκασω στα γελια με αυτα που γραφει ο Κ.Χ! Τυφλος απο ΕΠΑΡΣΗ και ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ!

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ απο το ιστολογιο σου!

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να σταματησουνε οι ΒΑΛΤΟΙ δεξια και αριστερα, να κανουνε καθε τοσο αναφορες στον Κ.Χ.!

Ο Αμέθυστος δεν ειναι μικρό παιδάκι.
Γνωριζει το ιστολογιο του Κυπριανου.

.....


Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι εξηγήσεις Αμέθυστε, αλλά αυτή τήν τρέλλα, μέ τόν Πέτρο καί τόν Παύλο πώς τήν εξηγείς;
Δηλ. πιστεύει ο άνθρωπος πώς μάς απέδειξε ότι οι Εβραίοι καί οι Φαρισαίοι δέν σταύρωσαν τόν Κύριο; Ή πώς αυτοί οι δύο έσωσαν τήν τιμή τους;
Τί μπορούμε νά απαντήσουμε σ'αυτή την τρέλλα;
Καί κάτι άλλο. Πώς δέχονται τά φιλικά ιστολόγια τού Κ.Χ. νά προτείνουν στούς αναγνώστες τους νά διαβάσουν αυτές τις συκοφαντίες καί τίς ύβρεις τού ΚΧ;

amethystos είπε...

Ο Πέτρος καί ό Παύλος ανήκουν στήν Εκκλησία καί στήν Εκκλησία δέν υπάρχει Εβραίος, ούτε ....
Όσον αφορά τά ιστολόγια φανερώνουν τήν αδιαφορία τους, τήν έλλειψη σκοπού κάι ευθύνης.

Ανώνυμος είπε...

Καλλιεργήστε τον κήπο σας αδελφοί.
Σώστε τη δική σας ψυχή και ο Θεός θα σώσει και τους αδελφούς σας.
Ειρηνεύετε...

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις Αμέθυστε :

«κυκλοφόρησε ήδη σε βιβλίο η αλληλογραφία Ρωμανίδη-Τρεμπέλλα στην οποία ο Ρωμανίδης αποδεικνύει ότι ο Τρεμπέλλας είναι ανεπανόρθωτα αιρετικός.»

Αν το διάβασες όμως το βιβλίο
[Εγχειρίδιον : Αλληλογραφία π. Ι. Σ. Ρωμανίδου και καθ. Π. Ν. Τρεμπέλα (Καταγραφή ενός θεολογικού διαλόγου)Επιμελητής: Μεταλληνός, π.Γεώργιος Δ., Αρμός 2009],
και δεν παραποιείς εκ προθέσεως τα εν αυτώ περιεχόμενα, θα έβλεπες ότι ούτε ο προλογίζων Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, ούτε ο επιμελητής π.Γεώργιος Μεταλληνός ρίχνουν την παραμικρή σκιά (καν) αίρεσης στον μακαριστό Τρεμπέλα.

ΝΛ

amethystos είπε...

Αγαπητέ οι άνθρωποι αυτοί είναι διπλωμάτες, δεσμεύονται. Πρέπει να βάζεις καί σύ κάτι όταν διαβάζεις. Δέν πρέπει νά περιμένεις νά σέ κατευθύνουν οι εισαγωγές.

Ανώνυμος είπε...

Νλ,

να πω και εγω μια άποψη;

Σωστα λεει ο Αμέθυστος, οτι για λόγους "Διπλωματικους" δεν κανουνε επιθεση στον Τρεμπέλα!

Υποψιάζομαι τον λόγο - το κανουνε με αγαθό κινητρο.

Και το ξερω αυτό, διοτι το 'εζησα στο πετσί μου":

Δεν μπορεις ΔΗΜΟΣΙΩΣ να κρινεις τον Τρεμπελα για ΑΙΡΕΤΙΚΟ, διοτι γενιές και γενιές Ελλήνων Χριστιανών μεγαλωσαν με αρχηγό τους τον Τρεμπελα! ΜΕ εμβλημα!
Με σημαια!

Μετα τον Αγιο Θεό ερχοτανε ο Τρεμπέλας!
Τετοια ειναι η "πλυση εγκεφαλου" που σου κανουνε στην "ΖΩΗ" και στις Οργανωσεις, που απορώ πως δεν προτειναν ακομα την αγιοποίηση του!

******************************
Ο Τρεμπέλας ειχε τεραστιο συγγραφικο έργο, και μαλιστα σε μια εποχή πολυ δυσκολη!

Μονος του, ο ενας και μοναδικος ΈΛληνας που μετέφρασε, με ΣΧΟΛΙΑ παρακαλω, οχι μονο την Κ.Δ., αλλά όλη την ΑΓία Γραφή!

Τεράστιος συγγραφικός άθλος!
Επειτα εγραψε την ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ της ΟΡθοδόξου!
Επειτα εγραψε 5 τόμους για την "Βιογραφια" του ΙΗσου!

Επειτα δεν παντρεύτηκε! Λεγανε οι απλοι χριστιανοι:
"αυτος ο ανθρωπος ειναι αγιος! ειναι αγνος, παρθένος - αρα ειναι "γεματος' απο Αγιο ΠΝεύμα"!

***********************************

Πως τώρα να βγεις να κρινεις τον Τρεμπελα;
Θα σκανδαλιστουνε τοσοι χριστιανοί!

Ετσι, πιο ευκολα 'κοροιδευεις' τον Γεροντα Παίσιο - παρα τον Τρεμπελα - το ζήσαμε και αυτό !

Αν σας το ελεγα σε ανυποψίαστο χρονο, θα μου λεγατε οτι ψευδομαι! Οτι αυτο δεν μπορει να συμβαίνει!

Αυτααααα

Υ.Γ.
Νλ, ακομα περιμενω την απαντηση σου, για την φίλη μου την βιολόγο!

Τωρα βεβαια παλι θα μου γραψεις: "Δεν θυμαμαι σε ποια σελιδα με ρωτησες".

Οταν σου λεω, ερχεσαι, λες μια αποψη και μετα χανεσαι για τις επομενες δέκα μερες;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτός που για λόγου διπλωματικούς διστάζει να κρίνει και να ελέγξει δημοσίως ένα αιρετικό, όταν μάλιστα αυτός είναι κληρικός, καθηγητής θεολογίας, επίσκοπος, πως λέγεται;

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΛ
Λέγεται ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

Αρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος,και ο π.Γεώργιος Μεταλληνός είναι ..... ;

ΝΛ

Ανώνυμος είπε...

Νλ

σαν πολυ μαχητικός δεν μας προέκυψες;

:)

Εσυ μεχρι εχτες μας ελεγες τι ωραια θα ητανε να ενωθουμε με τον Πάπα!

και επιτελους να επικρατησει ο αμερικανικος πολιτισμος πανω στην γή!

Έχω άδικο;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Νλ,

ενω έστειλες τρια συνεχόμενα σχόλια, βασικα δεν εγραψες κατι 'επι της ουσιας'!

Π.χ. θα περιμενα να αναρωτηθεις:

Γιατι αφου ο ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ υπηρξε ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ...ο κοσμος τον θαυμασε;
Τον ακολουθησε; τον 'πιστεψε';!

Δεν ειναι αποριας άξιο;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Μυρμιδόνα,

Δεν έστειλα τρία σχόλια, αλλά μόνον δύο. Η υπογραφή μπαίνει στο τέλος. Μάθε να διαβάζεις.
Τα άλλα που λες ότι είπα, ως συνήθως είναι μόνο στη φαντασία σου. Όπως και με τον Κ.Χ., μόνος σου ρωτάς και μόνος σου απαντάς.
Ο Τρεμπέλας ΔΕΝ ήταν αιρετικός. Για κάποιους άλλους δεν ξέρω.

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νλ,

και μονο που επικαλέστηκες τον Κ.Χ., για να την βγάλεις εσυ καθαρός...

..Και μονο που θυμήθηκες τον 'μεγα θεολογο' - για να προσελκύσεις τις συμπάθειες με το μερος σου -

- τι να πω; Δυνατό 'στήριγμα' ανακαλυψες!

Αν το δυνατότερο σου χαρτι εναντιον μου, ειναι ο τροπος που εγω ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ τον Κ.Χ. ..

..τότε χαλάλι σου Νλ!
Χαλάλι σου παλληκαρι μου!

*********************************

Αληθεια, γιατι δεν μας λες τελικα τι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ εσυ Νλ;

Την μια παρουσιαζεσαι φιλοαμερικανος, φεμινιστής και Γαλλος Διαφωτιστης..

..και την επομενη μερα, φορας την άλλη μασκα που εχεις στο σπιτι σου - σε λιγο ερχονται και τα ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ -

- και μας το παιζεις ακρως συντηρητικος...εχεις ξεπερασει και αυτους του Κατηχητικου!

Τελικα τι εισαι Νλ;
Τι πιστευεις;

Πες μας...να σε ακουσουμε, εκτος κι αν ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Νλ,

επι 'της ουσιας' τωρα:

Οντως, μπορει 'με το γραμμα του νομου', ο Τρεμπέλας να μην ητανε αιρετικος!
Δεν τον επαιρνε εξάλλου, διοτι θα τον κραζανε!

Οπως και ο Κ.Χ., με το γραμμα του νομου ειναι Ορθοδοξος!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Αυτη ειναι η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ!

Να αλλοιώνουνε την ορθοδοξια και χαμπαρι να μην τους παιρνουμε!

Νλ, παρε παραδειγμα ΕΣΕΝΑ!
Εσυ αποτελεις την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, γιατι καθομαι και φωναζω εδω και ενα μηνα...και μεχρι και Δαιμονισμένο με αποκαλεσανε!

ΧΑΜΠΑΡΙ δεν πηρες Νλ τι αλλοιωση προκαλουνε αυτοι οι ανθρωποι στην Ορθοδοξια!
"Η Αλωση" της Ορθοδοξιας - "εκ των εσω", η Κερκόπορτα...το "κάστρο" πεφτει απο μεσα!

*******************************
Αλλα μήπως και οι Φαρισαίοι δεν ησαν σωστοι;

Ο ίδιος ο Κύριος μας "αναγκάστηκε" να το ομολογησει:

"Οτι σας λενε...να το κανετε... σωστα σας λενε...τον Νομο μεταφραζουνε..τον Νομο τηρουνε..."

Και τηρώντας τον Νόμο ΑΛΛΟΙΩΣΑΝΕ την Πιστη στον Αληθινο Θεό..καταπιέζανε τον συναθρωπο τους, και στο τελος ΣΤΑΥΡΩΣΑΝΕ τον ίδιον τον Θεόν!

*********************************

Νλ, εσυ που εισαι δυνατο μυαλό και σπουδαγμενο παλληκαρι, δεν μπορεις να διακρινεις δηλ την "αιρετικότητα" του Τρεμπέλα;

Σου αρεσει η θρησκεια του Κ.Χ.;

(τα σχολια σου ακομα υπαρχουνε στο Διαδικτυο: "Μπραβο Μυρμιδόνα, ποσο χαιρομαι που επιτελους ενας τα χωνει τοσο χυμα στον Κ.Χ."!)

********************************

Και τωρα ερχομαστε στο 'δια ταυτα':

Γιατι ο ΤΡεμπελας συγκινει κατι 'τυπους' σαν και σενα Νλ;

Γιατι ο Τρεμπέλας και ο Κ.Χ. εχουνε απήχηση στον λαό;

Γιατι ο κοσμος τους ακολουθει;

ΑΦου και "Μαύρη Θεολογια" διδασκουνε, και "Απελπιστικα γραπτά" συγγραφουνε....και γενικα ειναι "Να αυτοκτονησω σημερα...ή να το αφησω για αυριο;"

Ανώνυμος είπε...

Η μονη ερμηνεια που μπορω να δωσω - και παρακαλω ακουω αποψεις, ειναι η εξης:

Εχει να κανει με την ΠΤωση του ανθρωπου, απο τον Παραδεισο!

Απο εκεινη την στιγμη, ΣΑΛΕΥΤΗΚΕ ο νους του ανθρωπου, αυτο που λεμε στην απλη: σάλταρε, κυριολεκτικα δεν ξερει τι του γινεται, και επιθυμει αυτα που θα τον καταστρεψουνε!

*******************************

Ρωτησα σε προηγουμενη σελιδα:
Γιατι ο ανθρωπος ελκεται απο το σκοτος;
Γιατι ο ανθρωπος την βρισκει με τον πόνο;
Γιατι ο ανθρωπος ερεθιζεται απο την κοπριά; Σε καθε μορφη της:
Κοπριά της πολιτικής εως και ΚΟΠΡΙΑ της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ;

********************************

Μου εκανε κλικ...εκει ξεκινησε ολη η 'περιπετεια' μου με την "θρησκεια του Τρεμπελα", οταν ενας γνωστος μου απο την "Ζωή", μου ελεγε, οτι πηγε να εξομολογηθει, αυτη τη φορα ΤΟΛΜΗΣΕ να εξομολογηθει σε εναν αλλον Ιερεα, εκτος "ΖΩης" (οι λογοι δεν ειναι της παρουσης) -

- και οταν τελειωσε το Μυστηριο, ο φιλος μου γιατι δεν αισθανθηκε 'ωφέλεια';

Εσυ Νλ, γιατι ποιο λογο λες;

Για ανοιξε τα ΒΙΒΛΙΑ σου να μας πουνε!!!

********************************

Διοτι ο Ιερεας δεν του εβαλε ΕΠΙΤΙΜΙΑ!

ΜΕγας ει συ Κύριε!

Ειχε μαθει μεχρι τοτε, απο προηγουμενες εξομολογησεις, στο τελος, ο ιερεας, να τον "τιμωρει", ειτε με Κομποσχοίνια, ειτε με Γονυκλισιες, ειτε με αυστηρες νηστειες και παει λεγοντας!

Ο 'καινουργιος' ιερεας ομως, δεν του εβαλε κανενα επιτιμιο! Απλα του ειπε, οτι και ο Κύριος μας στην αμαρτωλη: "Πηγαινε, και προσεχε να μην ξανα-αμαρτησεις".

Εκει πανω τρελαθηκε ο γνωστος μου!
Σου λεει "Δεν εξομολογηθηκα, δεν την ευχαριστήθηκα την εξομολογηση. Μα να μην ΠΟΝΕΣΩ; Να μην κανω κατι να ΠΟΝΕΣΩ τον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ;"!

Το ελεγε..και το ματι του ΑΣΤΡΑΦΤΕ!

Νλ, γιατι ο ανθρωπος ΕΡΕΘΙΖΕΤΑΙ απο τον ΠΟΝΟ που προκαλει στον συναθρωπο του;! Και μετα και στον ίδιο του τον εαυτο;

**********************************

Ο Τρεμπελας αυτο ακριβως εκανε, αυτο κανει και ο Κ.Χ. - γιαυτο επιζουνε αυτοι οι ΤΥΠΟΙ!
Σαν τις ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ σε εναν μελλοντικο ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Θα πεθανουνε λεει ολοι οι ανθρωποι, και ολα τα ζωα πανω στον πλανητη γη, μονο οι ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ θα επιζήσουνε!

**********************************

Ο Τρεμπελας 'πονταρε' πανω στα πρωτόγονα αισθηματα του ανθρωπου!
Στηρίχτηκε πανω στα διαστρεβλωμενη φυση του ανθρωπου!

Και εκει ανέπτυξε την θεολογια του!

ΜΠΙΝΓΚΟ!

*********************************

Τι θελει ο ανθρωπος;
Πονο! Εγω ειμαι εδω!
Τι θελει ο ανθρωπος;
Καταπιεση; Σκλαβιά; Φοβο; Θανατο;
Εμενα γιατι με εχετε;

Τι του αρεσουνε του ανθρωπου;
Οι απειλες; οι φοβέρες;
Οι σπεσιαλιτέ μου!

Θελετε μικρα παραδειγματα;
1. Ο πατερας να βλεπει τα παιδια του να πεθαινουνε της πεινας, σιγα, και τι εγινε;
2. Ο νεος που θα κανει σεξ πριν τον γαμο, θα γεννησει αναπηρα παιδια.
3. ο νεος που θα αυνανιστει, να κοψει το πεος του.
4. τηρουμε τους κανονες της ΕΚκλησιας, διοτι στην αλλη ζωη, θελουμε να ειμαστε σε ενα ανωτερο επιπεδο. Οσο περισσοτερους κανονες τηρησεις, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΑΣ ή ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙΣ τον εαυτο σου, να ξερεις οτι στην αλλη ζωη θα ΑΝΤΑΜΟΙΒΤΕΙΣ!
5. Οι αρρωστοι στο Νοσοκομειο, μηπως αρρωστησαν, διοτι δεν κρατησαν 40 μερες αυστηρη νηστεια;
Τι; Σκεφτηκαν να φανε τηγανητες πατατες; Με λαδι;
ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ! Α μου χαθειτε ολοι σας!
Καλα εγινε και παθατε καρκινο!
6. Οι ασθενεις στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ, αν δεν αγορασουνε ακριβο, παρθενο ελαιολαδο - θα τους σκοτωσει ο Θεός!

κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΡΑΨΑ για τον Κ.Χ., αλλα επειδή εγω ειμαι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ, εμενα κανεις δεν με ακουει:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ θα το παθει στην ζωή του, οταν ανακαλύψει επιτελους τον Αληθινο Ιησου Χριστό!

Βεβαια, αυτο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, διοτι πολυ απλα:

Οταν θα συμβει, εκεινη την ημερα, σαν αλλος Ιουδας, δεν θα αντέξει αυτην την αποκαλυψη, και προκειμενου να ζητησει 'αφεση αμαρτιων' θα παει να ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ!

Να γιατι ο Κ.Χ. ειναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ περιπτωση - και να γιατι - ΔΟΞΑ τω Θεω - ΔΙΔΑΧΤΗΚΑ απο την ΔΙΑΜΑΧΗ μαζι του - σαν να εβγαλα δεκα ΠΑν/μια!

******************************

Νλ, αυτα και άλλα πολλα θα μπορουσα να σου γραψω.

Βεβαια, θα ηθελα να απαντησεις, να μου πεις που κανω λαθος...

θα το κανεις;

ή απλα θα μου γραψεις και εσυ, σαν καποιους αλλους:

"Εγω με δαιμονισμενους δεν κανω διαλογο";

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το εχω στο στομα...θα το γραψω...και θα ήθελα ο Αμέθυστος να το δημοσιευσει!

Εξαλλου, δαιμονισμενος ειμαι..οτι θελω λεω.

Μιλησα στον Κ.Χ. για "ΠΟΝΟ" και με κοροιδευει!
Του ανάφερα τοσες περιπτωσεις, που ανθρωποι εχουνε ΠΟΝΕΣΕΙ απο την 'θρησκεια' του, την δικη του και του Τρεμπελα...

και ο Κ.Χ. με κοροιδευει απο πανω!

"Χιχι, βρε Μυρμιδόνα..που ειδες πονο; Αυτο εσυ το αποκαλεις πονο; Ελα μωρε, σαν πολυ ευαισθητος δεν μας βγηκες;"

*********************************

Αναγκάζομαι και του αναφερω το παραδειγμα: τρεις ιεροεξεταστες του Πάπα να 'βασανισουνε' τον Κ.Χ. - να δουμε, εκει θα του αρεσει;

Ουτε εκει θα αισθανθει πονο;
Και παλι ο Κ.Χ. σφυριζει αδιαφορα!

"Εγω θα αντεξω τα μαρτυρια! Εγω θα καω σαν "παρθενο λαδι"!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΡΩΜΕΝΟΣ, δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΙΑ! Ειναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ!

Του μιλας για ΠΟΝΟ...και ερεθιζεται!

Του μιλας για ανθρωπινο ΠΟΝΟ και...εχει ΣΤΥΣΗ!

**********************************

Ε λοιπον, αφου δεν καταλαβαινει απο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ - θα του το πω πιο ΧΥΜΑ, πιο ΑΠΛΑ, εδω νομιζω δεν μπορει να ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΙΑ!

Συγγνωμη, αλλα με αναγκάζει:

Θα το ΕΥΧΟΜΟΥΝΑ...καποιο βραδυ...ο Κ.Χ. με τρεις....ΑΡΑΠΗΔΕΣ...σε ενα δωματιο...ολη την νυχτα.....

να τον 'περιποιηθουνε' δεόντως....

Καταλαβατε τι εννοω!

*********************************
Ε ...ουτε εκει δεν θα φωναξει ΠΟΝΕΣΑ;

Εκει πιστευω θα καταλαβει οτι δεν ειναι ομορφο πραγμα να ΠΟΝΑΣ!

Εκει δεν μπορει πια να πει:
"Δεν με νοιαζει ο Πονος", σωστα;

Διοτι αμεσως μετα θα τον ρωτησουμε:

"Α, πουλακι μου, δηλ σου αρεσε; Ολο το βραδυ εσυ με 3 συναθρωπους μας...απο την Αραπία;;"!

*********************************
Εκει, θελοντας και μη, δεν θα πει:

"Σας εκλιπαρω...μην με πονατε αλλο, σας παρακαλω, λυπηθειτε με";

Ουτε εκει;

**********************************
ΝΑ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ο Κ.Χ. για να ΣΤΡΩΣΕΙ, να γινει ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να καταλαβει το ΛΑΘΟΣ της 'θεολογιας' του: ΤΡΕΙΣ ΑΡΑΠΗΔΕΣ!

Ρωταω το πάνελ:
Μηπως βρισκονται σε κανενα προχειροι;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Τί εννοείς ΝΛ ότι ο Τρεμπέλας δέν έχει καταδικαστεί απο σύνοδο; Αφού η Ορθοδοξία είναι διαλυμένη.Έχεις διαβάσει τι έχει γράψει αυτός ο μπακλαβάς για τον Άγιο Συμεών τον Νεό Θεολόγο; Τρείς έχουμε όλους και όλους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα ότι «ο Τρεμπέλας δέν έχει καταδικαστεί απο σύνοδο», αλλά ότι «ο Τρεμπέλας δεν ήταν αιρετικός». Υπάρχει διαφορά. Ούτε φυσικά ο Σεβ. κ. Ιερόθεος ή ο π.Γεώργιος Μεταλληνός είναι αιρετικοί. Μη τρελαθούμε κιόλας! Σε πλάνη όμως μπορεί να πέσει ο καθένας. Αν παραμείνει σ' αυτήν εκούσια και δεν αναγνωρίσει το λάθος του, παρόλο που η Εκκλησία, με όποιο τρόπο, του το καταδείξει, τότε καθίσταται αιρετικός.

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

Νλ,

πολυ σημαντικά αυτα που εγραψες πιο πανω στο σχολιο σου.

Ομολογω οτι δεν τα γνωριζα, τωρα ΚΑΛΥΦΤΗΚΑ ΠΛΗΡΩΣ

********************************

Ακομα περιμενω:

Γιατι δεν μας λες τι πιστεύεις;

ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;

Το κρατας μυστικο;

"Προσωπικο δεδομενο";

Τελικα απάντα μονο σε αυτο:

Εισαι 'μοντερνος θρησκευόμενος' ή του "κατηχητικου";

ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, μην αγχωνεσαι - οποτε τωρα εχεις την ευκαιρία να ΞΕΦΥΓΕΙΣ μια για πάντα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Καθίσταται επίσης αιρετικός και με την εκκλησιαστική επικοινωνία με αιρετικούς αν και μπορεί να έχει Ορθόδοξο φρόνημα...

Ανώνυμος είπε...

"Εκκλησιαστική επικοινωνία με αιρετικούς" και "Ορθόδοξο φρόνημα" είναι οξύμωρο.

ΝΛ

amethystos είπε...

Αγαπητέ ΝΛ. πώς προέκυψε ότι ο π.Μεταλληνός καί ο σεβ.Βλάχος μπορεί νά είναι αιρετικοί; Από πού; Μόνον ο Τρεμπέλας είναι αιρετικός δηλ δέν πιστεύει στόν Θεό τής εκκλησίας μας.

Ανώνυμος είπε...

« ...πώς προέκυψε ότι ο π.Μεταλληνός καί ο σεβ.Βλάχος μπορεί νά είναι αιρετικοί;»

Προκύπτει έμμεσα από την απάντηση του ανωνύμου (27/1/11 10:05 μμ)στο προηγούμενο δικό μου σχόλιο.

Επειδή ακριβώς δεν είναι αιρετικοί και δεν έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αιρετικό τον Τρεμπέλα (αλλά και πολλούς άλλους που άκουσαν τα μύρια όσα, μέσα σ' αυτό το ιστολόγιο).... άρα ....

Δεν νομίζεις ότι πολύ εύκολα χαρακτηρίζεις αιρετικούς τους άλλους;
(Η αίρεση δεν έχει να κάνει με τις πράξεις ή τα λεγόμενα, αλλά με την προ-αίρεση).

ΝΛ.

amethystos είπε...

Άκου φίλε ΝΛ, Χριστοδουλίδη junior, στό βιβλίο πού κυκλοφόρησαν οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύεται ότι ο Τρεμπέλας είναι αιρετικός. Συμπληρώσαμε ότι οι άνθρωποι από διπλωματία δέν παίρνουν θέση εφόσον η θέση είναι μέσα στό κείμενο.
Στήν τρέλλα σου εσύ συνεπέρανες ότι η διπλωματία είναι αίρεση; Όύτε οι ανακριτές τής αστυνομίας δέν έστηναν τέτοιες παγίδες.
Γιά δές άν έρχομαι, άν δείς πώς έρχομαι κρύψου καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

επειδή όταν δεν έχεις επιχειρήματα, σφυρίζεις αδιάφορα ή αρχίζεις τα μπινελίκια, δεν έχει νόημα να απαντήσω σε σχόλια εφηβικού επιπέδου.

Επαναλαμβάνω απλώς :

«Η αίρεση δεν έχει να κάνει με τις πράξεις ή τα λεγόμενα, αλλά με την προ-αίρεση».

ΝΛ

amethystos είπε...

Η ποαίρεση ανήκει σέ άνθρωπο. Η αίρεση ανήκει στό κεφάλι του.
Μεγάλε επιχειρηματία σού γράψαμε ότι ο Τρεμπέλας αποκάλυψε τή λάσπη πού είχε στό κεφάλι του γράφοντας γιά τόν Άγιο Συμεών.
Θές νάχεις δίκαιο όμως. Επιχειρηματίας είσαι...
Έχεις δίκηο παλληκάρι μου. Εσύ είσαι τό πιό όμορφο κάι τό πιό έξυπνο μωρό τού κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

Τι έλεγα; Πριν «αλέκτορα φωνήσαι τρις» επαληθεύτηκα.

ΝΛ.

amethystos είπε...

Δυστυχώς αφήσαμε τό Χριστοδουλίδη νά αλωνίζει πολύ καιρό εδώ μέσα καί πρόφθασε καί κλωνοποιήθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα χα!

Αυθορμητο γέλιο!
Δεν το γραφω για κοροιδια!

Αλλα πραγματικα γέλιο μεσα απο την ψυχη μοΥ!

Αμέθυστε, σήμερα ειχες κέφια, ε;

:))))

*****************************

"Άκου φίλε ΝΛ, Χριστοδουλίδη junior"

και

"Δυστυχώς αφήσαμε τό Χριστοδουλίδη νά αλωνίζει πολύ καιρό εδώ μέσα καί πρόφθασε καί κλωνοποιήθηκε"

Χα χα χα χα αχα χα χα χα χα αχ


Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Πρόσεξε μήπως κλωνοποιηθεί ο Μυρμιδόνας, γιατί τότε ...., ο σώζων εαυτόν σωθήτω!:)

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

Νλ..

γιατι δεν απαντας σε καμια απο τις ερωτησεις μου;

ΑΦου εισαι τοσο καθαρος και σου αρεσει η Αληθεια;

Ακομα περιμενω την απαντηση σου για την φίλη μου την Βιολογο που περιμενει!

Ακομα δεν μας λες τελικα τι πιστευεις; Που να σε 'κατατάξουμε';

Α, ξεχασα, προσωπικο δεδομενο!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

π. Φάρος Φιλόθεος

Ειδε κανεις σας εχτες το βραδυ την 'συνεντευξη' του με την κυρια Φλέσσα, στην ΕΡΤ;

εχω διαβασει 3 βιβλια του και τον εκτιμω παρα πολυ!

********************************

Καποια στιγμή λεει:

"Ολη η Δυση, Αγγλοσαξωνικος κοσμος, κανουνε μονο μια προσπαθεια: 'να φαινονται αναμαρτητοι'. Να φαινονται καθαροι!

Εκει, αν τους πεις την λεξη "ΑΜΑΡΤΙΑ", Sunde, σε κοιτανε παραξενα, υπονοώντας:

"Τι σχεση μπορει να εχω εγω με την αμαρτια; Σε παρακαλω! Εγω ειμαι καλος χριστιανος. Αν θελεις να ψαξεις για αμαρτωλους, εισαι σε λαθος μερος"!

Και συμπληρωνει ο π. Φάρος:
"Ολη τους η προσπαθεια, ολη τους η 'θρησκευτικη' ζωη ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ στο να παρουσιαζονται 'διχως αμαρτια'"

***********************************
Τι διαφορετικο εγραψα εγω τοσες μερες που μαλωνω με τον "μεγα θεολογο';
*******************************
Και επειδή ειναι και ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ο π. Φάρος, εδωσε και την 'ψυχιατρικη' εξήγηση - το γραφω αυτο για τον ΝΛ, για να μην κοροιδευει παλι, οτι ο Ιερεας ητανε ενας αμορφωτος παπάς.

"Φανταζεστε σε τι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ υποκύπτουν αυτοι οι ανθρωποι, που παρουσιάζουνε τον εαυτο τους με το προσωπειο του καλου χριστιανου;"!

********************************

Εδω οι Πατέρες στην Ερημο, μετα απο Αγωνες ετών και μολις 'νίκησαν' την αμαρτια...
..και οι Καθολικοι και Προτεσταντες μας πλασσαρονται ως 'αναμαρτητοι'!

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ;!

**********************************

Επειδή πολλοι με κατηγορησαν οτι ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ - και οταν ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ μιλαω με ΝΕΥΡΑ - ακουτε τι ειπε εχτες βραδυ ο π. Φάρος, - όποιος ειδε την εκπομπή παρακαλω να το επιβεβαιωσει!

"Πρεπει οταν οργιζομαστε να το 'δειχνουμε'! Δεν πρεπει να το κρυβουμε! Ακομα και ο Κυριος 'οργιστηκε'! Ειναι ανθρωπινο. Να μην ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ οτι δεν συμβαινει τιποτα, να μην το παιζουμε 'αναμαρτητοι' και 'καθαροι'..."

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ο ανθρωπος δεν ειπε να νευριαζουμε και καλα κανουμε που νευριαζουμε! Εννοειται οτι πρεπει να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τα νευρα μας και την οργη μας - ΟΜΩΣ οχι να φτασουμε στο ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ: μονιμως να ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ!

Οταν 'περασουμε την κόκκινη γραμμη' - εκει δεν μπορουμε να μιλαμε για ΠΡΑΟΤΗΤΑ και "ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ"!

Οταν μου ΒΙΑΖΟΥΝΕ την ΠΑΤΡΙΔΑ και τηΝ ΠΙΣΤΗ ...εκει θα κοιταξω την "πραότητα";

ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΩ "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ"!

**********************************
Ετσι, σε ενα συνεδριο με ψυχολογους, ειχανε μια ασθενη γυναικα. Οσο τις μιλουσανε οι Αμερικανοι γιατροι με 'καλωσυνη, ευγένεια, πραότητα', εκεινη αλλο τοσο 'σφιγγότανε', άλλο τοσο δεν μιλουσε.
ΜΟλις ηρθε ο π. Φάρος και της μιλησε 'νευριασμενα' και δειχνοντας οτι ο ιδιος εχει αδυναμα στοιχεια στον χαρακτηρα του, και ειναι 'ανθρωπινος', με το 'μεσογειακο ταμπεραμεντο' -
-
εκει η γυναικα πηρε θαρρος και αρχισε να μιλα! Και να λεει τι την βασανιζει!

***********************************
Αμέθυστε

θελω την γνωμη σου για τον π. Φάρο!

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!

Εσυ τι λες;
Εχει καποια σημεια που πρεπει να προσεξω;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ο Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης προειδοποίησε αλλά ποιος τον ακούει; "Οι μεν τέλεον περί την πίστιν εναυάγησαν, οι δε ει και τοις λογισμοίς ου κατεποντίσθησαν, όμως τη κοινωνία της αιρέσεως συνόλλυνται" (P.G.99,1164A)
"Το Μυστήριο έχει μολυνθή με μόνη τη μνημόνευσι του αιρετικού Επισκόπου, έστω και αν είναι καθόλα ορθόδοξος ο ιερεύς ο οποίος τελεί την Λειτουργία"
(Επιστολή 553 Προς την Σπαθαρέα Μαχαρά Φατούρος σελ. 846 στιχ.16.PG.99,1668C Ιερομονάχου Ευθυμίου Τρικαμηνά Η Αντιμετώπιση της Αιρέσεως του Οικουμενισμού κατά τον Όσιο Θεόδωρο τον Στουδίτη Η Διακοπή της Μνημονεύσεως σελίδες 91-92)
ΝΛ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ γίνεται στις μέρες μας (6:00 και μετά) http://www.youtube.com/watch?v=Kwb1AWzgFJM&feature=related
με τους Οικουμενιστές Επισκόπους και Πατριάρχες που ισχυρίζονται ότι υπεραμύνονται της Ορθοδοξίας και ότι δεν αλλάζουν την Πίστη κλπ ενώ παραβιάζουν κατά συρροή τους Ιερούς Κανόνες, με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών και την αποδοχή περί αδελφών Εκκλησιών που συνδέεται με την αιρετική διδασκαλία περί διαιρεμένης εκκλησίας και ότι οι αδελφές Εκκλησίες πρέπει να είναι σε εκκλησιαστική κοινωνία με όλες ώστε να φθάνουν στην Αλήθεια. Με την αναγνώριση των "Μυστηρίων" των αιρετικών η οποία συνεπάγεται ότι το Άγιο Πνεύμα δρα και εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας, και ως εκ τούτου πλανήθηκαν οι Άγιοι Πατέρες που πολέμησαν τις αιρέσεις, όπως είπε άλλωστε και ο Βαρθολομαίος
http://sites.google.com/site/orthodoxy1054/planethekan-apo-ton-diabolo-oi-agioi-tes-ekklesias-mas-yposterizei-o-k-bartholomaios
,πλανήθηκαν οι Άγιοι Μάρτυρες και Νεομάρτυρες που θυσιάστηκαν για την Πίστη του Χριστού την Αγία!
Ο Οικουμενισμός προάγει την ενοποίηση πρώτα των μονοθεϊστικών θρησκειών (Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, Ισλάμ)κατά το όραμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β και στη συνέχεια και των θρησκειών της ανατολής(http://www.imdleo.gr/htm/assisi.htm). Εάν είχαν δίκιο οι Οικουμενιστές, που λένε ότι όλοι πιστεύουμε στον ίδιο Θεό αφού ο Θεός είναι ένας,
http://www.scribd.com/doc/25906195/%CE%A4%CE%9F-%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9F
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=7132
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=47&paged=2
τότε γιατί μαρτύρησαν οι Νεομάρτυρες από τους Μουσουλμάνους;

Η ένωση στον Οικουμενισμό δεν επιδιώκεται με βάση την Πίστη, απεναντίας ο Οικουμενισμός θέλει πολλές απόψεις για ποικιλομορφία (αλλά πάντοτε την Ορθοδοξία μέσα στις αιρέσεις και ποτέ μόνο τις αιρέσεις ενωμένες δίχως την Ορθοδοξία) αλλά γίνεται με το Μυστήριο σύμφωνα με τη θεολογία του Ζηζιούλα κατά την οποία με την Ευχαριστία ενωνόμαστε όχι προσωπικά με τον Θεό αλλά με την κτίση, και αφού ενωνόμαστε με την κτίση ενωνόμαστε και με τους αιρετικούς λόγω αδελφικής αγάπης παρόλο που ο καθένας πιστεύει ότι και όπως θέλει. Αντίθετα στην Ορθοδοξία γνωρίζουμε ότι όποιος παραβαίνει και δεν μένει στη διδαχή του Χριστού δεν έχει τον Θεό.
(Β Καθολική Επιστολή Ιωάννου 9).

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που το θυμήθηκα:

ειπε κατι ακομα αξιοπρόσεκτο ο π. Φάρος:

"Εαν ερμηνέψουμε την Αγία Γραφή, τους Κανόνες, τους Πατέρες... ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ - αυτο οδηγεί στην Αίρεση"!

*********************************
Οπως το καταλαβαινω:

Δεν εννοει φυσικα ο π. Φάρος να 'υποβαθμισουμε' τους Πατέρες και τα Αγια Κειμενα.
Δεν ειπε να 'συνθηκολογησουμε' με την 'καθημερινη ζωή' του ανθρωπου και τις ανάγκες του.

ΟΜΩΣ σιγουρα εννοουσε οτι δεν πρεπει να κοιταμε την 'θεωρια της θεολογιας' και να ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ τι 'αναγκες' και τι 'αγωνιες' εχει ο κοσμος!

Δηλ μην Θεολογουμε του ανθρωπου ΑΠΩΝΤΟΣ!

Θελω να πω, μην καταληξουμε στο τελος σε ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ συμπερασματα, σχόλια, κανονες, αποφασεις - που κανεις ανθρωπος δεν μπορει να τηρησει και κανεναν ανθρωπο δεν ενδιαφερουνε!

.......ουφ...δυσκολη η θεολογια!

*********************************
Υ.Γ.:
Οσο για τον φίλο Ανωνυμο που λεει οτι δεν πρεπει να ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ τον Οικουμενικο Πατριαρχή επειδή 'κοινωνει' με τους Παπικους...αστο φιλε, δεν πιανει!

Εγω εδω μεσα ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ, ΤΡΟΜΑΞΑ να 'πείσω' τον 'χριστεπώνυμο πληρωμα' να 'διακοψουν' καθε επαφή με τον 'μεγα θεολογο' - οχι τιποτα άλλο, αλλά μπας και ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ, μπας και ταπεινωθει λιγο -

...και 'μονο που δεν με πετροβολησανε'!

Ειπαμε...ΔΥΣΚΟΛΗ περιπτωση ο ανθρωπος, παραλιγο θα εγραφα "και ανίατη"!

Μυρμιδόνας
το αγαθό διαολάκι!