Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (23)

Xristologia Meros Γ, Kefalaio A3


Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν ζω σε άλλον πλανήτη!

Εχουμε που εχουμε λιγους ιερεις.
Ειναι ολο και λιγότεροι οι νεαροί εκεινοι που σκεφτονται να γινουνε Ιερεις....ερχεται και ο Ιερώνυμος και κανει ΥΠΑΚΟΗ στην κυβέρνηση!

Επειδή λεει ζητησε εναν Ιερεα, για 5 ιερεις που βγαινουνε στην συνταξη!

Εχουνε να μεινουνε οι Ελληνες στην υπαιθρο αλειτουργητοι!

Ιδου το κειμενο:

Δεν χειροτονούνται ιερείς λόγω μνημονίου
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 15:55


Όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε σήμερα στη Μονή Πετράκη για την κάλυψη λειτουργικών και ποιμαντικών αναγκών της Εκκλησίας της Ελλάδας, θα ζητήσει τον διορισμό μειωμένου αριθμού εφημερίων.

Το πρόβλημα έχει προκληθεί από μέτρο περί πρόσληψης ενός δημόσιου υπαλλήλου για κάθε πέντε αποχωρήσεις, το οποίο ελήφθη στο πλαίσιο των όσων επιβάλλει το μνημόνιο και λειτουργεί απαγορευτικά για τη χειροτονία νέων ιερέων, αφού αυτοί μισθοδοτούνται από το Δημόσιο.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Εν τέλει απεφασίσθη, παρά τον πολλαπλάσιο αριθμό που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας να ζητήσει για το 2011 τον διορισμό μειωμένου αριθμού Εφημερίων, οι οποίοι με πολύ δυσκολία θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν, αναγνωρίσασα την κρισιμότητα των περιστάσεων και τις δυσκολίες, τις οποίες σήμερα διέρχεται η Πατρίδα μας».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=240579&cid=4