Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κάτω από τα γερμανικά κρεβάτια

Συνέχεια από : Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011
Justyna Polanska
Unter deutschen Betten
Eine polnische Putzfrau packt aus

Προσοχή παγίδα

Ένα αγαπημένο σπορ των εργοδοτών μιας καθαρίστριας είναι να της στήνουν παγίδες, για να εξετάσουν αν είναι άξια εμπιστοσύνης.

Την Πέμπτη πήγα να καθαρίσω στους Gromnitzkas. Στην αρχή νόμισα πως είναι Πολωνοί, αλλά αποδείχθηκε πως η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Γερμανία πριν από πολλές γενιές. Είναι ένα νεαρό ζευγάρι. Ήδη από την πρώτη ημέρα μου είχαν δώσει το κλειδί. Τον πρώτο καιρό δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο.

Ξαφνικά άρχισα να βρίσκω λεφτά εδώ και εκεί.

Στην αρχή παραξενεύτηκα αλλά δεν σκέφτηκα τίποτα. Αφού όμως κάθε εβδομάδα έβρισκα λεφτά σε διάφορα σημεία, αποφάσισα να γράψω ένα email στην σπιτονοικοκυρά.

Χαλλό! Πρέπει να προσέχετε περισσότερο! Βρίσκω συνεχώς λεφτά που έχετε χάσει. Τι συμβαίνει;

ΥΓ. Ή μήπως θέλετε να με δοκιμάσετε;-)

Το υστερόγραφο δεν το πήραν για αστείο. Η απάντηση ήταν η εξής:
Το πρόσεξες;
Πρέπει όμως να σου κάμω κομπλιμέντο για την ειλικρίνεια σου!

Είχα μείνει άφωνη....

Το επόμενο επίπεδο παραξενιάς το κατείχε μια κυρία κάποιας ηλικίας. Είχε μια εμμονή με την σκόνη. Κάθε φορά που θα καθάριζα στο σπίτι της μου έκανε ένα και το αυτό μάθημα. Η σκόνη έπρεπε να απομακρύνεται πριν καν δημιουργηθεί! Ομολογώ ότι δεν ξεσκόνιζα κάθε γωνιά, κάθε μπουκαλάκι...κάθε φορά που πήγαινα. Εξάλλου δούλευα 2 ώρες την εβδομάδα εκεί. Τι να πρωτοπρολάβεις;

Μια μέρα η γριά ήταν πολύ θυμωμένη. Κρατούσε το νόμισμα του ενός σεντ, και ούρλιαζε: κοιτάξτε! Κοιτάξτε τι βρήκα!
Ένα σεντ;
Ακριβώς!
Και;
Βρισκόταν πάνω στην κορνίζα! Δεν σας λέω ποια!
Δεν καταλαβαίνω...
Είναι η απόδειξη πως δεν ξεσκονίσατε! Σας τσάκωσα! Τελειώσατε! Φύγετε! Δεν θέλω ψεύτες στο σπίτι μου!

Ένας μηχανολόγος, που απουσίαζε συχνά σε επαγγελματικά ταξίδια, έκανε το εξής: για να δει αν ανοίγω τα συρτάρια όπου είχε σημαντικά πράγματα, κολλούσε με σελοτεηπ μια τρίχα, που διέσχιζε το συρτάρι. Έτσι αν άνοιγα το συρτάρι, θα κοβόταν η τρίχα χωρίς να το καταλάβω και θα με έπιανε...

Το πιο ακραίο:
τα έκανε (μια κυρία) δίπλα από την τουαλέτα, για να δει αν σφουγγαρίζω καλά. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Πασάλειψε και κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας το περιεχόμενο των εντέρων της, για να δει αν θα σήκωνα το κάθισμα όταν θα καθάριζα. Όταν την ρώτησα τι συνέβη, μου εξήγησε ήρεμα το σχέδιο που είχε για να εξετάζει τις καθαρίστριες. Και μετά είπε:

“Μόνο όποιος σκύβει βαθιά θα ανταμειφθεί υψηλά”

ΣΧΟΛΙΟ : Όπως βλέπουμε η διαφορά τής Γερμανίας από τήν Ελλάδα είναι ο νόμος, τό σύστημα καί η εργατομανία τών Γερμανών, διότι σάν άνθρωποι δέν διαφέρουν σέ διαφθορά καί ανοησία από τούς ανθρώπους όλου τού κόσμου, διότι ο νόμος καί η οργάνωση δέν μπορούν νά αλλάξουν τόν άνθρωπο.
 
Aμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντος το Θέμα αυτό Έχει και την Πλάκα του.