Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Tonino Griffero - FRIEDRICH CHRISTOPH OETINGER KΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΟΤΗΣ (ebook)

 
Κατεβάστε δωρεάν το ebook σε μορφή pdf από εδώ

F.C. Oetinger και H πνευματική σωματικότης - Tonino Griffero


Ο Oetinger ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΙ Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΛΗΡΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΣΤΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΣΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΑΡΤΙ. ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ ΔΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, Η ΚΑΜΠΑΛΑ, Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΥ.

Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ OETINGER ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΜΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΛΑΒΕ ΘΕΣΗ ΣΑΝ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν ξερω...Ευχαριστω για την αναρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Το ungrund του Μπαίμε, το άκτιστο μηδεν του Μπερντιάεφ κ το πεπερασμένο που εκκινεί την εγελιανή διαλεκτική είναι το ίδιο κ το αυτό δλδ η λεπτή ύλη του Oetinger η οποία βρίσκεται στην βαση καθε χημικής ενωσης; ευχαριστώ, βασιλης

amethystos είπε...

Mάλλον όχι. Η λεπτή ύλη είναι σωματική, αλχημιστικής έμνευσης, η οποία αντικαθιστούσε στό σύστημα εκείνο τόν μαγνητισμό καί τήν ένωση τών αντιθέτων πού είναι ψυχική δύναμη. Ο Μπαίμε καί ο Μπερντιάεφ εννοούν τό μηδέ-έν. Ακουσαν τήν δημιουργία εκ τού μηδενός τής χριστιανικής θεολογίας καί νόμισαν ότι προυπήρχε ένα μηδέν τής κτίσεως, άκτιστο, στό οποίο ο σπόρος τής κτίσεως φύτρωνε ώσπου νά σκάσει δημιουργώντας τήν κτίση. Οι Πατέρες όμως γνώριζαν ότι τό μηδέν δέν υπήρχε αλλά ονομάστηκε τής δημιουργίας ένεκεν. Αυτές είναι οι κατά γράμμα ερμηνείες. Τό πεπερασμένο είναι σέ κίνηση, σέ φθορά καί αλλαγή καί ο Χέγκελ χρησιμοποίησε αυτή τήν κίνηση γιά νά ξεκινήσει τό γίγνεσθαι τών πρώτων του αρχών, τού είναι καί τού μή-είναι, θεμελιώνοντας τήν εποχή, τήν κίνηση τής ιστορίας, η οποία γίγνεται καί απογίγνεται σέ μία αιώνια επανάληψη. Αυτά. Δέν θά στά πώ καί όλα.