Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

«Οι Χριστιανοί πρέπει να αποφεύγουν πάντας τους αιρετικούς ωσάν πανούκλα...»!!! --Όσοι "ευσεβείς" κοινωνούν μαζί τους κολλούν την "πανούκλα" και μας την μεταδίδουν!


         «κράτητον, λέγει, εἶναι τὸ κακὸν καὶ πλέον ἰατρείαν δὲν δέχεται· ἐπειδὴ οἱ τῶν αἱρετικῶν λόγοι βλάπτουσι καὶ διαφθείρουσι τὸ περισσότερον μέρος τῆς εὐσεβείας, ὡσὰν ἡ γάγγραινα καὶ εἶναι ἀδιόρθωτοι· γάγγραινα δὲ εἶναι ἕνα πάθος καὶ μία πληγή, ὅπου προξενεῖ σαπήλαν εἰς τὸ σῶμα..., καὶ κατατρώγει τὰ ὑγιεινὰ μέρη τοῦ σώματος». Καὶ «τῶν αἱρετικῶν ἡ κακοδοξία, πάντοτε πηγαίνει εἰς τὸ χειρότερον καὶ γίνεται μεγαλυτέρα πληγή... Διὰ τοῦτο πρέπουν νὰ ἀποφεύγουν οἱ Χριστιανοὶ τούτους καὶ πάντας τοὺς αἱρετικοὺς ὡσὰν λοιμοὺς καὶ πανούκλας, ἵνα μὴ καὶ αὐτοὶ μὲ αὐτούς... ἀπολεσθοῦν· διὰ τοῦτο παραγγέλλει ὁ Σολομών· “ἔκβαλε ἐκ συνεδρίου λοιμόν”…, καὶ ὁ Δαβὶδ ὁ πατήρ του, μακαρίζει ἐκεῖνον τὸν ἄνθρωπον, ὁποῦ δὲν ἐκάθισε μαζὶ μὲ τοὺς λοιμούς· “μακάριος ἀνήρ, ὃς ἐπὶ καθέδρα λοιμῶν οὐκ ἐκάθισε” (Ψαλμ. α΄ 1)».


Η ΕΙΡΩΝΊΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΓΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΡΟΝΑ ΖΗΛΟ ΤΟΥΣ. 
ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΊ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ.
ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ: Η ΤΡΕΛΛΑ ΤΩΝ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΟΡΘΟΔΟΞΩΝ; ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΟΙ ΜΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΜΕ ΤΟΝ 15ο ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥΣ.
Αμέθυστος

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι ΔΕΝ επιθυμούν την ΘΕΡΑΠΕΙΑ του ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΟΤΑΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ, οι ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ, το 1924...ΑΝ οι σημερινοί ηγέτες π.χ. ο κ. Βαρθολομαίος, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΠΟΥ Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Ν Τ Α Ι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΞΑΝΑΛΕΩ Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Α ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑ, Δ Υ Ο ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ. Π Ρ Ω Τ Ο Ν θα επανέφερε την ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Π Ρ Ι Ν ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ 1924 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ Σ Τ Α Μ Α Τ Ο Υ Σ Ε ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ..ΌΜΩΣ..από ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΟΟΎΜΕ ΌΤΙ Δ Ε Ν ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο κ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΟ Τ Ρ Α Υ Μ Α...ΑΛΛΟΙ βύθιοι και κρύφιοι φαίνεται να είναι οι σκοποί του ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙ ΑΥΤΌ...

amethystos είπε...

Ναί ο Πατριάρχης δέν ενδιαφέρεται γιά τήν σωτηρία τών ψυχών σας. Εσείς ενδιαφέρεστε; Εάν ικανοποιήσει όλα σας τά αιτήματα ο Βαρθολομαίος τότε θάχει σωθεί η ψυχή σας; Ο Βαρθολομαίος κρατά τά κλειδιά τής σωτηρίας μας; Ισως μερικοί παληοί νά θυμούνται τήν κραυγή τού Φράνκο. Τσίτσιο τό λιμάνι φεύγει!!!! Γιατί εσείς οι παλαιομερολογίτες δέν ασχολείσθε μέ τούς βύθιους καί κρύφιους σκοπούς; Τόσα χρόνια τώρα. Δέν μπορείτε; Γιατί δέν έχετε Αγίους; Χωρίς Αγίους τί σόι ορθόδοξοι είστε; Μάλλον στρατόπεδο παρανοικής αγραμματωσύνης έχετε στήσει. Γιά αυτοικανοποίηση.

Σ.Μ. είπε...

Οι ΕΝΤΟΛΕΣ είναι ΔΟΓΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ και η Αποτείχιση από την αίρεση είναι εντολή του Θεού.Τα συλείτουργα παραβιάζουν την Ευαγγελικη εντολή[ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ(42)φορές την γράφει το Ευαγγέλιο]!
Τα δυο κέρατα του Σατανά είναι ο Οικουμενισμός και ο Παλαιοημερολογιτισμός.
Δεν άλλαξαν,κα.Κουτσούκενα,το εορτολόγιο!Άλλαξαν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.Μόνο οι διανοητικά καθυστερημένοι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό,αλλά και οι γνήσιοι ορθόδοξοι.

amethystos είπε...

Tά δύο κέρατα καλά τά ξέρουμε. Ο σατανάς ποιός είναι;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί, το πρόβλημα δεν είναι το ημερολόγιο. Το παλαιό ημερολόγιο ακολουθείται και από άλλες Εκκλησίες, χωρίς να έχει δημιουργηθεί σχίσμα, πόσο μάλλον σχίσματα επί σχισμάτων όπως στην Ελλάδα. Αυτό που συμβαίνει, μοιάζει με το προτεσταντικό χάος. 13 παρατάξεις παλαιοημερολογιτών, μερικές ομάδες αποτειχισμένων, και επιπλέον μεμονωμένα άτομα, αποκομένα που ισχυρίζονται ότι έχουν την αλήθεια. Όλοι αυτοί έχουν την 'αλάθητη' ερμηνεία των Κανόνων αλλά δεν συμφωνούν μεταξύ τους και αλληλοαναθεματίζονται. Κοινό τους είναι η ξεροκεφαλιά και το σχισματικό φρόνημα. Ο π.Ε.Θεοδωρόπουλος γράφει ότι 'επίσκοπος' των ΓΟΧ του είχε πει ότι δεν τολμά να μιλήσει σε 'ιερέα' του και να τον ελέγξει, γιατί θα πάει στην άλλη παράταξη. Ο διαχειριστής του ιστολογίου Στώμεν καλώς, πρώην παλαιοημερολογίτης, έγραψε για τον φανατισμό και την ταραχή, και ότι μετά τις ομιλίες τους φεύγεις διαταραγμένος, γεμάτος φόβο καχυποψία και μένος απέναντι όλων. Φανατισμένος, που δεν μπορείς να σκεφτείς με καθαρό μυαλό αλλά κάνεις καταστροφικές κινήσεις πανικού, κάτω απ΄την αίσθηση του κατεπείγοντος, ερμηνεύοντας τα πάντα σε ανθρώπινο επίπεδο, και προσπαθώντας να βρεις ανθρώπινες δράσεις να τα καταπολεμήσεις.Ένας σκοτεινός σαρκικός 'χριστιανισμός'.
Αυτό το φαινόμενο είναι παράγωγο της εσχατολογίας (προτεσταντικής μορφής). Ο Κύριος μας μίλησε για τον αιώνα αυτό δίνοντας σαν κεντρικό σημείο την επαναφορά του λαού Ισραήλ για την υποδοχή του ψευδο-μεσσία, και είπε ότι λόγω της μεγάλης αποστασίας, ο Σατανάς γνωρίζοντας ότι πλησιάζει η δεύτερη έλευση του Κυρίου, θα ανοίξει το φρέαρ της αβύσσου και θα γεμίσει η γη με πλάνες και ψευδοπροφήτες. Και είπε ακόμα να γνωρίσουμε το δέντρο από τους καρπούς (γιατί θα είναι δυσδιάκριτο).
Όλες οι αιρέσεις, οι σέκτες, και οι παραεκκλησιαστικές ομάδες νέου και παλαιού ημερολογίου, έχουν τα ίδια κοινά χαρακτηριστικά. Παντού υπάρχει εσχατολογική υστερία και μια έννοια παντοδυναμίας του Σατανά, που έχει κυριεύσει τα πάντα, και μία παραχάραξη της έννοιας της λύτρωσης, της Σωτηρίας, ως τήρηση κανονισμών και καταστατικών της ομάδας. Με ταυτόχρονη καταδίκη όλων των υπολοίπων, μέσω εξονυχιστικής εξέτασης και στις παραμικρές λεπτομέρειες, ονομάζοντας αυτό ακρίβεια (!). Το βλέπουμε και στους ψευδομάρτυρες της Σκοπιάς, το βλέπουμε και στους αποτειχισμένους και παλαιοημερολογίτες, ανεξάρτητα από το δόγμα.Η έννοια της Σωτηρίας είναι ένα καταστατικό. Είναι νομικές λεπτομέρειες. Όπως κάνει ένας δικηγόρος.Χειρότερο και από την εύκολη ηθικολογία.
(συνεχ.)

Ανώνυμος είπε...

Ο 15ος Κανόνας (ο λόγος της ύπαρξής τους) γράφει:
Ἐκεῖνοι ὅμως [οἱ κληρικοί] πού ἐξ αἰτίας κάποιας αἱρέσεως ―καταδικασμένης ἀπό Ἃγιες Συνόδους ἤ Πατέρες― διέκοψαν τήν [ἐκκλησιαστική] κοινωνία μέ τόν Πρόεδρό τους [δηλ. τον πνευματικό τους προϊστάμενο], ἐπειδή ἐκεῖνος κήρυττε τήν αἵρεση δημόσια καί ἀπροκάλυπτα, αὐτοί λοιπόν δέν ὑπόκεινται σέ Κανονικό ἐπιτίμιο ἀλλά καί πρέπει, από τους Ορθοδόξους, νά τούς ἀποδοθεῖ ἡ τιμή πού τούς ἀξίζει!
Ρωτάμε λοιπόν, ποια αίρεση κηρύχθηκε το 1924, όταν άλλαξε το ημερολόγιο ώστε να έχει νόημα η 'απομάκρυνση ως από όφεως'; Ποια αίρεση κήρυξε π.χ. ο μητροπολίτης Άνθιμος;Μα έβαλε λένε τον μονοφυσίτη στον Ναό, δεν εναντιώθηκε στη σύνοδο της Κρήτης κτλ... Σωστά. Υπάρχει λοιπόν ανεπάρκεια στην διοίκηση της Εκκλησίας, εκκοσμίκευση, έλλειψη αντανακλαστικών, υπάρχει πολλές φορές βόλεμα, αφασιακή αδιαφορία, όπως και δυτική επιρροή σε βαθμό μετάλλαξης σε παπικού τύπου κληρικαλισμό. Υπάρχουν και όσα έχουν πει και κάνει οι Πατριάρχες του τελευταίου αιώνα. Ποια είναι όμως η λύση; Όταν ο διάβολος επηρεάζει ανθρώπους ώστε να κάνουν ζημιά στην Εκκλησία, εμείς θα τραβάμε το δρόμο μας; Πως αυτό θα επηρεάσει θετικά; ΚΑΝΕΝΑΝ και σε ΤΙΠΟΤΑ. Είναι αναποτελεσματικό σε όλα τα επίπεδα και καταστρέφει εκείνον που το κάνει γιατί η Εκκλησία έχει Σωτήρα, αντίθετα εμείς χρειαζόμαστε Σωτηρία, και δεν μπορούμε να γεμίζουμε με ένα υποκατάσταστο 'πνευματικής ικανοποίησης' (λόγω 'ομολογιακής αποτείχισης'), και αυτάρκειας, που εξουθενώνει στη συνέχεια τους άλλους, θεωρώντας τους προδότες ή βολεμένους ή μολυσμένους.
Ούτε να ταμπουρωνόμαστε αυτοδικαιωμένοι πίσω από ένα Κανόνα, για να μας κάνει 'απρόσβλητους' από την αίσθηση ανεπάρκειας και ατέλειας, που είναι η κινητήρια δύναμη του γνήσιου χριστιανού προς τον Θεό, προς την ταπείνωση, προς την μετάνοια.
Ο άνθρωπος δεν 'αυτο-σώζεται' λόγω του Κανόνα όπως θεωρούν κάποιοι.
Δεν είναι υπερβολικά αυτά, ούτε δικές μας ερμηνείες, αλλά οι ίδιοι διακηρύσσουν για όλους τους υπόλοιπους ότι είναι μολυσμένοι και αιρετικοί (ως κοινωνούντες με αιρετικούς) που δεν έχουν Σωτηρία (το ίδιο κάνουν και οι προτεστάντες). Οι ίδιοι διεκδικούν ως δική τους την Σωτηρία αποκλειστικά λόγω ενός Κανόνα.
Πολύ απλά θα έπρεπε να αναρωτηθεί καθένας, με ποιο τρόπο μπορεί να επηρεάσει τις καταστάσεις. Ο Απ. Παύλος μας λέει ότι τα όπλα μας είναι πνευματικά, είτε ορατά (με τον αγιοπνευματικό λόγο μας) είτε αόρατα (με την προσευχή μας). Ο πόλεμος είναι εναντίον των δαιμόνων.
Αν δεν υπήρχε ο Κανόνας τι θα έκαναν μπροστά στη σημερινή κατάπτωση; Βρήκαν ένα Κανόνα, και νομίζουν ότι θα συντρίψουν τον 'οικουμενισμό' (την προφητευμένη μεγάλη αποστασία ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΑΣ, και εντός μας) 'ως σκεύη κεραμέως'. Απέναντι σε ανθρώπους όμως μάχονται, και σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο (όχι απέναντι στους δαίμονες που πολεμούν με 'πυρηνικά΄ και σε πολύ ανώτερο επίπεδο, και με πάρα πολλούς τρόπους, και εξωεκκλησιαστικούς και κυρίως τους νεότερους). Αποπροσανατολίζοντας μάλιστα τα πράγματα.
Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός έγινε η αιτία για να διασωθεί η Ορθοδοξία απ΄τον παπισμό, γιατί ήταν άγιος. ΑΛΛΑ κυρίως γιατί ο Θεός το θέλησε.Μην το ξεχνάμε αυτό. Εκείνος θα πει την τελευταία λέξη για τα πάντα, ανάλογα με την πνευματική κατάσταση της ανθρωπότητας. Μπορεί και σήμερα ο Θεός να αναδείξει νέους Μάρκους. Είναι προφητευμένο στην Αποκάλυψη. Η Εκκλησία μπορεί να υποφέρει από ανάξιους ανθρώπους, μπορεί να βάλλεται εκ δεξιών και εξ αριστερών (από άθεους, οικουμενιστές και ζηλωτές) αλλά ζει και είναι ανίκητη. Είναι περιβεβλημένη τον ήλιο. Εκκλησία είναι οι πιστοί, οι διαρκώς μετανοούντες.Η αληθινή Εκκλησία γεννάει διαρκώς αγίους.
https://www.youtube.com/watch?v=5YaOKbXwuVk

Ανώνυμος είπε...

Το κωμικοτραγικό είναι ότι υπάρχουν αποτειχίσεις και μέσα στο παλαιό ημερολόγιο. Αποτειχίζονται π.χ. απ΄τους ΓΟΧ και πάλι με βάση τον 15ο. Γιατί; Θεωρώντας ότι «τους κηρύττουν αίρεση γυμνή τη κεφαλή»; Αυτός δεν είναι ο λόγος σύμφωνα με τον 15ο; Ποια αίρεση τους κήρυξαν μέσα στους ΓΟΧ; Το θέατρο του παραλόγου. Μήπως τελικά καθένας ακολουθεί το δικό του θέλημα και τη δική του γνώμη με πρόφαση τον 15ο; Αυτά συμβαίνουν όταν ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, και μάλιστα από ανθρώπους σαρκικούς που δεν μπορούν να διαχειριστούν τους ανέμους, και θερίζουμε όλοι θύελλες.

Όσον αφορά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το θέμα της αναγνώρισης ή όχι του ουκρανικού αυτοκέφαλου, ή τις συμπροσευχές με τον Επιφάνιο, ΑΛΙΜΟΝΟ, αν ο Θεός άφηνε να εξαρτηθεί η Σωτηρία μας από τις επιλογές του Πατριάρχη ή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.
Ακόμα και αν τους αναγνωρίσουν, δεν σημαίνει ότι «κινδυνεύει απ΄αυτό η δική μας Σωτηρία». Δεν ξέρω πως εννοούν κάποιοι την Σωτηρία, τι σημαίνει γι αυτούς Σωτηρία.
Προφανώς συμβαίνουν πολλά, αλλάζει η εκκλησιολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιχειρείται να αντικατασταθεί ο τρόπος των αποφάσεων ώστε να πλησιάζουμε επί της ουσίας προς τον παπισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με βάση το γράμμα των πραγμάτων, θα θεωρήσουμε ότι την στιγμή της αναγνώρισης και της έμμεσης «κοινωνίας με σχισματικούς» όλων μας, θα χαθεί η Σωτηρία μας. Αυτό είναι συκοφαντία του Ίδιου του Θεού, σαν να λέμε ότι «παίζει» με την Σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων την οποία αφήνει στα χέρια του κάθε Πατριάρχη ή Αρχιεπίσκοπου. Δεν μπορώ αυτό να το δεχτώ. Η Σωτηρία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την έμμεση επικοινωνία με οποιονδήποτε (δια της θεωρίας των συγκοινωνούντων δοχείων).
Ούτε δέχομαι τις προτροπές κάθε τρεις και λίγο, της «απομάκρυνσης». Ο διάβολος έχει λυσσάξει να μας διαλύσει. Από τη μία σκανδαλίζει τους ανθρώπους με όσα κάνουν οι εκκλησιαστικοί, και από την άλλη τους προτρέπει να μπαίνουν σε μια λογική παραλογισμού, μολυσμού και αιρέσεως, και να τρέχουν δεξιά και αριστερά όπως τους λένε οι κάθε είδους αποτειχισμένοι κρυφοί και φανεροί. Να πηδούν απ΄το καράβι του Κυρίου στην αποτειχισμένη βάρκα με τα κουπιά της οικονομίας και της ακρίβειας για σίγουρο πνίξιμο μέσα στον κυκεώνα των ερμηνειών του μυαλού τους.Όχι λοιπόν. Εμείς ακολουθούμε το παράδειγμα των Αγίων μας.

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρίνιση στο σχ. 8.36. Απευχόμαστε όπως είναι φυσικό να συμβεί η αναγνώριση.Εκτός του ότι είναι παράλογη, θα είναι αρχή περαιτέρω διεκδίκησης εξουσιαστικότητας του πατριαρχικού θεσμού γενικότερα, και μεγαλύτερη προσέγγιση με τον παπισμό.
Ας υποδειχθούν συγκεκριμένοι τρόποι, αν υπάρχουν, και απ΄τα ιστολόγια, ίσως με κάποιες ενυπόγραφες διαμαρτυρίες ή κάτι άλλο, ώστε να δείξουμε την διαφωνία μας με όσα συμβαίνουν, αν αυτό βοηθήσει. Ας προτείνει καθένας ότι νομίζει και ας συζητηθεί, και ας μην μένουμε μόνο στην κριτική.
Αλλά ξέρω ότι κάποιοι «στέκονται στα νύχια» όπως λέμε, για να βρουν την επόμενη αιτία δικαιολόγησης των επιλογών τους να ενταχθούν σε παραεκκλησιαστικές ομάδες, και κάτι τέτοιο θα ξανασυμβεί και τώρα. Όπως έγινε και με τη σύνοδο της Κρήτης.
Ήδη έχει ακουστεί ότι «η Σωτηρία μας χάνεται από την κοινωνία με σχισματικούς». Λόγω των συλλείτουργων είπαν ότι «κοινωνούμε ήδη με σχισματικούς». Λοιπόν εδώ που έφτασαν τα πράγματα, όποιος νομίζει ότι η Ορθοδοξία έχει πέσει είτε σε αίρεση είτε σε σχίσμα, λόγω των πράξεων κάποιων ανθρώπων, ας φύγει και ας πάει όπου θέλει και όπου αναπαύεται. Είναι δικαίωμά του.
Προσωπικά θα ακολουθήσω αυτό που έκαναν οι Άγιοί μας, που παρέμειναν και πολέμησαν ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ δίπλα στις χιλιάδες συνανθρώπους μας και αδελφούς μας που αποτελούν το Σώμα της Εκκλησίας, ακόμα και αν δεν γνωρίζουν πολλά. Ο Κύριος δεν πρόκειται να μας αφήσει.
Εκείνος μας σώζει και όχι ο κάθε Πατριάρχης.
Ζούμε κάτω από «ειδικές συνθήκες». Η αθεϊα σαρώνει, η Εκκλησία δέχεται τον πιο ύπουλο πόλεμο. Είμαστε μπροστά σε περαιτέρω διάλυση. Θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα έτσι όπως πρέπει και όχι κάτω από το κράτος πανικού, ότι αν τελικά παρά τις προσπάθειες αναγνωριστεί το αυτοκέφαλο χάνεται η Σωτηρία μας. Ο Κύριος γνωρίζει σε ποια εποχή ζούμε, όπως και τι θα επακολουθήσει, και δεν είναι δυνατόν να συσχετίζει την Σωτηρία μας, από τις πράξεις του κάθε Πατριάρχη.

Σ.Μ. είπε...

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω κυρία μου;!Τί είναι αυτά που γράφεις;;!!Ποιός σου τα δίδαξε αυτά,ο ιστολόγος ή ο π.Παπαδάκης ο Ρεθυμιώτης;;;!!!
Η άγνοια των Αγίων Πατέρων σου νέκρωσε το πνεύμα και η άγνοια της Αγίας Γραφής σου σακάτεψε την ψυχή.Ποιός Κανόνας και ποιός Βαρθολομαίος αδελφή μου.Οι μάντρες της Εκκλησίας αλώθηκαν από τους λυκοποιμένες κι εσύ κάθεσαι μέσα στους λύκους νομίζοντας πως θα σωθείς(στο στόμα του λύκου)!Ο Κύριος έδωσε εντολές για να τις φυλάττεις και όχι για να τις γράφεις στις γόβες σου.Έγραψα ότι η Αποτείχιση από τους αντιχρίστους είναι ΕΝΤΟΛΗ του Θεού(την οποία παραβαίνεις),αλλά εσύ "δεν μπορείς να το δεχτείς"(42 φορές την γράφει το Ευαγγέλιο).Ακολουθείς τους Αγίους,ενώ εμείς τον πονηρό και αποστάτη Σατανά.Ποιούς Αγίους αγαπητή μου;Αφού οι Άγιοι τήρησαν αυτήν την ΕΝΤΟΛΗ για να μην πέσει στο κεφάλι τους η οργή του Θεού.Αλλά,οι δικοί σου οι Άγιοι είναι μόνο αυτοί που έζησαν στα χρόνια των Οικουμενιστών Ψευδεπισκόπων.Αλλα,ευτυχώς που υπάρχει και ο Άγιος Πόποβιτς και ο Άγιος Ρόουζ.Από ποιό καράβι έφυγε ο Μέγας Μάξιμος,από το καράβι του Κυρίου ή από το καράβι του αντιχρίστου Πύρρου και Αντιχρίστου Αποστάτη- Σατανά;

amethystos είπε...

Φοβερή πολιτικοποίηση μιλάμε. Ούτε οι αριστεροί δέν χρησιμοποιούν τίς λέξεις σάν έννοιες καί τίς απειλές σάν πίστη. Βρέ ταλαίπωρε από τήν στιγμή πού πιάνεις νά γράψεις μέσα θά μπεί η ψυχή, άν υπάρχει. Τά σχόλια πού μάς στέλνεις είναι νεκρά φίλε. Δέν έχουν σπίθα ζωής. Πρόσεχε τόν εαυτό σου.

Ανώνυμος είπε...

2.00 Λοιπόν εδώ που φτάσαμε, καλό θα ήταν από δω και πέρα να μιλήσουμε όλοι συγκεκριμένα, γιατί δεν βοηθάμε τελικά, αλλά μάλλον 'θόρυβο κάνουμε' και περισσότερη σύγχυση προκαλούμε.
Ο ένας λέει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ αν αναγνωριστεί το ουκρανικό αυτοκέφαλο.
Ας διευκρινίσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι εννοεί.
Ο άλλος μιλάει για 'αποτείχιση', και 15ο.Ας μιλήσει συγκεκριμένα, και ας πει τι ακριβώς υποστηρίζει (π.χ. τα ιστολόγια) για να ξέρουν και όσοι διαβάζουν τι πιστεύει καθένας.
Ο Αμέθυστος τουλάχιστον έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού τη θέση του, και είναι σταθερός τουλάχιστον τα τελευταία 4-5 χρόνια που τον βλέπω.
Ακούστε αγαπητέ, η πνευματική ζωή κάποιων έχει περάσει τα 40 κύματα, γιατί δεν βρήκαν τίποτα έτοιμο εκτός από κάποια παιδικά βιώματα πίστης. Κάποιους τους πολέμησε ο διάβολος πρόσωπο προς πρόσωπο μέσω αθεϊας μοντερνισμού αίρεσης πλάνης, μέσω ανθρώπων, και έχουν πλέον και 'στην πλάτη τους' (στην ευθύνη τους) και κάποιες ψυχές για τις οποίες είναι υπεύθυνοι. Λοιπόν ας βάλει καθένας κάτω τα δεδομένα, ας προσευχηθεί πολύ και ας ζητήσει την καθοδήγηση του Θεού.
Βλέποντας τους καρπούς του κινήματος της λεγόμενης 'αποτείχισης' σήμερα, ειλικρινά το μόνο που λέω είναι ΄να μου λείπει!'. Δηλαδή αν αυτό είναι τελικά το ζητούμενο μιας πορείας, να αναζητώ μια ομάδα για να ενταχθώ, την οποία θα θεωρώ ως ΄Σωτηρία', τι να πω;
Οι Αγιοι που αναφέρετε πολέμησαν ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Και φυσικά ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ από όσους τις κήρυτταν.Φυσικά κι εγώ αν ακούσω κάποιον να μου κηρύττει αίρεση θα φύγω.
Αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση; Δεν είναι αυτονόητο;
Σήμερα έχουμε κυρίως εκκλησιολογικές παραβάσεις, παραβάσεις Κανόνων.
Και φυσικά κάποια δείγματα από τα λόγια και τις πράξεις εκκλησιαστικών, για το που πάνε τα πράγματα.
Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα του τέλους; Ότι δεν υπάρχει ορατή Εκκλησία πια στον κόσμο;
Οι Άγιοι γιατί δεν το είδαν έτσι; Ο γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα γιατί δεν μίλησε ποτέ για απομάκρυνση;
Δεν ακολουθούμε κανένα λυκοποιμένα, όπως λέτε, αυτές είναι τυποποιημένες εκφράσεις των αποτειχισμένων, που μπορεί να ίσχυαν σε άλλες εποχές όταν οι άνθρωποι ήταν υπάκουοι στους επισκόπους. Σήμερα κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, αλλά ούτε και αυτοί μαζί μας. Δεν τους βλέπουμε καν.
Πραγματικά αναρωτιέμαι μήπως ζούμε σε άλλους κόσμους. Έχετε μια εικόνα στο μυαλό σας ότι οι άνθρωποι άγονται και φέρονται από επισκόπους. Δεν ισχύει αυτό ούτε κατά διάνοια. Μάλιστα δεν μπορώ να σας περιγράψω με πόση απαξίωση μιλούν οι περισσότεροι γι αυτούς. Και όχι μόνο για τους ανάξιους.
Όταν πάει κάποιος με τα παιδιά του σε ένα ναό, ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ. Πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι της πρόφασης του 15ου.
ΝΑΙ τα πράγματα οδεύουν κάπου. ΑΛΛΑ δε έφτασαν ΑΚΟΜΑ. Και μέχρι τότε ο Κύριος μας δίνει κάθε Κυριακή το Σώμα και το Αίμα Του.
Καθίστε για ένα διάστημα π.χ. 6 μηνών χωρίς καμία επαφή, ανάμεσα σε άθεους ή αδιάφορους, μέσα σε μέριμνες, μέσα στο πνεύμα του κόσμου στο οποίο είμαστε ούτως ή άλλως γιατί έχουμε οικογένειες συζύγους εργοδότες συγγενείς φίλους παιδιά, και πρέπει να είμαστε σε όλα τέλειοι, από εργασία μέχρι τα πάντα [ΝΑΙ, ΚΑΙ στην εμφάνιση όλων μας αγαπητέ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φοράμε (ψηλοτάκουνες) ΄γόβες' στην καθημερινότητά μας όπως ειρωνικά λέτε (και καλό θα ήταν να μην το κάνετε), αλλά άλλου τύπου παπούτσια για να τρέχουμε] και του περιβάλλοντός μας εργασιακού και οικιακού.
Πως θα τετραγωνιστεί αγαπητέ αυτός ο κύκλος;; Που θα χωρέσουμε σε όλα αυτά την πνευματική ζωή έτσι όπως καταντήσαμε σήμερα να είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ; Με πόνο ψυχής το ρωτάω.

(συνεχ.)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, από δω και πέρα θα ήθελα να παρακαλέσω ΟΛΟΥΣ, να πάρουν θέση.
Όχι θολή συγκεχυμένη, εντός-εκτός-και επί τα αυτά, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΗ, για να ξέρουμε κι εμείς που αποσκοπούν αυτά που διαβάζουμε απ΄τον καθένα.
Και το κυριότερο, ας βρουν επιτέλους κάποιους τρόπους όσοι αγωνιούν τόσο πολύ ώστε να βοηθήσουμε και να αγωνιστούμε όλοι μας, ΚΑΙ σε ορατό επίπεδο.
Δεν γίνεται να μας γεμίζετε όλοι σας με τύψεις και ενοχές, να μας λέτε ότι 'Η άγνοια των Αγίων Πατέρων σου νέκρωσε το πνεύμα και η άγνοια της Αγίας Γραφής σου σακάτεψε την ψυχή' όπως γράψατε για μένα, όταν ο Θεός ξέρει πόσο πολύ μέσα μας έχουμε αδιάλειπτη έννοια για το τι μέλλει γενέσθαι και για το τι θα κάνουμε και πως θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας στενές και ευρύτερες (όσο μπορούμε) που δεν ξέρουν τι τους γίνεται πάνω σε αυτά τα θέματα.
Αν διαλυθούν κάποτε τα πάντα, κάποιο Μοναστήρι θα παραμείνει με λίγους πνευματικούς ανθρώπους, κάποιες νησίδες Ορθοδοξίας θα διατηρήσει ο Θεός σαν πνευματικό καταφύγιο. Και αν δεν το κάνει θα μας δώσει ειδική Χάρη να αντέξουμε την ερήμωση. Ακόμα όμως δεν φτάσαμε εκεί.
Η λύση που μας προτείνετε, των παραεκκλησιαστικών ομάδων, είναι πραγματικά ο λάκκος και η παγίδα της σίγουρης καταστροφής.
Να αφήσουμε δηλ. το αληθινό νόημα του πνευματικού αγώνα, και να αναλωνόμαστε όλοι μας με 'νομικές μάχες' όπως λέει ο Απ. Παύλος, για να βρούμε την υποτιθέμενη ακρίβεια που 'θα μας σώσει'. Συγγνώμη αγαπητέ, αλλά δεν θα ακολουθήσω.
Και να σας πω και κάτι ακόμα ότι έχει γίνει έμπονη προσευχή γι αυτά τα θέματα, για καιρό, από ανθρώπους που ανησυχούν, και ο Θεός απαντά και δίνει σημεία, και θα συνεχίσει να απαντά. Πως είναι δυνατόν να μας εγκαταλείψει. Έτσι θα κάνατε εσείς για το παιδί σας;
Οι περισσότερες ψυχές που έχουν απομείνει μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν γνωρίζουν καν τι κάνει ο Πατριάρχης. Θα εξαρτηθεί η σωτηρία τους από τις πράξεις του;Ή από την προσωπική τους πορεία με τον Κύριο, και την μετάνοια και τον αγώνα τους;
Καλημέρα σας, σε όλους.

amethystos είπε...

Η μεγάλη κακοδοξία η οποία δημιουργεί τά σημερινά παρατράγουδα είναι ο κληρικαλισμός.Η αυτονόμηση τής εκκλησίας. Η αντιπροσώπευση. Καί η μαζική επίθεση τών προτεσταντικών οργανώσεων, η αμφισβήτησή του, σέ μιά υπεριστορική διάσταση η οποία επαναλαμβάνει τήν αιματηρή ιστορική σύγκρουση καθολικισμού καί προτεσταντισμού. Ποιά παράνοια μάς οδηγεί νά επαναλάβουμε αυτή τήν ματαιότητα; Η οποία έδωσε τόσο αίμα χωρίς νά λάβει πνεύμα; Καί έφτασε στίς μέρες μας νά μισεί τό πνεύμα; Οπως εκφράζει αυτό τό μίσος τό ΠΣΕμα, εξισώνοντας τά τάμ τάμ μέ τήν λογική λατρεία καί τόν ησυχασμό; Σήμερα οι οργανωσιακοί κηρύττουν σάν αίρεση τού Ζηζιούλα τήν κακοδοξία τού Πρωτείου τού Πατρ/ρχείου Κων/πόλεως.Ξεχάστηκαν όλα. Ο Ζηζιούλας διέλυσε τήν πίστη μας καί τήν σωτηρία μας αλλά τό πρωτείο μάς τρελλαίνει . Τό οποίο διαθέτει, λόγω κληρικαλισμού, ο κάθε παπάς.
Στά πολιτικά δρώμενα κυριαρχούν οι συνεργάτες τών εχθρικών δυνάμεων αλλά καί στά εκκλησιαστικά επίσης. Πόποβιτς, Ζήσης, Τρικαμηνάς.. Θεόδωρος Στουδίτης. Καί κανένας μας δέν μπορεί νά κατανοήσει ότι η αυτονομημένη εκκλησία καταλήγει στήν εκκοσμόκευση, γίνεται πολιτική δύναμις. Τί νά περιμένουμε χωρίς Χριστό; Πάντως τίποτε καλό.

Ανώνυμος είπε...

Το "διαίρει και βασίλευε" συνιστά αρχαιότατη πρακτική του ΕΩΣΦΟΡΟΥ δια των ανθρώπινων εκπροσώπων του είτε αυτοί είναι είναι πολιτικοί άρχοντες, είτε θρησκευτικοί. Αυτό που κάποιος ψυχρός παρατηρητής των εκκλησιαστικών πραγμάτων βλέπει, αποκαλύπτει την Αλήθεια. Ποια Αλήθεια; Ότι μέχρι το 1924, ΟΛΟ το πλήρωμα των Ορθοδόξων στην Ελλάδα, υπήρξε ΕΝΩΜΕΝΟ σε ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ. ΣΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ. Από τη στιγμή που οι ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος ΔΙΧΑΣΑΝ τους πιστούς, η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΥΠΉΡΞΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ...Μιλάτε για ΔΉΘΕΝ σχίσματα στους "παλαιοημερολογίτες"
(δημιουργημένα από εγκάθετους πράκτορες που παρίσταναν τους υπερ-Ορθόδοξους στο χώρο της παράταξης των Ματθαιικών αρχικά) και παρατηρούμε σήμερα (βλέπετε το ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, βλέπε την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο των ΑΥΤΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!) τα χειρότερα παρατράγουδα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ από τους νεοημερολογίτες. Και το ερώτημα τίθεται αμείλικτο: Ποίος ΠΡΩΤΟΣ, ήρξατο χειρών ΑΔΙΚΩΝ; ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ το 1924 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΘΩΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΣΑΝ, ΠΟΙΟΙ, σφράγισαν ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΔΕΙΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ; οι ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ παπάδες και επίσκοποι. ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, που "πρώτοι ήρξαντο χειρών αδίκων" ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ Δ Ι Ο Ρ Θ Ω Τ Ι Κ Η ΚΙΝΗΣΗ, ΑΝ νοιάζονται το ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ. ΑΝ υπάρχει ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΜΈΣΑ ΤΟΥΣ...ο Απόστολος ξεκάθαρα θέτει το θέμα του κατασκανδαλισμού των πιστών εξ αφορμής του θέματος των ειδωλοθύτων και καταλήγει ότι ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ των μικρών τούτων των ελαχίστων...ΑΝ θλιβόταν ως καλός ΠΟιμένας, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ο κ. Βαρθολομαίος θα θεράπευε το Νεοημερολογίτικο Σχίσμα του 1924...αλλά...το θέμα το γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ..ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ...ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΛΥΠΗΡΟ! και τα πρόβατα τα πνευματικά, όλο και αλλοτριώνονται μέσα στο ΧΑΟΣ της Εκκοσμίκευσης, Τι ΚΡΙΜΑ!

amethystos είπε...

Τό νοητικό επίπεδο τών παλαιοημερολογιτών καί τών αποτειχισμένων είναι κάτω από τό μηδέν. Ολα αυτά τά χρόνια δέν παράγουν παρά γκρίνια σάν τίς γριούλες. Μιά βόλτα έξω από παλαιοημερολογίτικο ναό, μιά ομιλία τού Τρικαμηνά ή μιά διδασκαλία τού Ζήση φτάνουν καί περισσεύουν. Ισως φαινόταν ενωμένοι οι ορθόδοξοι αλλά οι βλάκες, οι μεγαλομανείς, οι κενολόγοι έβραζαν. Δέν μπορούσαν νά διακριθούν καί νά αναγνωρισθούν όπως ποθούσαν, τούς τάπωναν οι Μασόνοι καί βρήκαν τήν ευκαιρία τής ζωής τους. Πώς νά σταθούν μπροστά στόν μαρξισμό τών κομμουνιστών πού τούς άρπαζαν τήν μπουκιά από τό στόμα. Πώς νά αντιμετωπίσουν σήμερα τόν Ζηζιούλα, τόν Γιανναρά, στόν οποίο μαθήτευσε όλο τό Σερβικό λόμπι καί έμαθε γράμματα, τόν Τρεμπέλα έστω. Ο Βλάκας καταστρέφει τά πάντα προσπαθώντας νά σώσει.

Ανώνυμος είπε...

Έχω ένα βιβλίο του Μοναχού Αββακούμ αγιορείτου, «Ο παπισμός ως εξουσία και ως σκάνδαλο», που γράφει ανάμεσα στα άλλα για το παπικό «Πρωτείο», πως έχει μπει ως πρώτο (και σχεδόν μοναδικό) θέμα στους διαλόγους υπερσκελίζοντας τα δογματικά, και πως έχει διεισδύσει σαν έννοια και στους Ορθόδοξους.
Γράφει ότι «..Οι Παπικοί περιφέροντας από συνάντηση σε συνάντηση το «Πρωτείο» ως θέμα συζήτησης, αισθάνονται ως κατηχητές προς κατηχούμενους! Και αισθάνονται ότι καρποφορούν οι προσπάθειές τους, καθώς διαπιστώνουν ότι οι Ορθόδοξοι γίνονται όλο και περισσότερο πρόσφοροι.. Θεωρούν τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ως «ελλειμματικές» εκκλησιολογικώς.
Ο παπισμός είναι το παρατεινόμενο σκάνδαλο, που απεργάζεται την ολοκληρωτική αλλοίωση του πολιτεύματος και του σωτηριολογικού έργου της Εκκλησίας, καθώς η εκκλησιαστικότητα διαπλέκεται με την πολιτική θεσμικότητα, και αυτό χρησιμοποιείται για την εννοιολογική μετατροπή του όρου «καθολικότητα» σε «παγκοσμιότητα». Πρόκειται για μετατροπή που εξυπηρετεί τους απώτερους σκοπούς του παπικού «πρωτείου», και είναι σκάνδαλο κατά του Μυστηρίου της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου..».
Όταν λέμε ότι μας κατακλύζει το «δυτικό πνεύμα», αυτό περιλαμβάνει και το ιεραρχικό πνεύμα με την κοσμική έννοια (όχι το πνεύμα της υπακοής με την πνευματική έννοια), όπως και το «πρωτείο».

Ευτυχώς όμως αδελφέ που ο Κύριος είναι Παρών, περπατά «εν μέσω των επτά λυχνιών των χρυσών», επιμελείται την Εκκλησία Του, περιθάλπει τις ψυχές και θα συνεχίσει να το κάνει. Και θα σώσει πολλούς ανθρώπους με διάφορους τρόπους ΚΑΙ σε αυτή την φοβερή εποχή, γιατί αυτό είναι τελικά το ζητούμενο, να σωθούμε. Ακόμα και η γνώση που αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε είναι «εν εσόπτρω εν αινίγματι», και η αληθινή θα έρθει όταν έρθει το τέλειο που θα καταργήσει «τα του νηπίου».
Με την ευκαιρία θέλω να αναφέρω ένα βίντεο που είδα στο ιστολόγιο «Νέα Εποχή» [https://neataksi.blogspot.com/2019/07/1-2019.html] , για μια ψυχή που πέθανε από καρκίνο (με 3 παιδιά), και πόσο την προετοίμασε ο Ίδιος ο Κύριος μέσα στο Ίδρυμα «Γαλιλαία» της μητρόπολης Μεσογαίας, ώστε να φύγει ευτυχισμένη. Ο ιστολόγος αν και παλαιοημερολογίτης, μιλά με λόγια συγκίνησης και αποκαλεί την Βάσω «εν Χριστώ αδελφή», ενώ άλλος που το είδε το χαρακτήρισε «αδιάφορο», μάλλον λόγω του νέου ημερολογίου στο οποίο ανήκει η μητρόπολη. Αυτή είναι η τύφλωση. Να βλέπεις μια ψυχή που την ετοίμασε ο Κύριος, που φεύγει όπως θα φύγουμε όλοι μας, να μιλάει με τέτοια λόγια για τον Κύριο, και δευτερευόντως για όσους την βοηθούν πνευματικά, για τον Αρχιεπίσκοπο Σινά και τον μ. Μεσογαίας και κάποιους αγαθούς ιερείς με πνευματικό έργο (γιατί υπάρχουν και πολλοί ιερείς με πνεύμα διακονίας και όχι εξουσιομανίας), και να μην σε αγγίζει αλλά να κοιτάς το ημερολόγιο.
Όπως βλέπω και τον Μεθόδιο που λέει ότι το βάπτισμα είναι άκυρο αν δεν γίνουν σωστά οι 3 καταδύσεις (πλήρεις), γιατί «ο Θεός δεν εμπαίζεται», και «θα στείλει στην Κόλαση τους αβάπτιστους».. Δεν μας λέει όμως σε τι φταίει το παιδί που βαπτίζεται αν δεν γίνει επακριβώς η διαδικασία, ώστε να παραμείνει «αβάπτιστο» όπως νομίζει ο Μεθόδιος, ούτε σκέφτεται ότι τις ελλείψεις των ανθρώπων, αν δεν γνωρίζουν σωστά αυτό που κάνουν, τις αναπληρώνει η Θεία Χάρη, «η τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα».
Λοιπόν, ο Θεός δεν είναι νομικός, είναι Πατέρας, και θέλει όλους μας να μας σώσει.
Ας βγουν λοιπόν οι παρωπίδες του νομικισμού για να δούμε καθαρότερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

amethystos είπε...

Δυστυχώς ο κλήρος ο οποίος εμπλέκεται στούς διαλόγους από άγνοια δέν κατέχει τά δογματικά θέματα. Τό πρωτείο είναι εύκολο σάν θέμα, τούς βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

Ας απαντήσουμε λοιπον στην Μαντάμ Παλαιοημερολογιτισσα, 17/7/19 3:47 μ.μ.
Καταρχην χρειαζεται πολυ ΘΡΑΣΟΣ για να γραψεις: "Το "διαίρει και βασίλευε" συνιστά αρχαιότατη πρακτική του ΕΩΣΦΟΡΟΥ δια των ανθρώπινων εκπροσώπων του, είτε αυτοί είναι είναι πολιτικοί άρχοντες, είτε θρησκευτικοί".

Οταν αυτοι που διαιρέθηκαν σε αμέτρητες παραταξεις ειναι του Παλαιου! Δεν βλεπει την καμπουρα της!

Κατα δευτερον σημειωνει 'με πολυ νόημα': "η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΥΠΉΡΞΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ..."
Αν δεν παινέψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει ή αλλιως επι το βιβλικότερον:
Μτ 7,3: "τι δε βλεπεις το καρφος το εν τω οφθαλμω του αδελφου σου, την δε εν τω σω οφθαλμω δοκον ου κατανοεις;"
Ενω οι του Παλαιου Ημ. - αφου δεν εχουνε την ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ του Νεου Ημ….
…καθε μήνα βγαζουνε και εναν Αγιο, σωστα; Ασε που με την δυνατη πιστη που εχουνε μεχρι 'και ορη μεθιστανειν' ετσι δεν ειναι;
Για να μην αναφερθουμε στα ανοητα και σκοτεινα τους - αλλη φορα αυτα...

Τριτον: Τα σχισματα στο Παλαιο προέκυψαν (δεν μπορει ουτε η ιδια η μανταμ να τα αρνηθει αυτα τα σχισματα - αν και δεν εχει πολλάκις προβλημα να καταφύγει σε 'λογικα' σαλτα μορταλε - εδω μαγκες όποιος αντέξει διοτι με το Μυστηριο του Σκοτους δεν ειναι να αστειευεται κανείς - Ολοι θυμομαστε πως εγλειφε τον συνταξιουχο παππου Μαρίνο: σας πιστεύουμε οτι ειδατε το θαυμα του Σταυρου το 1924 και ας μην ζουσατε τότε - το ξερω οτι το ζησατε live και ας μην ειχατε γεννηθει ακομα)...
...λοιπον τα Σχισματα στο Παλαιο οφειλονται που; Ψαξε ψαξε βρηκε την αιτία!
Γραφει λοιπον: "δημιουργημένα από εγκάθετους πράκτορες"
Τα σχισματα τους δεν οφειλονται στο σκοτος τους, οτι πηρανε λαθος, οτι κακως φυγανε και αποκοπήκανε απο το Σωμα της Εκκλησιας - αλλα οφειλονται στους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ που μαλιστα ειναι ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ!
Μικρός παντα ηθελα να γινω James Bond - ανησυχουσα ομως με αυτον τον διακή πόθο μου - αναρωτιόμουνα μηπως το παρακανα με το να νομιζω οτι ειμαι ενσαρκωση του 007. Ποτέ μου όμως δεν φανταζομουνα οτι θα γνωριζα στην πορεια της ζωης μου θρησκευομενους που καθε δεύτερη κουβεντα τους ειναι μια αναφορά στους Πρακτορες των Αγγλων, των Αμερικανων, των Μασονων κλπ! Ξυπναει και κοιμαται η Μανταμ Παλαιοημερολογιτσα με τους πρακτορες στο μυαλο - εδω ποια υποσυνειδητη ψυχολογικη ερμηνεια κολλαει;

Ανώνυμος είπε...

Αλλα θα της κανω το χατηρι - ετι μια ακομα φορα! Εστω οτι οι πρακτορες διαλυσανε τους Παλαιοημερολογιτες σε 100 παραταξεις!
Γεννάται μια απορία: καλα, οι Παλαιοημερολογιτες ειναι τοσο ΧΑΙΒΑΝΙΑ που απλοι πρακτορες αμερικανάκια μπορουνε να τους κανουνε οτι γουσταρουνε; Να τους κατευθύνουνε;
Οι Παλαιοημερολογιτες - αυτοι που υποτιθεται ειναι οτι πιο ΓΝΗΣΙΟ και ΚΑΘΑΡΟ στο θεμα της Ορθοδοξου Πιστεως, οι τελευταιοι εναπομειναντες των Χριστιανων Μοικανών - ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ανόητοι ωστε οι πρακτορες των μασονων μπορουνε να τους διαλυσουνε με τετοια ευκολια, εν μια νυκτι;
Πως μετα να πιστεψουμε οτι εχουνε το Αληθινο Φως, οτι μονο αυτοι εχουνε την Χαρη και την Ευλογια του Θεου όταν αρκει να ανηκεις σε καποια «Μυστικη Υπηρεσια» για να τους διαλυσεις;

Τέταρτον: παρακαλω για νουμερα!
Να μας εξιστορησει νουμερα η μανταμ! Υποθετω δεν θα εχει προβλημα, καθως θα λαμψει η αληθεια υπερ του Παλαιου!
ΓΡΑΦΕΙ λοιπον: "Ποίος ΠΡΩΤΟΣ, ήρξατο χειρών ΑΔΙΚΩΝ; ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ το 1924 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΘΩΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΣΑΝ, ΠΟΙΟΙ, σφράγισαν ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΔΕΙΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ;"

Ας μας αναφερει επιτελους: Πόσες 'αθωες γυναικες' - εδω ριχνει στο παιχνιδι και το το φεμινιστικο - Παλαιοημερολογιτισα και φεμινιστρια αραγε ταιριαζει; Προσπαθει να κερδιζει μπονους παρουσιαζοντας τις γυναικες ως θυματα, μαλιστα τις αθωες γυναικες. Διοτι οι πονηρες δεν θα μετρουσανε - αν και στο Παλαιο Ημερολογιο δεν υπαρχουνε πονηρες γυναικες! Είναι ολες αθωες – τωρα αν είναι και παρθενες – αυτό δεν το γνωριζω!
Λοιπον: ποσες ειναι αυτες οι ΑΘΩΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ του Παλαιου που σκοτωθηκαν απο την χωροφυλακη;
1.500 ? 10.387? 50.893?
Ποσοι πιστοι του Παλαιου τους ΕΔΕΙΡΑΝ μεχρι θανατου; 750 ? 8.3873? ή μηπως πανω απο 100.000?
Ας μας πει Νουμερα η μανταμ!

Το άλλο ομως δεν το λεει: αν σας κυνηγουσε το κρατος εσας τους Παιοημερολογιτες - θα ειχε η καθε ανόητη ελευθερα δικο της ιστολογιο να γραφει οτι βλακεια της κατεβαινει στο κεφαλι;
Γιαυτο επισης εχετε 50 παραταξεις μονο στο λεκανοπεδιο της Αττικης;
Γιαυτο οι παλαιοημερολογιτες ρασοφοροι βγαινουνε με Ροζ ράσα σε εκπομπες στην Τηλεοραση παριστανοντας αλλοτε τον μαγειρα και άλλοτε τον σερβιτορο;
Απο την πολυ βία που πρεπει να υποστείτε απο το κρατος του νεου Ημερολογιου;

Θα εγραφα και αλλα - αλλα ας βαλω μια ανω τελεια! Ας απαντησει πρωτα σε αυτα η μαντάμ και μετα βλεπουμε!

Υ.Γ.:
Θερμη παράκληση: αυτη τη φορα να μην καταφυγει παλι στην βοηθεια της "ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ" ονοματι Κ.Χ!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Γεά χαρά παληόφιλε.

Ανώνυμος είπε...

Aς τα δώσουμε λοιπόν λίγη ζωντάνια!
Γράφει ο Άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας:"...Εξέλθετε ουν εκ μέσου των απίστων,και αφορίσθητε,τουτέστι,ΜΟΝΟΘΗΤΕ και καθαρισθήτε,και ΤΟΤΕ εισδέξομαι υμάς.Όταν γαρ απαλλαγής των πονηρών,ΤΟΤΕ ενωθήση Θεώ"(P.G.124,868Β).
Για να ενωθούμε λοιπόν,αδελφή Μαρία,πρέπει να απαλλαγούμε(απομακρυνθούμε)από τους πονηρούς(αιρετικούς)Και τα δύο συγχρόνως φαίνονται αδιανόητα στην σκέψη των Αγίων Πατέρων.Αυτό άλλωστε γίνεται και κατά την μύηση του αγίου Βαπτίσματος.Ομολογούμε δηλαδή πρώτα την αποταγή(απομάκρυνση)από τον Αποστάτη(Σατανά)και τα έργα του,και τότε υιοθετού μεθα δια της τριττής καταδύσεως και αναδύσεως από τον Χριστό.
Λέει και ο Άγιος Νικόδημος:"Ευγήτε λοιπόν,λέγει,εσείς οι Χριστιανοί έξω από την συναναστροφήν των απίστων ανθρώπων,καιτην κοινωνίαν των πονηρών έργων και αφορίσθητε,ήγουν σταθήτε κατ'ιδίαν χωριστά από αυτούς και καθαρισθήτε και τότε[ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ]θ3λω σας δεχθώ.Διότι όταν εσύ ο Χριστιανός χωρισθής από τους πονηρούς ανθρώπους και από τα κακά έργα,τότε θέλεις ενωθής με τον Θεόν"(Ερμηνεία εις τας ΙΔ'επιστολάς του Απ.Παύλου,τόμος δεύτερος,σελ.114).
Δεν μας ενδιαφέρει ο 15ος Ι.Κ. γιατί δεν είμαστε κληρικοί.Μας ενδιαφέρει ομως η Β'Επιστολή του Απ.Παύλου(κεφ.στ',στϊχ.14-18).
Η κυρία Ευανθία θα απαντηθεί με δεύτερο σχόλιό μας(χρωματισμένο και ζωντανό).
Εσύ Μυρμιδόνα ακόμα ανήκεις στο Π.Σ.Ε;
* Σατανάς είναι ο Αποστάτης(αποστάτησαν οι γνήσιοι από την Εκκλησία το 1924 και το 1920 οι Οικουμενιστές).Έτσι είναι το όνομά του μας λέει ο Μέγας Χρυσόστομος(διάβολος,ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ,πονηρός).

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια των χθεσινών απαντήσεων κατα της κυρίας Παλαιοημερολογίτισσας:

Για το νουμερο των νεκρών απο την χωροφυλακή το 1924: Αν ρωτησετε μαντάμ τους Προτεστάντες Γερμανους, ξερετε πόσα εκατομμύρια θύματα είχανε απο τους Λατίνους του Πάπα; Ποσοι προτεστάντες σφαγιάστηκαν μετα την εμφανιση του Λουθήρου και την προκύρηξη των θεσεων του;
Αυτο τι σημαίνει; Οτι οι Προτεστάντες εχουνε την Αληθεια; Μη γένοιτο!
Η Αληθεια της Ορθοδοξου Θεολογίας πηγαίνει αναλογα με τον αριθμο των θυμάτων;
Αν ιδρυσω μια δικη μου Εκκλησια πιστεύοντας ανοησίες - και το κρατος με καταδιωξει - μπορω μετα να κλαιγομαι: να οριστε, ειχα θυματα στην παραταξη μου, άρα εγω εχω την Αληθεια;

Εννοειται οτι δεν πειράζουμε ουτε μύγα ως χριστιανοι, πόσο μαλλον δεν σκοτώνουμε τον συναθρωπο μας. Άλλο ομως αυτό και άλλο να αναγάγετε τα οποια ελάχιστα θύματα του 1924 σε μάρτυρες!
Δεν μπορει η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ να ειναι ο ρυθμιστικός παράγοντας της Ορθοδοξου Εκκλησιας - δεν μπορεί η χρήση της Χωροφυλακης να αποδεικνύει ποιός εχει την Αληθεια στην Θεολογία και ποιός όχι!
Δυστυχως οι Παλαιοημερολογιτες και την μάνα σας ειστε ετοιμοι να ξεπουλησετε, αρκει να εχετε δικαιο!

Εκτος απο φεμινιστρία της κακιάς ώρας και Κουμουνίστρια η Μαντάμ Παλαιοημερολογίτισσα!
Θα μου πείτε τι σχεση εχει με τον Κουμουνισμό; Εχει! Διοτι στα θυματα του Πολυτεχνείου μεγαλώσαμε με τα ψεματα του ΚΚΕ-Εσωτερικου οτι τα θυματα απο το τανκς του Πολυτεχνείου ητανε περιπου 10.000 φοιτητές!
Τι κλαμα ρίχναμε τότε στα γυμνασια οταν μας ελεγαν επι εποχης Ανδρεα - καταγομένου απο την Πατρα - τυχαιο; Δεν νομιζω...
...Τι κλαματα ριχναμε οταν μας ελεγαν οτι οι ερπύστριες του αρματος που μπηκε στο Πολυτεχνειο καταπλάκωσε τουλαχιστον 1000 φοιτητες!
Μεχρι που διαπιστώσαμε οτι το αρμα δεν σκοτωσε κανεναν φοιτητή - οι 5-6 σκοτωμενοι μεσα στο Πολυτεχνειο ητανε απο αδέσποτες σφαιρες!
Εξαλλου οι τότε παροντες στο Πολυτεχνειο σημερα κανανε ολοι καριέρα πολιτικη τρωγοντας με χρυσο κουτάλι - ΑΡΑ πως τότε τους σκοτωσε το αρμα;
Ετσι και η Παλαιοημερολογιτισσα: αναγάγει τους νεκρους απο την Χωροφυλακη του 1924 σε εκαντοτάδες χιλιαδες - ωστε να της δωσουμε δικαιο - Ειπαμε: ο πνιγμενος απο τα μαλλιά του πιάνεται!

Δυο Εμφανιστεις του τιμιου Σταυρου στην Ιστορια ειχαμε: μια του αγιου Κων/νου και η δευτερη του συνταξιουχου Μαρίνου του Παλαιοημερολογιτη!
Τουλαχιστον ο Αγιος Κων/νος ζουσε τοτε, ητανε ηδη γεννημενος! Η εμφανιση του σταυρου ομως στον Παλαιοημερολογιτη Μαρίνο ειναι ακομα μεγαλυτερο θαυμα - για τον απλουστερο λογο, διοτι ο Μαρίνος ακομα δεν ειχε γεννηθει!
Εκει στυς Γοχ και Μαγώγ τι βαζουνε μεσα στο λιβάνι τους πριν αναψουνε το θυμιατό; Παραισθησιογονα LSD ή μαριχουάνα; Εκτος αν πιστεύουνε στην μετεμψύχωση..να βγουνε να μας το πουνε όμως!

Καμαρώνει η μαντάμ οτι πριν ανήκε στους Ενισταμενους, τωρα ανηκει στους Γοχ - με ενσωματωμενους τους ενισταμενους!
ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ομως η ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ οτι περιμεναν πότε θα πεθανει ο Κυπριανος - και ας ειχε βαρύ εγκεφαλικο - διοτι οσο ζουσε ητανε αδυνατον μια τετοια ενωση - θα τους ειχε αφορισει ολους!
Τότε τι μας τον παινευαν; Ειναι αγιος ανθρωπος, εχει τον φωτισμο του Θεου, το Αγιο Πνευμα του υπεδειξε το σημειο όπου θα χτιστει το Μοναστηρι, ο Ηγουμενος Κυπριανος συνομιλει με τον Θεον, εχει οπτασιας του Θεου κλπ;
Ποιος κοροιδεύει ποιον;
Αφου ητανε τοσο αγιος γιατι περιμενανε πρωτα να αποδημήσει εις Κύριον ωστε να τολμησουνε την ενωση;

Ανώνυμος είπε...

Γράφει η Μαντάμ:
"ο Απόστολος ξεκάθαρα θέτει το θέμα του κατασκανδαλισμού των πιστών εξ αφορμής του θέματος των ειδωλοθύτων και καταλήγει ότι ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ των μικρών τούτων των ελαχίστων... "

Εσεις οι του Παλαιου που προσεχετε τοσο πολυ τον σκανδαλισμο των υπολοιπων - τότε μανταμ γιατι κανείς Παλαιοημερολογιτης δεν εχει το ΘΑΡΡΟΣ να πει σε ποια παράταξη του Παλαιου ανηκει;
Φοβαται αραγε εμας με το Νεο ή τον εμφύλιο πολεμο; "ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ" που ειστε - πως να μην φοβαστε αναμεταξυ σας;!
Τι κατάρες δεν εχετε ριξει αναμεταξυ σας! "Τι; Εισαι της ταδε παραταξεως του Παλαιου; Και οχι της δικης μας; Καταραμενος να εισαι...εσυ και ολη σου η οικογενεια...τα παιδια σου και τα εγγόνια σου....τα εγγόνια των εγγονών σου".
ΓιΑΥΤΟ φοβαστε να πειτε σε ποια παραταξη ανηκετε και ποιον επισκοπο αναγνωριζεται απο το Παλαιο - και οχι οτι σας πειραξε η Ελληνικη Χωροφυλακη!
ΑΥΤΑ ομως δεν τα λετε - πονηρες αλεπουδες του Παλαιου Ημερολογιου!

Κλεινοντας να παραδεχτω με ολη μου την Ειλικρινεια οτι το Κολυμπαρι ητανε μια σκετη Ανοησια - για να το παραδεχτεις ομως αυτό δεν χρειαζεται να εισαι Παλαιοημερολογιτης!
Επισης παραδεχομαι οτι η αποτομη και ξαφνικη αλλαγή του ημερολογιου του 1924 απο το Φανάρι ητανε μεγα λαθος - όπως λαθος ειναι η μη διορθωση του και επιστροφή στο Κανονικο και Πατριο Ημερολογιο της Εκκλησιας μας, όπως π.χ. εχει το Αγιο Ορος, η Ρωσια κλπ.
Άλλο ομως αυτό και άλλο να ιδρυσω δικη μου εκκλησια, να αποκοπω απο το σωμα της Εκκλησιας, να φτιαξω δικη μου εκκλησια κλπ!

Θα το παλαίψουμε εκ των εσω! Εσυ μαντάμ Παλαιοημερολογιτισα, καθε φορα που μαλωνεις με τον συζυγο σου, τραβας δικο σου δρομο; Χωρίζεις; Πηγαινεις για διαζυγιο; Ή κανεις υπομονη, καθεσαι στο σπιτι και κοιτας πως να διορθωσεις την κατασταση;

Χιλιες φορες η Εκκλησια να κανει λάθος και να ειμαι εντος της Εκκλησιας, παρα να εχω δικαιο και να ειμαι ομως εκτος!
Ειδικα για το θεμα του ημερολογιου, που ειναι ενα γελοιο θεμα! Να μου πεις θα αλλαξουνε τα δογματα - τότε μαλιστα, θα παρουμε θεση. Αλλα οχι για τα νουμερα!
Καλα λεει ο φιλος μας Αμέθυστος, "αυτα μονο στους Μαγια και Ατζέκους συμβαινουνε" - μονο εκεινοι σκοτωνανε για ημερολογια και θυσιαζανε μικρα παιδια!

Χαιρετισμους στον Αμέθυστο, καλο κουραγιο φιλε Αμέθυστε - Καλο Παραδεισο να εχουμε, παρολη την αμαρτωλότητα μας!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

2.35 ΟΠΟΥ ΑΓΙΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στωμεν καλως. Χαιρεις αμεθυστε και μυρμιδονα
χαλαρωσε

amethystos είπε...

Φίλε Μυρμιδόνα, βλέπουμε τήν στασιμότητα τών ψυχών πού πλανήθηκαν καί γιά ψύλλου πήδημα εγκατέλειψαν τά Μυστήρια τής Σωτηρίας, εδώ καί τόσα χρόνια ακόμη καί στά σχόλια τού Αμέθυστου. Η ψυχή είναι φτιαγμένη ώστε μέ τόν νού στό κέντρο της νά αυξάνει στήν πορεία της πρός τά άνω, στήν γνώση τού Κυρίου καί τού ανθρώπου, αιωνίως. Αντιθέτως τό σώμα ωριμάζει καί πεθαίνει, παίρνοντας καί τήν εξουθενωμένη ψυχή μαζί του. Οι σχισματικοί τού παλαιού καί τού νέου, ανακηρύσσοντας τόν Επίσκοπο κεφαλή τής εκκλησίας καί τής Θ. Ευχαριστίας, προετοίμασαν τό έδαφος στόν Ζηζιούλα, συμπορευόμενοι έκτοτε μαζί του στόν ποιό δαιμονικό δρόμο πού γνώρισε ποτέ η εκκλησία. Καί δυστυχώς ενώ ο Ζηζιούλας παίρνει μαζί του στόν τάφο τούς ποιό πονηρούς μεγαλομανείς, οι αποτειχισμένοι παρασύρουν στό μηδέν τούς απλοικούς καί αγαθούς, ολοκληρώνοντας τό εωσφορικό έργο, τό οποίο επιτάσσει νά γίνει τό θέλημά μου ώς επί τής γής καί εν τώ ουρανώ. Καλή Παναγιά.

Ανώνυμος είπε...

Εξαίρετα τα σχόλια στο μεγαλύτερο μέρος τους. Διαφωτιστικότατα.....

Ανώνυμος είπε...

2.35 Πολύ σωστά αγαπητέ τα αποσπάσματα. Όμως οι Απόστολοι και οι Πατέρες μιλούν για ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ. Είναι αυτονόητο ότι δεν έχεις κοινωνία με αιρετικούς. Δεν χρειάζεται καμία ανάλυση.
Υπάρχει μια κοπέλα συγγενής μου, Πεντηκοστιανή. Ως άνθρωπος είναι πολύ καλή, αλλά σε πνευματικό επίπεδο πάσχει. Αφού το κατάλαβα έχω μόνο ανθρώπινη επικοινωνία μαζί της και τίποτα άλλο.
Το μεγάλο λάθος σας όλων των αποτειχισμένων, είναι ότι θεωρείτε «αιρετική» ολόκληρη την Ορθοδοξία λόγω του Πατριάρχη (δια της θεωρίας των συγκοινωνούντων δοχείων).
Και αφού ξεκινάτε από λάθος βάση, καταλήγετε σε λάθος συμπεράσματα.
Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος ανεπάρκεια, εκκοσμίκευση και βόλεμα, χλιαρότητα έως αδιαφορία, δυτικές επιδράσεις, ΕΚΠΤΩΣΗ από το Πατερικό επίπεδο και ανάστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ορθοδοξία «έχει πέσει σε ΑΙΡΕΣΗ».
Άλλο η ΕΛΛΕΙΨΗ, η κατάπτωση, η εγκατάλειψη του ησυχασμού και η θρησκειοποίηση της Πίστης, και ΑΛΛΟ Η ΑΙΡΕΣΗ, όπως έχει συμβεί ιστορικά, όταν κηρύχθηκε π.χ. ότι ο Κύριος είναι κτίσμα.
Δεν θέλω να αμνηστεύσω το πρώτο, γιατί και αυτό οδηγεί στην ίδια απώλεια αν δεν υπάρξει μετάνοια, όμως αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση.
Απορώ ειλικρινά γιατί δεν το καταλαβαίνετε.
Το ένα είναι αφαίρεση (έκπτωση από το ύψος του), γι αυτό το λόγο φτάνει μέχρι το βαθμό να μην αντιλαμβάνεται την διαφορά με τους άλλους, ενώ το άλλο (η αίρεση) είναι πρόσθεση μιας νέας διδασκαλίας που αναιρεί το Δόγμα της Πίστεως.
Οι Πατέρες μίλησαν για απομάκρυνση από ΑΙΡΕΣΗ.Είναι αυτονόητο.
Όταν μου κηρύττουν ΑΙΡΕΣΗ, απλά ΦΕΥΓΩ.
Και διακόπτω κάθε κοινωνία.
Όταν όμως υπάρχει ΕΛΛΕΙΨΗ, ακηδία, εκκοσμίκευση, χλιαρότητα, προσκόλληση σε είδωλα, εγκατάλειψη της προσευχής και της λατρείας «εν πνεύματι και αληθεία», και στροφή προς τυπική λατρεία, τότε η λύση δεν είναι να φύγω «για να μην μολυνθώ», ΑΛΛΑ είναι να αυξηθώ πνευματικά, να αναθερμανθώ, ώστε να «ανεβεί» το πνευματικό επίπεδο της Εκκλησίας.
Αυτά δεν είναι θεωρητικά. Μία ψυχή αγιασμένη αν υπάρχει γύρω σου, ελέγχεσαι εσωτερικά. Αυτό μας είπαν και οι Γέροντες, να αγιαστούμε πρώτα εμείς για να τραβήξουμε και άλλους.
Και έτσι προχωράει το Σώμα της Εκκλησίας.

Αν τώρα θέλετε να καταπιαστούμε πάλι με το θέμα της συνόδου, ΝΑΙ τα κείμενα γράφουν ότι αποδέχονται την ιστορική ονομασία «εκκλησίες» για τους ετερόδοξους-αιρετικούς, ΑΛΛΑ κανείς δεν βγήκε να κηρύξει ότι οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες είναι μέρος της Εκκλησίας του Χριστού, ή ότι έχουν Μυστήρια κτλ..
ΚΑΝΕΙΣ μέσα σε Ναούς.Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει.
Στην εκκλησία που πηγαίνω ο ιερέας μιλά συχνά για τους Πατέρες, με συγκίνηση λέει ότι στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο πήγαν όλοι σακατεμένοι απ΄τους διωγμούς, μιλά για τον παπισμό, για την ψευδοσύνοδο, μιλάει για την μετάνοια, μιλάει για την εκκοσμίκευση, τον ψευτο-«Άγιο Βασίλη», της κόκα-κόλα κ.α.
Όλοι ωφελούνται και ιδιαίτερα τα παιδιά με όσα επιπλέον κάνει, όπως διδασκαλία εικονογραφίας σε παιδιά, πνευματική καθοδήγηση, κατασκηνώσεις κ.α., και εσείς μας λέτε «φεύγετε ως από όφεως».Προσπαθούν κάποιοι άνθρωποι να διατηρήσουν την Παράδοσή μας που σβήνει οριστικά, κι εσείς βάζετε ιδέες, ότι θα «μολυνθούμε» αν μπούμε στους Ναούς.
Πραγματικά μεγαλύτερη τύφλωση απ΄αυτή δεν υπάρχει.
Κλαίμε όλοι για την κατάπτωση της Ελλάδας, την εξαφάνιση του εθνικού και Ορθόδοξου στοιχείου, την καταστροφή των παιδιών (του μέλλοντός μας) με τα αμερικάνικα σκουπίδια της μουσικής υποκουλτούρας, και της τεχνολογίας, αλλά απέχουμε από τους Ναούς «για να μην μολυνθούμε».
Μια ισοπεδωτική λογική, ένας οδοστρωτήρας, μια πώρωση. Μια ανοησία και μια βλακεία που καταστρέφει προσπαθώντας να σώσει.Μιλάμε για ΑΙΡΕΣΗ των αποτειχισμένων.
Οι Ναοί έχουν ερημώσει, η εκκοσμίκευση η ξενομανία και η αθεϊα έχουν χτυπήσει κόκκινο, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία βάλλονται από παντού, αλλά εμείς έχουμε ΤΗ λύση. Την μαγική λύση.
Το μαγικό ραβδί. Την «αποτείχιση». Τον 15ο που γράφτηκε με άλλο σκεπτικό και για άλλες καταστάσεις (φαίνεται άλλωστε και από την παράγραφο που προηγείται στη διατύπωση). Δια πάσαν νόσον και πάσαν μ...ν.Μεγάλο λάθος αγαπητέ...
Πόλεμος αδυσώπητος πνευματικός ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

Σ.Μ. είπε...

Την λύση την έχουν ο Βελόπουλος(με τις επιστολές του Χριστού)και αυτοί που τον ψήφισαν.Οι Αποτειχισμένοι από τις εκλογές πήραν την εξουσία(42%).
Η Αποτείχιση είναι για όλα.
Λέει ο Χρυσόστομος Αντιοχείας:"Εάν όμως δεν ανέχεται ούτε εμένα να τον συμβουλεύσω,ούτε εσάς να τον νουθετήτε,θα χρησιμοποιήσω πλέον την ΕΞΟΥΣΙΑΝ που μου έδωσεν ο Θεός,όχι,βέβαια,δια να σας βλάπτω[όπως λέει ο χαλάρωσε και ο Αμέθυστος],αλλά δια να σας οικοδομώ.Δι'αυτό σας το προλέγω και το φωνάζω με φωνήν δυνατήν,ότι,εάν κανένας ύστερα από την παραίνεσιν και την διδασκαλίαν αυτήν στραφή οικειοθελώς προς την παράνομον φθοράν που προκαλούν τα θέατρα,ΔΕΝ θα τον δεχθώ εις το εξείς εις τον ναόν αυτόν,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΔΩΣΩ ΤΑ ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ[δολοφόνος ψυχών και ο Χρυσόστομος;],δεν θα του επιτρέψω να εγγίση την ΙΕΡΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑΝ.Αλλ'όπως οι βοσκοί απομακρύνουν από τα υπόλοιπα πρόβατα όσα έχουν προσβληθεί από ψώραν,δια να μη μεταδοθή η ασθένεια και εις τα άλλα,έτσι και εγώ θα ενεργήσω εν προκειμένω..."και[αν διαβάσεις και αυτά που λέει μετά ο Άγιος Πατήρ,κ.Παπαδάκη,θα καταλάβεις τα λάθη σου](Προς τους εγκαταλείψαντας την Εκκλησίαν,Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Και ο Παύλος γράφει στους Κορίνθιους:"Σας έγραψα στην επιστολή να μη συναναστρέφεστε με πόρνους.Και δεν εννοούσα βέβαια γενικά τους πόρνους του κόσμου τούτου ή τους πλεονέκτες ή τους άρπαγες ή τους ειδωλολάτρες.Γιατί τότε θα ήσασταν υποχρεωμένοι να φύγετε από τον κόσμο.Τώρα δέ σας έγραψα να μη συναναστρέφεστε κάποιον που ενώ ονομάζεται Χριστιανός,είναι πόρνος ή πλεονέκτης ή ειδωλολάτρης ή υβριστής,ή μέθυσος ή άρπαγας.Με έναν τέτοιο δεν θα πρέπει ούτε να τρώτε μαζί...Σεις διώξτε τον κακό από ανάμεσά σας"(Α' Κορ.,κεφ.ε',στίχ.9-13).
Λέει και ο Άγιος Νικόδημος:"...Διότι εκείνοι όπου δέχονται τα παρά των αιρετικών,ή τα όμοια φρονήματα εκείνων έχουσι και αυτοί,ή το ολιγώτερον δεν έχουσι προθυμίαν να ελευθερώνουν αυτούς από την κακοδοξίαν των.Οι γάρ συνευδοκούντες εις τας εκείνων τελετάς,πως δύνανται να ελέγξουσιν αυτούς διά να παραιτήσουν την κακόδοξον και πεπλανημένην των αίρεσιν";[ΠΩΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ αδελφή Μαρία;;]
Ο ιερέας να μιλάει για τον Οικουμενισμό και όχι για την κόκα-κόλα!

amethystos είπε...

Ε ναί ρέ φίλε.Οποιος πάει στά θέατρα κομμένος. Στήν κόλαση. Φίλε ήταν ρωμαική εποχή. Εχεις ιδέα τί σόι θέατρα εννοούνται; Αλλά έχεις καί δίκαιο.Ολη η Γραφή καί οι Πατέρες μιλούν γιά τήν αποτείχιση, τήν οδό τής σωτηρίας, σάν δεύτερο βάπτισμα, εκ πνεύματος. Νά διαβάζεις τίς Γραφές προκειμένου νά βρίσκεις επιχειρήματα. Καί νά μάς τά λές μήπως καί καταλάβουμε ότι οι κανόνες ειναι ανώτεροι από τίς εντολές τού ευαγγελίου. Αντιπροσωπεύουν πλέον τό ευαγγέλιο όπως οι παπάδες τόν θεό. Ο αγώνας κατά τής αιρέσεως είναι η σωτηρία η ίδια. Η ορθοδοξία είναι κατ ουσίαν αντιαιρετική. Ακόμη καί άν δέν υπάρχει κάποια αίρεση σέ οποιαδήποτε εποχή, οφείλουμε νά τήν επινοήσουμε, στά χνάρια τού Θεόδωρου Στουδίτη. Σήμερα έχουμε τήν αίρεση τού μαγαρισμού. Καί εσύ πού κοινωνείς μαζί μας μαγαρίζεις θά χάσεις τήν ψυχή σου. Χρειάζεσαι κάποιον επιπλέον κανόνα επειγόντως. Τί λέει ο Τρικαμηνάς; Είστε πολιτική δύναμις . Κατεβείτε στίς εκλογές νά σώσετε καί τήν Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν έχω δουλειά αργά το μεσημέρι στο γραφείο της εταιρείας που δουλεύω, επειδή λόγω κούρασης δεν μπορώ να διαβάσω κάτι δύσκολο, διαβάζω τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο (έχω διαβάσει αρκετούς λόγους) από εδώ:
http://users.sch.gr/aiasgr/Paterika_keimena/Eurethrio/Agios_Iwannhs_o_Xrusostomos_Apanta.htm
και έχω διαβάσει και αυτά που γράφετε.Ήταν το ξεκίνημα της εκκοσμίκευσης, ο ευδαιμονισμός, ο υλισμός, και το σαρκικό φρόνημα που άρχισαν να διεισδύουν στο Σώμα της Εκκλησίας.
Μετά την περίοδο των διωγμών και των μαρτύρων, άρχισαν αυτά τα φαινόμενα.

Το θέμα είναι ότι οι λόγοι του Χρυσοστόμου χρησιμοποιούνται από τις οργανώσεις και από τους Προτεστάντες [το λένε ότι τα κηρύγματά τους στηρίζονται σε αυτόν, όπως αυτός εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=xy3_SJhphaI], με ένα τρόπο φτηνής ηθικολογίας.
Μην πας στο θέατρο γιατί θα σε τιμωρήσει ο Θεός.
Δηλ. ένας νομικισμός που δεν λέει τίποτα σε κανένα, ειδικά σήμερα.
Ο Άγιος Ιωάννης δεν μιλούσε με αυτό το πνεύμα.Είχε πει τόσα πολλά προηγουμένως στους Λόγους του, όπως στον συγκεκριμένο για την ειδωλολατρεία, την 'επιθυμία των οφθαλμών' και την 'επιθυμία του κόσμου', ώστε η 'στέρηση των Αγίων Μυστηρίων', ήταν η φυσική κατάληξη της ίδιας της ψυχικής αποκοπής του ανθρώπου από τον Θεό, που αποδείκνυε ο υλισμός του, εφόσον λαχταρούσε την φτήνια και την αγριότητα των θεάτρων της εποχής και προχωρούσε και σε μίμηση όσων έβλεπε (ενώ λεγόταν Χριστιανός).
Ο Άγιος προσπάθησε να κρατήσει την Εκκλησία Αγία και άμωμη όπως λέει ο Απ.Παύλος, με την έννοια της αφιέρωσης και του αγιασμού, και όχι του φτηνού εγκεφαλικού ηθικισμού, χωρίς τη συμμετοχή της καρδιάς. Η στέρηση δεν χρησιμοποιήθηκε ως τιμωρία αλλά ως ένδειξη της αποκοπής απ΄τον Θεό. Όμως και πάλι ο Άγιος ΜΊΛΗΣΕ ΓΕΝΙΚΑ. Οι Πατέρες και οι Άγιοι του αιώνα μας χρησιμοποίησαν τα πάντα ανάλογα με την περίπτωση. Αν υπήρχε Μετάνοια έδιναν αμέσως Θεία Κοινωνία.

Με όλο το θάρρος, να μου επιτρέψετε να πω ότι όλοι οι αποτειχισμένοι, κρυφοί και φανεροί, έχετε πάθει πνευματική ζημιά. Πρόκειται για τον 'αντι-οικουμενιστικό ιό' όπως είχε πει κάποιος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχετε χάσει τα πνευματικά σας αντανακλαστικά.
Τα πραγματικά, αυτά που δίνει η Θεία Χάρη, και τα νιώθεις ως πνευματική αίσθηση μέσα στην ψυχή σου, και όχι κάποια κριτήρια του μυαλού επειδή διαβάσατε ένα βιβλίο περί αποτειχίσεως.
Μπορεί να ακούσετε τα πιο απίθανα πράγματα και να μην αντιδράσετε.
Μπορεί να εκστομίσετε βλασφημία του Αγίου Πνεύματος και να μην το αντιλαμβάνεστε.
Έχει χαθεί όχι μόνο το μέτρο, αλλά και η ανθρώπινη λογική.
Όταν λέτε ότι τα Μυστήρια της Εκκλησίας που τελεί το Πανάγιο Πνεύμα, είναι μολυσμένα, ή ανύπαρκτα... (αλλά μέσα σε αυτή την Εκκλησία χειροτονήθηκαν και οι αρχηγοί σας, και βαπτιστήκατε κι εσείς),
όταν θεωρείτε όλοι σας, ότι η Εκκλησία είναι πια η ομάδα του καθενός σας,
όταν νομίζετε ότι ΣΩΖΕΣΤΕ για το λόγο ότι βρήκατε και ανήκετε στην 'ΣΩΣΤΗ' ομάδα,
όταν αποδίδετε στους άλλους, όχι απλώς 'έλλειψη', αλλά ΑΠΩΛΕΙΑ, και όχι λόγω στραβών πεποιθήσεων ή κηρύγματος αιρέσεων, αλλά λόγω 'επαφής' (τρίτου τύπου;) μέσω των λαβύρινθων των μνημονεύσεων,
όλα αυτά αγαπητέ είναι πολύ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ.
Πρόκειται για το επόμενο στάδιο, της εμμονής με την διακοπή μνημόνευσης [ως υποτιθέμενο μέτρο που θα συντρίψει τον οικουμενισμό 'ως σκεύη κεραμέως', μέσω του εκφοβισμού του Πατριάρχη, που θα ... συμμαζευτεί.. ενώ ο οικουμενισμός είναι κάτι πολύ ευρύτερο από πράξεις ενός Πατριάρχη και δεν σταματάει με αποτειχίσεις].

amethystos είπε...

Η απιστία αδελφέ είναι απίστευτη. Εχουν καταντήσει οι ίδιοι τά θέατρα πού επιτιμεούνται από τον Αγιο Χρυσόστομο. Καί σάν άλλοθι τής ένδειάς τους χρησιμοποιούν τίς γενικολογίες τού Αγίου Πόποβιτς. Δέν θά αποφύγουμε τόν γκρεμό τελικά. Η μόνη λύση θά ήταν η οργάνωση ενός συνεδρίου όπου θά γινόταν η αντιπαράθεση τών οικουμενιστών επισκόπων μέ τήν αληθινή αίρεση καί όχι μέ τίς αοριστολογίες περί Παναίρεσης καί περί τής Παναλήθειας τού Χριστού. Τό μόνο εμπόδιο η φιλαρχία τών αντιοικουμενιστών. Ιδιαιτέρως τού πρ. Ζήση.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ Αμέθυστε σε ένα σχόλιο μίλησες για ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. Είναι φοβερό, αλλά πραγματικά είναι όλη η πνευματική ουσία της αίρεσης. Ο διάβολος σε κρατά συνεχώς στο ίδιο πνευματικό επίπεδο. Δεν σε αφήνει να αυξηθείς πνευματικά. Παραμένεις και γυρίζεις γύρω-γύρω, στο ίδιο πάντα επίπεδο.
Αυτό το συνειδητοποίησα εδώ και καιρό όταν έβλεπα την στασιμότητα κάποιων αιρετικών και προσπαθούσα να καταλάβω την πνευματική ουσία της αίρεσης, πέραν των διανοητικών λαθών. Οι δαίμονες τους κρατούν συνεχώς στο ίδιο χαμηλό επίπεδο.
Η διαδικασία που ακολουθεί ο διάβολος στις πάσης φύσεως αιρετικές καταστάσεις είναι συγκεκριμένη. Πρώτα «σου ανοίγει τα μάτια». Νιώθεις ότι «φωτίστηκες», ξαφνικά ΒΛΕΠΕΙΣ. Όλοι είναι «αμαρτωλοί» (προτεσταντισμός), ή «μολυσμένοι»-«αιρετικοί» (χώρος αποτείχισης). Εσύ όμως είσαι «σωσμένος», γιατί «βγήκες» από τον «κόσμο της αμαρτίας» (προτεσταντικές αιρέσεις) ή από την «αίρεση» (αποτειχισμένοι).Και μέσα σου γίνεσαι ένας μεγάλος νομικιστής Φαρισαίος. Το αντίθετο του «χαριτωμένου» ανθρώπου.
Ο προτεστάντης έχει «εκπαιδευτεί» εσωτερικά, σε πνευματικό επίπεδο, από τους δαίμονες να βλέπει με «βιονικό μάτι», με ηθικιστικό μάτι, τα πάντα. Το έχω ζήσει στην πράξη. Παρατηρεί ο αιρετικός την παραμικρή λεπτομέρεια με βάση το γράμμα που διάβασε από την Γραφή (π.χ. την φούστα στις γυναίκες). Αναλώνεται και ο αποτειχισμένος στις νομικές λεπτομέρειες των Κανόνων, ψάχνοντας με το μικροσκόπιο την ακρίβεια.
Και η ζωή κυλάει χωρίς καμιά πνευματική αύξηση. Μέσα στην ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΗ, λόγω της τήρησης κανόνων.
Ο Γ. Σωφρόνιος γράφει «Καίτοι επιφανειακώς η ζωή μου έρρεε άνευ ορατών υπό των ανθρώπων παραβάσεων, εν τω βάθει εν τούτοις-πνευματικώς-ήμην και είμαι ΣΚΟΤΟΣ.
Η επίγειος ημών ζωή δεν είναι κατ΄ουσίαν πλείον τι, ειμή βραχεία στιγμή, δοθείσα εις ημάς υπό του Αγαθού Πατρός, ίνα διεισδύσωμεν εις την υπερέχουσαν την διάνοια Κενωτική Αγαπη του Χριστού.
Εκτός της οδού ταύτης, ουδείς θα δυνηθεί να «πληρωθή εις παν το πλήρωμα του Θεού».
Δια της μετανοίας κρεμάμεθα επί σταυρού, εισέτι αοράτου. Αλλά μόνο δια του τρόπου τούτου δυνάμεθα να κατανοήσωμεν το μεγαλείον του ανθρώπου και την ανεξιχνίαστον άβυσσον του Θεού.
Είναι αδύνατον να εκφράσωμεν δια της γνώσεως ημών τον δια της σταυρικής οδού εις ημάς υπό του Θεού αποστελλόμενον ΠΛΟΥΤΟΝ.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΊΑ ΒΡΑΧΕΊΑ ΦΡΆΣΗ, δεν επαρκη η ζωη, ίνα αφομοιώσωμεν το περιεχόμενον αυτής».

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανωνυμο 19/7/19 8:56 μ.μ.

Ρωταω καλόπιστα, θα χαρω για μια απάντηση:

1) Γραφετε:
"Αυτό το συνειδητοποίησα εδώ και καιρό όταν έβλεπα την στασιμότητα κάποιων αιρετικών"

Ενω την δικη μας την στασιμότητα την εχουμε υπο αμφιβολια; Οι ίδιοι μαλλον αυξάνουμε πνευματικά, σωστα;

2) Γράφετε:
"Παρατηρεί ο αιρετικός την παραμικρή λεπτομέρεια με βάση το γράμμα που διάβασε από την Γραφή (π.χ. την φούστα στις γυναίκες)."

Εχετε κάτι κατα της φούστας στις γυναικες - ειδικα στο Ναό;
Δεν θα επρεπε οι γυναικες να φορανε φουστες;

Δηλ να φορανε τι; Στενα, εφαρμοστα τζίν παντελονια;
Μηπως να ειναι και ξεσκισμενα;

Ας το ρωτησουμε αλλιως:
κατα την γνώμη σας μπορεί η γυναικα να φοράει μεσα στην Εκκλησία ότι 'γουσταρει';
Μονον τότε αποδεικνύει οτι δεν ειναι προτεστάντισα αλλα μοντερνα, συχρονη με ανοιχτο μυαλο θρησκευομενη χριστιανή που δεν εχει στασιμότητα στον πνευματικο της αγωνα;

Aπο την Καινη Διαθήκη τι πρέπει να τηρήσουμε και τι όχι - οτι δεν μας 'συμφερει' να το αποδώσουμε στην σχολαστικότητα των Προτεσταντων;
Ακομα χειρότερα: δηλ η Κ.Δ. περιέχει λάθη; Οταν δεν μπορουμε να εισχωρήσουμε στο 'γιατί λέει κατι η Βιβλος' να το αποδίδουμε σε κακή ερμηνεια των Προτεσταντών;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε ο εκκλησιασμός μας είναι πλέον μιά τελετή συνήθειας μάλλον μέ ελεύθερη είσοδο. Είμαστε ακατήχητοι. Ο αγώνας τής μετανοίας καί η άσκηση εγκαταλείφθηκαν.Είμαστε θεατές σάν σέ ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς συμμετοχή στόν αγώνα ποδοσφαίρου, χωρίς νά γνωρίζουμε τήν τέχνη τού ποδοσφαίρου. Γιά τήν εκτόνωση καί μόνο. Οι Πατέρες μάς έλεγαν. Βάλε μετάνοια, βάλε Χριστό καί τά άλλα θά προστεθούν. Δέν επιστρέφουμε πλέον στόν Κύριο σάν τόν άσωτο υιό.Παίρνουμε τό ένδυμα Κυρίου τού βαπτίσματος, τήν ουσία τής νέας ζωής καί τό σπαταλάμε στόν κόσμο ζητώντας τήν προστασία του από τά κακά τού κόσμου. Συγγνώμη πού παρεμβαίνω στή συζήτηση αλλά αυτό είναι τό μεγάλο θέμα τής εποχής μας. Δέν ξέρουμε γιατί εκκλησιαζόμαστε. Καί ωθούμενοι από τήν κατάσταση γινόμαστε καί εμείς σιγά σιγά αντιπρόσωποι τού θεού. Τό κατ εικόνα καί καθ ομοίωσιν χωρίς τήν πνοή ζωής γίνεται η καταστροφή μας.Ομοιάζουμε μέ τούς δεσμώτες μας. Μέ αυτούς πού εξουσιάζουν καί τήν Θ.Ευχαριστία. Τήν μοναδική θύρα ελευθερίας πού μάς προσφέρει ο Κύριος. Καθένας μας λοιπόν φέρει πάνω του τήν σκλαβιά του, τήν σφραγίδα τού αφέντη του. Γιά νά τήν εξαγιάσουμε από τόν φύλακα τής πύλης πιστεύοντας ότι θά τήν διαβούμε μετά θάνατον, μετά τόν χωρισμό ψυχής καί σώματος, νομιμοποιώντας τόν χωρισμό καί τό σχίσμα, τόν θάνατο, σάν τόν φυσικό μας σκοπό τής ζωής μας.

Ανώνυμος είπε...

9.21 Απαντώ

1) Το εξήγησα αναλυτικά.Προφανώς υπάρχει σαν παθογένεια ΚΑΙ στους Ορθόδοξους όταν είναι εγκλωβισμένοι στον νομικισμό (όπως π.χ. άνθρωποι των οργανώσεων ή αποτειχισμένοι και παλαιού ημερολογίου).

2)Καμία σχέση αυτό που είπα, με αυτά που λέτε. Το ζητούμενο είναι η σεμνότητα του χαρακτήρα και της εμφάνισης, εσωτερική ΚΑΙ εξωτερική.
Οι προτεστάντες όμως έχουν αναγάγει τα εξωτερικά πράγματα σε ΔΟΓΜΑ, και θεωρούν ότι αυτό και μόνο είναι όλο το περιεχόμενο της Πίστης μας.Άντε και μαζί με την αγάπη.
Για πνευματική υπερηφάνεια (του 'εκλεκτού' όπως νομίζουν τον εαυτό τους) ούτε λόγος.
Θεωρούν ότι είσαι 'άγιος' (όπως ακριβώς το λέω, γιατί έτσι ακριβώς το λένε, ότι είναι 'άγιοι' και 'άμωμοι'), όταν κάνεις συγκεκριμένα πράγματα.
Η γυναίκα όταν φοράει φούστα, μπλούζα με μανίκια, μαντήλι στην προσευχή και έχει μακριά μαλλιά, θεωρείται 'αγία'. Το λένε φανερά 'τι αγία κοπέλα!'.
Έρχονται μετά και τα 'μεταφυσικά' (δαιμονικά σημεία) με τα οποία οι δαίμονες επιβεβαιώνουν την 'αγιότητα'.
Λόγω αυτού του νομικισμού έχουν γεμίσει με εσωτερική κατάκριση.
Μια κοπέλα μπορεί να είναι απόλυτα σεμνή και αξιοπρεπής, με ένα απλό μπλουζάκι, ένα φαρδύ παντελόνι σε στυλ φούστας και χαμηλά παπούτσια. Θα καθίσουμε με το μικροσκόπιο να εξετάσουμε γιατί δεν φοράει την κλασσική φούστα η οποία δεν μπορεί να συνοδευτεί από παπούτσια που βοηθούν στο γενικό 'τρέξιμο';Στην Εκκλησία μπορείς να φορέσεις ένα φόρεμα. Αλλά η ουσία είναι η γενική σεμνότητα και η εξωτερική και η εσωτερική. Και φυσικά η καρδιά. Η αμαρτία μας είπε ο Κύριος ότι είναι μέσα στην καρδιά ακόμα και με τη φαντασία.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω στα προηγούμενα ότι είναι πολύ θλιβερό το θέαμα τέτοιων εικόνων (μίνι φούστες και σκισμένα τζιν) που συμβαίνει όταν υπάρχει πολυκοσμία και μάλιστα σε μέρες όπως την Μ.Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου, που έχει καταντήσει σε κάποιες περιπτώσεις μια κοινωνική εκδήλωση, και γι αυτό πολλοί αναζητούν κάποιο Μοναστήρι για να πάνε.

amethystos είπε...

Είναι πειρασμός γιά τούς άντρες. Αλλά δέν λέμε στούς ανθρώπους τί συμβαίνει παρά μόνον τούς γεμίζουμε ηθικολογίες.

Ανώνυμος είπε...

20/7/19 11:06 π.μ.

Δέχομαι την απάντηση σας, μονο θα μου επιτρεψετε μια 'παρατήρηση'.

Γράφετε:
"Αλλά η ουσία είναι η γενική σεμνότητα και η εξωτερική και η εσωτερική. Και φυσικά η καρδιά. Η αμαρτία μας είπε ο Κύριος ότι είναι μέσα στην καρδιά ακόμα και με τη φαντασία".

Το θεμα το βλεπετε προφανως απο την πλευρά της γυναικας. Τον αντρα τον εχετε τελειως ξεχασμενος!
Λέτε δηλ: αφου εγω ειμαι αθωα και αδολη, απονήρευτη και αγαθη κοπελα, τι ρολο παιζει αν φορεσω αυτο που μου αρεσει;

Ομως οπως λεει η παροιμια: 'λογαριαζεις χωρις τον ξενοδοχο'.
Τον άντρα τον ρωτησες;

Μιλαμε γενικα - προσωπικα δεν σας γνωριζω: αν μια κοπελα καμαρωνει οτι ειναι αθωα αλλα φοραει μινι φουστα - μαλιστα επικαλειται το Ευαγγελικο εδαφιο: "ο Θεός κοιταει την καρδια! Εμενα η καρδια μου ειναι καθαρη, ασχετα αν φοραω μινι φουστα μεσα στην Εκκλησια. Δεν φοραω μινι φουστα διοτι εχω πονηρους λογισμους. Απλα διοτι μου αρεσει"...

...ειναι σωστη η συμπεριφορα της οταν δεν αναλογιζεται: 'αραγε, η μινι φουστα μου ή το στενο μου παντελονι μεσα στην Εκκλησια, μηπως σκανδαλιζει τους ανδρες; Οι οποιοι ερχονται στο Ναο του Θεου να ξεχασουνε για λιγο την πορνικοτητα που μαστιζει την κοινωνια, δεν ερχονται για να δουνε εμενα την μανταμ με τα στενα μου και τα κοντα μου"....?

Πολυ σωστα συμπληρωνει ο Αμέθυστος στο αμεσως επομενο σχολιο: "Είναι πειρασμός γιά τούς άντρες".

Μην τα βλέπετε όλα μονο απο την σκοπιά των γυναικών, τι βολευει εσας και τι συμφερει εσας! Αναρωτηθειτε μια φορα: αραγε η δικη μου επιλογη, μηπως φερνει σε δυσκολη θεση τους αντρες;
Οχι μονο να τους προσφωνουμε "αδερφε, αδερφε" αλλα μετα να λεμε: 'εγω θα ντυθω οπως μου αρεσει, τι με νοιαζει για σας τους αντρες; Καρφι δεν μου καιγεται, δικο σας το προβλημα".

Ασε που εδω που τα λεμε, δεν ντυνομαστε μονο μεσα στην Εκκλησια σεμνα, αλλα και σε ολο τον υπολοιπο βιο μας!

Γιατι οι γυναικες δεν θελουνε την φουστα στην Εκκλησια; Τι σας δυσκολευει; Που σας προβληματιζει;
Αθωε Μυρμιδοναααα! Αν ητανε μινι, μια χαρα θα την φορουσαμε και στην Εκκλησια! Δεν θα ειχαμε προβλημα! Αλλα οταν η φουστα μας δεν ειναι καυτο μινι - οχι, δεν την φοραμε! Ακους εκει να μας επιβάλλουνε να φοραμε μακρια φουστα ωστε να καλυπτουμε το σωμα μας, μεσα στην Εκκλησια; Που ακουστηκαν αυτα τα πραγματα!

Εγραψα πιο πανω στην μαντάμ Παλαιοημερολογιτισσα: οταν θεολογειτε αφηστε τον φεμινισμο απο εξω, διοτι καπου θα βρειτε!

Οι Προτεστάντες δεν φορανε καν μαντήλα - δεν ξερω απο που αντλησατε το επιχειρημα οτι οταν οι Προτεσταντες βλεπουνε μια γυναικα με μαντηλα, λενε 'τι αγία γυναικα'.
Εννοειται οτι μονο το ντυσιμο δεν φτανει, δεν αρκει, ομως ειναι η αρχη, η βαση!
Γνωστα τα επιχειρηματα: αυτή ντυνεται σεμνα ομως στην προσωπικη της ζωή ειναι τοσο ανηθικη!

Οταν η γυναικα δεν τα εχει βρει ουτε με την ενδυμασια της ουτε με τα προσωπικα της ουτε με τα 'ερωτικα' της - τα οποια τακτοποιουνται μονο μεσα στον Γάμο - εναν γαμο - οχι καμια δεκαριά...
...τότε πως θεολογει, αν ομως θεολογει αυτο που θα προκυψει θα ειναι 'πατάτα'!

Η ομορφια της χριστιανης κοπελας ειναι η παρουσια της - η εμφανιση της, να βλεπεις την Χαρη του Αγιου Πνευματος στο προσωπο της!
Εαν ναι, τότε θα ακουσω τι εχει να μας πει! Εαν οχι, τοτε 'απο το ενα αυτι μπαινει και απο το αλλο βγαινει'... Λυπαμαι αλλα η πραγματικοτητα ειναι τοσο ωμη!

Οταν δεν βλεπουμε ουτε καν πως ειμαστε ντυμενοι - ταχα ανακαλυψαμε τις βαθιες θεολογικες αληθειες; Οταν δεν μπορουμε να ολοκληρωσουμε ουτε καν την απλοικη σκεψη: ετσι οπως ντυνομαι, μηπως ειμαι σκανδαλο για τους αντρες, ειδικα μεσα στο Ναό - τότε πως ταχα πιασαμε βαθυστόχαστες εννοιες της Ακαταλογιστης και Εμπειρικης θεολογιας;

Ελα μου ντε!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασα να γραψω:
Επειδή εγινε αναφορα στους προτεσταντες.
Μπορει να ειναι αιρετικοι, ομως οι γυναικες λατίνες και προτεσταντισες πηγαινουνε με σεμνότητα στην Εκκλησια ντυμενες!

Οι μονες ημιγυμνες και ξεφρακωτες μεσα στο Ναο ειναι οι Ορθοδοξες!

Οπου δεις προκλητικα ντυμενη γυναικα μεσα στην Εκκλησια ξερεις με εγγύηση οτι ειναι Ορθοδοξη!

Απο που αντλησαμε τετοιο θρασος να πηγαινουμε πορνικα ντυμενοι στην Εκκλησια; Ποιος μας το εδωσε;
Κοντα στον Χριστό δεν ξεντυνομαστε, μαλλον ντυνομαστε!

Αραγε τι πηγε λαθος ωστε οι Επισκοποι δεν αντιδρουνε σε αυτην την χυδαια εικονα που παρουσιαζουνε οι ναοι μας;

Για να μην τα χαλασουνε με το φεμινιστικο κινημα;
Μα ειναι ηδη δεσποταδες, τι παραπανω θελουνε;
Α , ξεχασα: ισως φιλοδοξουνε να γινουνε Αρχιεπισκοποι - αντε και καλος Πατριαρχης!
Σου λεει: μην χαλασω το καλο ονομα που εχω!

Ομως και οι θρησκευομενες - Τι νιρβανα, ε; Να εισαι με τα 'βυζιά εξω' στο ναο, με τα στενα μπλουζακια που φορας με τα μεγαλα ανοιγματα - κατα τα αλλα μας κανεις μεγαλους σταυρους και καμαρώνεις οτι πιστευεις πολυ στον Θεο και εχεις καθαρη καρδια!

Νομιζω πρεπει να ερθει το Τελος - δεν εχει τιποτα πια νοημα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά γυναίκες με τέτοια εμφάνιση (ειδικά μεγάλης ηλικίας), συνήθως και τσιγάρο, και νύχια ψεύτικα (του γύπα τα λέω εγώ), που πηγαίνουν μάλιστα έτσι και σε ιερούς χώρους, πιστεύω ότι συνήθως πρόκειται για άτομα χαμηλού επιπέδου.
Έτσι απλά, και χωρίς να φανεί ότι μιλώ αλαζονικά ή υποτιμητικά.
Εκτός των άλλων είναι και ακαλαίσθητο όλο αυτό.
Όσον αφορά μικρά κορίτσια στην εφηβεία ή λίγο μεγαλύτερα, συνήθως τα παιδιά θέλουν να κάνουν την 'επανάστασή' τους είτε αγόρια είτε κορίτσια. Με σκουλαρίκια περίεργα χτενίσματα, και περίεργο ντύσιμο. Είναι ένα πρόβλημα, που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.
Τα κορίτσια αντιγράφουν την εμφάνιση που τους πλασάρουν, όμως συνήθως στην πορεία μεγαλώνοντας αντιγράφουν τη μαμά τους. Μια μαμά με κάποιο επίπεδο (είτε ακόμα και κοσμικό, πόσο μάλλον πνευματικό), είναι σημαντική επίδραση για το παιδί. Το βλέπουμε στην πράξη.


Ανώνυμος είπε...

Προς Μυρμιδόνα

Τώρα είδα τα 2 τελευταία σχόλια και δεν καταλαβαίνω, ΠΡΟΣ ΤΙ όλο αυτό;
Είπα εγώ ότι δεν πειράζει η άσχημη εξωτερική εμφάνιση αρκεί να έχεις καθαρή καρδιά;;
Που το είδατε αυτό;
Σας παρακαλώ πάρα πολύ!
Είπα ότι ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, ΜΟΝΟ η εξωτερική εμφάνιση.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις ΚΑΙ εξωτερική, ΑΛΛΑ ΚΑΙ εσωτερική. όπως ακριβώς είπε ο Κύριος στους Φαρισαίους, που τους αποκάλεσε τάφους ασβεστωμένους, που απ΄εξω φαίνονται ωραίοι αλλά μέσα έχουν κόκκαλα νεκρών.
Εξωτερική εμφάνιση αγίας είχε και η 'αγία Αθανασία' του Αιγάλεω που είδα στη 'Μηχανη του Χρόνου', αλλά ήταν πλανεμένη.

Ανώνυμος είπε...

20/7/19 2:00 μ.μ.

Μην θιγεστε τοσο ευκολα!
Εγραψα οτι δεν σας γνωριζω προσωπικα - γενικα μιλαω!

Πειτε μια φορα: 'να ειναι ευλογημενο'! Δεν θα χασετε τιποτα!

Η Πτώση της Εύας παρέσυρε ολη την Πλαση στον θανατο!
Μην το παιζετε και θιγμενη απο πανω!

Δεν ειναι λιγο το κακο που συμβαινει ιδιως απο τις συγχρονες ασύδοτες γυναικες στον αντρα, στην κοινωνια, στην οικογένεια!

Αυτα που γραφω - θα επρεπε η εσεις να τα πείτε στις γυναικες!

Μην προσβαλεσται τόσο εύκολα - θα περιμενα να απαντησετε: "Και λιγα γραφετε"!

Με την πορνοποιηση της κοινωνιας δεν εχει μεινει τιποτα όρθιο - η νεολαια και οι μεσήλικες γιαυτο φυγανε απο την Εκκλησια - οχι γιατι η Εκκλησια διδασκει: σκοτωστε και ληστέψτε!

Δεν σας ειπαμε και καμπουρες: γραψαμε να ντυνεστε με σεμνοτητα, ιδιως μεσα στην Εκκλησια - αν και θα επρεπενα ντυνεστε σεμνα σε ολη σας την ζωή, εντος και εκτος Εκκλησιας!

η θεολογια της γυναικας δεν ειναι το μπλα μπλα - ειναι η ενδυμασια της, το παρουσιαστικο της, το προσωπο της που αστραφτει απο την Παρουσια του Παρακλητου!

Και αν το παρουμε και κατα γραμμα - διοτι ρωτησαμε: περιέχει λαθη η Αγια Γραφή; Ιδιως η Καινη Διαθηκη; Διοτι στην Π.Δ. μπορουμε να πουμε 'ητανε αλλη εποχή, προ Μεσσια, και επρεπε να γραφτουνε ετσι' - μετα ομως την παρουσια του Κυριου μας η Αγια Γραφη ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΕΙ!

Η γυνη να μην διδασκει στον αντρα!
Η γυνη να μην παρεξηγειται οταν ο αντρας της κανει παρατηρηση!
Η γυνη να δεχεται την διορθωση!

Να μην βγαζει γλωσσα: 'προς τι ολο αυτο;" - ολο και καποια αιτία θα υπαρχει, συμφωνειτε;

Εκτός αν ειδατε τις αγιες μας στις εικονες με βαμμενα τα χειλη!
Αν ειδατε τις Μυροφορες του Κυριου μας με μινι φουστα!
Με ξώπλατα και μπλουζακια στενα με μεγαλο ανοιγμα μπροστα στο στηθος!

Εκει δεν σας διαβασα ποτέ να αναρωτηθειτε: γυναικες, προς τι ολο αυτο; Γιατι ξεγυμνωνεστε; Ιδιως οι χριστιανες;

Εκτός αν δεν σας ενδιαφερουνε οι Αγιες μας! Να βγειτε ομως να μας το πειτε ευθέως!
"Εμεις πιστεύουμε σε αλλον Θεον και οχι στον Θεο των Μυροφορων του Χριστου"!
Εκτος αν δεν σας ενδιαφερει, σαν γυναικες που ειστε, να ομοιασετε την Κυρια Θεοτόκο!

Ακρα ταπεινωση, ακρα υπακοη, ακρα υπομονη - και τότε ο Θεός την Αγίασε σε βαθμο ανεπανάληπτο σε ολη την ανθρωπινη Ιστορία!

...μάλλον διαβάζουμε άλλο Ευαγγελιο! Εχουμε πλασει ρομαντικες ιστοριες μεσα στο μυαλο μας και μετα απο πολυ διαβασμα αποστηθισαμε καποιες θεολογικες αττάκες προς εντυπωσιασμο!

Βεβαιως θα δεχτω γυναικα χριστιανη να κηρύτει τον Λογο του Θεου - ομως με ταπεινωση, με μετανοια - και οχι με το δαχτυλο στην σκανδάλη!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Να απαντησω στην απορια σας, στο σχολιο: 20/7/19 2:00 μ.μ

Ρωτάτε θιγμενη:

"Είπα εγώ ότι δεν πειράζει η άσχημη εξωτερική εμφάνιση αρκεί να έχεις καθαρή καρδιά;;
Που το είδατε αυτό;
Σας παρακαλώ πάρα πολύ!"

Να απαντησω λοιπον.

Στο σχολιο σας 20/7/19 10:37 π.μ. γραφετε ως επιλογο:
"Αλλά η ουσία είναι η γενική σεμνότητα και η εξωτερική και η εσωτερική. Και φυσικά η καρδιά. Η αμαρτία μας είπε ο Κύριος ότι είναι μέσα στην καρδιά ακόμα και με τη φαντασία".

Τι άλλο σημαινει αυτο που γραψατε, απο αυτό που μετέφρασα;

Οταν γραφετε: Η αμαρτια ειναι μεσα στην καρδια και στην φαντασια" τι άλλο θελετε να πειτε απο το εξης: "μπορει να ειμαι ντυμενη οπως ναναι, ομως αυτο δεν μετραει! Σημασια εχει να εχω καθαρη καρδια, να μην εχω πονηρες φαντασιες, τότε φορα οτι θελεις";

Εχω αδικο; Εαν ναι, που; Σας ακουω!

Εκει πανω σας απαντησα οτι το βλεπετε απο την δικη σας σκοπιά μονο το ζητημα! "Αφου εγω ειμαι αθωα, ας ντυθω οπως θελω! Αν σκανδαλιστει ο αντρας , εκεινος φταιει, εγω ειμαι αθωα, τι με νοιαζει για εκεινον;"

Εχω αδικο στην 'μεταφραση"; Εαν ναι, θα χαρω να με διορθωσετε, παραλιγο θα εγραφα: εαν τοσο ευκολα θυμωνετε τότε να εκφραζεστε πιο προσεχτικα και με μεγαλυτερη ακριβεια!

Μυρμιδόνας

20/7/19 10:37 π.μ.

amethystos είπε...

«Από τα υποβόσκοντα στην ψυχή πάθη, παίρνουν οι δαίμονες τις αφορμές να κινήσουν μέσα μας τους εμπαθείς λογισμούς. Κατόπιν δι’ αυτών πολεμούντες τον νου, τον εκβιάζουν να έλθει σε συγκατάθεση της αμαρτίας. Μετά δε την ήττα του, τον οδηγούν στην κατά διάνοιαν αμαρτία. Όταν και αυτή συντελεσθεί, τον φέρουν λοιπόν αιχμάλωτο στην πράξη (της αμαρτίας). Μετά δε από αυτήν, οι (δαίμονες) ερημώσαντες την ψυχή (από τη χάρη του Θεού) διά των (κακών) λογισμών, μαζί με αυτούς αποχωρούν. Μένει δε στον νου μόνο το είδωλο της αμαρτίας, για το οποίο λέει ο Κύριος: Όταν δείτε το βδέλυγμα της ερημώσεως να στέκεται σε τόπο άγιο, ο αναγινώσκων ας εννοήσει».

Και εξηγεί ο άγιος Μάξιμος: «Τόπος άγιος και ναός Θεού ο νους (νοερό της ψυχής) υπάρχει του ανθρώπου, μέσω του οποίου διά των εμπαθών λογισμών οι δαίμονες αφού ερήμωσαν (όλη) την ψυχή, έστησαν το είδωλο της αμαρτίας. Ότι δε και ιστορικώς ήδη αυτά
έγιναν, ουδείς αμφιβάλλει, όπως νομίζω, από όσους έχουν διαβάσει τα έργα του (Ιουδαίου ιστορικού) Ιωσήππου. Πλην όμως, λένε κάποιοι (από τους Πατέρες ερμηνευτές) ότι και επί του Αντιχρίστου θα γίνουν αυτά».
Σήμερα οι πιστοί ακόμη και στόν εκκλησιασμό τους καί στήν ζωή τού κόσμου δοκιμάζονται από τόν πειρασμό όπως οι Γέροντες τής ερήμου τής Θηβαίδος. Ο μισθός πολύς αλλά η εποχή τής ησυχίας εν τώ κόσμω τέλειωσε. Η έρημος τής μετανοίας είναι σήμερα η έρημος τών ψυχών μας. Ας είμαστε εξοπλισμένοι. Ο καιρός, η εποχή δέν γυρίζει πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότης. Ας ασκηθούμε στόν δεξιό λογισμό.Υπάρχει μιά μειονότης τού μοντέρνου κόσμου η οποία εκκλησιάζεται. Καί οπωσδήποτε απάντησε στήν κλήση τού Κυρίου καί κάτι γράφεται μέσα της. Ας μήν παίρνουμε τήν θέση τού Πρεσβύτερου υιού.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω Αμέθυστε με το σχολιο σου: "Ας μήν παίρνουμε τήν θέση τού Πρεσβύτερου υιού."
Ουδεποτε είχα τετοια πρόθεση...

Υ.Γ.:
Δεν θα αποφύγω ομως να σχολιασω με το 'γνωστο δικο μου τροπο':

Πιο πανω η γνωστη κυρια Παλαιοημερολογιτισσα μας εγραψε οτι οι γυναικες ειναι αθωες.

Πιο κατω συμπληρωσε η Κυρια με το Νεο Ημερολογιο: οι γυναικες εχουνε καθαρή καρδια και δεν εχουνε πονηρους λογισμους.

Συνολικα δηλ: οι γυναικες εχουνε καθαρή καρδια, ειναι αθωες και δεν ξερουνε να πονηρεύονται!

:) :) :)

Μια απορία γενναται:
Ηθελα να ηξερα, στους εξομολογους σας οταν πηγαινετε για εξομολογηση τι λετε;

Τα καλαντα;
Ή πως φτιαχνουμε μελομακαρονα;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους και μια ευλογημενη Κυριακή να έχουμε!
Θα ήθελα να γραψω ένα τελευταιο σχόλιο επι του συγκεκριμενου θέματος…

Να γιατι ο αγωνας μας κατά του Οικουμενισμου δεν εχει επιτυχια – να γιατι ο Κύριος δεν μας ευλογει, ενώ εχουμε απολυτο δικαιο κατά των Αιρέσεων, πάσης φύσεως!
Διοτι φταιει η νοοτροπια μας – ή να το πω λιγο πιο ‘θεολογικα’: δεν πολεμουμε μεσα μας ουτε το τερας του εγω που εχουμε ουτε της σαρκικότητας!

Για ποιο λογο να πολεμησω τον Οικουμενισμο όταν η Εκκλησια που θα εχουμε μετα θα αποτελειται από Εγωισταρους χριστιανους που θα είναι ημιγυμνοι μεσα στο Ναό του Αγιου Θεου, μαλιστα δεν θα σηκωνουνε την παραμικρή υπόδειξη – απεναντίας: με θρασος θα βγαζουνε και γλωσσα;

Βλεπετε ποσο πάσχει η ανθρωπινη φυση μας; Πόσο αρρωστοι ειμαστε ολοι μας;
Για τελευταια φορα θα αναφερθω στα δυο ‘προσωποποιημενα’ παραδειγματα – το κάνω όχι για να συντηρησω την κόντρα αλλα για να μην είναι μονο θεωρητικης φύσεως τα λεγομενα μας, να εχουνε πρακτικό αντίκτυπο.

Η μια θρησκευόμενη με το Παλαιο – συναντάται με την άλλην θρησκευομενη με το Νέο Ημερολογιο στις αποψεις τους υπερ των γυναικων!
Τι και αν τους χωρίζει χασμα μεταξυ τους; Ανηκουνε σε διαφορετικη Εκκλησια; Και όμως: όταν φτασει η ωρα να ευλογησουνε τα γενια τους – εκει ξαφνικα τα βρισκουνε! Τότε δεν μετρανε ουτε οι δογματικες διαφορές ουτε η εγκυρότητα των Μυστηριων!

Αν θέλαμε να ριξουμε λιγο δηλητήριο θα γραφαμε: ‘τελικα η γυναικα παραμένει γυναικα, είτε με το Παλαιό είτε με το Νέο Ημερολογιο’. Ή επι το θεολογικότερο: «πέρασε ο Χριστός και δεν μας άγγιξε» - όπως τραγουδαει ο Βασίλης: «όλα αυτά τα κάνεις για μενα, χωρίς Εμενα»!

Τελικα τα Ημερολογια ουδεν μπορουνε να προσφερουνε στον άνθρωπο – αφου τα πάθη του ανθρωπου πολεμιούνται με πνευματικά όπλα διαφορετικής ποιότητας! Αλλιως: ο Διαβολος δεν χαμπαριάζει από ημερολογια – του αρκει να μην χτυπας τα παθη σου, να τσιριζεις όταν σου τα υποδεικνύουνε, να βγαζεις γλωσσα με θρασος – τότε πίστευε σε όποιο ημερολογιο θελεις, ‘δικος του’ εισαι!

Εχουνε πληθυνει πολλες κυριες θρησκευομενες στα ορθοδοξα ιστολογια που γραφουνε κατά του Οικουμενισμου. Κατι που υπο άλλες συνθήκες θα ητανε ‘χαρας ευαγγελια’ – είναι μια θλιβερη κατασταση.
Χτυπάνε την Ακαδημια του Βόλου με τον Ιγνατιο, την μοντερνα πια θεολογικη σχολη του ΑΠΘ (Αριστοτελειου) – και όμως στην ουσια: αυτους υπηρετουνε!
Ουτε τον π.Λίβυο ή τον Ιγνατιο Βολου ή τον Σταμουλη ή τον Καλαιτζή να ειχανε πνευματικους – δεν θα ήτανε πιο ‘άσχετες’ από τον Πνευματικο αγωνα!

Απόδειξη;
Π.χ.: παραδεχονται ενορχηστρωμενες ότι οι γυναικες είναι αθωες, καλες, απονηρευτες – την στιγμή όμως που υπαρχει το κακο στον κοσμο, αραγε αυτο που οφειλεται;
Μπινγκο! Μα στον αντρα! Ο αντρας είναι ο κακος, ο πονηρος, ο βιαστής, ο βιαίος!
ΕΤΣΙ κλεινει ο μαυρος κύκλος που αρχισε με την Πτωση της Ευας: «Δεν φταιω εγω, ο αντρας φταιει για όλα»!
Από εδώ το παει η μοντερνα φεμινιστικη θεολογια, από εκεί το φερνει: η ιδια είναι αθωα – για όλα φταιει ο κακός ο αντρας!
Και μετα με λενε εμενα μισογύνη!
(συνεχ)

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζουμε τα Γεροντικα και δεν μας δημιουργει εντυπωση όταν οι Μεγαλοι Ασκητες με κλαμα ομολογούνε «Θεε μου, ειμαι ο μεγαλυτερος αμαρτωλος στον κοσμο» - βαλτε το αυτό σε αντιπαραθεση με τα λογια από τις θρησκευομενες: ‘εγω εχω καθαρη καρδια, δεν εχω πονηρες σκεψεις και ειμαι αθωα» - και βγαλτε τα συμπεράσματα σας.

Τελικα πιστεύουμε ‘σε διαφορετικο Θεό’ – γιαυτο ο Κυριος ρωτα ‘με παραπονο’: όταν ξαναερθω στην Γή θα βρω την ιδια πιστη;

Μα γινεται – για να το ‘χοντραίνουμε’ λιγο το θεμα, γινεται γυναικα - ενω εχεις σαρκικη ζωή να εισαι αθωα; Μα το συνωνυμο της σεξουαλικης πραξης είναι η πονηραδα – αυτή είναι η ‘καταρα μας’ και για τα δυο φύλα – γιαυτο το σαρκικο θα καταργηθει στην Άλλη Ζωή, δεν θα υπάρχει στον Ουρανο – αν δεν πονηρευτεις δεν μπορεις ‘να λειτουργησεις’ σαρκικά – πως τότε καμαρωνουνε – ενίοτε ημιγυμνοι μεσα στο Ναο εγω ειμαι αθωα - αν τις κανεις την ευγενικη παρατηρηση αρχιζουνε και τσιριζουνε;
Εδώ για τι νιρβανα μιλαμε;

Απανταει η θρησκευομενη με το Νέο – πιο άσχετο παραδειγμα πεθαινεις! «Ναι Μυρμιδονα, εχεις δικαιο ότι καμια φορα οι γυναικες το παρακανουνε με την ασεμνη ενδυμασια τους, π.χ. την Μεγ. Παρασκευή στον Επιταφιο».
Συγγνωμη: δηλ τις υπολοιπες 360 μερες του χρονου ντυνονται οκ και μονο την Μεγ. Παρασκευή το ριχνουνε εξω; Ή μαλλον ισχυει το αντιστροφο: εάν την Μεγ. Εβδομαδα ερχονται ημιγυμνοι αραγε τις υπόλοιπες μερες όταν εκκλησιαζονται ποσο πιο πορνικα ερχονται ντυμενοι;

Η θρησκευομενη με το Νέο υποθετω ότι ζει στην επαρχία, σε καποιο απομακρυσμενο χωριό με αθωους κατοικους – μονο την μεγαλη Εβδομαδα επιστρεφουνε οι κατοικοι που μενουνε στην Αθηνα – παιρνει το χωριό της ως μετρο ολων, ως το κεντρο του κοσμου!
Για ριξε μια ματια τι γινεται στις μεγαλουπόλεις; Για ριξε μια ματια στην τηλεοραση, ιντερνετ, διαφήμιση, περιοδικα, εφημεριδες, κινητα τηλεφωνα – επικρατουνε οι συνθηκες που εχεις εσυ στο πανεμορφο χωριο σου πανω στο βουνο ή μαλλον αυτά που περιγραφω;

Γραφει η θρησκευομενη με το Νέο:
«Θα καθίσουμε με το μικροσκόπιο να εξετάσουμε γιατί δεν φοράει την κλασσική φούστα η οποία δεν μπορεί να συνοδευτεί από παπούτσια που βοηθούν στο γενικό 'τρέξιμο';»
Από ότι ξερω – διορθωστε με: με μια φουστα μπορεις να φορεσεις όποιο παπουτσι θελεις, εκτος αν η φουστα σου είναι μινι ή εκτος αν φορας – λογω εργασιας ορειβατικα παπουτσια (π.χ.).
Αλλα ακομα και ετσι να είναι: αν η φουστα σου είναι μακριά, μεχρι τον αστραγαλο, τότε φορα όποιο παπουτσι εσυ νομιζεις ότι σε αναπαυει – που το προβλημα;
Το προβλημα είναι μονο ένα: γιατι να φορεσω μακρια φουστα;
Ελα μου ντε – τότε όμως μην ψαχνεις για δικαιολογιες αλλου…πες μας απευθειας το θεμα!

Ανώνυμος είπε...

Ο απ. Παύλος λεει ξεκαθαρα: η γυναικα να φοραει μαντηλα μεσα στο Ναο του Θεου!
Αραγε για ποιους λογους το λεει; Δεν είναι μονο ενας!
Οι θρησκευομενες με το Νέο γιατι δεν φορανε μαντηλα; Ας μας απαριθμησουνε τους λογους!
Είναι λογοι εγωισμου; Φεμινισμου; Ή μηπως σαρκικοι λογοι; «Αν φοραω μαντηλα δεν θα φαινονται τα πανεμορφα μαλλιά μου, η σεξυ αλογουρα μου – σιγα μην φορεσω μαντηλα»;

Μια άλλη θρησκευομενη με το Νέο εγραψε σε ένα άλλο ιστολογιο: ‘ο πνευματικος μου εμενα ξερει τι χρυση καρδια εχω, δεν θα μου πεις εσυ εμενα ότι σφαλλω’.
Ακουτε;
Μπραβο στον Πνευματικο που εχεις! Ο σωστος πνευματικος διορθωνει τον χριστιανο, δεν τον κολακευει! ΝΑ ΤΟ ΚΑΚΟ από τους ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ!
Όχι μονο δεν διδασκουνε στον κοσμο τον Πνευματικο αγωνα αλλα από πανω τους γλειφουνε με τετοιο τροπο – αντε μετα να πεις την παραμικρή λεξη – ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΕ ΥΣΤΕΡΙΚΑ!
Και ημιγυμνο το Εκκλησιασμα – ιδιως το καλοκαιρι – και φουλ στον εγωισμο – ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ θα παλαιψουμε εναντια του οικουμενισμου; Ετσι περιμενουμε την Ευλογια από τον Αγιον Θεόν;

Τα πραγματα όμως είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ:
Καμαρωνει η θρησκευομενη ότι ‘ειμαι αθωα και απονηρευτη’ – ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ με τους λογους του Κυριου μας: «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΩΣ ΟΙ ΟΦΕΙΣ»;
Μα δεν μας θελει «αθωους και απονηρευτους» ο Θεός – στα Εσχατα – τότε οι εχθροι θα μας φανε λαχανο πριν καν ξεκινησει ο αγωνας!
Μας θελει «εξυπνους ως ο οφις» που σημαινει: μην ειστε χαιβάνια σαν τους Παλαιοημερολογιτες που κλαιγονται μυξιάρικα ότι οι κακοι πρακτορες του FBI τους διέλυσαν – αλλα το μυαλο σας να στροφαρει, να ελεγχει, να ψαχνει, να μελετα, να συγκρινει…

Όταν εξεφρασα την απορια: τι λετε στον εξομολογο αφου ειστε αθωες και με χρυση καρδια – η απάντηση είναι μόνο μια:
«κατηγορουμε τον κακο μας συζυγο, την στριμμενη πεθερα μας, εκεινη φταιει για όλα! Κατηγορουμε την συνάδελφο που στο γραφειο εχει δυνατη μουσικη, κατηγορω τον γειτονα που πιανει παντα την θεση του παργκινγκ για το αυτοκινητο μου» - ΝΑ ΤΙ ΛΕΜΕ στον Εξομολογο – για τον κακο κοσμο μιλαμε – για τι άλλο;
Αν ειχανε και οι αλλοι την δικη μου χρυση καρδια και την απονηρευτη και αθωα – ο κοσμος θα ητανε παραδεισος, αλλα που;!

Κατά τα άλλα παρατηρησε η θρησκευομενη με το Νέο ότι στους αιρετικους δεν υπαρχει πνευματικη πρόοδος, ενώ σε μας τους Ορθοδοξους wow – τι να σου πω, μεσα στην προοδο ειμαστε!

Αν ειχατε κυριες μου καθαρη καρδια – καταρχην θα συμφωνουσατε με αυτά που γραφω – όχι, δεν το λεω εγωιστικα – διοτι αυτά που λεω νομιζω ότι τα λενε οι Πατερες της Εκκλησιας μας – αν κανω λαθος διορθωστε με!
Εκτος αν συμφωνειτε με π.Λιβυο, με Σταμουλη καθηγητη, με Ιγνατιο Βολου και πρωην Αρχιεπισκοπο Χριστοδουλο: ‘αφηστε τις γυναικες να ερχονται όπως γουσταρουνε στην Εκκλησια, όπως και αν είναι, αφηστε τες ελευθερα’!

Με ρωταει η θρησκευομενη με το Νέο: «προς τι ολο αυτό που γραφεις;» - ελα μου ντε! Οι αντρες μονο για τον λογο της πορνειας απομακρυνονται από τον Θεόν – ετσι καταληγουμε ολοι μας μαλλον στη Κολαση – «σιγα, και τι εγινε;»….
…ε, δεν παιζουμε καλυτερα τις κουμπαρες να περασει η ωρα;
Σε τι ‘γυαλινο κοσμο’ πρεπει να ζεις ώστε να μην εχεις καταλαβει περι τινος προκειται στον συγχρονο κοσμο;

Με ρωταει ενας ανωνυμος σχολιαστης πιο πανω - σε μια μονολογη αναφορα του σε μενα – μια προταση εγραψε μονο:
«Εσυ Μυρμιδόνα ακομα ανηκεις στο ΠΣΕ;»
Πως μου φανηκε σαν να ακουω τον Οφι να ψιθυριζει στην Ευα: «Εσυ Ευα ακομα πιστευεις στον Θεον;»
Όταν ο Διαβολος δανείζεται το στομα των Αποτειχισμενων και Παλαιο-ημερολογιτων – νομιζω εδώ περισσεύει κάθε άλλη ερωτηση!

Ο Θεός να μας συγχωρεσει ολους – καλη Κυριακή να εχουμε – καλη Νηστεια το 15Αυγουστο!

Μυρμιδόνας


Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο θεός του Μυρμιδόνα είναι το Πορνικό Συμβούλιο Εωσφοροεκκλησιών;!

Ανώνυμος είπε...

Να απαντησω λοιπον στην απορία:

"Δηλαδή ο θεός του Μυρμιδόνα είναι το Πορνικό Συμβούλιο Εωσφοροεκκλησιών;!"

Καταρχην, εντυπωση δημιουργει το ξεδιάντροπο των αποτειχιζόμενους! Ενω πιο πανω εγραψα οτι η ερωτησεις του θυμιζουνε τον Διαβολο όταν πηγε να παραπλανήσει τους Πρωτόπλαστους...
...καρφί δεν του καίγεται! Οχι μονο δεν προβληματίζεται αλλα επανέρχεται, μαλιστα δρυμύτερος!

Ομως δεν του βγαινει τελικα ουτε ο αναγραμματισμός: Το ΠΣΕ δεν ειναι πορνικό Συμβουλιο - ειναι αδερφίστικο!
Αν ακομα και σε αυτο κάνει λαθος - φανταστειτε σε όλα τα υπόλοιπα!

Καταδευτερον, επι της ουσίας:
Αν εξαρτιότανε απο εμενα, εννοειται οτι η Εκκλησιας της Ελλαδος δεν θα ειχε ουδεμια σχεση με το ΠΣΕ.
Ανεχομαστε - αναγκαστικά - αυτην την θλιβερη κατάσταση διοτι ΑΦΕΝΟΣ ακομα μονο συνεδριάζουνε και συνομιλουνε - εν ονόματι της αγαπης, της ενωμενης Ευρώπης, του κοινού μέλλοντος για ολους τους ανθρωπους επι της γης - αγαπολογιες και τραλαλα - ΟΜΩΣ: δεν λειτουργουνε μαζι! Δεν εχουνε κοινον Ποτήριο κλπ.
ΑΦΕΤΕΡΟΥ:
Εαν απομακρυνθώ απο το Σωμα της Εκκλησιας πρεπει να το τραβηξω στα άκρα! Τρεις επιλογές έχω:
πρώτον: να φτιαξω δικη μου εκκλησια - πραγμα ατοπον για ευνόητους λογους

δεύτερον: να παω στους Παλαιοημερολογιτες - Θεός φυλάξοι - δεν τους αντεχω απο μακριά - απο κοντα θα γινουμε μαλλιά κουβάρια με ολο αυτο το ψευτικο θρησκευτικό ίδρυμα που εχουνε στήσει της ξερης ηθικολογιας και ρομαντικής φαντασίωσης οτι αυτοι ειναι οι μονοι σωστοι στον κοσμο - Φαντασίωσης εγραψα οχι φαντασιώσεις - άλλο το ένα, άλλο το άλλο - μιλαω για τις κυρίες που εχουνε αδυναμία και πάθος στους...πράκτορες άντρες!

Τρίτον: να παω στους Αποτειχιζόμενους!
Εαν ηθελα να πουλησω την ψυχη μου στον διαβολο - θα πηγαινα απευθειας - δεν θα χρειαζόμουνα μεσολαβητή!

Υ.Γ.:
Και μιας που ξεκίνησε με ατυχής αναγραμματισμους ο αγνωστος συντάκτης - ας γραψω και εγω εναν - νομιζω πιο πετυχημενο - ε, ας ευλογησω μια φορα τα γενια μου:

Αποτειχιζόμενος ή αποτει-χεσμένος;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Αρσεν καί θήλυ εποίησεν αυτούς. Καί οι γυναίκες όπως καί οι άνδρες υφίστανται τήν εφηβική προβολή στό αντίθετο φύλο όσο ευπρεπές καί άν είναι τό ντύσιμο καί η συμπεριφορά. Θά μπορούσαμε νά πούμε ότι η σεξουαλική ατμόσφαιρα πού περιβάλλει σήμερα τούς νέους καί τούς νεώτερους είναι λιγότερο πειρασμική διότι η τολμηρή συμπεριφορά τών νέων προσπαθεί νά δηλώσει τήν ατομικότητα καί τήν αυτονομία τους.Σάν νά απορρίπτουν τίς προβολές τής κλσσικής εποχής. Η σημερινή εποχή τού νέου έχει απορρίψει τήν εποχή τού παλαιού. Πειράζεται από τό όμοιο όχι από τό αντίθετο. Γι' αυτό καί η θεολογία επικεντρώνεται στό καθ' ομοίωσιν μέ τίς γνωστές συνέπειες πού απορρέουν από τήν έννοια τού προσώπου. Εγινε ήδη μιά αντικατάσταση τού χαρακτήρος μέ τήν προσωπικότητα η οποία δέν έχει συνειδητοποιηθεί ακόμη. Ο χαρακτήρας οικοδομείται μέ αρετές , η προσωπικότης μέ αξίες. Οι οποίες είναι πέραν τού καλού καί τού κακού.Πέραν τού θανάτου τού θεού.

Σ.Μ. είπε...

Αφού το Π.Σ.Ε. είναι ο φορέας του Οικουμενισμού(για διάβασε τον Άγιο Ι.Πόποβιτς).
Γράφει η εκκλησία σου στο Ρίο Γράντε ντο Σουλ:"Παραδεχόμαστε,ότι ως Εκκλησία έχουμε πρόβλημα,έχουμε ΕΛΛΕΙΜΑ.Διά τούτο υπογράψαμε ότι ο ένας χωρίς τον άλλο είμαστε πτωχότεροι(Ορθόδοξοι,Προτεστάντες και Μονοφυσίτες)και ότι κάθε Εκκλησία πληροί την καθολικότητα της(είναι πλήρης και αληθινή)όχι από μόνη της,αλλά όταν ευρίσκεται σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τις άλλες".
Γι'αυτό και πρέπει να είμαστε συμ-μαθητές με τους αιρετικούς Προτεστάντες του Π.Σ.Ε.
Στο Χαρούμενο Λιμάνι της Βραζιλίας,κ.Αχιλλέα,η εκκλησία σου(του Καλαμάτας,του Νεας Ρώμης,του Γαλλίας,του Αλβανίας,του Περγάμου,του Αμερικής κ.λπ.)υπογράφει πολλές κακοδοξίες(το 2006).Αν τις διαβάσεις θα καταλάβεις την πλάνη σου.
Δηλαδή ο πατήρ Ζήσης και ο υιός του πούλησαν την ψυχή τους στον Αποστάτη;Μπράβο!
Για να λυθεί το ΜΕΣΟΤΕΙΧΟ από την εκκλησία σου θα πρέπει να καταδικάσουν την Ψευδοσύνοδο του νησιού.
Οι συμπροσευχές στο Π.Σ.Ε. υπάρχουν(το γράψαν στο Πόρτο Αλέγκρε)!Υπάρχουν και βίντεο.
Εγώ είμαι αποτειχεσμένος και εκτός Εκκλησίας(και ας μην έχω κοινωνία με την εκκλησία του Βαρθολομαίου και την εκκλησία σου)λόγο φόρτου αμαρτιών και ελλείψεως μετανοίας,αλλά υπάρχουν Αποτειχισμένοι από τον Αποστάτη και την πλάνη του και αυτοί αποτελούν την Εκκλησία του Χριστού.
Είθε ο Μωυσής και ο Ηλίας να σε φωτίσουν!

amethystos είπε...

Ισως δέν εννοείς αυτό πού γράφεις τόσο όμορφα καί στρωμένα. Η κίνηση τού οικουμενισμού ανήκει στήν κατηγορία τής ποσότητος. Ετσι π.χ. γιά νά εκφράσεις ότι μιά θεότης βλέπει τά πάντα τήν αποτυπώνεις μέ πολλά μάτια. Παιδαριώδης καί βάρβαρη αντίληψη. Η εκκλησία είναι θέμα ποιότητος. Ο αντιοικουμενισμός είναι κάτι παραπάνω όμως. Είναι δαιμονιώδης. Απαρτίζεται από πρώην συνεργάτες, ανθρώπους τού ψεύδους, σάν τούς μαυραγορίτες τής κατοχής, οι οποίοι από τήν δική μας ανοησία μάς κυβερνούν σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιους λόγους ΔΕΝ αποτειχίζομαι:
1. Οι αποτειχιζόμενοι παραδεχεστε ότι ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είναι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ – και αυτό είναι μεγα λάθος! Βασιλικότεροι του Βασιλέως δηλ του Ζηζιούλα - εχετε αναγάγει όταν σας συμφερει - τον Επίσκοπο στο κέντρο της Εκκλησιας!
Αν ο Επισκοπος επικοινώνησε με αιρετικους – εγινε ολη η Εκκλησια αιρετική!
Μιλαμε ειστε μεγαλοι θεολόγοι!
Εσας βλεπει ο Περγάμου και τρίβει τα χερια του! Από σας παίρνει μεγαλυτερο θάρρος να καταγραψει τις θεωριες του για τον Επισκοπο ως το κεντρο της Ορθοδοξου Πιστεως, της Ορθοδοξου Λατρειας, των Ορθοδόξων Μυστηριων!
Ούτε οι Φαναριώτες δεν προσδίδουνε στον Επίσκοπο τοσο μεγαλη Αξια και Σημασία οσο το κανετε εσεις οι αποτειχιζόμενοι!
Ας το πουμε λιγο αλλιώς:
Την στιγμή που ο Ιερέας – ακόμα και αμαρτωλός να είναι – η εγκυρότητα των Μυστηρίων δεν αλλοιώνεται – ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ δια του Αγιου Πνευματος – οι ανθρωποι (ιερεις) απλως ‘προσφερουμε τα χερια μας ως ορατο σημαδι’…
…εσεις φτασατε στο άλλο άκρο: αφου ο επισκποπος μιλησε με αιρετικους και συμμετείχε στα συνεδρια τους – ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ολη η Εκκλησία – αρα αποχωρουμε!
2. Προσωπικά αν εξαρτιότανε από εμενα ουτε στο ΠΣΕ θα ανήκα ουτε την αλλαγή του Ημερολογιου του 1924 θα επρατα! Εννοειται δεν θα συμμετείχα στην παρωδία του Κολυμπαρίου!
Την στιγμή όμως που εγιναν αυτά – δεν μπορουμε να γυρίσουμε τον χρόνο πισω ουτε να παρουμε τα βουνά ως ανταρτες!
Εξαλλου το Ημερολογιακό θέμα δεν είναι δογματικό και στο ΠΣΕ συμμετέχουνε (ας τους δικαιολογησουμε καλή τη θεληση) χαριν διαπροσωπικών σχέσεων, ανοικτων συνόρων, Ευρωπαικής Ενωσης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Τι να κανουμε;
Ζουμε σε έναν πλουραλιστικό κόσμο! Μην το τραβατε στα άκρα, δεν ειστε τοσο παλληκάρια! Οι του Παλαιου και οι Αποτειχιζόμενοι καταδικάζουνε τα παντα στην Δύση – όμως εκει στέλνουνε τα παιδιά τους να σπουδασουνε! Τα φάρμακα που χρειαζόμαστε για την πολυπόθητη υγεια μας στην Δυση φτιάχνονται, η τεχνολογια που χρησιμοποιουμε για να επικοινωνουμε μεταξυ μας στο ιντερνετ κλπ!
Αν είναι να σηκώσουμε τείχος 10 μετρα στα συνορα της Ελλαδος, όποιος δεν είναι ορθόδοξος δεν μιλαμε, δεν επικοινωνουμε, δεν μας νοιαζει, κοψτε το λαιμο σας, πρώτα θα γινετε ορθόδοξοι και μετα θα μιλησουμε μαζι σας!
Υπαρχουνε τόσα εκατομμυρια Ελληνες Ορθοδοξοι στην Δυση – αν δεν μιλησεις με τους Δυτικους Προτεστάντες και Λατίνους πως θα επιλύσεις μαζι τους τα προβληματα εκπαίδευσης, εργασιας, ιατρικής περίθαλψης κλπ!
Οπου μας συμφερει οι Δυτικοι είναι μια χαρα – όπου όχι αναθεμα; Ετσι πάει; Είναι αυτό εντιμο και ορθόδοξο; Αυτό μας διδασκει το Ευαγγέλιο; Αναλογα το συμφερον μας;
3. Μιλατε ξανά και ξανα για τον 15ο Κανονα!
Μια απορία προκυπτει: δηλ ολους τους υπολοιπους Κανόνες των Οικουμενικων Συνόδων, Τοπικών κλπ – τους τηρείτε; Και τωρα ηρθε η σειρα του 15ου;
Ο 15ος Κανόνας είναι μια επιλογή – δεν είναι όμως υποχρεωτικός!

(συνεχ)

Ανώνυμος είπε...

4. Οι Κανόνες τότε εκεινη την εποχή – ειδικά για το θεμα των Αιρετικών ΚΑΛΩΣ γράφτηκαν τοσο αυστηρά – διοτι κινδύνευε το Σωμα της Ορθοδοξου Εκκλησιας από τους πάσης φύσεως διαστρεβλωτες των Αιρέσεων!
Όμως η σημερινή εποχή δεν συγκρίνεται με τον Μεσαίωνα (π.χ.). Σήμερα θα προδωσει την Ορθοδοξη Πίστη μόνο όποιος θελει να την προδώσει! Και όχι ότι έπεσε θύμα, πόσο μαλλον δεν τον εξαναγκάζουνε οι Αιρετικοι να αλλαξοπιστήσει!
Τότε, πριν αιώνες αν δεν ασπαζόσουνα την Πίστη του Πάπα σε πετουσανε στην πυρά – σημερα δεν υπαρχει τετοιος κινδυνος! Παρολο το σκοτεινό της λατινικής θεολογιας, παρόλες τις δολοπλοκίες και ίντριγκες του Βατικανού – νομίζω κανείς παπικός ιερέας δεν ηρθε στο χωριό σας να σας πεί: ή γινεσαι Λατίνος αλλιως θα σε γκρεμάσουμε αναποδα!
Επειδή τότε οι εποχές ήτανε διαφορετικές - επρεπε να προφυλαχτεί η Ορθοδοξια ώστε να ανθήσει – γιαυτο οι Κανόνες θεσπιστηκαν τοσο αυστηρά!
Αυτό όμως εχει λιγη σχεση με το σημερα! Σημερα δεν κινδυνεύουμε από τους Αιρετικους, σημερα κινδυνεύουμε από το ‘κακό μας το κεφαλι’, τον εγωισμο μας, την πορνικότητα μας! Αν δεν ζουμε τον Πνευματικο Αγώνα εν τη Εκκλησια – πιο γρήγορα θα προδωσουμε τον Χριστό από ότι αν συμμετέχουμε σε έναν διαλογο με αιρετικους.
(Τότε απαγορευτηκε το Θέατρο διοτι ητανε πορνο-θέατρο – τότε απαγορευτηκαν τα μαθηματικά – διοτι ητανε αντικειμενο μαυρης μαγείας – αυτά όμως τι σχεση εχουνε με τον 21ο αι;)
Δυστυχως οι αποτειχιζόμενοι συνεχίζεται στα χνάρια των Οργανώσεων εν Ελλαδι:
Όταν πιτσιρικάς πήγανα στο Κατηχητικο, ακουγοντας τους υπεύθυνους να μας μιλανε για τους αιρετικους – νομιζα ότι ολοι οι λατινοι και προτεστάντες είναι τερατα, με κερατα στο κεφαλι και ουρα στα σκέλια! Νομιζα ότι μονο εμεις οι ορθοδοξοι ειμαστε ανθρωποι!
Ευτυχως αργότερα εκανα καναδυο ταξίδια στην Δυση και προς μεγαλη μου έκπληξη διαπιστωσα ότι είναι μια χαρα στην εμφανιση τους – ενίοτε πολλοι καλυτεροι από εμας τους κουτοπονηρους και φθονερους Ελληνες που το παιζουμε θρησκευομενοι – ενώ δεν ξερουμε ουτε το «πατερ ημων» να αναλυσουμε!
Μην μας επιστρέφετε λοιπον σε εκείνες τις εποχές πισω!
5. Βεβαίως είναι καταδικαστέο όταν Αιρετικοι ιερείς τους επιτρέπουνε να προσκυνήσουνε στην Ορθοδοξη Αγία Τραπεζα!
Ωραια λοιπον, τι κανουμε; «Πονάει κεφαλι, κόβει κεφαλι»; Όταν εχεις καρκίνο στο κεφαλι – το κοβεις; Ή προσπαθεις να το γιατρέψεις;
6. Με ρωτατε αν π. Ζήσης με τον γιο του μοναχό κανουνε λαθος που αποτειχίστηκαν; Δηλ ο π.Ζήσης είναι το Κέντρο της Ορθοδοξου Εκκλησιας; Στο εξης πρεπει να κανουμε ότι κάνει και ο π.Ζήσης;
Γνωριζω αξιους Ιερεις που δεν αποκόπηκαν και το παλεύουνε εκ των εσω – γιατι ειμαι υποχρεωμένος να ακολουθησω τον π. Ζήση;
7. Η κατάσταση της απλης επικοινωνιας με το ΠΣΕ και την υπογραφή καποιων πρωτοκόλλων – μπορεί να κρατήσει για τα επόμενα 100 χρόνια!
Για σκεφτείτε όμως τους απογόνους των Αποτειχιζόμενων: θα εχουνε στο μεταξυ απομακρυνθεί τοσο πολύ από το Σωμα της Ορθοδοξου Εκκλησιας – θα εχουνε χασει κάθε επαφή – θα εχουνε δημιουργήσει κατι δικο τους που θα είναι όμως ξενο προς την υπόλοιπη Εκκλησια!
Όπως ακριβως συνεβη στους Παλαιοημερολογιτες: σε τετοιο βαθμό, που αν σημερα επέστρεφε η Εκκλησια της Ελλαδος στο Πατριο ημερολογιο, δεν θα ερχονταν οι Γοχ να ενσωματωθουνε στην Εκκλησια με το Νέο – αλλα θα απαιτούσανε η Εκκλησια με το Νεο να υποταχθεί στους Γοχ!
Αυτά εχουνε οι αιρεσεις! Οι Γοχ δεν θελουνε μια απλη διορθωση του Ημερολογιου, αλλα την υποταγή της Εκκλησιας της Ελλαδος σε αυτους – αλλιως παλι θα δημιουργησουνε καινουργια σχισματα!
Κατι που θα συμβει και με σας τους αποτειχιζόμενους – δυστυχως!

(συνεχ)

Ανώνυμος είπε...

8. Εάν βλεπαμε οτι στους Αποτειχιζόμενους ζειτε πιο έντονα τον Πνευματικο Αγώνα με θαυμαστα αποτέλεσματα – θα το σκεφτομουνα – λέμε τωρα! Το μονο που βλεπουμε δυστυχως από εσας τους Αποτειχιζόμενους είναι μια στείρα ηθικο-διδασκαλια τηρησης κανόνων και νόμων – περαν τουτου ουδεν!
Ουτε πνευματικες εμπειριες, ουτε ακαταλογιστη Θεολογια, ουτε Οντολογική!
Απεναντίας διαβαζουμε εκφρασεις μίσους, μισαλλοδοξιας, φανατισμου, ζηλωτισμου ουκ κατ’ επιγνωση – π.χ. όπως εγραψε πιο πανω ο Σ.μ: «πορνικη Εωσφορικη εκκλησια» κλπ!
Προσωπικά μια ζωή ‘εδωσα αγωνα’ να μην υποκύψω στις Οργανώσεις εν Ελλαδι ουτε βεβαια στο Παλαιο Ημερολογιο για τους ανω λογους – τωρα να παω στους Αποτειχιζόμενους όταν εκει εχουμε αποκορύφωση του παραλογισμου;
9. Εσεις οι οπαδοι της Αποτειχισης αφου βρηκατε την χρυση ευκαιρια και αποκοπήκατε από την ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της Ελλαδος – γιατι δεν χαιρεστε; Τι περισσότερο θελετε; Γιατι προσπαθειτε να κερδισετε και εμας στην αιρεση σας; Γιατι δεν βρισκετε ησυχια; Προσωπικα αν ειχα βρει την Απολυτη Αληθεια και την μονη σωστή εκκλησια πανω στην γή – θα ημουνα τοσο ευτυχισμενος! Μπορεί να μιλουσα καμια φορά σε γνωστους αν θελουνε να ερθουνε και αυτοι – εσεις όμως κανετε κανονική πλυση εγκεφαλου, προσπαθειτε να δημιουργησετε τυψεις συνειδησεων σε όποιον δεν σας ακολουθει – ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΤΕ; Το ότι εσεις σωθήκατε είναι λιγο – πρεπει να σωθουνε και οι υπόλοιποι; Και αν σωσετε και τους υπολοιπους – μετα τι θα σας αναπαυει; Η εγκαθίδρυση της Βασιλειας του Θεου πανω στην γή; Ναι, ε;
Μαλλον δεν διαβασατε ποτέ τον Λογο του Κυριου στον Πετρο: «υπαγε οπισω μου σατανα, διοτι φρονεις τα των ανθρωπων και όχι τα του Θεου»!
10. ΑΥΤΟΓΚΟΛ τω αποτειχισμένων:
Αφου δεν εχουνε προβλημα να φυγουνε από την Εκκλησια – εξαιτιας του Οικουμενισμού…γιατί τοτε εχουνε προβλημα να πανε στους Παλαιοημερολογιτες που είναι 100% αντι-οικουμενιστες – λογω των 13 ημερων διαφορα;
Εδώ δεν φοβουνται που φευγουνε από την Εκκλησια – θα τους πειραζαν 13 μερες διαφορα;
ΑΠΑΝΤΑΝΕ οι Αποτειχιζομενοι: δεν παμε με το Παλαιο διοτι το 1924 αποσχίστηκε από το Σωμα της Εκκλησιας – ότι ακριβως κανουνε οι ίδιοι σημερα 100 χρονια μετα!
Ειπε ο γαίδαρος τον πετεινο κεφάλα! Μα δεν είναι φοβερο να σε ‘κοροιδευει’ ο διαβολος;
11. Να μεταφερουμε εδώ έναν χαριτομενο διαλογο με τον αγ. Παίσιο (περί 1985):
-Ἄχ, σκέπτομαι νά φύγω ἀπό τήν Ἑλλάδα!
-Γιατί, γέροντα;
-Διότι δέν μοῦ ἀρέσει ὁ Παπανδρέου!
Ηθελε με τον χιουμοριστικο του τροπο να πει ο Γεροντας ότι επειδή δεν μου αρεσει ο Παπανδρεου δεν θα φυγω και από την Ελλαδα!
Ετσι, επειδή ο Πατριαρχης ή ο χ επισκοπος κανει λαθη δεν θα αποκοπώ από το Σωμα της Εκκλησιας!
12. Οι Αποτειχιζόμενοι δεν αναγνωριζουνε τους τελευταιους 3 ανακηρυγμένους Αγίους της Εκκλησιας μας – αγ. Παίσιος, Πορφύριος, Τσαλίκης – ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ από την Εκκλησια και δεν την ευλογησαν!
Στο μεταξυ οι του Παλαιου επισης δεν τους αναγνωρισουνε – αλλά για άλλον λογο: επειδή ειχανε πει οι τρείς Αγιοι ότι και οι Χριστιανοι με το Νέο θα σωθουνε!
Ακούνε αγ. Παίσιος και δαιμονιζονται – μετα απορουνε κιολας γιατι δεν τους ακολουθουμε στην αιρεση τους, τους μεν Αποτειχιζομενους τους δε Παλαιοημερολογιτες!
13. Ότι κάνουνε οι Εβραίοι όταν περνανε εξω από μια ορθοδοξη Εκκλησια – την υβριζουνε – το Ταλμουδ τους συμβουλεύει αντίστοιχα…
…αυτό κάνουνε και οι Αποτειχιζόμενοι!
Πηρατε μια γευση από τον Σ.Μ πιο πανω: η ελλαδικη ορθοδοξη Εκκλησια είναι «ΠΟΡΝΙΚΗ Εωσφορικη Εκκλησια»! Και τι άλλες βρισιές δεν εχουμε ακουσει!

(συνεχ)

Ανώνυμος είπε...

14. Γραφει η Αποκαλυψη ότι η Εκκλησια θα ‘ηττηθει για λιγο’ – ω ναι, θα το ζησουμε και αυτό! Δεν λεει όμως: ‘να αποκοπήτε από το σωμα της Εκκλησιας’! Μόνο εάν αλλάζανε τα Δόγματα της πιστεως μας, τότε ναι, θα το σκεφτόμουνα σοβάρα να αποκοπώ.
«Παν γόνυ καμψυ» λεει αλλου η Κ.Δ.!
Ετσι, να ταπεινωθουμε ολοι μας, να πονεσουμε, να κλαψουμε, να γινουμε ρεζιλι! Ω ναι, είναι πόνος να βλεπεις τον Επισκοπο σου να βαζει αιρετικους μεσα στο Αγιο Βήμα – χαριν δημοσιων σχεσεων!
Όμως δεν φευγουμε από το Μανα Εκκλησια! Δεν απομακρυνόμαστε από την Νύφη του Χριστού! Μπορεί για λιγο ‘να ελαβώθη’ – όμως ‘ξανα προς την δοξα θα τραβηξει’.
Το προβλημα με τους Αποκομμένους ποιο είναι; Ότι όταν η Εκκλησια βρει παλι τον δρομο της, εκεινοι θα είναι από έξω! Ο Εγωισμος τους δεν θα τους επιτρεπει να γυρίσουνε πισω!
Η Μαντάμ παλαιοημερολογιτισσα δεν βλεπει ότι αυτά που γραφει είναι χαζομαρες; Και όμως, δεν μετανοει! Δεν κανει πισω – είναι αργά πια!
Γιαυτην ισχυει η απάντηση του Αρειου σε σχετικη ερώτηση της μητερας του: «μανα, βλεπω ότι ο Αθανάσιος εχει δικαιο, όμως δεν μπορω να κανω πισω! Να μετανοησω! Θα με κοροιδευουνε ολοι οι φιλοι μου, θα μου λενε: δηλ τοσο καιρο αυτά που ελεγες ητανε λαθος;».
Οπότε η λυση μια: ‘εμπρός και ότι βγει’ – στην Κολαση; Στην κολαση, γιατι όχι;
Η βαση της Αιρεσεως είναι η μοναδα – σε αντίθεση με την Αγία Τριάδα! «μονος και παλι μονος, αρκει εγω να εχω την αληθεια» - αυτά τσιριζουνε στο Παλαιο Ημ. και στους Αποτειχιζόμενους – «αρκει εμεις να εχουμε το δικαιο»!
Όχι, εδώ δεν θα σας ακολουθησω!
Τον οποιον αγωνα θα τον δωσω εντος της Εκκλησιας! Νομιζω ο Αγιος Θεός δεν θα μας αφήσει – θα στειλει ανθρωπους που θα ξαναφερουνε το τιμόνι του καραβιου στην σωστη πορεία! Όμως ο κινδύνευε το καράβι, δεν το εγκαταλειψαμε (ελεω Θεου), σαν τα ποντίκια!
Εξαλλου μεσα στην Εκκλησια αποδεικνύεται ξανα και ξανα: οποιος ζει τον Πνευματικο Αγωνα με Ταπεινωση και μετανοια, με υγιή σχεση με τον Εξομολογο του, παρακολούθηση της Θειας Λειτουργιας κλπ – μπορει να προχωρησει! Να εμβαθύνει! Το ζουμε αυτό, το βλεπουμε στους αδερφους μας… ισως καποιος πει: ο περισσότερος κοσμος δεν νοιαζεται – Όμως οποιος ενδιαφερεται – σε αυτόν ενεργουνε τα Αγια Μυστηρια δια του Αγιου Πνευματος!
Αν η Εκκλησια της Ελλαδος ητανε ‘σατανική’ όπως λενε οι Αποτειχιζομενοι – τότε πως εξηγουνται οι ανω εξαιρέσεις;
Αρα το προβλημα είναι ότι προσωπικα δεν ζησαμε ποτέ τον Αγωνα!
Αν η Εκκλησια Του κινδυνέψει – οι Αγιοι Του λετε να καθονται και να ‘χαζεύουνε;’ Θα παρουνε τα «όπλα» - γιαυτο εξαλλου απεικονιζονται στις Αγιες Εικονες μας, ο ενας Αγιος με δόρυ, ο άλλος με σπαθί, ο τρίτος με τόξο!
Αμ ο Πύργος της Εκκλησιας μας; Η Παναγιά μας; Λέτε αυτος ο πύργος να ‘γκρεμίστηκε’ και να μην στέκει πια όρθιος; Ευτυχως ηρθανε από την μια οι Παλαιοημερολογιτες και από την άλλην οι αποτειχιζόμενοι για να συνεχιστει η υπαρξη της Εκκλησιας;
Δεν μπορει ο Χριστός να σωσει την Εκκλησια του και περιμενει από τους διαφορους αιρετικους να το κανουνε;
«Δει ταύτα γενέσθαι» λεει ο Λόγος του Θεου! Ο Αγιος Θεός εχει το Σοφο Σχεδιο Του – όλα αυτά τα αγνοουνε οι Αποσχισμενοι από το σωμα της Εκκλησιας – εχουνε μονοδιάστατη όραση – βλεπουνε το δεντρο αλλα όχι το δάσος!
15. Δεν υπαρχει μεγαλυτερο αμαρτημα απο το να φυγει κανείς απο την Εκκλησια, απλα με την κατηγορια οτι κάποτε θα ενωθουνε οι Εκκλησιες – γιαυτο εφυγε!
Μεχρι το καποτε, μπορει να περασουνε 1000 χρονια, εσυ γιατι εφυγες τωρα απο την Εκκλησια;
Καλυτερα η Εκκλησια να εχει αδικο και να ειμαι εντος της. Παρα να εχω εγω δικαιο, και να φυγω απο την Εκκλησια!
16. Πολύ σωστα σχόλια κατά της αποτειχισης είναι από τον ανωνυμο πιο πανω…σε αυτην την σελιδα:
16/7/19 3:21 μ.μ.
16/7/19 3:42 μ.μ.
16/7/19 8:36 μ.μ.
17/7/19 12:39 π.μ.
17/7/19 9:33 π.μ.
17/7/19 9:34 π.μ.
17/7/19 5:55 μ.μ

Τα ανω σχολια του Ανωνυμου Σχολιαστή με εκφράζουνε απολυτα, θα χαρουμε μελλοντικα να διαβασουμε τις αποψεις του!

Ας βαλουμε μια τελεια εδώ. Ο Θεός να μας συγχωρεσει όλους!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Μυρμιδόνα ευχαριστούμε. Νομίζουμε μπήκε κάποια τάξη σ' αυτό τό θλιβερό θέμα τών παρεκκλησίων καί τών σχισματικών οι οποίοι εκτός τών άλλων είναι καί ανίκανοι νά αντιμετωπίσουν τό θεολογικό υπόβαθρο τής κρίσεως.

Σ.Μ. είπε...

16) Για να απαντηθούν αυτά τα σχόλια(που είναι της κυρίας Παπαδάκη)θα πρέπει να γράψουμε βιβλίο.
15) Εγώ έφυγα λόγο του Π.Σ.Ε. και των συμπροσευχών.Ποιά ένωση;Η ένωση υπάρχει με τις συμπροσευχές και τις υπογραφές του Πόρτο Αλέγκρε(το 2006).Και αυτά να μην υπήρχαν θα πρέπει να διακόψεις την κοινωνία λόγο της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης.Αν η εκκλησία σου έχει άδικο σε δογματικά θέματα εσύ θα κοινωνάς μαζί της;
14)ΠΟΥ γράφει η Αποκάλυψη ότι η Εκκλησία θα "ηττηθεί για λίγο";;;;;;;Αφού οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι είναι μάταιος ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας του Χριστού!Δεν γνωρίζεις τα λόγια του Χριστού όταν ο Κηφάς ονόμασε τον Χριστό Υιό του Θεού(την αποκάλυψη του Υιού από τον Πατέρα στον Πέτρο);Τι λέει για την Εκκλησία Του ο Χριστός;Τι λέει ο Ιωάννης ο Θεολόγος για την Εκκλησία;Που θα πάει η Εκκλησία στα χρόνια του Αποστάτη;Στην έρημο!Εσύ κάθησε στο πλοίο που οδεύει στους καταράκτες του Νιαγάρα!Αν δεν ανοίξεις το αλεξίπτωτο,πως θα σωθείς;Ποιός πυροσβέστης μπένει να σβήσει την φωτιά μέσα σ'ένα σπίτι(είναι καταδικασμένος);Αυτό μας λέει ο Επίσκοπος Ράσκας(Αρτέμιος).
Διαστρέφεις την Αποκάλυψη σαν την κυρία Μαρία Π.!
13) Αφού εσύ λες για το Π.Σ.Ε. ότι είναιαδερφές.Η δέ εκκλησία σου είναι ισότιμο μέλος με τις αδερφές εκκλησίες.Και ο ιστολόγος τους ονομάζει αντίχριστους σε πρόσφατο σχόλιό του.Εγώ ονομάζω την εκκλησία σου Νύμφη του Αποστάτη(όπως και εσύ την δική μου).
12) Αυτό που γράφεις είναι ψέμα!Άπαντες οι Αποτειχισμένοι τιμούν αυτούς τους αγίους.Υπάρχουν και άνθρωποι που έκαναν αποτείχιση και πήγαν στην σχισματοαίρεση του αντιχρίστου Παλαιοημερολογιτισμού.Αυτοί δεν ξέρω τι κάνουν και δεν μας ενδιαφέρει(γιατί είναι Παλαιοημερολογίτες).
Γράφει πρόσφατα ένας αμετανόητος μοναχός των γνησίων κακοδόξων:"Θα κάνετε υπακοή σ'αυτό που σας είπε ο δικός σας(εννοεί τον άγιο Παΐσιο Εζνεπίδη)πανάγιος προφήτης(για το θέμα του 666);Αλλιώς θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι ήταν πλανεμένος(σχόλιο- ανάρτηση "scripta manent" 23 Ιουλίου 2019)!Αυτό λέει πολλά!!Και οι γνήσιοι έχουν καταλάβει ότι οι Αποτειχισμένοι(εκτός του Ζουρίδη και του Πανταζή*)αναγνωρίζουν την αγιότητα αυτών των ανθρώπων,μόνο ο Αχιλλέας και ο Αμέθυστος δεν μπορούν να το χωνέψουν!!!
11) Άλλο είναι το λάθος και άλλο είναι η αίρεση.Αν ο επίσκοπός σου είναι αιρετικός,διακόπτεις την κοινωνία μαζί του(όχι από άπαντες τους επισκόπους).Αν η τοπική σου Σύνοδος υπογράφει αντίθετα πράγματα από αυτά που διδάσκουν οι Γραφές,τότε ΑΝΑΘΕΜΑ στην ψευδοσύνοδο αυτή(διακόπτεις την κοινωνία από άπαντες τους ψευδεπισκόπους αυτής της συνόδου του Αποστάτη και από άπαντες τους κληρικούς,μοναχούς και λαϊκούς που κοινωνούν με τις κακοδοξίες και πλάνες τους("...εί της έρχεται προς υμάς και ταύτην την διδαχήν ού φέρει,μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν,και χέρειν μη λέγετε• ο γάρ λέγων χαίρειν ΚΟΙΝΩΝΟΙ τοις ΕΡΓΟΙΣ αυτού τοις ΠΟΝΗΡΟΙΣ).Η κρατική εκκλησία σου είναι σε αίρεση λόγο Π.Σ.Ε.,Πόρτο Αλέγκρε,Κολυμβάριας Ψευδοσυνόδου(και αυτοί που κοινωνούν μαζί της,λέει ο Αθανάσιος ο Μέγας,θα κανουν παρέα τον Αποστάτη Σατανά εις την γέενα του πυρός).Και ο Μέγας Μάξιμος από άπαντες τους αιρετικούς επισκόπους,κληρικούς,μοναχούς και λαϊκούς της τοπικής Συνόδου της Νέας Ρώμης έκανε Αποτείχιση.Απλά πράγματα!
10) Θα απαντήσω αύριο σ'αυτήν την ωραία ερώτηση...

Σιδέρης Μπουκτάρης( Νάουσα Ημαθίας )

Ανώνυμος είπε...

Βαριέμαι να περιμενω για το επόμενο σχόλιο του Σ.Μ. - θα αναφερθω μια τελευταια φορα επι του θεματος.

Πριν γραψω καναδυο σκεψεις ακομα για το θεμα της Αποτείχησης, ας αναλυσουμε λιγο το ‘ποιόν’ του σχολιαστη Σ.Μ. – τετοιοι είναι οι Αποτειχιζομενοι – να τους χαίρεστε! Όχι τιποτα άλλο, μετα θελουνε να μας ‘προσελκυσουνε’ στην σεχτα τους!

Στην σελιδα του Παιδαγωγου ενημερωθήκαμε για τα εξης μαργαριτάρια: Στην αρχή ο νυν Σ.Μ. παρουσιάζεται ως Ρούλης! Μα είναι τωρα αυτό ονομα για χριστιανό αρθρογραφο; Ή παραπέμπει αλλου; Εσεις τι λετε; Μετα τον πείραξε το «πορνικο των δικων μας Εκκλησιων».
Ακομα και ο ιστολογος απορεί: «πάλι καλά που δεν έγραψες το όνομα "Ρούλα")»

Δύο μερες μετα προσπαθει να ωραιοποιησει το «Ρούλης» - προσθετει ένα ανυπαρκτο επίθετο:
Ρούλης Μπουκτάρης. Σωστα απορεί παλι ο ιστολογος: «Κι αυτό το άτιμο το "Google", μην βρίσκει ούτε έναν "Μπουκτάρη". Που το βρήκες κι εσύ; Χάθηκε να γράψεις "Παπαδόπουλος";»

Τελικα καταφευγει σε μια τρίτη διορθωση ο Σ.Μ – εμφανιζεται με το ψευδώνυμο: «Σιδέρης (Ρούλης) Μπουκτάρης»
Λυθηκε το μυστηριο! Μιας που το βαπτιστικό του είναι Σιδέρης – νεαρό θα τον φωναζανε στο σχολειο Σιδερούλη – προέκυψε το Ρούλης! Όχι τιποτα άλλο: ενώ μεγαλωσε, πηγε στον στρατό – κράτησε ακομα το Ρούλης! 😊 😊 😊
Δια του λογου το αληθες η σελιδα είναι:
http://opaidagogos.blogspot.com/2017/12/blog-post_53.html

Λιγο πιο κατω καμαρωνει ότι:
«Ακολουθώ την διδασκαλία του π. Ευθυμίου κατά 98% γιατί ακολουθεί τους Αγίους Πατέρες κατά 98%.» Εχετε διαβασει πουθενα αλλου, σε θεολογικο βιβλιο να λεει καποιος Πατερας της Εκκλησιας μας ότι ακολουθω τον ταδε Αγιο μονο κατά 98%;

**************************************************************************

Να σοβαρευτουμε όμως λιγο:
Προσπαθειτε οι αποτειχιζομενοι να κερδισετε και αλλους στην ‘εκκλησια σας’ – όμως ποτέ δεν αναγνωσατε το Εδαφιο: «μη φοβου το μικρο ποιμνιο»;
Ε τότε; Τι πανικός σας επιασε να προσηλυτήσετε και αλλους;

Αφου ειστε τοσο μαχιμοι εσεις της Αποτείχισης ενώ ο υπόλοιπος κοσμος είναι του σατανα – η Ελλαδικη Εκκλησια για σας ειναι εωσφορικη – εξαλλου σε κάθε δευτερη προταση λετε ότι οι συγχρονοι ανθρωποι ‘παιδι μου είναι δαιμονισμενοι, τι να περιμενεις από αυτους; Γιαυτο πηγαινουνε στην Αιρεση’…
…ΤΟΤΕ γιατι δεν φευγετε στα ορη στα βουνα; Να ιδρυσετε εκει μια δικη σας κοινωνια, μακρια από τις καρτες του 666 και τους οικουμενιστες που είναι 99% του Ελληνικου πληθυσμου;
Ναι ε; Ονειρα θερινος νυκτος;
Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς την ΔΕΗ; Αμ το τρεχουμενο νερο; Καλα, για το κινητο που δεν πιανει στο βουνο;
Α, γιαυτο μενετε ακομα στον κοσμο; Α τετοιοι μαχητες ειστε; Τετοιοι μαρτυρες; Μονο στα λογια;

Και παλι όμως: οποιος από εσας θελει να αποτειχισθει, θα απαντησω όπως στο 1821: ‘καλο βολι’ – ‘ο Θεός μαζι σου’! Μακαρι να σας βγει σε καλο αυτή η κινηση!
Αν εχετε αδολη καρδιά και το κανετε μονο από ειλικρινη αγαπη στην Ορθοδοξια – μακαρι να εχετε θετικα αποτέλεσματα!

Όπως και να εχει, ο Αγιος Θεός να μας συγχωρέσει όλους!
Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε, όταν διαβάζαμε παραμύθια καί παιδικές ιστορίες στά μικρά μας παιδιά, πολύ συχνά μάς διέκοπταν καί ρωτούσαν: ποιοί είναι οι καλοί καί ποιοί οι κακοί; γιά νά καταλαβαίνουν καί νά παρακολουθούν τήν ανάπτυξη τής ιστορίας. Καί εσύ ρώτησες λοιπόν καί έμαθες τό καλό καί τό κακό τής ιστορίας. Δέν έγινες χριστιανός γι' αυτό. Εγινες σάν θεός. Μέ σκοτεινό καί παιδαριώδες περιεχόμενο. Μέ τήν βεβαιότητα τού καλοφαγωμένου πού μηρυκάζει ικανοποιημένος καθισμένος στόν αλάθητο θρόνο του. Καί κλαίς τήν μοίρα σου διότι χωρίς εχθρούς δέν υπάρχεις.

amethystos είπε...

Φίλε Μυρμιδόνα σού βγάζουμε τό καπέλο.

Ανώνυμος είπε...

πληρώνονται με το κομμάτι τα ανώνυμα τρολς που γράφουν εδώ μέσα;

amethystos είπε...

Θές κι'εσύ τό μερίδιό σου;

Μπουκτάρης Σιδέρης(Νάουσα Ημαθίας) είπε...

10)
α}Ακολουθώ το Νέο Ημερολόγιο,διότι στην πάροδο του χρόνου από της αλλαγής του ΔΙΕΣΤΡΑΦΗ και ΕΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗ,τρόπον τινά,από τους Γ.Ο.Χ. με την δογματοποίηση του,την ΤΑΥΤΙΣΗ του με το ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ(ο ένας πύργος του ψεύδους των γνησίων και της κυρίας Πέτραινας),την ιερότητα την οποία του προσέδωσαν,με τους ΜΥΘΟΥΣ που περιέπλεξαν ότι δήθεν το εθέσπισε η Α' Οικ.Σύνοδος κ.λπ.!
β}Ακολουθώ το Ν.Η. διότι,αυτό καθ'εαυτό δεν μας προσεγγίζει με τους αιρετικούς,όπως απεδείχθη από την πορεία της αλλαγής του μέχρι τώρα και,όπως αποδεικνύεται σαφώς από τους πέντε(5)και πλέον αιώνες μετά το σχίσμα με τους Παπικούς(συγγεκριμένα από το σχίσμα του 1054 έως το 1580)που υπήρχε σαφώς διαχωρισμός εκκλησιαστικός Ορθοδόξων και Παπικών,ενώ συγχρόνως υπήρχε το ίδιο ημερολόγιο και κυρίος το ίδιο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ κινητών και ακινήτων εορτών!!
γ}Ακολουθώ το Ν.Η. διότι,επειδή δεν αποτελεί ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ,ούτε με βλάπτει ως προς την ευσέβεια,με βοηθά συγχρόνως να μην χρησιμοποιώ δυο ημερολόγια(άλλο για την εκκλησιαστική ζωή και άλλο για την πολιτική,καθημερινή κ.λπ.),το οποίο αναγκάζονται να κάνουν οι ακολουθούντες το Π.Η.!!!
δ}Ακολουθώ το Ν.Η. διά να μην δώσω ΑΦΟΡΜΗ προς κατηγορία εις τους Οικουμενιστές και διά του ημερολογίου παραπλανήσουν τον λαό ότι ανήκω στα σχίσματα του Π.Η. στις παρατάξεις κ.λπ. Επειδή,καλώς ή κακώς,έτσι έχει επικρατήσει να θεωρήται σήμερα το Π.Η.!!!!
ε}Ακολουθώ το Ν.Η. επειδή σήμερα αυτό βοηθά το λαό στην αποτείχιση από την αίρεση,συνδυαζόμενο με την καθημερινή του ζωή και με το εορτολόγιο της Εκκλησίας!!!!!στ}Ακολουθώ,τέλος,το Ν.Ημερολόγιο δια να καταδείξω και αποδείξω εμπράκτως ότι αυτό δεν αποτελεί ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ,ούτε βλάπτει εις το ελάχιστο εις την ευσέβεια.Διά να καταδείξω εμπράκτως ότι η προσέγγισις σήμερα και ένωσις των Ορθοδόξων δεν πρέπει να συσχετισθεί με κάποιο ημερολόγιο,εφ' όσον οι Οικουμενιστές με κακό σκοπό το άλλαξαν και οι Γ.Ο.Χ. το ΕΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ σε σημείο ΠΛΑΝΗΣ και ΑΙΡΕΣΕΩΣ[οι άνθρωποι αυτοί είναι αιρετικοί,το γράφουν και Γ.Ο.Χ. σχολιογράφοι(όπως ο κ.Δ.Χατζηνικολάου,μοναχός Γρηγόριος Ζιώγος,Βαρβέρης,Ριτσούδης κ.λπ.),γιατί να πάω ξανά σε αίρεση;],αλλά με την απομάκρυνση από την αίρεση του Οικουμενισμού διά τους ακολουθούντας το Ν.Ημερολόγιο και την απομάκρυνση από τις Συνόδους και τα ΣΧΙΣΜΑΤΑ δια τους του Π.Ημερολογίου.
Είναι ανόητο και άσκοπο να αλλάξω τώρα ημερολόγιο,διότι θα προσέβλεπα σε μια ενότητα επίπλαστη ημερολογιακή και θα αδιαφορούσα για όλα τα άλλα.
Το μείζον είναι η εκκλησιαστική ενότητα και ΟΧΙ η ημερολογιακή για την οποία όπως φαίνεται,δεν ενδιαφέρονται τουλάχιστον τόσο οι Γ.Ο.Χ. όσο για την ημερολογιακή!!!!!!
Οι γνήσιοι έφυγαν το 1924 γιατί τους ξεγέλασε ο Αποστάτης και τα όργανά του(σε λίγο θα βγούν στη φόρα οι πλάνες των ψευδοαγίων τους),χωρίς να υπάρχουν λόγοι πίστεως και δικαοσύνης.Οι Αποτειχισμένοι έφυγαν λόγο αποστασίας της εκκλησίας σου!!!!!!!

*Ξέχασα να γράψω ότι και ο Πανταζής(πάντα ζωή να έχει ο άνθρωπος)ανήκει στους αντιχρίστους Παλαιοημερολογίτες και έχει για πνευματικό τον αμετανόητο μοναχό Γρηγόριο Ζιώγο.

amethystos είπε...

Ευχαριστούμε φίλε. Μάς φανερώνεις τά βάθη τής σκέψης τών αποτειχισμένων η οποία βρίσκεται σέ διαλεκτική σχέση μέ τήν σκέψη τού παλαιού. Δηλ. χωρίς αυτό δέν θά υπήρχε. Εμείς πού απομένουμε έχουμε σάν σκοπό μας τήν σωτηρία μας, νά γνωρίσουμε τόν Κύριο. Εσείς όπως λές τήν ενότητα τής εκκλησίας. Δέν είναι η εκκλησία ο Σωτήρ. Η Εκκλησία είναι τό σώμα τών Αγίων, τό σώμα Χριστού. Τούς οποίους υβρίζεις στά ίδια τά θεμέλια τής σκέψης σου. Η πίστη στόν Κύριο δέν στηρίζεται σέ αποδείξεις. Τρώγεστε σάν τά σκυλιά μεταξύ σας γιά τή αρχηγία. Μάς είστε αδιάφοροι. Εχει ο Θεός καί γιά σάς όπως καί γιά όλους τούς αιρετικούς. Δέν βρίσκεσαι στήν οδό τού Κυρίου. Τέλος.