Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ένας ενδιαφέρον διάλογος

Ρασοφόρος υποστηρικτής του μητροπολίτη Φωκίδος στηρίζει τις αντιεκκλησιαστικές και αντικανονικές ενέργειες του και του φαναριώτη Πατριάρχη! 

Τρίτη, 23 Ιουλ, 8:10 μ.μ.
Αγαπητέ κύριε ‘Μέτοικε’,
α) Δεν γνωρίζω ποιος είστε αλλά και το σημαντικότερο τι πρεσβεύετε αλλά και ποιους, θα μου επιτρέψετε, κύκλους εκπροσωπείτε.
β) Εκ των προτέρων για να σας διαλύσω κάθε ίχνος υποψίας, αμφιβολίας, είμαι Ιερέας και διακoνώ επί είκοσι έτη σε τρεις μικρές ορεινές ενορίες. Δεν βρίσκομαι στο στενό περιβάλλον του Μητροπολίτη, (και δεν υπήρξα στη ζωή μου νυν και αεί δεν θα υπάρξω αυλοκόλακας και λοιπά, και προπαντός «έρποντας και γλύφοντας»).
Θα σταθώ σε δύο σημεία:
Πρώτον στα όσα γράφετε στο άρθρο σας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα katanixi.gr στις 22/7/2019 για τον Μητροπολίτη Φωκίδος, θα πρέπει να γνωρίζετε το να χαρακτηρίζουμε ένα Δεσπότη με αυτό το λεξιλόγιο αλλά και οποιονδήποτε χριστιανό με τέτοιο υβρεολόγιο, το θεωρώ λίαν επιεικώς απαράδεκτο… Ξέρετε πολλές φορές όταν απευθυνόμαστε σε έναν αδελφό μας χρησιμοποιώντας αυτές τις εκφράσεις, στην ουσία φανερώνουμε τον πραγματικό μας εαυτό.
Δεύτερον, τί το φοβερό και τρομερό είπε ο Μητροπολίτης Φωκίδος κος κος Θεόκτιστος;
Το αυτονόητο! Αυτό που πιστεύει το 95% των κληρικών μας (Δεσποτάδων, Ιερέων, κλπ.) και ολόκληρος ο ορθόδοξος ελληνισμός αλλά και πολλοί μη ορθόδοξοι. Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας, ο Ορθόδοξος Επίσκοπος με το αδούλωτο φρόνημα, δεν πετροβολούσε την μητέρα Εκκλησία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξε και ήταν αναφορά σύμπαντος του Ελληνικού Έθνους και δεν γίνεται αγαπητέ μου ‘Μέτοικε’ να Το θεωρούμε κατά το δοκούν, χθες, σήμερα ή αύριο με το τι εμείς πιστεύουμε ή με το τι κάποιοι κύκλοι, που είτε γνωρίζουμε είτε όχι, προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν.
Τελειώνω αγαπητέ μου, διαχρονικά οι εθνοκάπηλοι, φονταμελιστές και λοιποί έχουν βλάψει την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Αμήν!
Υ.Γ. Ο υπέρμετρος φανατισμός δεν αρμόζει σε κανένα ορθόδοξο χριστιανό, διότι όπως γνωρίζετε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και Θεός είναι Θεός αγάπης και ειρήνης.


Ιερέας π. Γεώργιος Χαρονικολάλου
Εφημέριος Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου
Κερασιάς Φωκίδος
Τι πιστεύω… 

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr
Προς τον πατέρα Γεώργιο Χαρονικολάλου
Εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Κερασιάς
Της θεοσώστου Μητροπόλεως Φωκίδος
Πάτερ, 
«Ανέγνως, αλλ’ ουκ έγνως˙ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως» την ουσία του ταπεινού μου κειμένου στο ιστολόγιο katanixi.gr.
Παρά ταύτα, είμαι βέβαιος πως, αυτή η «αυθόρμητη παρέμβαση» δεν έχει ως στόχο την ένταξη ενός ταπεινού λευίτη στο «στενό περιβάλλον του Μητροπολίτη».
Πάτερ Γεώργιε,
Το να μην γνωρίζετε ποιος είμαι είναι λογικό και, πιστέψτε με, δεν κερδίζετε τίποτα από την γνώση τού ακριβώς ανάλογου της αξίας του κειμένου του, συγγραφέα. Όμως Πάτερ είναι επιεικώς πονηρό το να υποκρίνεστε πως δεν καταλάβατε το τι πρεσβεύω.

Τι πρεσβεύω, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. 
«Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιὸν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρὸς γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων· φως εκ φωτός, Θεὸν αληθινὸν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι’ ου τα πάντα εγένετο
». Πιστεύω «εις το Πνεύμα το Άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών».


Έτι δε πιστεύω: 
«Μονάς η αυτή και Τριάς παντοδύναμος, Πατήρ άναρχος, ου μόνον ως άχρονος, αλλά και ως κατά πάντα τρόπον αναίτιος˙ μόνος αιτία και ρίζα και πηγή της εν Υιώ και αγίω Πνεύματι θεωρουμένης Θεότητος˙ μόνος αιτία προκαταρκτική των γεγονότων˙ ου μόνος Δημιουργός, αλλά μόνος ενός Υιού Πατήρ, και Πνεύματος αγίου ενός Προβολεύς˙ αεί ων, και αεί ων Πατήρ, και αεί ων μόνος Πατήρ τε και Προβολεύς˙ μείζων Υιού και Πνεύματος, τούτο μόνον ως αίτιος. Τλλα δε πάντα ο αυτός αυτοίς και ομότιμος».
Πιστεύω και στέργω:
«Πάσας τας εκκλησιαστικάς παραδόσεις, εγγράφους τε και αγράφους» προσδοκώντας «ανάστασιν νεκρών, και ζωήν άληκτον του μέλλοντος αιώνος».

Τι δεν πιστεύω:
Δεν πιστεύω πως, οι άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δηλονότι οι «προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως» που πιστεύει και διδάσκει ο επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος.

Δεν πιστεύω στην αίρεση του Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, που αναγνωρίζει στην Αγία Τριάδα ιεραρχία.
Δεν πιστεύω στην κακοδοξία του Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου που κατασκευάζει «Πρώτο» στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Πάτερ Γεώργιε,
Είναι παρήγορο το ότι δεν βρίσκεστε στο στενό περιβάλλον του Μητροπολίτη Φωκίδος. Υπάρχει ελπίδα, πως δεν θα χάσετε την πίστη σας.
Πάτερ, ποιος χαρακτηρισμός του επισκόπου Φωκίδος είναι βαρύς; Δεν διαβάσατε ποτέ σας το Συνοδικό της Εκκλησίας μας, για να δείτε τέλος πάντων, πως χαρακτηρίζονται όσοι αποκλίνουν της Ορθοδόξου πίστεως και των Συνοδικών αποφάσεων;
Το να στηρίζει ο επίσκοπος Φωκίδος ανυποχώρητα τις αποφάσεις του πατριάρχου είναι έκφραση φανατισμού. Με ποιο δικαίωμα όμως προκαταλαμβάνει, μαζί με «άλλους αδελφούς Ιεράρχες», αποφάσεις της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος;
Ρωτάτε Πάτερ: «τί το φοβερό και τρομερό είπε ο Μητροπολίτης Φωκίδος» που δεν είναι  «Το αυτονόητο! Αυτό [δηλαδή που, κατ’ εσάς] πιστεύει το 95% των κληρικών μας (Δεσποτάδων, Ιερέων, κλπ.) και ολόκληρος ο ορθόδοξος ελληνισμός». Ολόκληρος Πάτερ; Από που η βεβαιότητά σας; Το 95% των Δεσποτάδων; Ε! Και! Ξέρετε πόσες φορές έχουν ανέβει σε πατριαρχικούς θρόνους ασεβείς και αιρετικοί δεσποτάδες, με την υποστήριξη Αυτοκρατόρων και πλανηταρχών; Πρόχειρα σας θυμίζω την απομάκρυνση του Αγίου Αθανασίου από τον πατριαρχικό θρόνο της Αλεξάνδρειας και την επικράτηση της αίρεσης του αρειανισμού και, τις περιπτώσεις: του λατινόφρωνα και δολοφόνου Ιωάννη Βέκκου και, του πράκτορα των Αμερικανών οικουμενιστή Αθηναγόρα Α΄ στον Οικουμενικό θρόνο. 
Πάτερ μην ξεχνάτε πως «Μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί». Στο τέλος θριαμβεύει πάντα η Ορθοδοξία!
Πάτερ Γεώργιε, το τρομερό και φοβερό του επισκόπου Φωκίδος είναι πως, διδάσκει γυμνή τη κεφαλή την αίρεση του εθνοφυλετισμού, με εκείνο το «αίμα νερό δεν γίνεται»!
Υποστηρίζετε πως: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξε και ήταν αναφορά σύμπαντος του Ελληνικού Έθνους».
Συμφωνούμε απόλυτα Πάτερ πως, πράγματι «υπήρξε» και, αφού «υπήρξε» δεν είναι σήμερα! Κοντολογίς ό,τι υποστηρίζω και εγώ στο κείμενό μου.
Υποστηρίζετε Πάτερ, πως: «διαχρονικά οι εθνοκάπηλοι, φονταμελιστές και λοιποί έχουν βλάψει την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό»!
Φονταμελιστές Πάτερ  σαν τον προστάτη Σας Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο ή, εθνοκάπηλοι και φονταμελιστές σαν τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα που, με «κάτι ξεβράκωτους το 1821 δυστυχώς [κατά τον πατριάρχη Βαρθολομαίο] διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση 400 χρόνων» με τους Τούρκους;
Πάτερ, φανατισμός υπάρχει όταν άκριτα ο επίσκοπος Φωκίδας ταυτίζεται με αποφάσεις, που θα βάλουν σε περιπέτεια τον ελληνισμό και θα βλάψουν την Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, που σήμερα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός οριστικού σχίσματος.
Ταύτα  Πάτερ, ασπαζόμενος τη δεξιά Σου.
πηγή

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ:

Ο π. Διονύσιος Ταμπάκης θεωρεί ότι δεν πρέπει να κάνουμε «αντιπολίτευση» και να «μαχαιρώνουμε την ίδια μας την σάρκα», τον «γέρο-καπετάνιο, θαλασσόλυκο και πολύπειρο στις φουρτούνες της Εκκλησίας μας», τον «ταλαιπωρημένο Πατέρα μας» Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ. 
ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.  
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ.

Τα μοναδικά υπαρξιακά μας προβλήματα δεν είναι πλέον  ο θάνατος και  η αιώνια ζωή, αλλά μονάχα το Ουκρανικό και η σύνοδος στο Κολυμπάρι . π. Διονύσιος Ταμπάκης 

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η Παλαιά Ρώμη και Νέα Ρώμη έχουν κάτι κοινό . Όποιος τους γνώρισε πχ Λούθηρος Φαρμακίδης Καβουρίδης έφυγε τρέχοντας . Αιτία τόσο της Μεταρρύθμισης στην Δύση όσο και των εθνικών εκκλησιών στην Ανατολή είναι η περιφρόνηση που τρέφουν σε Βατικανό και Φανάρι προς τους υπηκόους τους .Αν διαβάσει κανείς παπικούς θεολόγους η τον τους Ρωμανίδη και Ναυπάκτου Ιερόθεος θα πιστέψει ότι ο Χριστός σταυρώθηκε για να εισπράττουν δέκατη οι Ρωμαίοι του Βατικανού και οι Ρωμιοί της Πόλης . Μας περιφρονούν όλους Έλληνες Ρώσους Ουκρανούς και η Ρώμη τους δικούς της . Το κρίμα στον λαιμό τους .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

δειτε την τακτικη τους. προσπαθουν να παρακαμψουν το νου δια του συναισθηματος, γιατι φυσικα δεν αντεχουν τα επιχειρηματα τους στη κοινη λογικη. στους σλαβους πετουν το "μητερα εκκλησια" ανατρεχοντας στον εκχριστιανισμο τους, στους ελληνες το "πατριαρχης του Γενους μας" - πονεμενη ρωμιοσυνη και εδω ο παπας αντι θεολογικων επιχειρηματων -που να τα βρει- μας πεταει τον Σαλωνων Ησαϊα-πατριδα, εθνος. καποτε καποιος, νομιζω εσυ αμεθυστε - συγγνωμη αν θυμαμαι λαθος-ειχε γραψει οτι οι επισκοποι δεν ενδιαφερονται να κανουν (να βγαλουν) χριστιανους αλλα να κανουν πατριωτες. Να λοιπον το γιατι, ο πατριωτης ψαρωνει με κατι τετοια φαναριωτικα και τον χειραγωγουν με το συναισθημα