Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΚΚΕ ΣΚΟΤΩΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ (IV)

 
Συνεχίζεται και σήμερα το αφιέρωμα στις δολοφονίες Ελλήνων από το ΚΚΕ στην περίοδο της Κατοχής
Από τον
Παναγιώτη Λιάκο
Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο που έγραψε ο ταγματάρχης Πυροβολικού Νικόλαος Μουτούσης, Ελληνας αξιωματικός, ήρωας της αντίστασης, που το 1943 έπεσε στα νύχια της συμμορίας Βελουχιώτη.
Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1959. Τιτλοφορείται «Και διηγώντας τα να κλαις...» και το χωρίο που ακολουθεί βρίσκεται στις σελίδες 11-12. 
«Οι Ελληνες, με το αλάθητο αισθητήριό τους, άρχισαν να αντιλαμβάνωνται τους καταχθόνιους σκοπούς του Ε.Α.Μ. και άρχισαν να δείχνουν την δυσπιστία τους σ’ αυτό. Και σιγά σιγά στρέφουν την προσοχή τους στις άλλες Ομάδες, που έκαναν, δειλά δειλά, την εμφάνισί τους στα βουνά της Πελοποννήσου και της Ρούμελης, η μια κατόπιν της άλλης.
Το ΕΑΜ έβλεπε με πολύ ανησυχία την μεταβολή αυτή των διαθέσεων του Λαού. Και αρχίζει την τρομοκρατική δράσι του, διαλύοντας ύπουλα και διά των όπλων κάθε Εθνική κίνησι.
Επνιξε στο αίμα απ’ την γένεσί της κάθε ομάδα που δεν είχε τις ίδιες μ’ αυτό ιδεολογικές κατευθύνσεις. Εβαλε σαν σκοπό του να μην επιτρέψη την ανάπτυξι άλλων ανταρτικών ομάδων, γιατί έβλεπε σ’ αυτές το μελλοντικό εμπόδιο για την κατάληψι της εξουσίας και την επιβολή της δικτατορίας του Προλεταριάτου στη Χώρα μας.
Αρχές Ιουνίου 1943. Βρίσκομαι στην Πάτρα, σε επαφή με την Επιτροπή του ΕΔΕΣ Πελοποννήσου, που τα κυριώτερα στελέχη της ήσαν οι: 1) Ανδρέας Μουτούσης, ιατρός, Πρόεδρος, 2) Σωτήριος Σωτηριάδης, συνταγματάρχης, 3) Ανδρέας Παπαγεωργίου, 4) Ιωάννης Βασιλάκης, λοχαγός Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, 5) Αθανάσιος Βλάχος και 6) Ν. Παπαλεξανδρόπουλος, δικηγόρος.
Η επιτροπή αυτή τον Ιούνιο του 1943 κατόρθωσε να συγκροτήση ολιγομελή ανταρτική ομάδα υπό τον Εμμανουήλ Σεβαστάκην, στην περιοχή Πιτίτσας. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, έδρα και άλλη εθνικιστική ομάδα ο “ΜΩΡΗΑΣ”.
Ο ΕΛΑΣ όμως καραδοκούσε! Αφού στην αρχή έπνιξε στο αίμα, με ύπουλη αιφνιδιαστική επίθεσι, την ομάδα “ΜΩΡΗΑΣ”, κατόπιν πέτυχε και τη διάλυσι της ομάδας Σεβαστάκη.
Η προδοτική αυτή συμπεριφορά του ΕΛΑΣ, που έγινε γνωστή στην περιοχή, προκάλεσε αναβρασμό στον εθνικόφρονα κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: