Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

πηγή : ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ:"ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ"-Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ!

Στην πρωινή εκπομπή «Σκαϊ τώρα» μίλησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σχετικά με τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν όταν ανέγνωσε κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης στη Δημοτική.

Ο κ. Ιγνάτιος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι κάτι που το κάνω δύο χρόνια τώρα, δεν είναι τωρινό γεγονός. Κάποιοι επέλεξαν αυτή τη στιγμή για να δημιουργήσουν ένα θέμα».

«Οι αντιδράσεις ήταν κάτι οργανωμένο από κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι από την περιοχή μας. Θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα, προκειμένου να αντιδράσουν σ’ αυτή την επιλογή μας. Είναι προσωπική μου επιλογή…», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, υπογράμμισε επίσης ότι τα κείμενα της Π. Διαθήκης είναι διδακτικά, τα οποία πολλές φορές δεν γίνονται κατανοητά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι τα κείμενα που διαβάζει έχουν εγκριθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος, διότι είναι από έκδοση της Βιβλικής Εταιρείας.

«Πιστέψτε με, ότι όταν διαβάζω τα κείμενα της Π. Διαθήκης στη Δημοτική, οι πιστοί είναι σαν να ακούν ένα δεύτερο κήρυγμα», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε: «Είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν κατανοητά τα κείμενα, όσοι είναι εκείνη την ώρα στο ναό ικανοποιούνται αφάνταστα».

ΠΗΓΗ : εδώ

ΤΟ ΑΝ...ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ,ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΙΓΝΑΤΙΕ,ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ!

Κι αφήστε επιτέλους το παραμύθι πως "ήταν οργανωμένοι άνθρωποι από άλλες περιοχές όσοι αντέδρασαν",γιατί έτσι υποτιμάτε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ το ποίμνιό σας στον Βόλο!

Αλήθεια,ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ πως θα διαβάσετε τα κείμενα και στην Δημοτική και στην Αρχαία γλώσσα;

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά.Σας απαντάμε,με τη σοφία του Αγιορείτου Μοναχού Παισίου,που είπε για κάποιους σαν κι εσάς τα παρακάτω:

" Τώρα, όπως οι άνθρωποι δεν σηκώνουν τίποτε και τα πετούν όλα, έτσι και τα γράμματα δεν σηκώνουν τίποτε, ούτε οξείες ούτε περισπωμένες! Και όπως όλοι τρέχουν, δεν βάζουν ούτε τελεία!

Βλέπω μια γλώσσα που γράφουν μερικοί!

Διάβαζα σε μία μετάφραση της Καινής Διαθήκης: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον γιο μου» (βλ. Ματθ. 2, 15).

Δεν ταιριάζει, βρε παιδί!


Δεν ξεχωρίζει το ιερό από το ανίερο!


Γράφουν έτσι, δήθεν για να είναι όλα ίδια, να υπάρχη ομοιομορφία στην γλώσσα. Ποιος, ακόμη και από το πιο τελευταίο χωριό, δεν θα καταλάβαινε, αν έγραφε «τον υιόν μου»;

’Aκουσα μια φορά στο ’Aγιον Όρος σε μια ανάγνωση:

«Το ψωμί και το κρασί που κάνουν την Μεταλαβιά». Δεν ταιριάζει· πως να το κάνουμε; Ποιος δεν ξέρει τι θα πη «άρτος» και «οίνος»;".

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέει ο Ιγνάτιος για να δικαιολογηθει:

"Οι αντιδράσεις ήταν κάτι οργανωμένο από κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι από την περιοχή μας. Θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα"

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ:

1. Τι συμφερον θα ειχανε άνθρωποι, απο άλλη περιοχη (προφανως εννοει άλλη Μητρόπολη), να σηκωθουνε να ερθουνε στον Βόλο, και να ψαξουνε να μαθουνε τι ωρα και σε πιο ναο θα λειτουργουσε ο Ιγνάτιος;

Σας ακουγονται αυτα για λογικα πραγματα;

2. Αλλά ακομα και ετσι να ειναι.
Εστω οτι οι ανθρωποι αυτοι 'ηταν απο αλλη περιοχη".

Συγγνωμη...δηλ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ:

Η μια Μητρόπολη ειναι ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ και ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ απο την ΔΙΠΛΑΝΗ μητρόπολη;

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ, πότε αυτοι οι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ θα μας πουνε:

"Εμεις πιστεύουμε σε αυτον τον Χριστό, η γειτονική Μητρόπολη πιστεύει σε ΆΛΛΟΝ Χριστό"!

Μονο αυτό δεν ακουσαμε ακομα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον το Κείμενο. Να Επισημάνουμε Όμως ότι και Αυτός είναι Άνθρωπος και Ουδείς Αναμάρτητος μην Κρίνουμε Μόνο ας Αναλάβουμε και Ευθύνες!Υπάρχουνε και Άλλοι Μητροπολίτες που Κάνουνε Παρόμοια δεν θα Πώ Ονόματα δεν θα τους Κάνω Διαφήμιση! Γιατί Κατηγορείται Μόνο τον Ιγνάτιο αυτό Δεν Μπορώ να το Καταλάβω! Γιατί Δεν Επισημαίνεται και τι Καλά Έχει Κάνει Όλα Αρνητικά είναι για την Νεότητα Ξέρετε τι Έργο Έχει Κάνει! Να Λέτε και Αυτά Εκτός από τα Αρνητικά του σας Παρακαλώ.Αυτό Ισχύει για Όλους τους Εκκλησιαστικούς Ηγέτες ας τους Πούμε Έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
«Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι» (Ευριπίδης).
Οι πιστοί διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο Μητροπολίτης καινοτομούσε και παράνομα διάβαζε τη μετάφραση της Π.Δ. και όχι το κείμενο(και δεν θα καλέσουμε την ασφάλεια για ανακρίσεις ώστε να εξετάσουμε αν είναι βαλτοί ή όχι, αλλά θα μείνουμε επί της ουσίας).
Στις διαμαρτυρίες των πιστών συνέχισε ετσιθελικά και με στόμφο το διάβασμα.
Αν η διαμαρτυρία, όμως, προερχόταν από κάποιο ετερόδοξο σύνεδρο της Θεολογικής Ακαδημίας Βόλου, κατά προτίμηση παπαδίνα, αμέσως θα διέκοπτε τη ανάγνωση, για να μην την κακοκαρδίσει και θα συζητούσε επί της ουσίας την άποψή της.
Τώρα, όμως, που πρόκειται για ορθόδοξους, πιστούς του ποιμνίου του, τους αντιμετωπίζει υποτιμητικά. Με λογική Γκέμπελς απαντά: «Είναι κάτι που το κάνω δύο χρόνια τώρα. Δεν είναι τωρινό γεγονός»!!!
Άρα Σεβασμιώτατε, με τη λογική σας, αν πιάσουν ένα εγκληματία στο 10ο έγκλημά του, μπορεί να ισχυρισθεί το ίδιο με εσάς:
Ρε παιδιά, τώρα το θυμηθήκατε να με πιάσετε. Εγώ σκοτώνω 2 χρόνια τώρα, κι αυτό είναι το δέκατο έγκλημά μου!
Παίρνετε άριστα στην προπαγάνδα, Σεβασμιώτατε. Και συνεχίζει απτόητος απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου: «Το κάνω μόνο εγώ, δεν υπάρχει εγκύκλιος για να το επιβάλλει…».
Έτσι, την παραβίαση των Ι. κανόνων και της Παραδόσεως, την παρουσιάζει ως παλικαριά.
Και εις ανώτερα, Σεβασμιώτατε!
Π. Σ., θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Π. Σ., θεολόγος

ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!

Επιτελους ενας αναγνώστης που 'τον καταλαβαινω' τι θελει να πει!
:)

Να γραφεις πιο συχνά!

*******************************

Οσο για τον προηγουμενο ανώνυμο που γράφει:

"Υπάρχουνε και Άλλοι Μητροπολίτες που Κάνουνε Παρόμοια δεν θα Πώ Ονόματα...Γιατί Κατηγορείται Μόνο τον Ιγνάτιο αυτό Δεν Μπορώ να το Καταλάβω!"

Σιγα την "Ασκηση της Τριγωνομετρίας" που δεν μπορεις να καταλαβεις βρε φιλε !

Σιγα την Εξίσωση Τριτου βαθμου!

********************************

Και αλλους εχουμε ΚΡΙΝΕΙ! Δεν κρινουμε μονο τον Ιγνατιο.

Ομως, βίντεο με περιστατικο της 'εξέγερσης' των πιστών, εντος της ΕΚκλησιας ...απέναντι στον Επισκοπο... ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τωρα δεν ειδαμε;

Ε λογικο δεν ειναι να μιλησουμε γιαυτο το περιστατικο;

Μυρμιδόνας