Αντιγράφουμε από το βιβλίο του ΙΣΑΑΚ ΣΙΝΓΚΕΡ “Σκιές στον ποταμό Χάντσον” και από την σελίδα 708! «Με ρωτάς όσον αφορά την πίστη. Το επίπεδο της πίστης είναι αρκετά υψηλό και δεν μπορείς να το φτάσεις παρά μόνο μετά από πολύ πόνο και πολλές καλές πράξεις. Εγώ προσωπικώς σκέφτομαι ότι αφού τα φυλακτήρια δένουν την τίγρη πού έχω μέσα μου, δεν έχω άλλη επιλογή από το να τα φορέσω. Η Τορά είναι η μόνη διδασκαλία πού διαθέτουμε για τη χειραγώγηση του ανθρώπινου κτήνους. Ο θεός που έπλασε την τίγρη έφτιαξε και το σκοινί και φύτεψε στην ανθρώπινη τίγρη την επιθυμία να δέσει τον εαυτό της. Όσο τα έθνη θα εξακολουθούν να πηγαίνουν το πρωί στην εκκλησία και το απόγευμα για κυνήγι, θα εξακολουθούν να γεννούν Χίτλερ». Εφόσον τα φυλακτήρια λοιπόν κάνουν τη δουλειά τους, πρέπει να υπάρχει και αυτός που τα έφτιαξε. Αυτό είναι το συμπέρασμα αυτής τη θεολογίας. Μιας θεολογίας η οποίαν βρίσκεται σε ισχύ και στην σημερινή Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Μέσκος προχώρησε και στο επόμενο λογικό συμπέρασμα. Τα φυλακτήρια είναι αυτόνομα, ο Θεός δεν υπάρχει! Και στις δυο περιπτώσεις ο Θεός είναι άγνωστος! Βρισκόμαστε πάντοτε στην Αθήνα που βρήκε ο Απόστολος Παύλος. Το υπέροχο βιβλίο του Σίνγκερ όμως τελειώνει θριαμβευτικά με μία μεγάλη αλήθεια: «Δεν μπορεί να υπάρξει επαφή ανάμεσα σ' ένα ζώο δεμένο και ένα ζώο που περιπλανιέται ελεύθερο». [Αυτή η αλήθεια καταρρίπτει το ψεύδος του Διαλόγου αγάπης των Εκκλησιών. Και η δική μας Εκκλησία που συμμετέχει είναι αδέσποτη.]
Αυτός ο περίεργος άνθρωπος λοιπόν ο Μέσκος υπηρέτησε τον Κύριο για 20 χρόνια με τρεμάμενα πόδια, και τώρα θέλει ξανά να υπηρετήσει την Επιστήμη σαν Ιεροφάντης. Θα την υπηρετήσει κι αυτή με τρεμάμενα πόδια. Διότι το τρέμουλο οφείλεται στην εργασία της χειρός, όπως όλοι μας γνωρίζουμε! Ευτυχώς δε που υπάρχουν ακόμη μερικοί οι οποίοι κάποια στιγμή αλλάζουν εργασία, διαφορετικά θα είχαμε σβύσει από χρόνια!
Και όμως ο εκλεκτός Μέσκος είδε ΦΩΣ, είδε το Φώς και άσπρισε! Και εύκολα μάλιστα. Το οποίο Φώς τούδωσε και προσωπικότητα! Μαζί με την βεβαίωση μεγάλων Αγιορειτών πατέρων πως οι εμπειρίες του είναι αληθινές και παραδοσιακές (δεν αναφέρονται τα ονόματά τους). Χωρίς να σκεφτεί ποτέ του πως το Φως στο οποίο αναφέρεται η παράδοσις του Αγίου Όρους είναι μεταμορφωτικό. Πως στα γραπτά του και στην προσωπικότητά του ουδεμία μεταμόρφωσις υφίσταται. Πως ο αποδέκτης του Φωτός πιστεύει σ' αυτόν που του το δωρίζει. Πως εφόσον αυτός έγινε αντίχριστος φανερώνει και ποιο φως είδε! Εδώ ακριβώς θα αναλάβει η Θιβετανική Βίβλος των νεκρών να μας εξηγήσει την περίπτωσή του!
Η Βίβλος των νεκρών για όσους δεν το γνωρίζουν στηρίζεται στην Μεταφυσική Αρχή πως οι ζωντανοί έρχονται από τους νεκρούς, (ανάμεσα στα άλλα και λόγω της μετεμψυχώσεως). Μετά θάνατον, ή την στιγμή του θανάτου αν είναι δυνατή και προσεκτική η ψυχή μπορεί να ελευθερωθεί από την αλυσίδα του Κάρμα και να ησυχάσει στα Μεταφυσικά πεδία ή στο Νιρβάνα.
Όλη η ζωή του ανθρώπου αυτής της πίστεως είναι μια προετοιμασία για ένα σωστό θάνατο. Αν δεν τα καταφέρει ξαναγυρίζει στη γέννηση, στη γη της τιμωρίας.
Η πρώτη εμπειρία στη διαδικασία του θανάτου είναι η εμπειρία του καθαρού φωτός. Η πραγματικότης του καθαρού φωτός είναι το μονοπάτι, η οδός της απελευθερώσεως, (το Μπάρντο), όπου όλα τα πράγματα είναι σαν τον ασυννέφιαστο ουρανό και η διάνοια είναι σαν ένα διαφανές κενό χωρίς περιφέρεια ή κέντρο! Σ' αυτή τη στιγμή γνωρίζεις τον εαυτό σου, διότι αυτό το καθαρό φως της πραγματικότητας είναι ο Αλάνθαστος Νους!
Στη συνέχεια έρχεται το δεύτερο καθαρό φως το οποίο προσφέρει μια κατάσταση διαύγειας στον νεκρό. Οι ακτίνες αυτού του φωτός διαλύουν την δύναμη του Κάρμα. Το φώς αυτό ανατέλλει πάνω στο σώμα των σκέψεων, η συνείδηση αιωρείται επάνω από τους τόπους όπου είχαν περιοριστεί οι δραστηριότητές του. Και εδώ επιτυγχάνεται απελευθέρωση!
Αυτό είναι το απρόσωπο φώς το οποίο μας έκανε γνωστό ανάμεσα στους άλλους και ο γέροντας Σωφρόνιος. Δεν έχει καμμία σχέση με το άκτιστο Φώς, διότι στο άκτιστο Φώς διακρίνεται το πρόσωπο του Κυρίου.
Ο κ. Μέσκος ακολούθησε με συνέπεια όλο το μονοπάτι του θανάτου, του πνευματικού του θανάτου και μετεμψυχώθηκε.
Δεν κατόρθωσε να ελευθερωθεί. Μετά τα δύο καθαρά φώτα, ακολουθούν τα επτά φώτα της Σοφίας. Καθένα από αυτά διαθέτει και ένα όμοιό του που φέρνει την πλάνη. Στο τέλος της πορείας αυτής γίνεται επιλογή της θύρας της Μήτρας μέσα από την οποία η ψυχή επιστρέφει στον Ανθρώπινο κόσμο! Αυτή είναι η πορεία που διέγραψε, σε γενικές γραμμές, η κουρασμένη ψυχή του Μέσκου. Αν προσθέσουμε σ' αυτή και την πλάνη της Μεγαλομανίας, μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα όσα περισπούδαστα γράφει εν είδει πνευματικής αυτοβιογραφίας!
ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΠΟΘΟΥΣΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Ο άνθρωπος που πέρασε από όλον τον κύκλο της πτώσεως ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει πτώσις. Αν υπήρχε θα την είχε βρει στη Φύση η Επιστήμη!! Σε μια εποχή που έχει αποδειχθεί ήδη πως το υποκείμενο συμμετέχει στο πείραμα, πως βρίσκει τελικώς μόνον την πρόθεσή του, ένας δυστυχισμένος προσπαθεί να στηρίξει την πλάνη του στην Επιστήμη. Η Επιστήμη δεν μπορεί ακόμα να κάνει την σωστή ερώτηση στην Φύση και γι' αυτό παίρνει λανθασμένες απαντήσεις.
Επειδή δε η σύγχρονη επιστήμη γεννήθηκε από το πνεύμα του αθεϊσμού δεν πρόκειται ποτέ της να βρει την Φυσική αλήθεια!
Ένα παράδειγμα σωστής ερωτήσεως έχουμε μόνο από τους προσωκρατικούς και από μερικούς ποιητάς! Αμυγδαλιά μίλησέ μου για τον Θεό! Και η μυγδαλιά άνθισε! Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε όλοι οι σημαντικοί επιστήμονες της εποχής μας μας επιστρέφουν στους προσωκρατικούς για “φρέσκιες” ιδέες!
Όχι μόνο αγνοεί την τρέλλα που είχε χτυπήσει την Δύση με την λεγόμενη “Θεολογία του ηλεκτρισμού”, και δεν μπορεί να υποπτευθεί ότι και η δική του τρέλλα της “θεωρίας των κβάντων” παρέρχεται σιγά-σιγά, αλλά ισχυρίζεται πως η επιστήμη μπορεί να μας δώσει και την πολυπόθητη ενότητα! Σε μία εποχή που ήδη η επιστήμη και η τεχνολογία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Γής και η Ιατρική αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου.
Περισσότερο εντυπωσιακοί και από τον Μέσκο ακόμη είναι οι οπαδοί του. Η ημιμάθεια έχει στήσει και εδώ το τσαντήρι της!
Τελικώς ένας ανύπαρκτος θεολόγος ο οποίος απέρριψε την ορθοδοξία διαβάζοντας μόνο Δυτική βιβλιογραφία! Τί περίεργο έ; Όπως όλοι οι σύγχρονοι θεολόγοι της εποχής μας. Από τους μεγαλύτερους, Γιανναρά και Ζηζιούλα, μέχρι τους ελαχιστότερους τα βυζανιάρικα, τύπου Μέσκου, Λουδοβίκου, Καλαϊντζίδη, Γιαγκάζογλου. Περιμένουμε και το δεύτερο θεολογικό του βιβλίο για να συγκεντρώσουμε όλη του την θεολογία και να του την επιστρέψουμε να θυμάται την ανυπαρξία του.
Αμέθυστος
22 σχόλια:
Σε ευχαριστούμε πολύ ΑΜΕΘΥΣΤΕ που ασχολήσε με τον Μέσκο, Γιανναρά και άλλους αιρετικούς. Δεν συμφωνώ σε όλα μαζί σου, ωστόσο στην αντιαιρετική σου πραγματεία σε χαίρομαι.
Φιλόθεος
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΜΕΘΥΣΤΕ.
Για τον π. Νικόλαο Λουδοβίκο τι γνώμη έχεις αμέθυστε?
Αγαπητοί μας, σας ευχαριστούμε θερμώς.
Ο Μέσκος έμεινε ανεξέλεγκτος και το 'χει παρακάνει. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τα επιχειρήματά του εναντίον του Κυρίου.
@ Στέφανος
Αγαπητέ Στέφανε ο πρ. Νικόλαος Λουδοβίκος είναι από τους πιο στενούς μαθητές του Ζηζιούλα, τον οποίο χρησιμοποίησε όσο μπορούσε καλύτερα για την ανέλιξή του. Στα βιβλία του δεν βρίσκεται γραπτός λόγος και στην πραγματικότητα τα κείμενά του είναι μια απέραντη βιβλιογραφία.
Για να φανερώσουμε τη γνώμη μας καλύτερα θα σου αναφέρουμε το εξής. Με τις πλάτες του Ζηζιούλα δίδαξε για λίγο καιρό σε μια εκκλησιαστική σχολή υπό τη διεύθυνση του Κάλλιστου Γουέαρ η οποία εδράζεται στην πόλη του Cambridge. Αυτή η σχολή λειτουργούσε με ύποπτη χρηματοδότηση. Ο πρ. Λουδοβίκος εκμεταλλεύεται το θέμα αυτό αναφέροντας ότι δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Cambridge.
Φαντάσου αγαπητέ ότι τόλμησε να ονομάσει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος σαν την υποκειμενικότητα του πιστού. Τόλμησε να μας προτείνει ότι τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος μπορεί να αποτελούν την εσωτερικότητα του πιστού.
Είναι μια επιπλέον μαύρη σελίδα στη δράση του Ζηζιούλα και τέλος πρέπει να ξέρουμε ότι είχε για κάποιο διάστημα πολύ στενή διδασκαλική σχέση με τον Μέσκο.
Ο μονος ανεξέλεγκτος είναι η σημερινη εκκλησία και η ουτοπίες που παρουσιάζει ως πραγματικότητες..
Αν μπορέσεις να αντιτάξεις 1 επιχείρημα που να στέκει, απέναντι στα επιχειρήματα του κ Μεσκου, τότε θα έχουμε ουσιαστικό λόγο για συζήτηση.
Μάλλον δεν μπορείς (όπως και όλοι οι άλλοι που γνωριζουν απο κόντα τα θεολογικά ζητηματα) και θεωρείς οτι επειδη ο Αη Βασιλής δεν υπάρχει, οποιος τολμαει να το πει, είναι αιρετικος/εχει ξεφύγει/εκτροχιαστει/βρισκεται στο σκοτάδι κλπ.
Δεν προσφέρεις κατι ουσιαστικό.
Καλώς κανεις κ λες τις αποψεις σου παντως.
Αν νομίζεις οτι το πνεύμα του αθεισμού γέννησε την επιστήμη, τότε μάλλον θα έπρεπε να γεννηθείς σε αλλες εποχες και να φοράς τη στολή του ιεροεξεταστή..
Αλλα όπως και να εχει το πράγμα, η γη κινείται..ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ..
Αμέθυστε μου, τί εννοείς "τα κείμενά του είναι μια απέραντη βιβλιογραφία";
@ Λιάγκας Γιώργος
Η συγκεκριμένη ανάρτηση αφορά μόνον την εισαγωγή του νέου βιβλίου του κ. Μέσκου, που είναι ένα είδος αυτοβιογραφίας. Τίποτε άλλο. Θα έρθει και η ώρα των επιχειρημάτων.
Αν προσέξεις τις απαντήσεις στα σχόλια που δίνει η παρέα σου στο blog του Μέσκου θα δεις ότι είναι όλες ίδιες. Όλοι σας υπερασπίζεστε τον Μέσκο με τις ίδιες λέξεις. Ίσως είναι αυτές οι λέξεις ο εθνικός σας ύμνος. Γιατί όχι; Έτσι αναγνωρίζεσθε εύκολα. Μάθε πως στην Εκκλησία στην οποία αναφέρεσαι ίσως υπάρχουν αγροίκοι και άπιστοι αλλά υπάρχουν όμως και άγιοι. Πολλοί μάλιστα. Ευχαριστούμε.
@ Ανώνυμος
Εκθέτει εν συντομία, όπως ακριβώς στις βιβλιογραφίες, τις σκέψεις των δυτικών φιλοσόφων ή θεολόγων οι οποίες ενισχύουν τις θέσεις του. Δεν έχει μέχρι τώρα δική του εργασία. Εξαρτάται από τον Ζηζιούλα.
G.Λιαγκα άσε τις ανοησιες επιτέλους.
Ίσως δεν είναι η κατάλληλη ανάρτηση για το παρακάτω ερώτημα. Για πρακτικούς και μόνο λόγους λοιπόν σας ρωτώ από εδώ: Τι ακριβώς εννοείτε με τον όρο «κληρικαλισμός»; Διάβασα τις σχετικές αναρτήσεις σας όμως θα ήθελα, αν είναι δυνατό, κάποιες παραπέρα διευκρινήσεις. Πως ακριβώς εκφράζεται, πότε εμφανίστηκε κατά τη γνώμη σας, κλπ. Έριξα μια ματιά προηγούμενα στο γκουγκλ. π.χ. http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=21 και εδώ:
http://www.zephyr.gr/STJOHN/epi93.htm
Συμφωνείτε με αυτά; Θα μπορούσατε να προτείνετε κάτι επιπλέον σε κάποια ιστοσελίδα ή και σε βιβλίο;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
@Αmethystos
Θα προτιμουσα να ακουσω επιχειρηματα κ οχι υποσχεσεις για τα επιχειρηματα που "θα ερθει η ώρα τους".
Το αν καποιες αποψεις συμφωνουν ή οχι δεν εχει σημασια για εμενα. Απο τη στιγμη ομως που εσεις το βλεπετε σαν "παρεα" τοτε κ η δικια σας παρεα αναγνωριζεται ευκολα.
Αγιοι υπαρχουν παντου κ σε ολα τα μηκη και τα πλατη του κοσμου. Αυτο κ μονο θα επρεπε να σας προβληματιζει, οπως προβληματιζε παντα εμενα. Και γνωριζετε οτι υπαρχουν θαυμαστα παραδεγματα σε πολιτισμους που δεν εχουν ασπαστει καν τον χριστιανισμο.
Αν εσεις τα αγνοειτε ή τα βλεπεται υποτιμητικα ειναι δικια σας σταση. Σεβαστη ή οχι. Δεν εχει σημασια.
Απορω ομως για τις βολες σας!!!
@ Ανωνυμος
Πολυ ευκολα χαρακτηριζεις τις αποψεις των αλλων. Με το ιδιο σκεπτικο λοιπον, και εσυ λες ανοησιες. Εκτος και αν αυτο ειναι το μονο που μπορεις να πεις
Ο π.Νικόλαος Λουδοβίκος κάνει πολλά νερά, φιλικός προς Γιανναράδες, κατηγορεί τους αντιοικουμενιστές, δικαιολογεί τον Νίτσε στον αντιχριστιανισμό του επειδή γνώρισε ένα διεστραμμένο Χριστιανισμό κ.α.
Κρίσπος
"Τελικώς ένας ανύπαρκτος θεολόγος ο οποίος απέρριψε την ορθοδοξία διαβάζοντας μόνο Δυτική βιβλιογραφία! Τί περίεργο έ; Όπως όλοι οι σύγχρονοι θεολόγοι της εποχής μας. Από τους μεγαλύτερους, Γιανναρά και Ζηζιούλα, μέχρι τους ελαχιστότερους τα βυζανιάρικα, τύπου Μέσκου, Λουδοβίκου, Καλαϊντζίδη, Γιαγκάζογλου".
Συμφωνώ μαζί σας γι' αυτούς τους θολολόγους. Πάρτον έναν, χτύπα τον άλλον είναι όλοι τους!
Κρίσπος
@ K.T.
Ο κληρικός αντί για εκπρόσωπος του λαού, λόγω της Τάξης, γίνεται, εκπρόσωπος του Θεού. Η Εκκλησία ιεραρχείται, δηλαδή μεταλλάσσεται σε θεσμό εξουσίας. Έχουμε την Εκκλησία Θεσμό. Αυτή η Εκκλησία εξουσιάζει την Θ. Ευχαριστία δια της εξομολογήσεως. Χάνεται έτσι η Μετάνοια, η Είσοδος στην Εκκλησία. Διότι αμαρτία δεν είναι μόνον μια ηθική παρεκτροπή εις βάρος των ανθρώπων, αμαρτία είναι η έλλειψις Μετάνοιας. Μετάνοια είναι η “κατάληψις” μας από την αλήθεια: το πονηρόν ενωπιόν Σου εποίησα: δηλαδή το ίδιο το Ευαγγέλιο. Δεν φτάνει πλέον να είμαστε καλοί άνθρωποι. Στα Μοναστήρια διατηρείται ακόμη η αρχαία Εκκλησία! Σχεδόν όλοι τους είναι Ιερείς, εκτός κωλυμάτων, αλλά το κέντρο της ζωής τους είναι ο Άγιος. Η Χάρις του Θεού. Το Άγιο Πνεύμα, που πιστοποιεί την ταπεινοφροσύνη. Στο Βυζάντιο και στην Ρωσία οι Άγιοι πάλεψαν εναντίον των Επισκόπων και των Ιερέων για να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα της Χάριτος. Σήμερα δεν πολεμούμε πλέον τον “Αόρατο πόλεμο”. Σήμερα επικρατούν Επίσκοποι και πνευματικοί τύπου Καντιώτη, οι οποίοι διδάσκουν πως η Εκκλησία είναι το φρένο του αυτοκινήτου, το χαλινάρι του αλόγου. Μια θεολογία η οποία περιγράφεται μεγαλειωδώς από τον Σίνγκερ και η οποία αναφέρεται με συντομία στην εισαγωγή της αναρτήσεώς μας για τον Μέσκο. Να μας συγχωρείτε αλλά πρόκειται για αθεϊσμό.
Το καλύτερο πατερικό κείμενο στο θέμα παραμένει η ερμηνεία της Θ. Λειτουργίας του Καβάσιλα και η επιστολή περί εξομολογήσεως του Αγ. Συμεών του Ν. Θεολόγου. Βρίσκεται στον 8ο τόμο, των εκδόσεων Μερετάκη, των έργων του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.
Είναι ντροπή μεγάλη, Amethyste, να βάλλεις κατα του πρ.Μητροπολίτου Φλωρίνης π.Αυγουστίνου, ο οποίος μόνο καύχημα για την Εκκλησία και το Έθνος μας είναι.
Κρίσπος
Τι εννοείς; ότι οι επίσκοποι της Εκκλησίας σήμερα είναι αθεοι; Σαφώς υπάρχει και εξουσία στην Εκκλησία αλλά πως μπορεί να υπάρξει εκκλησία χωρίς επίσκοπο; Και απ την άλλη πως συνεχίζει να υπάρχει η αρχαία Εκκλησία μόνο μέσα στα μοναστήρια; Στην αρχαία εκκλησία οι γυναίκες είναι εκτός της ζωής της όπως συμβαίνει στα μοναστήρια;
Είναι σίγουρο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι σήμερα έχουμε γεμίσει με επισκόπους άθεους.
Και ο ίδιος ο σεβαστός Καντιώτης, στα νιάτα του, τους κατήγγειλε αυτούς τους επισκόπους. Η Πατερική Εκκλησία όμως δεν έχει ουδεμία σχέση με την ηθική. Και δυστυχώς ο σεβαστός Καντιώτης υποβιβάζει την Εκκλησία σε ηθικολογία.
Το επισκοπικό αξίωμα δεν ανήκει στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Διότι είναι αξίωμα. Παρότι είχε ξεκινήσει σαν διακόνημα. Το Άγιο Πνεύμα συγκροτεί την Εκκλησία σε Σώμα Χριστού και μόνον.
Υπάρχουν και γυναικεία μοναστήρια. Τα μοναστήρια λειτούργησαν όπως λειτουργούσαν οι ενορίες και ίσως και υποδεέστερα. Μας φαίνονται σήμερα περίεργα επειδή δεν υπάρχουν πλέον ενορίες.
@ Λιάγκας Γιώργος
Δεν είναι όλοι οι Άγιοι ίδιοι, όπως δεν είναι και όλα τα φώτα ίδια όπως βλέπουμε στη Θιβετανική βίβλο.
Ο κ. Μέσκος δεν εξάντλησε όλα τα φώτα όπως είναι ξεκάθαρο.
Παλιά έλεγαν τα μαγκάκια στα σχολεία: Όλες οι γυναίκες είναι ίδιες. Μέχρι να τελειώσουν το σχολείο οι περισσότεροι ήξεραν ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες. Σου ευχόμαστε να τελειώσεις και εσύ κάποτε το σχολείο.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο που διαθέσατε. Θα ανατρέξω στα κείμενα που υποδείξατε. Μου είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και οι δυο και ντρέπομαι πολύ για τα χάλια μου κάθε φορά που τους διαβάζω. Ιδιαίτερα τον άγιο Συμεών. Δε μπορείς να ξεφύγεις απ΄ αυτόν. Ευτυχώς!
@Amethystos
Εχω την αισθηση οτι βλεπεις το πραγματα πολυ πεζα. Μαλλον μεχρι εκει σου επιτρεπουν οι "αρχες" σου.. Απο εκει κ περα "δαγκωνει"..
Εγω θα σου ευχηθω να ΠΑΣ καποτε στο σχολειο, και αν πας, με το καλο να αποφοιτησεις..
Δεν αξιζει τον κοπο να πει κανεις τιποτε εδω μεσα, κ ο λογος ειναι απλος : επιτιθεστε. Αν αυτο σας εμεινε να κανετε, GOOD LUCK..
Αλλα να θυμασαι οτι δεν με αγγιζεις..
Και το καλυτερο ειναι οτι δεν μπορεις να με αγγιξεις.
AΜΕΘΥΣΤΕ αυτές ειναι δικές σου αυθαιρεσίες και ΑΝΟΗΣΙΕΣ ότι ο π.Αυγουστίνος υποβιβάζει σε ηθικολογία την Εκκλησία.
Και μάθε να προσφωνείς τους ιερωμένους! Δεν είναι κανένας λαϊκός να τον προσφωνείς με τέτοιο τρόπο.
Κρίσπος
@ Λιάγκας Γιώργος
«Αλλα να θυμασαι οτι δεν με αγγιζεις.. Και το καλυτερο ειναι οτι δεν μπορεις να με αγγιξεις.»
Κρίμα που είσαι και εσύ αλλού. Γιατί αν ήσουν εδώ θα μπορούσε η ζωή να σου διδάξει πολλά χρήσιμα και σοφά.
@ Κρίσπος
Εάν το διακόνημά του άξιζε τον κόπο θα τον τιμήσει ο Κύριος. Η δική μας σωστή προσφώνηση περισσεύει. Ισχύει και για τον σεβαστό Καντιώτη το “ου ποιήσεις σευατόν είδωλον”.
Aγαπητέ Αμέθυστε να παραδέχεσαι τα σφάλματά σου και να διορθώνεσαι διότι διαφορετικά γίνεσαι αστείος. Ο π.Αυγουστίνος είναι απο τους σπουδαίους Ορθόδοξους αγωνιστές ιεράρχες. Αλλά και μόνο επειδή είναι κληρικός δεν προσφωνείται ως λαϊκός.
Ο Κύριος θα τον τιμήσει σίγουρα και ήδη τον έχει τιμήσει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξαλείφεται το δικό μας χρέος, ούτε ανενοχοποιεί την απαράδεκτη συμπεριφορά μας προς κληρικούς και μάλιστα σπουδαίους και ασκητικούς, σαν και αυτόν.
Κρίσπος
Δημοσίευση σχολίου