Η απουσία 500.000 νέων -νεότερες πληροφορίες τους αναβιβάζουν σε 700.000- συντελεί στην εξασθένηση του έθνους και του λαού
Δεν είναι δική μου η ρήση. Ανήκει στον Περικλή Γιαννόπουλο, και πλήρης είναι «Εσκοτώσατε την Εθνικήν νεότητα. Και Έθνος χωρίς νεολαίαν είναι Άνοιξις χωρίς άνθη».
Ίσως, εμπνεύσθηκε από τον Επιτάφιο του Περικλή, όταν ο ηγέτης των Αθηναίων αναφερόταν στους νεκρούς στρατιώτες: «Όταν πεθαίνει ένας νέος, είναι σα να αφαιρείται η εποχή της άνοιξης από το έτος».
Τι σχέση έχουν τα δύο ανωτέρω και γίνεται αναφορά σ’ αυτά. Έχουν μια αρνητική και μια θετική παράμετρο. Η πρώτη σχετίζεται με το γεγονός ότι η απουσία 500.000 νέων -νεότερες πληροφορίες τους αναβιβάζουν σε 700.000- συντελεί στην εξασθένηση του έθνους και του λαού. Όχι μόνον για κοινωνικούς λόγους, ούτε μόνον για οικονομικούς -πόσα δισεκατομμύρια έχουν δαπανηθεί για τις σπουδές των νέων, οι οποίοι θα ωφελήσουν τώρα τις οικονομίες άλλων χωρών;- αλλά και λόγω της αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας.
Μετανάστευσε, το μεγαλύτερο τμήμα της εφεδρείας του ελληνικού στρατεύματος. Ποιοι θα συμπληρώσουν τις μονάδες σε περίπτωση σύρραξης, όταν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι βρίσκονται στο εξωτερικό; Και μάλιστα πτυχιούχοι, τόσο χρήσιμοι σήμερα στη λειτουργία ηλεκτρονικών οπλομηχανημάτων. Αυτούς τους νέους έδιωξε η Πολιτεία, και είναι άγνωστο πόσοι και αν θα επιστρέψουν.
Μάλιστα δε, Έκθεση του ΟΗΕ προέβλεπε -το 2010- ότι από το 2050 οι γηγενείς Έλληνες θα αρχίσουν να αποτελούν μειοψηφία, λόγω της υπογεννητικότητάς τους, αλλά και υπεργενητικότητας των μεταναστών [στο δε τέλος του αιώνος, οι Έλληνες θα είναι 2,5 εκατομμύρια, κατά την Έκθεση]. Δεν είχε λάβει υπόψη η Έκθεση την φυγή των 500.000 νέων Ελλήνων, όπερ σημαίνει πώς το έτος 2050 θα έρθει πολλά χρόνια ενωρίτερα.
Υπάρχει όμως και η θετική παράμετρος. Και αυτή κατεφάνη κατά το διοργανωθέν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Παρ’ όλη την προχειρότητα της διοργάνωσης, υπό αγνώστων στο ευρύ κοινό οργανωτών, οι πατριωτικοί φορείς εσάλπισαν πάνδημο προσκλητήριο, με τον λαό να ανταποκρίνεται για να πραγματοποιηθεί μεγαλειώδης συγκέντρωση, που όμοιά της είχε επί δεκαετίες να εμφανιστεί.
Υπήρξε εντυπωσιασμός και της κοινής γνώμης της αλλοδαπής, για τον όγκο, το πάθος, τα πατριωτικά συνθήματα, το ακομμάτιστο της εκδηλώσεως. Περισσότερο όμως, η προσοχή των ενδιαφερομένων ημεδαπών και αλλοδαπών ερευνητών εστιάστηκε στην ηλικιακή σύνθεση του ογκώδους συλλαλητηρίου.
Έχει την εξήγησή της η ιδιαίτερη προσοχή που δίνουν οι ειδικοί στο νεαρό της ηλικίας των παρευρισκομένων. Και τούτο διότι, αν οι συγκεντρωθέντες ήσαν μεγάλης ηλικίας, θα εξήγετο το συμπέρασμα ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα εξέλειπαν βιολογικώς και δεν θα υπήρχαν διαμαρτυρόμενοι κατά της αναμενόμενης επαχθούς συμφωνίας με τα Σκόπια.
Όμως, η πλειονότητα των συγκεντρωμένων ήσαν νέοι κάτω των 40 ετών. Που σημαίνει ότι θα διατηρούν το ίδιο πάθος και το ίδιο αίτημα για αξιοπρεπή αντιμετώπιση του σκοπιανού ζητήματος, επί πολλές δεκαετίες. Οι εναπομείναντες νέοι στην Ελλάδα, με την ενεργό συμμετοχή τους, απέδειξαν ότι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ όσους υπογράψουν ατιμωτική για την Ελλάδα συμφωνία.
Και όχι μόνον αυτό. Για πρώτη ίσως φορά είδαμε σε συλλαλητήριο να παρευρίσκονται γονείς με μικρά παιδιά, κι ακόμη σπουδαιότερο, παιδιά βρέφη μέσα σε παιδικά καροτσάκια. Οι πατριώτες νέοι που προσήλθαν με τα παιδιά τους, θα τα γαλουχήσουν ελληνικά, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης δια του υπουργείου Παιδείας κυρίως, να παιδεύσει ανθελληνικά την νεολαία.
Αυτούς τους νέους, θα τους βρουν μπροστά τους, όσοι νομίζουν ότι μπορούν ατιμωρητί να ανταλλάσουν την εθνική αξιοπρέπεια με οποιοδήποτε αξίωμα ή κομματικό-προσωπικό όφελος.
Voria
kostasxan
2 σχόλια:
Από νέους άλλο τίποτα, απλώς είναι λίγο πιο μελαμψοί από τους συνηθισμένους νέους μας, κακό πράγμα η συνήθεια, πρέπει να κόβεται σπαθί! Πολυχρωμία βρε αδελφέ!
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος... Αγώνας έντιμος σε κάθε μετερίζι...
Δημοσίευση σχολίου