Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ωχ… για ποιον χτυπάει η καμπάνα, είναι μήπως στρατηγός κι αυτός;

Πριν από λίγη ώρα διαβάσαμε στο «onalert.gr» παρέμβαση του γνωστού πρώην Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγου εν αποστρατεία Κωνσταντίνου Ζιαζιά, ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου και αξιωματικού, χαμηλών τόνων, ο οποίος καλεί για συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάποια μεγάλη είδηση. Όμως, διαβάζοντας το κάλεσμά του να κατεβούμε όλοι στο συλλαλητήριο για τους λόγους που εξηγεί, ένα συγκεκριμένο σημείο, δίνει την εντύπωση ότι κάποιον γνωστό «καρφώνει» και μάλιστα πολύ άσχημα.
Αν και γνωρίζουμε ορισμένα έως αρκετά από τα «κουτσομπολιά» των Επιτελείων και τους ενδοκλαδικούς ανταγωνισμούς, ή τις επιμέρους «ομάδες» που υπήρξαν ή/και υπάρχουν στο στράτευμα, δεν θα ασχοληθούμε διότι δεν μας αφορούν, όπως και τους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν τον λογαριασμό.
Η συγκεκριμένη όμως αναφορά, «δείχνει» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, προς άτομο το οποίο όσο ένωσε – σύμφωνα με την επικοινωνιακή μυθολογία ή πραγματικότητα – άλλο τόσο δίχασε τον ελληνικό Στρατό. Ας δούμε το απόσπασμα από την παρέμβαση Ζιαζιά για να κρίνουν από μόνοι τους οι αναγνώστες εάν όντως υπάρχουν «βέλη» προς κάποια κατεύθυνση και συνεχίζουμε:

Διχασμό ενδεχομένως να επιθυμούν “Ορισμένοι” που προσπαθούν να “χτίσουν” πολιτικές καριέρες, εκμεταλλευόμενοι τον αγνό, τον άδολο πατριωτισμό του απλού κόσμου. Εμείς όμως δεν πρέπει να συμφωνούμε στην λογική, ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΑΖΟΝΩΝ, που προτάσσουν το ΕΓΩ τους έναντι του κοινού καλού.
»Ο Πατριωτισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Είναι η προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη προάσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων. Είναι βασική προϋποθέσει να έχουμε όχι μια “ρεαλιστική” λύση στο Μακεδονικό θέμα, αλλά μια ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.»
Όποιος το επιθυμεί, ακολουθώντας τον ενεργό σύνδεσμο, μπορεί να διαβάσει στην πηγή το σύνολο της έκκλησης του αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, για το αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: