Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Οι Έλληνες μπορούν

Θέλουμε να τονίσουμε ακόμη μία φορά πως η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να βυθιστεί στην ύφεση, δεν πρέπει και μπορεί να την αποφύγει – αρκεί να εκμεταλλευθεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τις τεράστιες δυνατότητες και τον πλούτο που διαθέτει, έμψυχο και άψυχο. Οι Έλληνες είναι ένας ικανότατος λαός που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να τα καταφέρει, από ένα σωστό πλαίσιο για τη λειτουργία της οικονομίας της χώραςμε πρώτη προτεραιότητα την εκδίωξη των Γερμανών που λειτουργούν ως η πραγματική τους κυβέρνηση από το παρασκήνιο, με άβουλο πιόνι την εκάστοτε ελληνική που τοποθετεί, καθώς επίσης την κατάργηση των μνημονίων. Τα μεγάλα αρνητικά παραδείγματα της σημερινής κυβέρνησης είναι το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, το υπουργείο μεταφορών, το υπουργείο ενέργειας και το υπουργείο μετανάστευσης που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο HOT SPOT – ενώ απέσυρε το μοναδικό σωστό νόμο που είχε ψηφίσει για την αναστολή του ασύλου, τη  μοναδική λύση εναντίον του βίαιου εποικισμού της Ελλάδας από την Τουρκία, προφανώς κατ’ εντολή της Γερμανίας.
“Ποτέ μα ποτέ δεν θέλησα να ισχυρισθώ ότι λείπει η πολιτική σκέψη στην Ελλάδα. Αντίθετα, πιστεύω πως αφθονεί – περισσότερο μάλιστα από όσο φαντάζεται αυτός που βλέπει τα πράγματα από έξω. Μόνο που δεν μας είναι αισθητή η παρουσία της, γιατί οι άνδρες που την κατέχουν φθείρονται ο ένας από τον άλλο, σε μία αδιάκοπη, πεισματική και πολύ συχνά μάταιη σύγκρουση.
Αν λείπει κάτι από τους Έλληνες πολιτικούς, δεν είναι ούτε η δύναμη της σκέψης, ούτε η αγωνιστική διάθεση. Στο χαρακτήρα και στο ήθος φωλιάζει η αρρώστια. Φωλιάζει στην άρνηση τους να δεχθούν να εξαφανίσουν το άτομο τους για την επιτυχία ενός ομαδικού έργου. Δεν κρίνουν ποτέ με δικαιοσύνη το συναγωνιστή τους και για αυτό δεν υποτάσσονται ποτέ στην υπεροχή του….όσα δεινά υπέφεραν και θα υποφέρουν οι Έλληνες στο μέλλον, έχουν μία κύρια και πρώτη πηγή: τη φιλοπρωτία, τη νόμιμη θυγατέρα του τρομερού τους εγωισμού….η πρόθεση τους δεν είναι να ξεπεράσουν σε δεξιότητα ή και σε καλή φήμη τον πολιτικό αντίπαλο τους, αλλά να τον κατεβάσουν στα μάτια του κόσμου κάτω από τη δική τους θέση, όποια και αν είναι αυτή.
Είναι οπαδοί ενός πολιτικού ηγέτη, ενός αρχηγού κόμματος, πραγματικοί οπαδοί, μόνο όσοι έχασαν οριστικά την ελπίδα να γίνουν και αυτοί ηγέτες. Έτσι πιστοί οπαδοί είναι μόνο οι γεροντότεροι από τον ηγέτη τους. Ελάχιστοι είναι οπαδοί από πίστη ιδεολογική ή από πίστη προς τον ηγέτη – οι πολλοί είναι πειθαναγκασμένοι από τις συνθήκες, είτε επειδή ατύχησαν, είτε επειδή βαρέθηκαν, είτε επειδή λιποψύχησαν. Αυτός είναι ο λόγος που είναι όλοι προσωρινοί, άπιστοι, ενεδρεύοντες οπαδοί, έως ότου περάσει η κακή ώρα – έως ότου δηλαδή καταφέρουν να πάρουν τη θέση του ηγέτη τους…για αυτό και βλέπεις τόσο συχνά να είναι περιζήτητοι οι μέτριοι ηγέτες, οι οποίοι προσφέρονται ευκολότερα στην παρασκηνιακή διεκδίκηση της ηγεσίας από τους οπαδούς τους (Ρωμαίος συγκλητικός για τους Έλληνες – δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Εστία το 1954)

Άποψη

Ο λόγος που ένα νέο κόμμα εισέρχεται στη Βουλή είναι διττός: (α) για να κυβερνήσει έχοντας τη δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον,  σε αυτό που πραγματικά της αξίζει – κάτι που όμως είναι αδύνατον να πετύχει με την πρώτη του παρουσία στην πολιτική σκηνή και (β) να ελέγχει την κυβέρνηση παρουσιάζοντας επί πλέον τις ρεαλιστικές προτάσεις του, με στόχο να υιοθετηθούν προς το συμφέρον όλων των Πολιτών.
Εάν τώρα θέλει να το χαρακτηρίσει κανείς με τα παραδοσιακά πολιτικά πρότυπα του δεξιού ή του αριστερού, η δική μας πρωτοβουλία είναι κεντροδεξιά – με την έννοια της ελεύθερης αγοράς εντός ενός πραγματικά δημοκρατικού περιβάλλοντος και με κοινωνικό πρόσωπο. Θέλει να είναι δηλαδή στην υπηρεσία του συνόλου των Ελλήνων και όχι της Ολιγαρχίας που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα – ενώ συνήθως συντάσσεται με τα ξένα συμφέροντα, όπως τα γερμανικά, τα αμερικανικά ή τα τουρκικά.
Το γεγονός αυτό φαίνεται καθαρά από την τοποθέτηση της κυβέρνησης που υπηρετεί την Ολιγαρχία, υπέρ των γερμανικών μνημονίων παρά το ότι κατέστρεψαν τεκμηριωμένα την Ελλάδα (ανάλυση), υπέρ της παράδοσης όλων των στρατιωτικών βάσεων μας στις Η.Π.Α. χωρίς κανένα αντάλλαγμα (πηγή), καθώς επίσης υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία – όπως έχει διαπιστωθεί από τις δηλώσεις της πρώην υπουργού εξωτερικών και αδελφής του πρωθυπουργού.
Ειδικά όσον αφορά τις προτάσεις μας τώρα, υπάρχουν υπουργεία που πραγματικά τις ακούν και τις υιοθετούν (πηγή) – αν και τα περισσότερα δυστυχώς δεν το κάνουν. Αρνητικό παράδειγμα εν προκειμένω είναι το υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών, όσον αφορά το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε μία κρατική ιταλική εταιρεία που λειτουργεί πλέον ως μονοπώλιο (πηγή) – κυρίως όμως το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας που δεν διστάζει να ξεπουλήσει την κερδοφόρα και στρατηγική ΔΕΠΑ (πηγή), ή την κοινωφελή ΔΕΗ (πηγή) που έχει απαξιωθεί από τα θηριώδη λάθη της ΝΔ (συμφωνία ρύπων το 2013) και του ΣΥΡΙΖΑ (ΝΟΜΕ).
Θετικό παράδειγμα είναι το υπουργείο ανάπτυξης που υιοθέτησε τις προτάσεις μας για τα εμπορικά σήματα, που ερεύνησε το τεράστιο σκάνδαλο ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αν και δυστυχώς δεν τόλμησε τελικά να διεκδικήσει τα δικαιώματα μας σκύβοντας το κεφάλι στους Γερμανούς (πηγή), που κατάλαβε την ανάγκη αλλαγής οικονομικού μοντέλου της Ελλάδας (πηγή) κρίνοντας από τις δηλώσεις βουλευτών του που τόσα χρόνια κυβερνούν και δεν το έκαναν (εικόνα), καθώς επίσης τα πλεονεκτήματα μας σήμερα όσον αφορά τον τουρισμό (ανάλυση) – αφού λόγω των χαμηλών κρουσμάτων έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε εκείνους τους τουρίστες που θα επισκέπτονταν την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία.
Δεν χρειάζεται όμως μόνο η αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, έτσι ώστε ο τουρισμός να καλύπτει τις ανάγκες του με ελληνικά προϊόντα, να μην επανεξάγεται το 85% των εσόδων του για εισαγωγές και να μην αποτελεί το 21% του ΑΕΠ, προφανώς με την άνοδο του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και της βιομηχανίας αλλά, επίσης, του επιχειρησιακού μοντέλου των ξενοδοχείων – με την άνοδο των τιμών τους ταυτόχρονα με τη βελτίωση των υπηρεσιών τους με την ευκαιρία ακριβώς της πανδημίας, με στόχο την αύξηση των μέσων εσόδων τους ανά τουρίστα, τα οποία είναι εξαιρετικά χαμηλά.
Θα πρέπει δε να δρομολογηθεί η βελτίωση των δημοσίων υποδομών, προτού καταρρεύσουν – με κριτήριο την πτώση των ακαθάριστων παγίων επενδύσεων κατά 50% ετήσια, καθώς επίσης το πολύ χαμηλό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ). Σε κάθε περίπτωση, το παρακάτω σενάριο δεν πρέπει και μπορούμε να μη συμβεί – αρκεί να δρομολογηθούν οι σωστές ενέργειες:
“Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, που διενεργήθηκε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου είχε δείξει πως το σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τόσο συνεχούς όσο και εποχικής λειτουργίας, σε ποσοστό που αγγίζει το 95%, βλέπει για φέτος κάθετη πτώση στους τζίρους, πάνω από 50%. Λόγω της πανδημίας, η απώλεια ξενοδοχειακού τζίρου για το 2020 εκτιμάται σε 4,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,2 δισ. αφορούν τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας και 3,26 δισ. ευρώ τα εποχικής. Την ίδια ώρα, μεταξύ των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, το 65% εξ αυτών θεωρούσε πιθανή ή πολύ πιθανή τη χρεοκοπία. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας ανερχόταν στο 52%” (πηγή).
Επίσης θετικό παράδειγμα είναι το υπουργείο οικονομικών σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ δεν συμμετείχε στο λαϊκιστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού (ΠΘ) – με την έννοια πως καθόρισε τις ταμειακές δαπάνες για την πανδημία στα 6,8 δις € ή στο 3,5% του ΑΕΠ, όταν λίγες ημέρες μετά ο ΠΘ της εκτόξευσε στα 14 δις ή στο 7,5% του ΑΕΠ, για να ανταγωνισθεί προφανώς το ΣΥΡΙΖΑ. Λαϊκισμός στη χειρότερη έκφραση του που αποτελεί ντροπή για τον ΠΘ – αφού γνωρίζει πολύ καλά πως η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να συνεχίσει να δανείζεται για να καταναλώνει με αμετροέπεια, επειδή ακριβώς αυτό τη χρεοκόπησε.
Τι γεγονός δε ότι, μελετάει την υιοθέτηση της πρότασης μας για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας με τη βοήθεια του αμερικανικού μοντέλου, κάτι που έχουμε στο πρόγραμμα ανέκαθεν και αναφέραμε δεκάδες φορές σε ομιλίες μας (πηγή), είναι εξαιρετικά θετικό – ελπίζοντας να υιοθετήσει και τα υπόλοιπα, όπως την κατάθεση ενός έκτακτου προϋπολογισμού, την κατάρτιση ενός πραγματικού Ισολογισμού του κράτους και το σταμάτημα του ξεπουλήματος των κοινωφελών, κερδοφόρων ή/και στρατηγικών επιχειρήσεων. Ελπίζουμε επίσης να τηρήσει την υπόσχεση του μη υπαγωγής μας στον ESM (πηγή) με ένα επόμενο επίσημο μνημόνιο που θα εξαθλίωνε εντελώς τους Έλληνες – ενώ θα ολοκλήρωνε την καταστροφή της χώρας.
Δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με τον υφυπουργό οικονομίας για θέματα τραπεζών, ο οποίος κυριολεκτικά υπηρετεί τις αφελληνισμένες τράπεζες εις βάρος όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των δανειοληπτών – μεταξύ άλλων με το εγκληματικό σχέδιο Ηρακλής που πρέπει να αποσύρει αμέσως (πηγή).
Αρνητικό παράδειγμα τώρα είναι το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης που δεν κάνει απολύτως τίποτα για τον αγροτικό τομέα, δεν κατανοεί το πλεονέκτημα των συνεταιρισμών, επέδειξε πρόσφατα πλήρη άγνοια σε σχέση με την τεράστια διαφορά μεταξύ αγροτικής παραγωγής και αγροτικού εισοδήματος (πηγή), ενώ θα στηρίξει τη γεωργία μόλις με 150 εκ. € για την αντιμετώπιση της πανδημίας – όταν μόνο για το σκάνδαλο των voucher θα διατεθούν σχεδόν 180 εκ. €! (πηγή).
Φυσικά επίσης αρνητικό παράδειγμα είναι το υπουργείο μετανάστευσης που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο HOT SPOT – ενώ απέσυρε το μοναδικό σωστό νόμο που είχε ψηφίσει για την αναστολή του ασύλου, τη  μοναδική λύση εναντίον του βίαιου εποικισμού της Ελλάδας από την Τουρκία (ανάλυση), προφανώς κατ’ εντολή της Γερμανίας.
Τέλος, θετικό παράδειγμα είναι το υπουργείο άμυνας που ευτυχώς άκουσε τις προτάσεις μας για την οχύρωση των συνόρων στον Έβρο, καθώς επίσης για την αντιμετώπιση της των τουρκικών απειλών στο Αιγαίο – αν και διστάζει να απαντήσει δυναμικά στις προκλήσεις των Τούρκων, παύοντας να εφαρμόζει την πολιτική του κατευνασμού που οδηγεί σε πόλεμο.
Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ακόμη μία φορά πως η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να βυθιστεί στην ύφεση, δεν πρέπει και μπορεί να την αποφύγει – αρκεί να εκμεταλλευθεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τις τεράστιες δυνατότητες και τον πλούτο που διαθέτει έμψυχο και άψυχο. Οι Έλληνες είναι ένας ικανότατος λαός που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να τα καταφέρει, από ένα σωστό πλαίσιο για τη λειτουργία της οικονομίας της χώρας – με πρώτη προτεραιότητα την εκδίωξη των Γερμανών που λειτουργούν ως η πραγματική της κυβέρνηση από το παρασκήνιο, με άβουλο πιόνι την εκάστοτε ελληνική που τοποθετεί.
 Βασίλης Βιλιάρδος20 Απριλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: