Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ο ιερέας στο Κουκάκι δεν υπέπεσε σε κανένα ποινικό, ούτε εκκλησιαστικό, αδίκημα!

Γιάννης Χατζηαντωνίου

NULLUM CRIMEN , NULLA POENA SINE LEGE CERTA (*)
Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 7 παρ. 1: «Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της...»
Η Θεία μετάληψη δεν απαγορεύεται ρητώς από κανένα νόμο. Οι υπουργικές αποφάσεις απαγορεύουν την προσέλευση των λαίκών, όχι ΡΗΤΩΣ όπως απαιτείται την θεία κοινωνία.


Επομένως ποινικό αδίκημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Όσον αφορά την ΔΙΣ, η στέρηση της κοινωνίας από πιστούς, είναι ΕΠΙΤΙΜΙΟ δηλαδή προϋποθέτει κατά τους Ιερούς Κανόνες παράπτωμα ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ. Ο Ιερέας έχει καθήκον να κοινωνά όποιον πιστό το ζητεί και δεν κωλύεται..... Πέραν αυτού η απόφασή της πάσχει και τυπικά γιατί αρμόδια είναι η Σύνοδος της Ιεραρχίας , σύμφωνα με το άρθρο 4 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (ν.570/1977) άρθρο 4.

Επομένως ο Ιερέας στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι, δεν υπέπεσε ούτε σε εκκλησιαστικό παράπτωμα.


Είμαι περίεργος τί δίωξη ζητά ο κ. Χαρδαλιάς (ναι, αυτός που σηκώνει τον Γολγοθά) και ο Υπουργός της Δικαιοσύνης. Συμπονώ τον Εισαγγελέα, απο τον οποίο θα ζητήσουν να συντάξει κατηγορητήριο...

ΥΓ. Δεν είμαι αφελής. Καταλαβαίνω ότι αυτό που ενοχλεί, αυτό που θέλουν να εμποδίσουν είναι η λήψη Θείας κοινωνίας. Όμως δεν το έγραψαν (ακόμα) στα ΦΕΚ.

(*) «Κανένα έγκλημα, καμιά ποινή, χωρίς συγκεκριμένο νόμο» (βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου)

ΠΗΓΗ:
http://www.press-gr.com/2020/04/blog-post_930.html


resaltomag

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν υποστεί οποιαδήποτε ποινή ο ιερέας τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ξεκάθαρη δίωξη της χριστιανικής πίστης με υπεύθυνη την κυβέρνηση της ΝΔ συν την Ιερά Σύνοδο αν δεν χαλάσει τον κόσμο εμπρός στην απαγόρευση τέλεσης των μυστηρίων τα οποία δεν προβλέπεται να αντικαθίστανται με ιδιωτική νοερά προσευχή όπως οι λοιπές ακολουθίες .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικο σχόλιο .Η Εκκλησία δύο φορές ζήτησε από τον λαό να κατέβει στο πεζοδρόμιο .Μια το 1987 για τα χωράφια της και μια το 2000 για το θρήσκευμα στις ταυτότητες δηλαδή το μέσο επιβολής που έχει στην κοινωνία ως ΝΠΔΔ .Για την ουσία της χριστιανικής πίστης που μέγα μέρος αυτής της ουσίας είναι η τέλεση των μυστηρίων δείχνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιεραρχίας αδιαφορία και ένα μικρό μέρος συντασομενο με την πολιτική εξουσία δείχνει και μια μορφή ειρωνείας αν όχι και εχθρότητας .ΑΜ

Νίκος Κ. είπε...

"Ας στήσωμεν ενέδρας και παγίδας,δια να συλλάβωμεν τον δίκαιον,διότι δεν ημπορούμεν να τον χρησιμοποιήσωμεν,όπως θέλομεν. Εναντιώνεται εις τα έργα μας,μας κατακρίνει με δριμύτητα ως παραβάτας του θείου νόμου. Μας δυσφημίζει χαρακτηρίζων ως εσφαλμένην την αγωγήν μας και την νοοτροπίαν μας. Αυτοπροβάλλεται,ως εάν αυτός και μόνος έχη γνώσιν του Θεού και του θείου θελήματος,και ονομάζει τον εαυτόν του τέκνον και δούλον του Κυρίου.
Εχει γίνει καθημερινός έλεγχός μας,της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς μας.... Λοιπόν, ας τον υποβάλωμεν εις δοκιμασίας και ας ίδωμεν,εάν αι διακηρύξστου αυταί εκφράζουν τας αληθινάς πεποιθήσεις του. Ας θέσωμεν εις δοκιμασίαν μέχρι και θανάτου την ζωήν του. Διότι, εάν ο δίκαιος αυτός είναι,όπως ισχυρίζεται,υιός του Θεού,τότε ο Κυριος θα τον προστατεύση και θα τον γλυτώση από τα χέρια των θανασίμων εχθρών του.Θα τον υβρίσωμεν, θα τον εξευτελίσωμεν,θα τον υποβάλωμεν εις βασανισμούς, δια να ίδωμεν την ηρεμίαν και μακροθυμίαν του,δια να ελέγξωμεν την ανεξικακίαν του. Ας τον καταδικάσωμεν και ας τον εκτελέσωμεν με σκληρόν και εξευτελιστικόν θάνατον και τότε θα ίδωμεν, αν πράγματι θα τον επισκεφθή και θα τον προστατεύση ο Θεός, όπως αυτός ισχυρίζεται”.
Αυτά τα πονηρά εσκέφθησαν οι ασεβείς και επλανήθησαν, διότι τους έχει τυφλώσει πλέον εξ ολοκλήρου η κακία των.
[Απόσπασμα από Σοφία Σολομώντος 2 (μετάφραση)]
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2020/04/blog-post_952.html?m=1&fbclid=IwAR32gaeG6lY8K5To9_9s11Gf7uczJTfnU1OqEdWy49a4lC0lY-wdacigHH8

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο δυστυχώς ο άξιος ιερέας που διώκεται δεν έχει συμμάχους τους φυσικούς προϊσταμένους του .Ένα από τα λίγα σωστά που είπε ο Περγάμου είναι ότι δεν νοείται τηλεοπτική θεία λειτουργία . Δυστυχώς οι Ελλαδίτες επίσκοποι θεωρούν την θεία λειτουργία κάτι σαν αθλητικό αγώνα όπου αν δεν βρεις εισιτήριο δεν πειράζει το βλέπεις στην TV . Παρακολουθώντας τον ιερατικό και αρχιερατικό λόγο στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια όπου ομιλούν για την θρησκεία μας που τόσα εκατομμύρια δώσανε την ζωή τους να μιλούν λοιπόν για αυτήν σαν πολιτιστικό στοιχείο της Ρωμιοσύνης κάτι σαν το ρουμελιώτικο τσάμικο δηλαδή και το τσίπουρο Τυρνάβου δεν απορώ καθόλου .Η Ιεραρχία έχει μεγαλύτερο ποσοστό αγνωστικιστων από την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ .ΑΜ

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η ουσία και πεμπτουσία βρίσκεται στην απαγόρευση της θείας μεταλήψεως,ένα από τα κεντρικά ζητήματα της πίστεως,έναντι του οποίου καταφέρεται σύσσωμη η τηλεοπτική άνοια της μιντιοκρατίας(μαζί με το επιστημονικό προσκεκλημένο των ιερατείο).

Νίκος Κ. είπε...

"Οι καιροί που ζούμε κοσκινίζουν κόσμο και κοσμάκη. Θα γράψω και πάλι τον διδακτικότατο μύθο του Μεγάλου Βασιλείου. «Στην άκρη μιας μικρής λίμνης ξεδιψούσαν κάποια περιστέρια. Λίγο πιο πέρα, αναπηδούσαν έξω από το νερό, παίζοντας, λίγα βατράχια. Ξαφνικά κάποιος έριξε μια μεγάλη πέτρα. Τα νερά αναταράχτηκαν. Τότε, τα μεν περιστέρια υψώθηκαν στον ουρανό, οι δε βάτραχοι όρμησαν και βούτηξαν στη λάσπη, κοάζοντας, και δεν ξαναφάνηκαν
Συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, με τον λεγόμενο κορονοϊό. Έπεσε μια τρανή κοτρόνα στην λίμνη της αφασίας και της περιρρέουσας ευδαιμονίας. Ταράχτηκαν πολλοί και πολύ. Ταράχτηκαν και φοβήθηκαν οι εκκλησιομάχοι της αγραβάτωτης θολοκουλτούρας. Ταράχτηκαν και οι αβροδίαιτοι τζιτζιφιόγκοι των τηλεοπτικών αναθυμιάσεων, οι βάτραχοι της τιποτολογίας. Ταράχτηκαν και πολλοί χριστιανοί που φοβούνται «την παιδίσκη» της εφήμερης εξουσίας και αρνούνται όσια και ιερά. Και βούτηξαν στη λάσπη και κοάζουν: φταίει η Θεία Κοινωνία. Ένοχος ο ιερέας που κοινώνησε κόσμο… Έχουν τον έπαινο του συνεδρίου, έλαβαν αργύρια της προδοσίας…"
Πέστα δάσκαλε!!!
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/04/blog-post_635.html#more

Νίκος Κ. είπε...

Κατά ριπάς!!!
"Ἡ πολιτεία πῆρε μέτρα προστασίας, ἀλλά ἡ Ἐκκλησία ἔχει τά δικά της ἐφόδια γιά τήν ἀντιμετώπιση τοῦ ἰοῦ, πού τώρα ταπεινωμένη ὅσο ποτέ ἄλλοτε, ἀποδυναμωμένη καί δεσμευμένη ἀπό τήν πολιτεία, ἀδυνατεῖ νά τά παράσχη στούς πιστούς της...Τά μέτρα προστασίας πού ἐπιβάλλει ἡ νῦν κυβέρνηση εἶναι ἀντισυνταγματικά, δυσβάσταχτα, ὑπερβολικά καί ἄνισα πρός τούς Ἕλληνες Ὀρθοδόξους, ἐνῶ ἔχουν δημιουργήση ἕνα κλῖμα τρομοκρατίας, τό ὁποῖο ἐπιδεινώνουν τά ΜΜΕ. Ναί, ὑπάρχει ὁ ἰός καί ἐπιβάλλεται νά προστατεύσωμε τήν ὑγεία μας καί τήν ὑγεία τῶν ἄλλων... Σέ παρόμοια περίπτωση, ὅταν ἔγινε ἡ ἔκρηξη στό Τσερνομπίλ, οἱ ἄνθρωποι τότε πανικοβλήθηκαν καί ἐξέταζαν τά λαχανικά καί τά φροῦτα γιά νά τρῶνε ἀπό αὐτά πού εἶχαν τήν λιγώτερη ἀκτινοβολία. Ὁ ὅσιος Παΐσιος ἐρωτηθείς εἶπε νά κάνωμε τόν σταυρό μας καί νά τρῶμε ἄφοβα, δίνοντας ὁ ἴδιος πρῶτος τό παράδειγμα.
Ἄν ζοῦσε σήμερα εἶναι ἀδιανόητο νά τόν βλέπαμε μέ μάσκα καί γάντια, νά ἔχη στήν τσέπη του τό μπουκάλι μέ τό οἰνόπνευμα καί νά ἀποφεύγη τούς ἀνθρώπους ἤ νά τούς μιλᾶ ἀπό ἀπόσταση. Εἶναι βέβαιο ὅτι θά εἰρήνευε τούς ἀνθρώπους καί θά βοηθοῦσε νά ἀποβάλλουν τόν φόβο καί πιό πολύ θά ἐλυπεῖτο γιά τό κλείσιμο τῶν Ἐκκλησιῶν. Εἶναι ἀταίριαστος αὐτός ὁ φόβος γιά τούς χριστιανούς πού ἐμπνέονται ἀπό τό παράδειγμα τοῦ Θεανθρώπου καί ἀπό τούς Μάρτυρες τῆς πίστεώς μας...«Ἡ πανδημία τοῦ κορονοϊοῦ ἀνέδειξε τήν ἀνάγκη μιᾶς παγκόσμιας δημοκρατικῆς διακυβέρνησης» (Γιώργος Παπανδρέου) καί προτείνουν «νά ἔχη ὁ κάθε ἄνθρωπος ἕνα μικροτσίπ γιά νά ἔχη βιομετρικά δεδομένα σέ σχέση μέ τόν ἰό ἤ μέ ἄλλες ἐπιδημικές μετρήσεις» (Εὐάγγελος Βενιζέλος). Αὐτοί μιλοῦν ἀνοιχτά γιά σφράγισμα καί παγκόσμια δικτατορία, ἀλλά ἐμεῖς καταλαβαίνομε; Καί τί κάνομε; Ἄν καί τόσα εἶχε γράψει καί πῆ ὁ ὄσιος Παΐσιος γι’ αὐτό τό θέμα. Αὐτούς τούς ἀνθρώπους πού μᾶς ὑποδούλωσαν στούς ξένους δανειστές καί τώρα μᾶς ὁδηγοῦν στήν σκλαβιά τοῦ Ἀντιχρίστου, εἶναι δυνατόν νά τούς ἐμπιστευθοῦμε;Ὁ ὅσιος Παΐσιος προλέγοντας τίς μελλοντικές δυσκολίες τόνιζε: «Μόνο μέ καλή πνευματική ζωή θά τά βγάλωμε πέρα»".
(Ἱερομόναχος Εὐθύμιος Καλύβη Ἀναστάσεως - Καψάλα-Ἅγιον Ὄρος)
http://msiouli68.blogspot.com/2020/04/blog-post_23.html#more

Νίκος Κ. είπε...

«Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότεροι πιστοί χριστιανοί από άλλους» ξεκαθάρισε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και «πόσο μάλλον όταν παραβιάζουν οι ίδιοι τις συστάσεις της ίδιας της Ιεράς Συνόδου και τους νόμους του ελληνικού Κράτους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας»,πρόσθεσε.
Δεν έχεις τέλος Χαρδαλιά, δεν σ'έχει ο χάρος σημαδέψει...
(παράφραση στίχου παλαιού τραγουδιού)
Πέστα μεγάλε σερίφη με τους ασυνείδητους που θέλουν να πεθάνουμε όλοι από κορωνοϊό!!! https://www.vice.com/gr/article/dygedj/o-danik-melopoiei-to-8a-pe8anoyme-oloi-toy-stefanoy-xioy

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε και για το άρθρο και για τα σούπερ σχόλια!

amethystos είπε...

Δυστυχώς φίλε Νίκο καταργήθηκαν οι κατηχούμενοι καί έπεσε καί μάς πλάκωσε η ψευδο δημοκρατία. Διότι ακριβώς οι κατηχούμενοι αναδείκνυαν καί στήριζαν τήν πραγματικότητα τής ιεραρχίας καί τήν διάκρισή της από τήν Αγιότητα καί τήν τάξη τών χαρισμάτων τού Αγίου Πνεύματος πρός τήν οικοδομήν τής Εκκλησίας, τά οποία ταυτίστηκαν εν τέλει μέ τά διακονήματα τής εκκλησιαστικής ιεραρχίας καί χάθηκαν. Καί μάς έμεινε στά χέρια μόνο μιά ιεραρχία ταυτισμένη μέ τήν αυτοκρατορική εξουσία. Χαμένη στήν έρημο τού κοσμικού φρονήματος.

Νίκος Κ. είπε...

Ο Έλληνας "tom hardy",ο...εθνικός κουνηματίας δαχτύλου εμφανίστηκε χθες,στην καθιερωμένη συνέντευξη προπαγάνδας, φέροντας χακί ένδυμα με το εθνόσημο και το σήμα της πολιτικής προστασίας (εδώ ξερνάμε).
Στα πειθαρχημένα στρατιωτάκια του κορωνοϊού εκεί έξω,αφιερώνουμε το κλασσικό κομμάτι των status quo, για όταν βρουν λίγο χρόνο ανάμεσα στα λουτρά με αντισηπτικό,την κατανάλωση χούμους,το πιλάτες και την έξοδο για ατομική άσκηση. Πάρτε 5 (push-ups)!
πηγή:sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Βέβαια,το ακούμε ευχάριστα κι εμείς,μιας και μας θυμίζει την ατελείωτη θητεία,τότε...
https://www.youtube.com/watch?v=ObntvRcKMrE

Νίκος Κ. είπε...

Τρεῖς θεολόγους εἴχαμε (Ἰωάννη, Γρηγόριο, Συμεών), τώρα ἔχουμε τέταρτο, μὲ τὴν ἀτομικὴ προσευχὴ χωρὶς χριστιανικὴ λατρεία, καὶ τὰ «δὲν εἶστε περισσότερο Χριστιανοὶ ἀπὸ Ἐμένα»
-Χαρδαλιᾶς, ὁ Πιὸ Νέος Θεολόγος (21ος αἰ.)-

"Άς προσευχηθοῦμε ἀπὸ τὸ σπίτι γιὰ τοὺς ἀδελφούς μας, γιατὶ μπορεῖ νὰ κολλήσουν καὶ οἱ κεκοιμημένοι τὸν κορωνοϊό.(κλειστά θα είναι τα κοιμητήρια όλης της χώρας την Μεγάλη Παρασκευή,στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού). Γιατὶ στὰ μνήματα θὰ δημιουργηθεῖ συνωστισμός, ἐνῶ στὸ σουπερμάρκετ δημιουργεῖται πλεόνασμα ἀγάπης πρὸς τοὺς ἀδερφούς μας ταμίες.
Οι πιο ξύπνιοι Μητσοτακουλιστές, μετά το χθεσινό διάγγελμα του αρχηγού τους, ήδη οσμίζονται την αλλαγή στον αέρα. Και επειδή δεκάρα δεν δίνουν (και ούτε έδιναν ποτέ) για τον κορωνοϊο και τη δημόσια υγεία και επειδή το μόνο που τους νοιάζει είναι να τα έχουν καλά με το γκούβερνο, ήδη άρχισαν να μιλάνε για την ανάγκη άρσης των μέτρων και επανεκκίνησης της οικονομίας. Οι αθεόφοβοι μας λένε πια ότι βρίσκουν ενδιαφέρον μέχρι και άρθρο του Γάλλου φιλοσόφου Bernard Henri-Levy που αμφισβητεί την ίδια τη λογική του lockdown και προβληματίζεται για το «ποια δικαιώματα και ελευθερίες είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε στον βωμό του ονείρου μας για ένα υγειονομικό Κράτος, που θα μας θεραπεύει απ’ όλα μέχρι τον θάνατο»! Ποιοι; Aυτοί που μέχρι προχθές αποκαλούσαν «ακροδεξιό» και «ψεκασμένο» όποιον τολμούσε να ασκήσει κριτική στην πολιτική της γενικής καραντίνας και μας κατηγορούσαν ότι βάζουμε την οικονομία πάνω από τις ζωές των ανθρώπων!"

https://chronographiae.wordpress.com/2020/04/14/%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b9%e1%be%b6%cf%82-%e1%bd%81-%cf%80%ce%b9%e1%bd%b8-%ce%bd%e1%bd%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%bb%e1%bd%b9%ce%b3%ce%bf%cf%82-21%ce%bf%cf%82-%ce%b1/

Ανώνυμος είπε...

10:15 μ.μ.

Αυτό με τα κλειστά νεκροταφεία τη Μ. Παρασκευής
ήταν το κερασάκι πάνω σε όλη την κωμικοτραγική τούρτα του κορονογιου!
Τόση ΧΟΥΝΤΑ ρε φίλε; ΧΟΥΝΤΑ και στους πεθαμένους; ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ!
Πάρτυ θα κάνει ο Λαζόπουλος μόλις συνέλθει απο το πένθος του.
Πεθάναμε! Πεθάναμε στο γέλιο σου λέω!