Σάββατο 20 Απριλίου 2019

17 χρόνια φυλακή για τη μολότοφ (!) στην Εσφιγμένου

Εξοντωτική ποινή στον ηγούμενο Μεθόδιο, την ώρα που επιβάλλουν «χάδια» στους κουκουλοφόρους
Κάθε αυστηρότητα εξάντλησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Ορους, αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, και σε άλλους επτά μοναχούς. Τους έκρινε ενόχους για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στο Περιβόλι της Παναγίας τον Ιούλιο του 2013, καταδικάζοντας μάλιστα τον ηγούμενο Μεθόδιο και τον μοναχό Αντύπα σε 17 χρόνια φυλάκιση.
Η ποινή κάθειρξης 17 ετών για τα επεισόδια στο κονάκι της μονής στις Καρυές τούς επιβλήθηκε χθες Πέμπτη, με την κοινή γνώμη να «παγώνει» στο άκουσμά της, καθώς θεωρείται από πολλούς υπερβολική, αν αναλογιστεί κανείς ότι κουκουλοφόροι που καίνε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τη γλιτώνουν με ποινές «χάδια».

Το δικαστήριο έκρινε τους μοναχούς ενόχους σε δεύτερο βαθμό. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο ηγούμενος Μεθόδιος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός του επεισοδίου, ενώ ο μοναχός Αντύπας, που φέρεται ότι πέταξε μολότοφ, καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό, χρήση εκρηκτικών κ.ά.

Με την ίδια απόφαση άλλοι έξι ζηλωτές μοναχοί της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν καθένας με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών για απλή συνέργεια στο επεισόδιο.

Τα επεισόδια είχαν προκληθεί όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το κονάκι, στο πλαίσιο εφαρμογής προηγούμενης δικαστικής απόφασης, με συνέπεια να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να εκτοξευτούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν κενό, αφού οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν μόνο από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους. Αδειο ήταν το εδώλιο του κατηγορουμένου και κατά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου. Μετά την καταδίκη τους, οι μοναχοί θεωρούνται φυγόποινοι και αναζητούνται από τις Αρχές για την εκτέλεση της ποινής τους.
ΙΣΩΣ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ. 
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΖΗΛΩΤΕΣ ΠΑΣΗΣ ΑΝΑΙΤΙΑΣ ΑΙΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: