Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

«Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ» Δεύτερο μέρος-Ρομπέρτο ​​Πεκιόλι

Η αυτοκρατορία του καλού. Τού «God we trust» ένα λογοπαίγνιο που αντικαθιστά το «χρυσό» το Gold, μέ τον Θεό: ο αμερικανισμός σκοτώνει την ψυχή των λαών γιατί γεννιέται από μια δολοφονία, τη λήθη των «πολιτισμών προέλευσης» των λαών του.

II 

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ

Τόμας Γούντροου Γουίλσον.
Η Αμερική είναι το πιο μανιχαϊστικό έθνος. Ένας πρόεδρος του 20ου αιώνα, ο Woodrow Wilson (1) , δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο ιδεαλιστική χώρα στον κόσμο. Περίεργη δήλωση σε μια χώρα της οποίας
            Αμερικανικός τρόπος ζωής.
 η επιτυχία μετρημένη σε δολάρια είναι το είδωλο, αλλά ο μέσος Αμερικανός είναι σίγουρος ότι ζει στην αυτοκρατορία του Καλού. Ο ορισμός του καλού είναι ταυτολογικός: αντιστοιχεί σε αυτό που είναι και κάνει η Αμερική. Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ εκπλήσσονται πάντα που δεν αγαπιούνται καθώς πιστεύουν ότι τους αξίζουν ως εκπρόσωποι του καλού και του καλύτερου μοντέλου ζωής, ή μάλλον του μοναδικού θετικού, του αμερικανικού τρόπου ζωής.

Η πολιτική σφαίρα ανάγεται σε δευτερεύοντα κλάδο της ηθικής, στην απατηλή αξίωση να μεταφραστούν οι ευαγγελικές εντολές σε συλλογική ζωή. Ο Θεός που βασίλευε στην Ευρώπη μετενσαρκώθηκε στο AI Donkey του Nietzsche, ένα παράξενο ζώο με δύο κεφάλια, το ένα ριζωμένο στο αμερικανικό όνειρο και το άλλο στην ομίχλη της μαρξιστικής ουτοπίας, που επανενώθηκε στο Μοναδικό των αστεριών και ριγών μετά το 1989. Η αυτοκρατορία τής  γης της επαγγελίας του «μεγαλειώδους και προοδευτικού πεπρωμένου» της ενοποιημένης ανθρωπότητας, της οποίας η Νέα Υόρκη είναι η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, σαγηνεύει αλλά διαγράφει την ψυχή.

Το άγαλμα της ελευθερίας φέρει μια επιγραφή στο βάθρο που μοιάζει να είναι η συνέχεια των ευαγγελικών μακαρισμών, το πιο ανησυχητικό μήνυμα του Χριστού: "Φέρτε μου τον φτωχό σας, τον δυστυχισμένο σας. Όλους εκείνους που θα ήθελαν να αναπνεύσουν ελεύθερα – Τα θλιβερά ναυάγια των υπερπληθυσμένων ακτών σας. – Στείλε μου τους άστεγους, τα θύματα της καταιγίδας. Η δάδα μου θα τους οδηγήσει στο κατώφλι της χρυσής πόρτας". Μια χιλιαστική διακήρυξη, τα λόγια εκείνων που αισθάνονται ότι έχουν επενδύσει σε μια λυτρωτική αποστολή, το «φανερό πεπρωμένο», δηλαδή η πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δικαίωμα/καθήκον να κατακτήσουν τον κόσμο για να διαδώσουν την αντίληψή τους για ελευθερία και δημοκρατία.

Ο αμερικανισμός σκοτώνει την ψυχή των λαών καθώς γεννιέται ο ίδιος από μια δολοφονία, τη λήθη των πολιτισμών καταγωγής των μεταναστευτικών πληθυσμών!

Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1820 την εποχή του Δόγματος Μονρό (Η Αμερική για τους Αμερικανούς) είναι επομένως «καλός», ηθικός, αλλά πάνω απ' όλα προφανής και αναπόφευκτος, λόγω της αυτονόητης υπεροχής του αμερικανικού τρόπου σύλληψης της ύπαρξηςΉδη τον 17ο αιώνα ο William Stoughton (2), ο αποικιακός διαχειριστής της Μασαχουσέτης, δήλωσε: «Ο Θεός επέλεξε ένα έθνος για να στείλει έναν εκλεκτό σπόρο στην έρημο». Σουπρεματισμός και μανιχαϊσμός για εμάς, αυτοκρατορία του καλού για αυτούς. Ο στρατηγός Πάτον, στην ομιλία του προς τους Αμερικανούς στρατιώτες που αποβιβάστηκαν στη Σικελία το 1943, υπενθύμισε την άφιξη των Ευρωπαίων μεταναστών στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι όσοι παρέμειναν στην πατρίδα τους, «δεν είχαν το θάρρος να κάνουν αυτό το ταξίδι και γι' αυτό συνέχισαν να ζουν ως σκλάβοι».

Όσο περισσότερο ενεργεί η πουριτανική νοοτροπία της γης της επαγγελίας, παρόμοια κατά κάποιο τρόπο με τον Ιουδαϊσμό, τόσο περισσότερο η κοινωνία γίνεται ακμάζουσα, αλλά ταυτόχρονα δελεαστική, μακριά από τις καταβολές της. Ο Tocqueville (3) ήδη παρατήρησε τη βαθιά αμερικανική αντίφαση μεταξύ ιδανικών και καθημερινής πρακτικής, τη βαθιά υποκρισία, την κακή συνείδηση ​​που ξεπεράστηκε με τον θρίαμβο του Sigmund Freud. Η ψυχαναλυτική μεταφορά είναι η συμμαχία μεταξύ των παιδιών για να σκοτώσουν τον πατέρα τους. « Στη συνέχεια, συντετριμμένοι από το έγκλημα και φοβούμενοι ότι κάποιος από αυτούς θα πάρει τη θέση του δολοφονημένου πατέρα τους, συνάπτουν ένα συμβόλαιο που θεσπίζει νομικά την αμοιβαία ισότητα τους με βάση την παραίτηση από την εξουσία του πατέρα τους». Αυτή είναι η ευφάνταστη θέση του Geoffrey Gorer, Άγγλος μελετητής που εφάρμοσε την ψυχανάλυση στην ανθρωπολογία. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Σύνταγμα είναι οι συμβάσεις με τις οποίες οι Αμερικανοί εγγυώνται την ελευθερία και την ισότητα στη βάση της κοινής παραίτησης από το πιο μισητό και ζηλευτό πατρικό προνόμιο: την εξουσία.

Έκαναν περισσότερα, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: όρισαν ως πολιτική αρχή έναν βαθιά γήινο στόχο, χωρίς καμία κοινοτική έμπνευση, εγγενώς υποκειμενικό: την επιδίωξη της ευτυχίας. Από τους δύο αρχικούς πυλώνες, οι Αμερικανοί αντλούν την πεποίθηση ότι η δική τους είναι η αυθεντική Γη της Επαγγελίας, μια προμελέτη τής μελλοντικής Κοσμόπολης. Έχουν την αποστολή να εξάγουν το παγκόσμιο μοντέλο του καλού, τη βεβαιότητα ότι οι άνθρωποι είναι όλοι ίσοι και η εξουσία είναι απεχθής, κακόβουλη. Η αμφιβολία ότι η ελευθερία και η ισότητα είναι σε μεγάλο βαθμό ασυμβίβαστα δεν τους περνάει ποτέ από το μυαλό. Ο αυθεντικός ιδρυτής τους είναι ο Jean Jacques Rousseau, ένας Γενεβανός που μεγάλωσε στο κλίμα του Καλβινισμού.
              Έζρα Πάουντ.
Υπάρχει ένας μοναδικός ατομικιστικός κομφορμισμός στις ΗΠΑ στον οποίο, «όλοι θέλουν το ίδιο πράγμα, όλοι είναι ίσοι. Όποιος έχει διαφορετικά συναισθήματα πηγαίνει πρόθυμα στο άσυλο» (Ζαρατούστρα). Και όχι μόνο με μεταφορική έννοια, αφού αν η Σοβιετική Ένωση έκλεινε αντιφρονούντες, οι απελευθερωτικές ΗΠΑ πέταξαν τον μεγαλύτερο ποιητή τους, τον Έζρα Πάουντ, σε ψυχιατρείο για χρόνια, ένοχο ότι δεν συμμεριζόταν το αμερικανικό όνειρο!

Η έννοια των συνόρων, τόσο παρούσα στη φαντασία των Γιάνκηδων , δεν είναι το όριο μεταξύ δύο εθνών, αλλά το προσωρινό σύνορο που χωρίζει τις αποικισμένες περιοχές από αυτές που θα αποικιστούν στο μέλλον. Από αυτή την πλευρά υπάρχει το καλό, η ελευθερία, από την άλλη δεν υπάρχει ένας «άλλος» κόσμος με διαφορετικές αξίες, άλλοι λαοί, αλλά το κενό.

 Αυτό εξηγεί τη μεταχείριση των γηγενών πληθυσμών , που πρώτα καταστράφηκαν με «πύρινο νερό», το "νερό της φωτιάς", τόν αλκοολισμό, στη συνέχεια εξαπατήθηκαν μέσω του νόμου που επιβλήθηκε από αυτούς (οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν ποτέ με τους Ινδιάνους), τελικά εκδιώχθηκαν βιαστικά και αποδεκατίστηκαν. Τό Καλό, ο πολιτισμός, δεν δέχεται περιορισμούς.

Η αμερικανική κουλτούρα, ιδιαίτερα ο κινηματογράφος , έχει δημιουργήσει συχνά έργα καταγγελίας. Το παράδοξο είναι ότι ποτέ δεν κλονίζουν το σύστημα, απορροφώνται, παρουσιάζονται ως αδιάψευστη απόδειξη της καλοσύνης και της φιλελευθερίας της εξουσίας. Είναι αδιανόητο να αμφισβητείται ο αμερικανικός τρόπος ζωής. Η αυτοκρατορία του καλού είναι επίσης το βασίλειο του ποσοτικού υπολογισμού. Ο Homo dollaricus είναι ομοιόμορφος, φτάνει που έχει, όχι ότι είναι. Αξίζει τον τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει σημασία πώς επιτεύχθηκε. Το να έχεις χρήματα δεν είναι σημάδι επιτυχίας, «είναι» επιτυχία, αφού το παγκόσμιο μέτρο είναι η αξία του δολαρίου. Η εξουσία πάνω σε πράγματα που εξασφαλίζει ο πλούτος είναι ηθικά παραδεκτή, πράγματι επιδιώκεται, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μοίρα των ανθρώπων.

Ο ίδιος ο πόλεμος της ανεξαρτησίας δεν γεννήθηκε από μια έμπνευση πολιτικής ελευθερίας ή από μια έντονη αίσθηση πατριωτισμού, αλλά από την αντίδραση ενάντια στο μονοπώλιο που παραχωρήθηκε στην Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών στο εμπόριο τσαγιού. Ένας ακραιφνής συντηρητικός, ο Henry Adams (4) , αναλύοντας πτυχές του αμερικανικού χαρακτήρα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ήταν η επιδίωξη του κέρδους και όχι τα μαθήματα της θρησκείας που έκαναν τους ανθρώπους πιο γενναιόδωρους, πιο ανεκτικούς, πιο φιλελεύθερους στις σχέσεις τους με τους συνανθρώπους τους». Μοναδική θεωρία του καλού, κοντά στις οικονομικές θέσεις του Adam Smith.
                                           Little Big Horn.
Ο Αμερικανός πιστεύει στην απεριόριστη πρόοδο, που θεωρείται ως συσσώρευση υλικών αγαθών: έχοντας προσγειωθεί σε μια τεράστια, πλούσια και σχεδόν άδεια χώρα - όποιος ήταν εκεί γρήγορα εκδιώχθηκε, σκοτώθηκε ή περιορίστηκε σε επιφυλάξεις - ο Αμερικανός έχει την πεποίθηση ότι ο πλούτος είναι ανεξάντλητος, ένα κέρας σαν αυτό της θεάς Αταλάντας!
Ο αμερικανικός κοινωνικός βιβλικισμός είναι επίσης εμφανής στον συμβολισμό των χαρτονομισμάτων (5) , στα οποία, παράλληλα με τα μασονικά σημάδια, εμφανίζεται η γραφή In God we trust. Το παιχνίδι με τις λέξεις που αντικαθιστά το "χρυσό" με τον Θεό είναι εύκολο. Η διάδοση του μεσσιανικού καπιταλισμού των ΗΠΑ έχει ως αποτέλεσμα την απογύμνωση της θρησκείας από τα δόγματά της, καθιστώντας την έναν απλό ηθικό κανόνα πρακτικής φύσης, μια ηθική δικαιολόγηση της κούρσας για το κέρδος. Δεκάδες ευαγγελικά δόγματα ευδοκιμούν στην Αμερική. Υπάρχουν αμέτρητες αιρέσεις και θρησκευτικά κινήματα των οποίων οι ηγέτες είναι συχνά τηλεοπτικοί κήρυκες που έχουν γίνει πολύ πλούσιοι πουλώντας το πνευματικό τους προϊόν.

                              Ο μασονικός συμβολισμός στο αμερικανικό δολάριο (5)

Το χριστιανικό όραμα έχει δικαιώσει τους αμερικανικούς πολέμους από τον δέκατο ένατο αιώνα. Το ζήτημα, ο πόλεμος του οπίου (7) παρουσιάστηκε από τον Τζον Κουίνσι Άνταμς (6), ο οποίος ήταν Αμερικανός πρόεδρος, ως δίκαιη αντίδραση στο «φτωχό κινεζικό εμπορικό πνεύμα». Η επιχείρηση (το εμπόριο), για τον Άνταμς, βασίζεται στην ευαγγελική επιταγή να αγαπά κανείς τον πλησίον του ως τον εαυτό του. Ο πόλεμος έβαλε τέλος σε « αυτό το τεράστιο αδίκημα κατά των δικαιωμάτων της ανθρώπινης φύσης και του πρώτου νόμου των εθνών». Ορισμένα αμερικανικά δόγματα παρουσιάζουν τον Ιησού ως νικητήριο στέλεχος, «τον άνθρωπο που πρέπει να προσκληθεί σε δείπνο στην Ιερουσαλήμ». Η επιρροή των θρησκειών μετριέται με το συνηθισμένο κριτήριο: το μέγεθος του προϋπολογισμού, η διαθεσιμότητα προϋπολογισμών.

Η αμερικανική ανάγκη να παρέχει ηθική κάλυψη στους πολέμους είναι συνεχής. Ισχυρίζονται ότι επεμβαίνουν -πάντα στα σπίτια των άλλων- όχι για να διεκδικήσουν εδάφη ή να διαφυλάξουν συμφέροντα, αλλά για να υπερασπιστούν οικουμενικές αρχές, αποκαθιστώντας το Καλό που παραβιάστηκε από τους κακούς ανθρώπους. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, έχοντας κερδίσει τον ανταγωνισμό με την ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ άρχισαν να αποκαλούν τους πολέμους που αναλαμβάνονται για να επεκτείνουν την κυριαρχία της υπερδύναμης, να εξασφαλίσουν τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και, εν συνεχεία, να διατηρήσουν τον έλεγχο των ευρωπαϊκών εθνών ως διεθνείς αστυνομικές επιχειρήσεις. 
        Ζαν Ζακ Ρουσό.
Οι Αμερικανοί έχουν την αποστολή να εξάγουν το παγκόσμιο μοντέλο του καλού, τη βεβαιότητα ότι οι άνθρωποι είναι όλοι ίσοι και η εξουσία είναι απεχθής, μοχθηρή. Η αμφιβολία ότι η ελευθερία και η ισότητα είναι σε μεγάλο βαθμό ασυμβίβαστα δεν τους περνάει ποτέ από το μυαλό. Ο αυθεντικός ιδρυτής τους είναι ο Jean Jacques Rousseau!

Η μόδα, η πρόοδος, σήμερα είναι οι πιο ακολουθούμενοι μύθοι: η προσωπικότητα δεν έχει καμία σημασία, δεν μπορεί να υπολογιστεί σε δολάρια. Υπάρχει μόνο χώρος για to μαζικό άτομο, μετρήσιμο, ανταλλάξιμο, χειραγώγιμο, αξιολογήσιμο στους «λογαριασμούς». Η Αμερική είναι αυθόρμητα εξισωτική γιατί το μόνο της μέτρο είναι το υλικό και το οικονομικό. Γνωρίζει μόνο ποσοτικές διαφορές, μειωμένες ή αναστρέψιμες εάν κάποιος είναι επιτυχημένος. Δεδομένου ότι τα χρήματα του καθενός αξίζουν όσο του άλλου, υιοθετεί ένα μόνο κριτήριο, το δολάριο, στο οποίο προσκολλώνται πολύ διαφορετικοί πληθυσμοί, πρωταγωνιστές των μεταναστευτικών κυμάτων από τις πέντε ηπείρους. Για τους Αμερικανούς, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους, η ελευθερία πηγάζει από την ισότητα και δεν μπορούν να περιγράψουν τους δύο όρους παρά μόνο ως συνώνυμους.

Η χυδαιότητα είναι το πιο εμφανές χαρακτηριστικό του χαρακτήρα τους, λόγω της ανυπαρξίας αριστοκρατίας. Ένας παρατηρητής ρώτησε μορφωμένους Αμερικανούς τι σημαίνει διάκριση. Είχε μόνο αμήχανες σιωπές ή την ένδειξη του «σοφιστικέ» ύφους, της πλαστής στάσης, δηλαδή της μίμησης που ανάγει κάθε διάκριση σε εξωτερικές, τεχνητές ή υπερβολικές μορφές, κενές περιεχομένου. Οι ΗΠΑ είναι «μια κοινωνία στην οποία η αξία και η ανωτερότητα ενός ανθρώπου μπορούν να αποκαλυφθούν μόνο με τη μορφή της βιομηχανίας και του εμπορίου, τα καλύτερα πράγματα (για παράδειγμα τα καθήκοντα του ιερέα, του δικαστή, του επιστήμονα, του σοβαρού ανθρώπου των γραμμάτων) είναι το αντίστροφο του βιομηχανικού και εμπορικού πνεύματος, και είναι το πρώτο καθήκον όσων αφιερώνονται σε αυτά 
να μην προσπαθήσουν να πλουτίσουν γιά να μην λαμβάνουν υπόψη την αγοραία αξία αυτού που κάνουν» (Ernest Renan) (8). Μια ακατανόητη έννοια εκεί πέρα, αλλά τώρα και στην αμερικανοποιημένη Ευρώπη.

Η χυδαιότητα συνδυάζεται με την ακατανοησία αναμεμειγμένη με την περιφρόνηση της μοναδικότητας, που ταυτίζεται με την επιδίωξη ασύμφορων δραστηριοτήτων. Όποιος ανακαλύψει ότι είναι διαφορετικός ξαπλώνει στον καναπέ του αναλυτή. Υπάρχει ένας μοναδικός ατομικιστικός κομφορμισμός στον οποίο, «όλοι θέλουν το ίδιο πράγμα, όλοι είναι ίσοι. Όποιος έχει διαφορετικά συναισθήματα πηγαίνει πρόθυμα στο άσυλο» (Ζαρατούστρα). Και όχι μόνο με μεταφορική έννοια, αφού αν η Σοβιετική Ένωση κρατούσε έγκλειστους τους αντιφρονούντες, οι απελευθερωτικές ΗΠΑ πέταξαν τον μεγαλύτερο ποιητή τους, τον Έζρα Πάουντ (9) σε ψυχιατρείο για χρόνια, ένοχος ότι δεν συμμεριζόταν το αμερικανικό όνειρο.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόρριψη της αυτοκρατορίας του καλού από λαούς που σκοπεύουν να παραμείνουν οι ίδιοι. Η αγανάκτηση καθορίζει σύντομες περιόδους απομονωτισμού και συχνές εκρήξεις ένοπλου παρεμβατισμού: στόχος της μεταδοτικής οικουμενικότητας τους είναι η απορρόφηση του Άλλου μέσω της επιβολής του «ενιαίου» αμερικανικού μοντέλου "ένα μέγεθος για όλους"!

Ο αμερικανισμός έχει καταλάβει την Ευρώπη ακόμη και με την εξαιρετική δύναμη της δικαστικής τάξης. Ευνοημένο από το εθιμικό δίκαιο και την ενόχληση με τη νομοθετική αρχή των νομικών κατασκευών, το δικαστήριο είναι ο χώρος όπου προωθούνται οι κοινωνικές αλλαγές. Η πιο διάχυτη δύναμη, μαζί με τα χρήματα και τις αμέτρητες κρατικές υπηρεσίες ελέγχου (CIA, NSA και δεκάδες άλλες) είναι η δημοκρατία των δικαστών. Ο νοσηρός εξισωτισμός σταματά μόνο όταν αντιμετωπίζει την ανισότητα στο πορτοφόλι. Η θεμελιώδης αρχή, ένας πυλώνας της συμπεριφοριστικής θεωρίας, είναι ότι αν οι καρποί της κοινωνίας είναι κακοί, είναι επειδή έχουν αναπτυχθεί σε αρνητικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Το σύστημα παραμένει εξ ορισμού το καλύτερο που επινοήθηκε ποτέ, η κοσμοπολίτικη εκκοσμίκευση της Πόλης του Θεού.

Η επίμονη βούληση είναι να τεθεί ένα τέλος στην ιστορία. Η πολιτική συνίσταται στην κατάργηση του «πολιτικού», η ουσία του οποίου είναι η νόμιμη χρήση βίας στο όνομα μιας ηθικά προσανατολισμένης αρχής της εξουσίας. Το προφανές πεπρωμένο που η Αμερική είναι βέβαιη ότι κατέχει την εκθέτει στη σχεδόν παιδική έκπληξη να διαπιστώσει την απόρριψη του γενναιόδωρα εξαγόμενου αμερικανικού μοντέλου από τους αποδέκτες. Δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόρριψη της αυτοκρατορίας του καλού από λαούς που σκοπεύουν να παραμείνουν οι ίδιοι. Η οργή οδηγεί σε σύντομες περιόδους απομονωτισμού και σε συχνά ξεσπάσματα ένοπλης παρεμβατικότητας. Στόχος της μεταδοτικής οικουμενικότητας τους είναι η απορρόφηση του Άλλου μέσω της επιβολής του «ενιαίου» αμερικανικού μοντέλου "ένα μέγεθος για όλους".

Τα είδωλα που λατρεύονται στις ΗΠΑ είναι τα φετίχ του πολιτισμού τους που μεταφέρθηκαν στην παγκόσμια σκηνή. Ο Κροίσος καταδικάστηκε να μετατρέψει ό,τι άγγιξε σε χρυσό, το πεπρωμένο των ΗΠΑ είναι να σπαταλήσει
         Κροίσος, βασιλιάς της Λυδίας.
 κάθε πολιτισμό στον οποίο επενδύουν, μέχρι τη διάλυσή τους στο παγκόσμιο φιλελεύθερο ελευθεριακό μοντέλο και στην εμπορευματική μορφή. Χαιρετίζουν την ιδιαιτερότητα μόνο ως υπολειμματικό φολκλόρ, ως υπολειμματική λαογραφία, της οποίας οργανώνουν το τουριστικό εμπόριο. Η Disneyland είναι το ιδανικό τους. Κάπου έχουν χτίσει μια άψυχη Βενετία για χρήση βιαστικών επισκεπτών οπλισμένων με κάμερα, μια γρήγορη επίσκεψη και την ιστορική περίληψη σε πέντε γραμμές. Ο αμερικανισμός σκοτώνει την ψυχή των λαών καθώς γεννιέται ο ίδιος από μια δολοφονία, τη λήθη των πολιτισμών προέλευσης των μεταναστευτικών πληθυσμών.

Η θρησκεία για τον Αμερικανό είναι ένας απλός ηθικός κανόνας, μια «Ηθική Δικαίωση» της κούρσας για το κέρδος! Για τον homo Dollaricus το παγκόσμιο μέτρο είναι η αξία σε δολάρια: στα χαρτονομίσματα η γραφή "In God we trust", εμπιστευόμαστε τον Θεό,  είναι ένα λογοπαίγνιο που αντικαθιστά τον Θεό με τον "χρυσό"!


Έχοντας προσγειωθεί σε μια απέραντη, πλούσια και σχεδόν άδεια χώρα - όποιος ήταν εκεί γρήγορα εκδιώχθηκε, σκοτώθηκε ή περιορίστηκε σε εφεδρεία - ο Αμερικανός έχει την πεποίθηση ότι ο πλούτος είναι ανεξάντλητος, ένα κέρας σαν αυτό της θεάς Αταλάντα. Πιστεύει λοιπόν στην αόριστη, απεριόριστη πρόοδο, που θεωρείται ως συσσώρευση υλικών αγαθών. Επειδή αγαπά την κατανάλωση, σπαταλά τα χρήματα με ευχαρίστηση και τους πόρους της φύσης με αδιαφορία, εμφορούμενος από την ενστικτώδη αισιοδοξία κάποιου που είναι σίγουρος ότι για όλα θα βρεθεί λύση, ότι όλα θα πάνε προς το καλύτερο. Η φευγαλέα στιγμή είναι το κέντρο της ζωής για την Αμερική, σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι το αύριο θα είναι αναπόφευκτα καλύτερο από το σήμερα. Αυτό παράγει αδιαφορία για το παρελθόν, που στα μάτια του στερείται νοήματος, σιωπηλό, αφού η παραδοχή της πιθανότητας ότι το χθες ήταν καλύτερο από το σήμερα έρχεται σε αντίφαση με την πρόοδο. Η ίδια αδιαφορία επιφυλάσσεται για το μέλλον, μια απλή διαδοχή στιγμών που έρχονται.

Ο Γάλλος θετικιστής Auguste Comte (10) έγραψε ότι « η ανθρωπότητα αποτελείται περισσότερο από νεκρούς παρά ζωντανούς ». Δεν υπάρχει δήλωση πιο ακατανόητη για το αμερικανικό πνεύμα, του οποίου ο μυστικισμός είναι αυτός του χώρου, όχι του χρόνου. Ενδιαφερόμενος για τα αγαθά και όχι για τους ανθρώπους, βάζει τον χώρο σε προοπτική, περιμένοντας για να μπορέσει να τον εκμεταλλευτεί. Είναι ο μύθος των συνόρων. Για τους Αμερικάνους, πάνω απ' όλα, η δική τους δεν είναι μια χώρα σαν άλλες, αλλά η προτύπωση μιας τέλειας παγκόσμιας δημοκρατίας, η Βαβυλώνα προορισμένη να επιτύχει την ευτυχία
, τον αμερικανικό τρόπο ζωής..

Η χυδαιότητα είναι το πιο εμφανές χαρακτηριστικό του «αμερικανικού» χαρακτήρα και λόγω της ανυπαρξίας αριστοκρατίας!

Η απειλή που κρέμεται σε όλο τον κόσμο είναι η παγκοσμιοποίηση μέσω της αμερικανοποίησης του πλανήτη. Για την Ευρώπη -που έχει περιοριστεί σε μια γκροτέσκα καρικατούρα του εαυτού της- και για τον Τρίτο και τον Τέταρτο Κόσμο είναι μια απειλή συλλογικού θανάτου, το τέλος κάθε διαφορετικού πολιτισμού, των διαφορών που δίνουν νόημα στην ανθρώπινη παρουσία. Όταν η κομμουνιστική εναλλακτική ήταν ακόμα ζωντανή, ο Jean Cau (11) εξέφρασε μια φλέγουσα αλήθεια: "Στην τάξη της αποικιοκρατίας, δεν θα είμαστε Ρώσοι αύριο πρώτα απ' όλα επειδή δεν είμαστε Αμερικανοί σήμερα". Μια έκκληση που δεν εισακούστηκε στην εποχή του προοδευτισμού τύπου Coca Cola, στην Ευρώπη, η οποία, έχοντας χάσει τον εαυτό της, προσάραξε στην άκριτη αποδοχή όλου του κακού που προέρχεται από την αυτοκρατορία του καλού: μουσική, μόδα, γλώσσα, λατρεία του χρήματος, πρωτοκαθεδρία της τεχνολογίας, του νομικού θετικισμού, της ομοφυλοφιλικής υποκουλτούρας, του μοχθηρού κακότροπου νεοφεμινισμού, της αντιεξουσιαστικής παιδαγωγικής, του συμπεριφορισμού, του ασώματου πραγματισμού, της μαζικής προώθησης, της πορνογραφίας, της απανθρωπιστικής αρχιτεκτονικής, της ψεύτικης τέχνης.

Πορτρέτο του Alexis de Tocqueville από τον Théodore Chassériau.
Ένας κολασμένος μηχανισμός κυριαρχίας που αξίζει ξεχωριστό προβληματισμό, στον απόηχο της απογοητευμένης διαίσθησης του Αλέξις ντε Τοκβίλ : «μια απόλυτη, λεπτομερής, τακτική, ευγενική και διορατική δύναμη που επιδιώκει να μπλοκάρει αμετάκλητα τους ανθρώπους στήν  παιδική ηλικία. Χαίρεται που οι πολίτες είναι χαρούμενοι, που σκέφτονται μόνο να είναι ευτυχισμένοι. Αγωνίζεται για την ευτυχία τους, αλλά θέλει να είναι ο μοναδικός πράκτορας και ο μοναδικός διαιτητής/κριτής». Η αυτοκρατορία του Καλού.

 

«L’INFEZIONE AMERICANA» Seconda parte - Inchiostronero

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

(1) Ο Woodrow Wilson , γεννημένος Thomas Woodrow Wilson (Staunton, 28 Δεκεμβρίου 1856 – Ουάσιγκτον, 3 Φεβρουαρίου 1924), ήταν Αμερικανός πολιτικός. Ήταν ο 28ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (στην εξουσία από το 1913 έως το 1921), ενώ προηγουμένως ήταν κυβερνήτης της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ. επίσης ακαδημαϊκός, κατείχε τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πρίνστον. Έγινε ο τρίτος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τον Άντριου Τζάκσον και τον Γκρόβερ Κλίβελαντ, που επανεξελέγη για δεύτερη θητεία. Το 1919 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

«Ο Θεός του έδωσε ένα μεγάλο όραμα. / Ο διάβολος είναι μια επιβλητική αυταρχική καρδιά. / Η περήφανη καρδιά σταμάτησε. / Το όραμα τον επιζεί». (Επιτάφιος αφιερωμένος σε αυτόν από τον William Allen White)

(2) William Stoughton συμμετείχε ως δικαστής στις περιβόητες Δίκες Μαγισσών του Σάλεμ (1692) στην κομητεία Έσεξ της Μασαχουσέτης. Προηγουμένως, 17 άτομα είχαν ήδη καταδικαστεί σε θανατική ποινή στην περιοχή για το ίδιο έγκλημα, κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού μαγισσών που διήρκεσε από το 1647 έως το 1688. Με τις δίκες του 1692 ξεκίνησε η πιο εκτεταμένη σειρά κατηγοριών, συλλήψεων και θανατικών εκτελέσεων που έγιναν ποτέ στην Βρετανικές κτήσεις του Νέου Κόσμου για το έγκλημα της μαγείας. Στο τέλος της δίκης, 19 άτομα εκτελέστηκαν με απαγχονισμό, ένας άνδρας καταπλακώθηκε μέχρι θανάτου επειδή αρνήθηκε να καταθέσει, 150 ύποπτοι φυλακίστηκαν και άλλα 200 άτομα κατηγορήθηκαν για μαγεία, αριθμός πολύ υψηλός αν συγκριθεί με το γεγονός ότι στο όταν ο πληθυσμός της Νέας Αγγλίας ήταν περίπου 100.000.

(3) Υποκόμης Alexis Henri Charles de Clérel de Tocqueville (1805 – 1859). Ήταν Γάλλος φιλόσοφος, πολιτικός, ιστορικός, πρόδρομος της κοινωνιολογίας, νομικός και δικαστής. Ο Γάλλος Raymond Aron, ιστορικός της κοινωνιολογίας, ανέδειξε τη συμβολή του στην κοινωνιολογία, τόσο που μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους πρώτους μη συμμετέχοντες παρατηρητές της κοινωνίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς και μελετητές της φιλελεύθερης σκέψης: «Στα μάτια μου, οι ανθρώπινες κοινωνίες, όπως και τα άτομα, γίνονται κάτι μόνο χάρη στην ελευθερία». (Alexis de Tocqueville, Epistolario, από μια επιστολή στον Joseph Arthur de Gobineau)

(4) Ο Henry Brooks Adams (Βοστώνη, 16 Φεβρουαρίου 1838 – Ουάσιγκτον, 27 Μαρτίου 1918) ήταν Αμερικανός συγγραφέας και ιστορικός. Καταγόταν από τους προέδρους John και John Quincy Adams: στα νιάτα του ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη συνοδεύοντας και συνεργαζόμενος με τον πατέρα του Charles Francis, διπλωμάτη, πληρεξούσιο υπουργό στη Μεγάλη Βρετανία υπό τον Πρόεδρο Λίνκολν. Ήταν στο Παλέρμο κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας των Χιλίων: ήθελε να γνωρίσει τον Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και περιέγραψε το έργο του σε μια σειρά επιστολών προς την Boston Courier.

(5) Τεκτονικός συμβολισμός στο αμερικανικό δολάριο.Κοιτάζοντας προσεκτικά ένα αμερικανικό χαρτονόμισμα ενός δολαρίου, το λεγόμενο The one dollar, είναι δυνατόν να παρατηρήσετε κάποια σύμβολα που κρύβουν έννοιες που συνδέονται με τον Τεκτονισμό. Είναι γνωστό ότι η τελευταία, που ορίζεται και ως «πραγματική τέχνη», είναι μια μυητική ένωση που αυτοπροτείνεται ως ηθικοηθικό σύμφωνο μεταξύ ελεύθερων ατόμων, ως τελειότητα των ευγενέστερων ανθρώπινων συνθηκών. Στο εσωτερικό, η χρήση συμβόλων αντιπροσωπεύει την ίδια την ουσία του Τεκτονισμού, το μέσο μέσω του οποίου μπορεί κανείς να επικοινωνεί εξ αποστάσεως με όλους τους αδελφούς Μασόνους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του Pierre Mariel, Freemason και Martinist, «το σύμβολο δεν προορίζεται επομένως να κρύψει την αλήθεια. Αντιθέτως, ο σκοπός του είναι να επιλέξει αυτούς που, ενσωματώνοντας σε αυτό, αποδεικνύονται άξιοι να έχουν πρόσβαση στην απόλυτη Πραγματικότητα». Αναποδογυρίζοντας το χαρτονόμισμα του δολαρίου, στα αριστερά είναι δυνατό να παρατηρήσετε, μέσα σε έναν κύκλο, μια κολοβωμένη πυραμίδα που υπερκαλύπτεται στην κορυφή από ένα Δέλτα, στο κέντρο του οποίου υπάρχει ένα μάτι («Φωτεινό Δέλτα» ή «Το μάτι που βλέπει τα πάντα»). Η πυραμίδα, ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα του Τεκτονισμού, αποτελείται από δεκατρία σκαλοπάτια και εβδομήντα δύο τούβλα (7+2=9, αριθμός μασονικής τελειότητας). Η ημερομηνία "MDCCLXXVI" είναι χαραγμένη στη βάση, δηλαδή το 1776, το έτος τόσο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όσο και της γέννησης του Τάγματος των Illuminati. Κάτω από την πυραμίδα η γραφή Novus Ordo Seclorum (και όχι Secolorum όπως θα περίμενε κανείς) αποτελείται από δεκαεπτά γράμματα, αριθμός που υποδηλώνει την έλλειψη θεϊκής τελειότητας, που αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό δεκαοκτώ. στο κέντρο του οποίου υπάρχει ένα μάτι (“Luminous Delta” ή “The All-Seeing Eye”). Η πυραμίδα, ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα του Τεκτονισμού, αποτελείται από δεκατρία σκαλοπάτια και εβδομήντα δύο τούβλα (7+2=9, αριθμός μασονικής τελειότητας). Η ημερομηνία "MDCCLXXVI" είναι χαραγμένη στη βάση, δηλαδή το 1776, το έτος τόσο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όσο και της γέννησης του Τάγματος των Illuminati. Κάτω από την πυραμίδα η γραφή Novus Ordo Seclorum (και όχι Secolorum όπως θα περίμενε κανείς) αποτελείται από δεκαεπτά γράμματα, αριθμός που υποδηλώνει την έλλειψη θεϊκής τελειότητας, που αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό δεκαοκτώ. στο κέντρο του οποίου υπάρχει ένα μάτι (“Luminous Delta” ή “The All-Seeing Eye”). Η πυραμίδα, ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα του Τεκτονισμού, αποτελείται από δεκατρία σκαλοπάτια και εβδομήντα δύο τούβλα (7+2=9, αριθμός μασονικής τελειότητας). Η ημερομηνία "MDCCLXXVI" είναι χαραγμένη στη βάση, δηλαδή το 1776, το έτος τόσο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όσο και της γέννησης του Τάγματος των Illuminati. Κάτω από την πυραμίδα η γραφή Novus Ordo Seclorum (και όχι Secolorum όπως θα περίμενε κανείς) αποτελείται από δεκαεπτά γράμματα, αριθμός που υποδηλώνει την έλλειψη θεϊκής τελειότητας, που αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό δεκαοκτώ. αριθμός μασονικής τελειότητας). Η ημερομηνία "MDCCLXXVI" είναι χαραγμένη στη βάση, δηλαδή το 1776, το έτος τόσο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όσο και της γέννησης του Τάγματος των Illuminati. Κάτω από την πυραμίδα η γραφή Novus Ordo Seclorum (και όχι Secolorum όπως θα περίμενε κανείς) αποτελείται από δεκαεπτά γράμματα, αριθμός που υποδηλώνει την έλλειψη θεϊκής τελειότητας, που αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό δεκαοκτώ. αριθμός μασονικής τελειότητας). Η ημερομηνία "MDCCLXXVI" είναι χαραγμένη στη βάση, δηλαδή το 1776, το έτος τόσο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όσο και της γέννησης του Τάγματος των Illuminati. Κάτω από την πυραμίδα η γραφή Novus Ordo Seclorum (και όχι Secolorum όπως θα περίμενε κανείς) αποτελείται από δεκαεπτά γράμματα, αριθμός που υποδηλώνει την έλλειψη θεϊκής τελειότητας, που αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό δεκαοκτώ.

(6) Ο John Quincy Adams (Braintree, 11 Ιουλίου 1767 – Ουάσιγκτον, 23 Φεβρουαρίου 1848) ήταν Αμερικανός πολιτικός, 6ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και γιος του John Adams, δεύτερου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

(7) Οι πόλεμοι του οπίου ήταν δύο συγκρούσεις, που έλαβαν χώρα αντιστοίχως από το 1839 έως το 1842 και από το 1856 έως το 1860, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κινεζική Αυτοκρατορία υπό τη δυναστεία Qing με το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, του οποίου τα στρατιωτικά και εμπορικά συμφέροντα στην περιοχή είχαν τεθεί υπό έλεγχο της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών. Οι πόλεμοι ήρθαν στο αποκορύφωμα των μακροχρόνιων εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών: ως απάντηση στη βρετανική εμπορική διείσδυση που είχε ανοίξει την κινεζική αγορά στο όπιο από τη Βρετανική Ινδία, η Κίνα ενίσχυσε τις απαγορεύσεις για το ναρκωτικό και αυτό πυροδότησε τη σύγκρουση. Ηττημένη και στους δύο πολέμους, η Κινεζική Αυτοκρατορία αναγκάστηκε να ανεχθεί το εμπόριο οπίου και να υπογράψει τις Συνθήκες του Ναντζίνγκ και του Τιέντσιν με τους Βρετανούς. που προέβλεπε το άνοιγμα νέων λιμανιών στο εμπόριο και την εκχώρηση της νήσου Χονγκ Κονγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι ξεκίνησε η εποχή του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην Κίνα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ακολούθησαν το παράδειγμά τους, υπογράφοντας διάφορες εμπορικές συνθήκες με το Πεκίνο. Οι εξευτελιστικές συμφωνίες με τους Δυτικούς πλήγωσαν την κινεζική υπερηφάνεια και τροφοδότησαν ένα εθνικιστικό και ξενοφοβικό συναίσθημα που αργότερα θα εκφραστεί στις εξεγέρσεις του Ταϊπίνγκ (1850-1864) και του Μπόξερ (1899-1901).

(8) Ο Joseph Ernest Renan (Tréguier, 28 Φεβρουαρίου 1823 – Παρίσι, 2 Οκτωβρίου 1892) ήταν Γάλλος φιλόσοφος, φιλόλογος, ιστορικός θρησκειών και συγγραφέας. Διάσημος για τον ορισμό του έθνους που δόθηκε στην ομιλία του Qu'est-ce qu'une έθνος; αλλά και για τη συμβολή του στην ιστορία των θρησκειών, ιδιαίτερα ως συγγραφέας του δημοφιλούς Vie de Jésus (Ζωή του Ιησού), του πρώτου τόμου της Histoire des Origines du Christianisme. Θεωρητικός της Άριας φυλής, επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία της ινδοευρωπαϊκής φυλής, γιορτάζοντας την εξαιρετική φύση των Εβραίων ως εθνοτικού πυρήνα μέρος των «μεγάλων πολιτισμένων φυλών».

(9) Ο Ezra Weston Loomis Pound (Hailey, 30 Οκτωβρίου 1885 – Βενετία, 1 Νοεμβρίου 1972) ήταν Αμερικανός ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ιταλία. Έζησε κυρίως στην Ευρώπη και υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές του μοντερνισμού και της ποίησης των αρχών του 20ού αιώνα. Αποτέλεσε, μαζί με τον Τόμας Στερνς Έλιοτ, την κινητήρια δύναμη πολλών μοντερνιστικών κινημάτων, κυρίως του ιματισμού και του στροβιλισμού ., ρεύματα που ευνοούσαν μια εντυπωσιακή γλώσσα, μια γυμνή εικόνα και μια σαφή αντιστοιχία μεταξύ της μουσικότητας του στίχου και της ψυχικής κατάστασης που εξέφραζε, σε αντίθεση με τη βικτωριανή λογοτεχνία και τους γεωργιανούς ποιητές. Η νοσταλγία για το παρελθόν, η συγχώνευση διαφορετικών πολιτισμών και το θέμα της τοκογλυφίας, ενάντια στο οποίο στρέφεται ανοιχτά, είναι θέματα που επαναλαμβάνονται στην επική και λυρική ποίησή του. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1930 και του 1940 εξέφρασε θαυμασμό για τους Μουσολίνι, Χίτλερ και Όσβαλντ Μόσλεϊ. Έχοντας μετακομίσει στην Ιταλία το 1924, υποστήριξε το φασιστικό καθεστώς μέχρι την πτώση της Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας. Συνελήφθη από τους παρτιζάνους, παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου δικάστηκε για προδοσία. Κηρύχθηκε αναρμόδιος με αμφισβητούμενη διάγνωση, τέθηκε υπό κράτησηΔώδεκα χρόνια σε δικαστικό ψυχιατρείο μέχρι που, απελευθερωμένος, επέστρεψε στην Ιταλία όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ως κριτικός λογοτεχνίας εκφράστηκε για το ποιητικό έργο του Πάουντ με αυτούς τους όρους: « Η καλύτερη γραφή του Πάουντ –και βρίσκεται στα Cantos– θα διαρκέσει όσο υπάρχει λογοτεχνία ».

(10) Ο Auguste Comte, (Μονπελιέ, 19 Ιανουαρίου 1798 – Παρίσι, 5 Σεπτεμβρίου 1857), ήταν Γάλλος φιλόσοφος, που θεωρείται ο ιδρυτής του Θετικισμού. Μαθητής του Henri de Saint-Simon, ο οποίος ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο, θεωρείται γενικά ο εμπνευστής αυτού του φιλοσοφικού ρεύματος. Ο Comte επινόησε τον όρο « κοινωνική φυσική” για να υποδείξετε ένα νέο πεδίο σπουδών. Ωστόσο, αυτός ο ορισμός χρησιμοποιήθηκε και από μερικούς από τους άλλους πνευματικούς του αντιπάλους και έτσι, για να διαφοροποιήσει την πειθαρχία του, επινόησε τη λέξη κοινωνιολογία. Ο Comte θεώρησε αυτό το πειθαρχικό πεδίο ως πιθανό έδαφος για την παραγωγή κοινωνικής γνώσης που βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία. Θέλοντας να απαλλαγεί από τη μεταφυσική, εξυψώνει σχεδόν θρησκευτικά την επιστημονική γνώση που στοχεύει στην παρατήρηση για να γνωρίζει χωρίς απριορισμούς. Ωστόσο, αναφέρεται στον Καντ και τον Λάιμπνιτς δηλώνοντας ότι στον άνθρωπο υπάρχουν αυθόρμητες ψυχικές διαθέσεις.

(11) Ο Jean Cau (Bram, 8 Ιουλίου 1925 – Παρίσι, 18 Ιουνίου 1993) ήταν Γάλλος συγγραφέας, δημοσιογράφος και σεναριογράφος. Συγγραφέας και δοκιμιογράφος. Γραμματέας του Jean-Paul Sartre, ήταν δημοσιογράφος και ρεπόρτερ των L'Express, Le Nouvel Observateur, Le Figaro και Paris-Match. Προερχόμενος από την άκρα αριστερά, κινήθηκε προοδευτικά (από το 1960) προς τη ριζοσπαστική δεξιά, την Groupement de recherche et d'études pour la civilization européenne (ΕΛΛΑΔΑ, αποκαλούμενη και «Nouvelle Droite»), γράφοντας μη κομφορμιστικά κείμενα που επέκριναν την αριστερά. , η παρακμή της Ευρώπης και η εξύψωση των ευρωπαϊκών παραδόσεων. Έγραψε τα σενάρια για ταινίες όπως «Borsalino» και «The rebel of Algiers» και την ιστορία του «A woman like me». Στην Ιταλία έχουν εκδοθεί μυθιστορήματα και δοκίμια: Il Cavaliere , laDeath and the Devil (Volpe 1979; Seventh Seal 2015), A Passion for Che Guevara (Vallecchi 2004), The Mercy of God (Mondadori 1962 ), The Pope is Dead (Volpe 1969), The People, Decadence and the Gods (Settecolori , 1993), Toro (Longanesi 1962· Iduna 2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια: