Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο υπό το φως του πολέμου


Συζητούν: 

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

Ο ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας, ΑΠΘ, Πέτρος Βασιλειάδης

Ο ομότιμος Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μ. Κονιδάρης

Τη συζήτηση συντονίζει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος  πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης &  Υπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής  Συνταγματικού Δικαίου, ΑΠΘ


BAΡΕΙΑ Η ΣΚΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. 
ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. 
ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Η ΒΑΒΕΛ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
ΜΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ. 
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΔΙΟΓΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό βίντεο.
Ατόφιο Ντοκουμέντο Βυζαντινισμού και .....πως το λέει ο γερογλύφτης;
.......α ναι................... καμαρίλας.
Για αυτό και πολυτιμότατο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριλλος ευλόγησε την ρωσική εισβολή και όλα ξάφνου αποκαλύφτηκαν.....

Ρε παιδία κολλάτε και εσείς σε κάτι πράγματα .......εδώ ολόκληρος Βαρθολομαίος ευλόγησε τον "Κλάδο ελαίας" του Ερντογάν αλλά ακόμα και τον ίδιο τον Ερντογάν στην Συρία προς υπεράσπιση των τζιχαντιστών στο Ιντλίπ..........(αυτούς που έσφαξαν αφού βασάνισαν δύο Σύρους Μητροπολίτες και για τους οποίους ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ)

Ας θυμηθούμε λοιπόν :

"Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στη νότια γειτονιά μας, και ειδικά στη Συρία"......."είναι επιθυμία της κοινότητάς μας το έθνος μας (εννοεί την ΤΟΥΡΚΙΑ φυσικά ο ελληνόφωνος) να αναπτυχθεί τάχιστα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, με το τέλος αυτής της αρρώστιας που είναι ο τρόμος, ο οποίος έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας".......
"Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μιας θρησκείας με την τρομοκρατία (ουάουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ) αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να οδηγηθείτε σε επιτυχία και η ''Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας'' να φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται"

Μα καλά ρε φίλε αμέθυστε νομίζουν πως μιλούν σε Κρο-Μανιόν;

Πάντως το γέλιο πέφτει με τις αναφορές απέξω απέξω για τους ελληνόρυθμους.......
Σαν κάτι να τους τρώει τους υποκριτές.......
και δεν βάζω μέσα στον χαρακτηρισμό τον Μπένη ..... αυτός είναι τίμιος και συνεπής στην δουλειά που κάνει........το σωστό να λέγεται......

Άντε καλή Ανάσταση να έχουμε φίλε αμέθυστε

amethystos είπε...

Aυτή είναι η αλήθεια αδελφέ. Κατέχουν τό αλάθητο καί νομίζουν ότι κρεμόμαστε από τά .... γένια τους. Τώρα μέ τίς τρείς τρίχες πού τούμειναν ο Βαρθολομαίος έχει πρόβλημα. Καλό Πάσχα καί καλή Ανάσταση. Στό Σταυρό μάς συγχώρεσε όλους. Ο Αναστημένος Κύριος όμως θά πάρει μόνο τούς δούλους Του. Ευχόμαστε καί καλή Πεντηκοστή γιά νά ξεχωρίσουμε τίς θέσεις μας καί τήν πίστη μας από τούς σφαιτεριστές της, καί τούς μνηστήρες της.

ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ.... Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!