Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο Χαρδαλιάς δεν απαντά, μπλοκάρει!

Το τσαμπαμαγκίτικο υφάκι δεν χρησιμοποιείται μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο
Oι διαχειριστές εκτελεστικής εξουσίας ας μη νομίζουν ότι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα προσφέρονται μόνο για τριτοκοσμικού τύπου φιγούρα. Προορίζονται για επικοινωνία με τους πολίτες.
Μια μορφή επικοινωνίας είναι η παροχή απαντήσεων σε ερωτήματα που απασχολούν όσους καλούνται να πειθαρχήσουν σε πολιτικές αποφάσεις. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν απασχολεί την επικαιρότητα ως μπασκετμπολίστας των Λος Αντζελες Λέικερς ή ομηριστής. Ασχολούνται μαζί του επειδή διορίστηκε από τον Μητσοτάκη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, που αποφάσισε -μεταξύ άλλων- το κλείσιμο των ιερών ναών ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγαλοβδομάδας και την απαγόρευση διανομής του Αγίου Φωτός.
Το Μέγα Σάββατο του υπέβαλα στο twitter την ακόλουθη ερώτηση: «Τα ντελίβερι καφέδων και φαγητών δεν μεταδίδουν κορωνοϊό, αλλά η διανομή του Αγίου Φωτός στις ενορίες το μεταδίδει;» Αντί να απαντήσει, με μπλόκαρε! Λες και μόνο εγώ είχα αυτή την ερώτηση να του υποβάλω και, απαλλασσόμενος από τον έλεγχο του ενός, θα μπορούσε να… μπλοκάρει και τις εύλογες απορίες των Ελλήνων και την αγανάκτηση πολλών για τον περιορισμό της άσκησης των λατρευτικών καθηκόντων τους.
Η συμπεριφορά αυτή, μπλοκ αντί απαντήσεως, δεν φανερώνει κάτι άλλο παρά την αμηχανία και την αλαζονεία της εξουσίας, η οποία δεν αντέχει ειλικρινή διάλογο και «δύσκολα» ερωτήματα, αλλά μπορεί να επιβιώσει μόνο σ’ ένα απόλυτα ελεγχόμενο μιντιακό και εν γένει επικοινωνιακό περιβάλλον, το οποίο θα αναπέμπει ύμνους προς τη… μικρά μεγαλειότητα μιας εφήμερης εξουσίας.
Ας γνωρίζει και ο Χαρδαλιάς και άπαντες οι κυβερνητικοί ότι το να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των Ελλήνων δεν επαφίεται στην καλή προαίρεσή τους και τη μεγαθυμία τους, αλλά είναι υποχρέωσή τους. Επίσης, η Ορθοδοξία δεν είναι «χόμπι πολυτελείας», που δικαιούται να σου κόψει κάθε μαθητευόμενος «μάγος» της εξουσίας, αλλά τρόπος ζωής, σάρκα από τη σάρκα του έθνους.
Αν δεν πιστεύουν τι είδους τσουνάμι αντιπάθειας και εναντίωσης προς τα πρόσωπά τους δημιούργησαν με το κλείσιμο των ιερών ναών και την απαγόρευση εκκλησιασμού, ας ρωτήσουν μερικούς από τους αστυνομικούς με πολιτικά που έστειλαν να παρακολουθήσουν τις «παράνομες» λειτουργίες για να τους μεταφέρουν όσα ειπώθηκαν από τους πιστούς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβώς τσαμπαμαγκίτη Χαρβαλιά, αλλά..τι να γίνει; άμα "τα πιάνει" γερά ο άνθρωπος ΔΕΝ επιθυμεί να ακούσει κανέναν και ας τον προειδοποιεί, και ας του λέει την αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

Τα σημεία-κλειδιά για την άρση των μέτρων

Αναφερόμενος στην άρση των μέτρων, στάθηκε στα σημεία-κλειδιά της όλης διαδικασίας:

1. Aπόσταση. Με αυτήν θα ζήσουμε για όσο χρειαστεί. Αν συνεχιστεί η ροη κρουσμάτων παγκοσμίως θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. 2. Yγιεινή των χεριών 3. Όχι φιλιά και επαφές έτσι ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση με τα σταγονίδια και το στόμα. 4. Μάσκες όταν είμαστε σε απόσταση λιγότερο από 2 μέτρα καθώς και οπουδήποτε υπάρχει συνωστισμός (σε μαγαζιά, σε υπηρεσίες, σε συγκοινωνίες, καφετέριες κλπ).

Επίσης επισήμανε ότι η υπερμετάδοση γίνεται όταν είμαστε σε κλειστούς χώρους (π.χ. το λεωφορείο που πήγε στους Αγίους Τόπους, το γηροκομείο κ.λπ., δηλαδή σε μέρη με μεγάλη συνάθροιση).
https://www.iefimerida.gr/ellada/kathigitis-gogos-perigrafei-zoi-arthoyn-ta-metra


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ;;

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά τα μέτρα όχι μόνο θα ανοιγοκλείνουν οι εκκλησίες οπότε πιάνει γρίπη αλλά και θα παύσει κάθε ίχνος ελάχιστης κοινωνικότητας αν οι λαοί τα αποδεχτούν .Και κάτι ακόμη και μην με παρετε για τρελό .Αν στις καφετέριες που συχνάζει νεολαία όλοι μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο είναι με τις μάσκες σαν φαντάσματα τοτε με την εν τοις πραγμασι απαγόρευση του εφηβικού φλερτ αγοριών και κοριτσιών που υπάρχει πάντα είναι αθώο και αναγκαίο και ας λένε ότι θέλουν οι χριστιανικές αδελφότητες η τα χριστιανικά σωματεία η νεολαία κατά μέγα μέρος θα οδηγηθεί στην ομοφυλοφιλία .Όπου οι γυναίκες είναι αορατες όπως ας πούμε σε Πακιστάν Αφγανιστάν τα περισσότερα αγόρια γίνονται τρύπια .Άλλωστε οι παγκοσμοιοποιητες θέλουν μια κατά κάποιο τρόπο ισλαμοποιηση της Ευρώπης .Άλλη φορά το εξηγούμε .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

ΑΜ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Λιάκο,τις εκκλησίες της έκλεισε ο Κύριος γιατί δεν αντέχει άλλο να Τον κοροϊδεύουν.