Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Το λυκόφως των σύγχρονων μάγων

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ Ή ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;


 Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Οθρυλικός Γάλλος συγγραφέας Ζακ Μπερζιέ, που έλαμψε τις δεκαετίες του ′60 και του ′70, επέμενε ότι οι ανθρώπινοι πολιτισμοί είναι πολύ αρχαιότεροι απ’ όσο πιστεύουμε. Υπέρ αυτής της άποψης υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που θάβονται συστηματικά.

Η πρόοδος των επιστημών μας οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια υπήρξαν τεχνολογικά προηγμένοι πολιτισμοί, που διέθεταν όχι μόνο ηλεκτρική και πυρηνική ενέργεια, αλλά διεξήγαγαν και γονιδιακές επεμβάσεις. Ωστόσο, είτε καταστράφηκαν από μεταξύ τους πολέμους, είτε από μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι βιώνουμε ξανά τις τελευταίες ημέρες ακόμα ενός αυτοκαταστρεφόμενου πολιτισμού, που θα αποτελέσει παρελθόν μόλις κάποιοι μοιραίοι άνθρωποι πατήσουν ένα κουμπί: είτε ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, είτε της απελευθέρωσης τερατωδών πλασμάτων, είτε μιας τεχνητά κατασκευασμένης φονικής πανδημίας.

Οι ελάχιστοι που θα επιβιώσουν, όπως κάθε φορά, θα ξεκινήσουν από την αρχή, διηγώντας στους νεώτερους τις περιπέτειες των προγόνων τους που θα μετεξελιχθούν σε νέες μυθολογίες.

Ο Ζακ Μπερζιέ σε όλα του τα βιβλία ισχυριζόταν ότι υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για την ύπαρξη πανάρχαιων προηγμένων πολιτισμών, ανώτερων κατά πολύ του παρόντος.

Πράγματι, στις μυθολογίες όλων των λαών περιγράφονται απίθανες πολιτείες, γίγαντες ύψους πολλών μέτρων, τερατώδη υβριδικά πλάσματα, ασύλληπτα τεχνουργήματα, και καταστροφικοί πόλεμοι που διεξάγονταν μέσω αεροπορικών επιδρομών από διάφορα οχήματα.

Η ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από πολέμους Τιτάνων – γιγάντων, και περιγραφές υβριδικών πλασμάτων όπως μεδουσών, σειληνών, αρπυιών, σφιγγών και κενταύρων, που με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσαν ωραιότατα να έχουν προκύψει από βιοτεχνολογικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Μη ξεχνάμε επίσης την εμβληματική αναφορά του Πλάτωνα στην καταποντισμένη ήπειρο Ατλαντίδα και τον πολιτισμό της στα βιβλία Τίμαιος και Κριτίας, αλλά και τον Τάλω, τον φύλακα-ρομπότ της Κρήτης.

Η καθεστηκυία ερμηνεία για όλα αυτά είναι πως πρόκειται για μύθους που δεν αναφέρονται παρά στις προσωποποιημένες δυνάμεις της φύσης.

Η εξήγηση αυτή δεν ερμηνεύει όμως τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται ο Μπερζιέ, όπως θα δούμε παρακάτω, ούτε την ύπαρξη γιγαντιαίων σκελετών που βρέθηκαν και στη χώρα μας και που επισήμως αποσιωπάται, ούτε την παλαιότητα πλείστων μνημείων όπως η Σφίγγα της Αιγύπτου, που η διάβρωση που έχει υποστεί έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι 800.000 ετών.

Οι Εγρήγοροι ήταν 200 επαναστατημένοι άγγελοι που αναφέρονται στο απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, οι οποίοι πριν τον κατακλυσμό του Νώε κατέπεσαν από τον ουρανό στη κορυφή του όρους Ερμών, του σημερινού τριεθνούς μεταξύ Ισραήλ, Συρίας και Ιορδανίας, κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν. Όταν ενώθηκαν με τις θυγατέρες των ανθρώπων, γέννησαν γίγαντες. Δεξιά, με πορτοκαλί χρώμα, σημειώνεται ο γίγαντας Ωγ, ο Αμορίτης βασιλιάς της Βασάν, που σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη («Αριθμοί» και «Δευτερονόμιο»), είχε ύψος τέσσερα μέτρα. Φαίνεται λοιπόν ότι τελικά υπήρξε μία πανάρχαια εποχή κατά την οποία ζούσαν γιγαντιαίοι άνθρωποι στον πλανήτη μας, αλλά η αποδοχή τους θα σήμαινε την αποδόμηση όλης της επίσημης Ιστορίας.

Όλα αυτά οι παγκοσμιοποιητές, που ξαναγράφουν την Ιστορία μέσω της Βικιπαίδειας, ακόμα και αν η απόδειξη είναι ακράδαντη και η άρνησή της αντιτίθεται στη λογική, εκτός από δυνάμεις της φύσης, τα βαφτίζουν με τις γνωστές πλέον ετικέτες: ψευδο-αρχαιολογία και θεωρίες συνομωσίας.

Ωστόσο, με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, ραψωδίες όπως Τα ΑργοναυτικάΟδύσσεια και Ιλιάδα του Ομήρου, και έπη όπως η Θεογονία του Ησιόδου, τα ινδικά ΡαμαγιάναΜαχαμπαράτα (που σημαίνει Μεγάλος Πόλεμος), Ρινγκ Βέδα, και άλλα, περιγράφουν τρομερές μάχες με πολύ προηγμένα εναέρια, θαλάσσια και χερσαία οχήματα, ενώ η χρονολόγησή τους καθίσταται εφικτή από τα αστρονομικά γεγονότα που αναφέρουν και τα οποία εκτείνονται σε μία περίοδο από το 27.000 π.Χ. μέχρι το 2.000 π.Χ.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η συστημική αρχαιολογία και ιστορία βαφτίζει «δυνάμεις της φύσης», τις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων «θεών» −δηλαδή των πολιτικών ηγετών μιας μακρινής εποχής− η απόδειξη για το αντίθετο προκύπτει από το γεγονός ότι σήμερα η πρόοδος της επιστήμης μάς παρέχει τη δυνατότητα να ερμηνεύσουμε αυτά τα γεγονότα ως ανελέητους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, χρήση όπλων λέιζερ, ακόμα και ως ρίψη ατομικών βομβών.

Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο συγγραφέας και εκδότης της Εγκυκλοπαίδειας του Ηλίου, Ιωάννης Πασσάς (1899 – 1987) στο βιβλίο του Τα Ορφικά, με βάση τους αστρονομικούς υπολογισμούς του αστρονόμου Κωνσταντίνου Χασάπη που προλογίζει την έκδοση, τα γεγονότα που αναφέρονται, διαδραματίζονται σε μια περίοδο που ξεκινάει από το 11.853 π.Χ. και φτάνει ως το 1.300 π.Χ.

Αν δεν είχαν συμβεί πραγματικά, και η καταγραφή τους δεν είχε διασωθεί μέσω των ιερατείων της εποχής, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να είναι επαληθεύσιμα.

Μάλιστα δε, ο προκατακλυσμιαίος πελασγικός – πρωτοελληνικός πολιτισμός ήταν ο πλέον τεχνολογικά προηγμένος της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, και της Ασίας, και όπως δείχνουν αδιάσειστα στοιχεία, ο δημιουργός και των πολιτισμών της Κεντρικής και της Νοτίου Αμερικής, κάτι που ενοχλεί τα σύγχρονα ιερατεία της εξουσίας και τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, και γι’ αυτό η παλαιότητα και τα επιτεύγματά του αποκρύπτονται επιμελώς από το ευρύ κοινό.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Ζακ Μπερζιέ που δόθηκε στην ελβετική κρατική ραδιοτηλεόραση (Radio Télévision Suisse) το 1978, μπορεί να μην αναφέρεται συγκεκριμένα στα επιτεύγματα του πρωτο-ελληνικού πολιτισμού, ωστόσο μιλάει για τα επιτεύγματα άλλων, που παραμένουν αδιάψευστοι μάρτυρες της ύπαρξής τους, για την κυκλικότητα των πολιτισμών, αλλά και τις μυστικές εταιρείες και την αδήρητη σχέση τους με τον ναζισμό.

Ο Ζακ Μπερζιέ 1 καταφέρνοντας να έχει πρόσβαση σε ειδικά αρχεία των κυβερνήσεων των δυνάμεων του Άξονα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακάλυψε αρκετά ανεξήγητα αντικείμενα και αποκαλυπτικά στοιχεία, αποκτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αρκετό υλικό για τα μετέπειτα βιβλία του.

Ο Μπερζιέ σ’ αυτή του τη συνέντευξη κάνει λοιπόν λόγο για πανάρχαια, υπερ-προηγμένης τεχνολογίας αντικείμενα που η κατασκευή τους δεν εξηγείται από τις δυνατότητες των παλαιολιθικών ανθρώπων, αλλά και για μια μυστική εταιρεία των ναζί που είχε πρόσβαση σε απόκρυφες, μυστικές δυνάμεις τις οποίες και αξιοποίησε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το αποτέλεσμα αυτής της «αξιοποίησης» ήταν αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ο όλεθρος.

Συνεχίζεται Το λυκόφως των σύγχρονων μάγων – Aperopia

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

....Zακ Μπερζιέ: Ο Ζακ Μπερζιέ, γεννημένος το 1912, ήταν εβραϊκής καταγωγής χημικός μηχανικός, μυστικός πράκτορας, δημοσιογράφος και συγγραφέας γαλλικής και πολωνικής εθνικότητας.
....Από τη χημεία όμως, οδηγήθηκε στην …..αλχημεία, καθότι είχε παρακολουθήσει ταλμουδικό σχολείο όπου διδάχθηκε το εσωτεριστικό σύστημα της Καμπάλα.
Αυτον τον Μπερζιε δηλ. μια συνεντευξη του 1975 μας παρουσιαζει σαν ανακαλυψη "πυριτιδος" η Χρυσουλα μας βεβαιως-βεβαιως...
Κριμα , με ειχε παρασυρει και εμενα οτι ειχε "αλλαξει"... ,αλλα ΜΕΤΑ ανεβαινει ο Jacob Burckhard (!)οποτε ενταξει καταλαβαινω οτι υπαρχει χιουμορ...
Τωρα τι σχεση εχουν αυτα (ιδιως η Χρυσουλα) με τον Οσιο Εφραιμ Κατουνακιωτη (ευχαριστω για το εξαιρετικο 20λεπτο βιντεο)δεν λεγεται πλουραλισμος...