Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

MIA ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ-ΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.


"Δεν έχουμε δικαίωμα να ταπεινώνουμε και να διώκουμε την εικόνα του Θεού", είπε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 84χρονος καθηγητής ορθόδοξης θεολογίας απευθυνόμενος στους "άσπλαχνους" συναδέλφους του.
"Ας αναρωτηθούμε εάν πρέπει να θεωρούμε τους ομοφυλόφιλους αποδιοπομπαίους τράγους που αξίζουν να υφίστανται διώξεις; Εάν οι ίδιοι θέλουμε να υφίστανται διώξεις; Κι εάν δε θέλουμε να καθιερωθεί η αρχή σύμφωνα με την οποία αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται, αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να τιμωρούνται και να φυλακίζονται".
 «Σεξουαλικές μειονότητες υπάρχουν, τόνισε ο καθηγητής, είναι όπως κι εμείς, μέλη της Εκκλησίας, αυτοί μετέχουν στη ζωή της, είναι αμαρτωλοί, αλλά κι εμείς όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Το κράτος τους αναγνωρίζει ως σεβαστά μέλη της κοινωνίας, επομένως και εμείς δεν πρέπει να τους αγνοούμε. Σεξουαλικές αμαρτίες δεν είναι με τίποτα οι πλέον βαριές", γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε την LGBT κοινότητα όχι με καταδίκη, αλλά με αγάπη και σεβασμό.»
 Όπως αποδείχτηκε, αντικείμενο διαφωνιών έγιναν τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων. Τις μειονότητες αυτές ο μητροπολίτης Περγάμου κατ ευφημισμόν αποκάλεσε "μειονότητες άλλης φύσεως" και οι οποίες κατά τη γνώμη του πρέπει να προστατεύονται από κάθε είδους διάκριση και άδικους διωγμούς. Όπως αποδείχτηκε, αντικείμενο διαφωνιών έγιναν τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων. Τις μειονότητες αυτές ο μητροπολίτης Περγάμου κατ ευφημισμόν αποκάλεσε "μειονότητες άλλης φύσεως" και οι οποίες κατά τη γνώμη του πρέπει να προστατεύονται από κάθε είδους διάκριση και άδικους διωγμούς.

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΘΑ ''ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ'' ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ. Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΕΙΣ ΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΘΕΕ, ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ.
ΑΜΑΡΤΕΙΣΤΕ, Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΕΦΥΓΕ ΜΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ. ΕΣΤΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΕΧΩ ΣΑΝ ΘΕΟΣ ΕΙΜΙ. ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΔΑΞΩ ΘΕΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΑΛΛΑΞΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΕΟΥ ΑΒΡΑΑΜ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.
ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΒΥΣΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: