Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Αναρτήσεις με την «Αναίρεση των συκοφαντιών εναντίον της Γερόντισσας Γαβριηλίας»Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη - Σπάνια Ηχογράφηση

01. ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
02. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
03. ΠΑΙΔΙΑ-ΓΟΝΕΙΣ-ΘΕΟΣ
04. ΕΓΩΙΣΜΟΣ
05. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
06. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ
07. ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
08. ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
09. ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ
10. ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
11. ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ
ΑμέθυστοςΜ.: Αδελφή μου, όταν βλέπουμε κάτι στραβό στον άλλον, πως μπορούμε να τον κάνουμε ν’ αλλάξει σ’αύτό το σημείο;


Γ.Γ.: Είναι μεγάλη πλάνη να νομίζεις ότι με την προσπάθειά σου μπορείς να αλλάξεις έναν άνθρωπο. Ποτέ. Με την ζωή σου, μπορεί. Με την προσπάθεια, την ομιλία, την αντίθεση και με όλα αυτά, ποτέ, η πάρα πολύ σπάνια. Η αλλαγή, θα γίνει όταν έρθει η Ώρα του Θεού. Εάν έσυ αλλάξεις τον εαυτόν σου και γίνεις το ζωντανό παράδειγμα αυτού που θέλεις ν’ αλλάξεις, το ιδεώδες του, και σε δει ευτυχισμένη, τότε θ’άλλαξει. Όταν προσεύχεται κανείς για έναν άνθρωπο, αυτό είναι εντάξει. Αλλά, όταν προσπαθεί να τον αλλάξει, όχι. Αυτό είναι μόνο στο Χέρι του Θεού. Ο Θεός έχει το Πρόγραμμά Του για την ζωή του καθενός μας. Για όλους. Εμείς είμεθα ελεύθεροι. 

Δεν ξέρουμε όμως ότι Εκείνος ξέρει τι θα κάνουμε. Εκείνος τα ξέρει όλα. Ξέρει την πορεία μας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής. Εμείς δεν την ξέρουμε. Κι αν Μ. μου, προσπαθήσουμε τον εαυτό μας, να ενώνουμε πέρισσοτερο με τον Θεό, τότε δεν θα έχουμε ανάγκη να κάνουμε τίποτε. Γιατί αυτομάτως θα γινόμαστε παράδειγμα σ’ αυτούς που θα θέλαμε να δούμε στο Δρόμο Του. Όμως, είναι φυσικό, τόσο με τα νειάτα σου, όσο και με την αγάπη που έβαλε ο Θεός μέσα στην καρδιά σου, να μην μπορείς στην αρχή τουλάχιστον, να το καταλάβεις και να απογοητεύεσαι και να λες: «Τι κατάστασις είναι αυτή; Τόση προσπάθεια, κι ακόμα αυτός εκεί;» Ξέρεις όμως; 
Το ίδιο λέει και ο Θεός μαζύ μας: «Τόσες φορές συγχώρεσα. Τόσες φορές έκανα υπομονή. Ακόμα αυτός;» Και τότε, η συνέχεια θα είναι σε προσευχή. Όπως και η άρχη είναι στην προσευχή. Χωρίς να κρίνουμε τον άλλον. Μια φορά, όταν είχα καταλάβει πια ότι η προσευχή είναι το παν, είδα στον δρόμο δύο παιδάκια, στον θυμό τους πάνω, να σκοτώνονται στο ξύλο. Δεν πήγα να τα χωρίσω, όπως θα πήγαινα παληά, άλλα έβαλα αμέσως σε πράξη αυτό που πίστευα. Γύρισα άπο την άλλη μεριά το κεφάλι και είπα: Κύριε, βάλε Εσύ την Ειρήνη Σου ανάμεσα στα δυό τους. Κι ώσπου να γυρίσω να τα δω, αυτά γελούσαν και παίζαν πάλι… Ήταν μια απάντηση του Θεού. Να το ξέρεις Μ. μου. Η ειρήνη και η γαλήνη μας, και το πως ζούμε είναι που δείχνουν το πόσο πιστεύουμε. Γι’ αυτό, μπορεί ένας άνθρωπος να μας λέει τα καλύτερα διδάγματα. Όμως, αν τον δούμε ταραγμένο, ανήσυχο και να παραπαίει ο ίδιος, δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτά που θα μας πει.
Αν θέλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε τους άλλους, σκοπός της ζωής μας πρέπει να είναι να πλησιάζουμε όσο μπορούμε στο Πρότυπο, δηλαδή στον Κύριο.
 
Από το βιβλίο «Η Ασκητική της Αγάπης». 

πηγή:εδώ
Πηγή : Με παρρησία  Χωρίς να έχει ορισθεί τί είναι αίρεση, οι άνθρωποι τού blog ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ (το καλοκαίρι του 2010), μέ ειδικότητα στούς πεντηκοστιανούς ανακαλύπτουν παντού αιρέσεις. Αυτή την εποχή είχε τή σειρά της ξανά η Γερόντισσα Γαβριηλία. Είχε δεχθεί μιά ακατανόητη επίθεση από τον πρ.Σαραντη Σαράντο, αλλά οι άνθρωποί του επαναφέρουν το θέμα γιά τούς γνωστούς λόγους. Έχει φοβερή ηδονή να σώζεις τούς απλοϊκούς πιστούς από τα νύχια τής πλάνης, ιδίως άν δέν σού τόχει ζητήσει κανείς.

Ο συμπαθής ανώνυμος τού οποίου θα διαβάσουμε τα σχόλια στο κατηγορητήριο τού ανωτέρω blog μάλλον γνώρισε και αγάπησε τήν ίδια τή γερόντισσα όπως και εμείς. Καί ανέλαβε να τήν υπερασπιστεί...


ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ BLOG ANTΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ
 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑΣ
13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποστολικός Κανὼν ΛΔ´
Τοὺς ἐπισκόπους ἑκάστου ἔθνους εἰδέναι χρή τὸν ἐν αὐτοῖς πρῶτον, καὶ ἠγεῖσθαι αὐτὸν ὡς κεφαλήν, καὶ μηδὲν τι πράττειν ἄνευ τῆς ἐκείνου γνώμης· ἐκεῖνα δὲ μόνα πράττειν ἕκαοτον, ὅσα τῇ αὐτοῦ παροικίᾳ ἐπιβάλλει, καὶ ταῖς ὑπ᾿ αὐτὴν χώραις. Ἀλλὰ μηδὲ ἐκεῖνος ἄνευ τῆς πάντων γνώμης ποιείτω τι. Οὕτω γὰρ ὁμόνοια ἔσται, καὶ δοξασθήσεται ὁ θεός, διὰ Κυρίου, ἐν ἁγίῳ Πνεύματι· ὁ Πατήρ, καὶ ὁ Υἱός, καὶ τὸ ἅγιον Πνεῦμα.

ΚΕΦΑΛΗ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

εδαφιαία μετάνοια στα πόδια του Πειραιώς ειδάλλως είστε για κλάματα
Κι εσύ αμεθυστε κι εκείνος ο ταλαιπωρος και άσχετος ο ΑΠ που δημιούργησε την όλη ταραχή για το ότι τάχα μου δήθεν ο Πειραιώς λέει απαράδεκτα πράγματα...

Τι σόι χριστιανοί είστε ωρέ!

Παναγιώτης Κόλιας

amethystos είπε...

Mάθε νά καταλαβαίνεις πρώτα αυτό πού διαβάζεις καί τά λέμε. Εκτός καί άν ηδονίζεσαι νά κάνεις τό μαλάκα.

Ανώνυμος είπε...

θα σου έλεγα που να βάλεις τον κανόνα αλλά σέβομαι το ιστολόγιο....ΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Ούτε καν παρασυναγωγή δε θα σας θεωρούσε κάποιος!!
Άσχετοι εντελώς με τα της πίστεως
Μα πώς κοιμάστε τα βράδια
Ελεος

Ανώνυμος είπε...

δεν πρέπει να εξέλθει ο νους από το σώμα ,αλλά μάλλον πρέπει να εξοικισθεί από αυτό ο νόμος της αμαρτίας και να ενοικισθεί η ΕΠΙΣΚΟΠΗ του νου...εμείς οι άσχετοι έχουμε τη μετάνοια και τν αγώνα της πίστεως....ΑΠ

amethystos είπε...

Ξεκίνα μέ τήν ανάγνωση. Τα νοήματα είναι γι αργότερα. πί πί τό παπί καί όχι μόνο.Νά ρίχνεις ασβέστη στό στρώμα γιά νά μήν σαπίσει.

Ανώνυμος είπε...

κανονολόγος Ιωάννης Ζωναράς περί του 34ου Αποστολικού κανόνα:

«Ὥσπερ τὰ σώματα, μὴ τὴν οἰκείαν ἐνέργειαν ὑγιᾷ σωζούσης τῆς κεφαλῆς, πλημμελῶς κινοῦνται, ἢ καὶ ἄχρηστὰ εἰσι παντελῶς, οὕτω καὶ τὸ σῶμα τῆς ἐκκλησίας, εἰ μὴ ὁ πρωτεύων τούτου, καὶ τάξιν πληρῶν κεφαλῆς, ἐπὶ τῆς οἰκείας διατηροῖτο τιμῆς, ἀτάκτως καὶ πλημμελῶς κινηθήσεται»

Άσχετε ΑΠ, είσαι και αυθάδης και χυδαίος και αιθεροβάμων αν θεωρείς εαυτόν πιστο χριστιανο και εν μετανοίας... ξύπνα ταλαιπωρε!
Παναγιώτης

amethystos είπε...

Ἀλλὰ μηδὲ ἐκεῖνος ἄνευ τῆς πάντων γνώμης ποιείτω τι. Οὕτω γὰρ ὁμόνοια ἔσται, καὶ δοξασθήσεται ὁ θεός, διὰ Κυρίου, ἐν ἁγίῳ Πνεύματι· ὁ Πατήρ, καὶ ὁ Υἱός, καὶ τὸ ἅγιον Πνεῦμα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς
Τπτ δε κάνει το σώμα χωρίς την συμφωνη γνώμη της κεφαλής
Κ τπτ δε κάνει η κεφαλή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του σωματος

Μαθαίνεις γρήγορα παρόλα τα θέματα που έχεις

Παναγιώτης

amethystos είπε...

Πρώτος ο επίσκοπος είναι η θεολογία τού Ζηζιούλα, ανταποκρίνεται στό πρωτείο πού απαιτεί ο Βαρθολομαίος, στήν πλάνη ότι ο Πατήρ είναι ο θεός. "καὶ δοξασθήσεται ὁ θεός, διὰ Κυρίου, ἐν ἁγίῳ Πνεύματι· ὁ Πατήρ, καὶ ὁ Υἱός, καὶ τὸ ἅγιον Πνεῦμα". Μάλλον δέν σού λέει κάτι λόγω και τής λεηλασίας τών ψυχών μας από τόν τύπο. Πρόσεξε ότι απαντούμε στήν αγραμματοσύνη σου επειδή σέ λυπόμαστε. Ξέρουμε ότι ζητιανεύεις υποδυόμενος τόν τυφλό γιά νά θρέψεις τήν ματαιοδοξία σου.

Ανώνυμος είπε...

Πετάς στον κάλαθο τον ΛΔ' κανόνα και μένεις στο μίσος σου για τον Ζηζιούλα...
χυδαιολογώντας

amethystos είπε...

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ευχου και για μένα τον ταλαιπωρο εκτός αν χρειάζεσαι κανόνα και γι'αυτο....από τους θρησκοκαυλους προτιμώ τη πλάνη μου...τν έξοδο τη γνωριζεις μην έρχεσαι εδώ και χαλιεσαι άδικα....ΑΠ