Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

"ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΙ" ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΓΚΟΛΠΙΟΥ :

Κάποιοι στο διαδίκτυο παραποίησαν τα λόγια του π.Γεωργίου Μεταλληνού και τα παρουσίασαν εν αγνοία του ως δικές του δηλώσεις.

Κατόπιν τούτου επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τον π. Γεώργιο, ο οποίος προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας των λόγων του δήλωσε το εξής:

«Δεν έχω κάνει καμμία δήλωση πέρα από αυτή στο Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον».

Κατόπιν τούτου γίνεται αντιληπτό πως η θέση του π.Γεωργίου Μεταλληνού παρουσιάστηκε στο Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον και μόνο.

Ένα σχόλιο
egolpion

Όπως καταλαβαίνεται πάλι εκτίθενται οι «Απολογητές» του βιβλίου (και όχι μόνο).

Λυπάμαι –πραγματικά- για την κατάντια όσων προσπαθούν να εκμαιεύσουν ειδήσεις με πρόστυχο τρόπο, εκτιθοντας πανάξιους ιερείς!

Αν νομίζουν ότι είναι χριστιανικός αυτός ο τρόπος γελιούνται. Τελικά ποιανού απολογητής γίνεσαι όταν ακολουθείς την απάτη. Και δεν μιλάμε για τα φερέφωνα παπαγαλάκια που αναδημοσιεύουν τις «φόλες» αλλά για τον αδελφό που νομίζει ότι θα σώσει την ορθοδοξία με λίστες, παίζοντας τον ηγέτη και με Ζηζιουλικές θεολογίες…τρομάρα σου.

Δεν αξίζει να σε κατονομάσω μόνο και μόνο επειδή σε λυπάμαι για την κατάντια σου. Εύχομαι για την μετάνοια σου.
πηγή : egolpion


Αγαπητέ αυτή είναι η απάντησή μας σέ σένα καί στόν π.Μεταλληνό. Όταν τού ξανατηλεφωνήσεις πληροφόρησέ τον ότι μερικοί αχρείοι στό blog amethystos αμφισβητούν τήν αυθεντία του!!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ

Ο "μέγας" αντιαιρετικός λέων διεκδικώντας καί τά τελευταία κομμάτια κρέας τής Γερόντισσας Γαβριηλίας έβαλε στό κόλπο καί δύο διάσημους πνευματικούς τής Αθήνας.

Ο παπα Γιώργης ο Μεταλληνός γράφει πώς, απαντώντας στήν ερώτηση, έχει νά πεί, πώς αυτοί πού εγκωμιάζουν τή Γερόντισσα χρησιμοποιούν ινδουϊστική φρασεολογία.

Γιατί κάποιος να τήν εγκωμιάση παπα Γιώργη, ποιός τήν κατηγορεί;

Απουσιάζει λές ο πατερικός λόγος. Είναι πιό σημαντικός ο πατερικός λόγος από τόν Κύριο;

Ο πατερικός λόγος υπάρχει στά δικά σου κείμενα; Εδώ καί τόσα χρόνια έχεις υποσχεθεί να γράψεις βιβλίο υπερασπίζοντας τόν Άγιο Νικόδημο εναντίον τού Γιανναρά. Πού είσαι; Σέ χάσαμε!!!

Ο παπα Κώστας ο Στρατηγόπουλος αποφαίνεται πώς τό βιβλίο είναι βαθειά προβληματικό. Είναι τό μόνο βαθειά προβληματικό πού κυκλοφορεί παπα Κώστα; Περισσότερο από τό ενάντια στη θρησκεία; Ή τό αίνιγμα τού κακού; Δέν είναι προβληματικό να υβρίζουν τή Θεοτόκο; Πού είσαι; Δέν τόν χρησιμοποίησες στήν εκπομπή σου τόν "κύριο καθηγητή" μετά τήν έκδοση τού βιβλίου;

Θά τά πούμε καλύτερα στή συνέχεια.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο παπα Μεταλληνος φαινεται να ειπε οτι 'απορριπτει' την Γαβριηλια διοτι δεν εχει 'πατερικο λογο'.

Συγγνωμη, αλλα θελω αυθόρμητα να πω την αποψη μου και αν κανω λαθος, ζηταω συγγνωμη.

Μα ουτε ο Γεροντας Παίσιος ειχε υπο αυτην την εννοια "πατερικο λογο"!
Θελω να πω...ο λογος του Μοναχου αυτου, που ολος ο Ορθοδοξος κοσμος εχει μεσα στην καρδια του και τον σεβεται και τον τιμάει ηδη σαν Αγιο...

...δεν ειχε 'αυστηρο Πατερικο και Θεολογικο λογο"!

Τα 5 βιβλια που εχουνε βγει απο τις Μοναχες στην Σουρωτη...ειναι κειμενα απλα, κατανοητα, διχως Κανονες και Κανονισμους, διχως αποφασεις Οικουμενικων Συνοδων, διχως 'βαθυστόχαστες' αναλυσεις, διχως 'πλουσιο λεξιλογιο' - διχως ερμηνειες...φιλοσοφικες...

Καταλαβαινετε τι θελω να πω. Ο αγιος αυτος Γεροντας μιλουσε απλα..στην καρδια του προβληματος και στην ψυχη των ανθρωπων!

Εχουμε απλους και αγραμματους Αγιους στην Ορθοδοξη Εκκλησια, ολων των επαγγελματων, απο χασάπης μεχρι τσαγκάρης...

...μήπως ειχανε αυτοι οι Αγιοι Πατερικο Λόγο;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Δεν θίγεται καθόλου ο π. Μεταλληνός από την αποκάλυψη ότι ΔΕΝ έχει διαβάσει την "Ασκητική της αγάπης" παρά κάποιες επισημάνσεις πάνω σε αποσπάσματα που του έστειλε κάποιος. Αυτός που θίγεται είναι το Εγκόλπιο, που παρουσίασε τη δήλωσή του με παραπλανητικό τρόπο λες και ο π. Μεταλληνός είχε διαβάσει όλο το βιβλίο και του κάνει συνολική κριτική.
Στην πραγματικότητα το "Εγκόλπιο" προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους δύο ιερείς, τον π. Μεταλληνό και τον π. Στρατηγόπουλο. Και προσπαθεί να κρυφτεί για να στηρίξει τον εγωισμό του και να μην παραδεχτεί ότι τόσον καιρό κάνει φασαρία χωρίς ουσιαστικό λόγο. Πρέπει το βιβλίο (και ίσως η ίδια η Γερόντισσα Γαβριηλία) να αποδειχτεί αιρετικό πάση θυσία, για να μην αποδειχτεί το "Εγκόλπιο" εμπαθές και ανόητο.
Στο ίδιο το "Εγκόλπιο" λοιπόν ταιριάζουν τα λόγια "Αν νομίζουν ότι είναι χριστιανικός αυτός ο τρόπος γελιούνται. Τελικά ποιανού απολογητής γίνεσαι όταν ακολουθείς την απάτη."