Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ερωτήματα για την απόφαση της ΔΙΣ ότι «ουδεμία εκκλησιολογική παρεκτροπή υφίσταται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας»

Πηγη : ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Γράφαμε μόλις χθες ότι «στην πρόσφατη τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος, με την ανοχή των Συνοδικών Ιεραρχών, αρνήθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα του Μητροπολίτου Μεσσηνίας και τις εκκλησιολογικές του αντιλήψεις θέτοντας στο αρχείο τις ενστάσεις που εκφράστηκαν με Επιστολές τόσο του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ όσο και του καθηγητή Δημητρίου Τσελεγγίδη». Τελικά ο Αρχιεπίσκοπος έφερε το θέμα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδρίασε σήμερα και απεφάνθη ότι «α. ουδεμία εκκλησιολογική παρεκτροπή υφίσταται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, β. αναγνωρίζει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ την ευαισθησία για την τήρηση της ακριβείας της δογματικής διδασκαλίας».

Δεν μας δίνουν όμως οι Συνοδικοί μία σαφή και ξεκάθαρη εκκλησιολογική θέση.....

Είναι τελικά η Εκκλησία «Μία και διηρημένη» ή δεν είναι «διηρημένη»; Αν «ουδεμία εκκλησιολογική παρεκτροπή» δεν υπάρχει στην γραπτώς διατυπωμένη διδασκαλία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τότε πράγματι γίνεται αποδεκτή η περί «διηρημένης Εκκλησίας» άποψη του από το σύνολο των Ιεραρχών;
 
Σχόλιο : Τί προσπαθεί να μας πεί στα αλήθεια τόσα χρόνια ο αγαπητός Ιερόθεος Βλαχος; ότι ο Ιερώνυμος είναι ό,τι πρέπει για να μας πάει στο Βατικανό; και αυτός θα αναλάβει την κατήχηση των Λατίνων στην αγαπημένη τους νοερή προσευχη, την εμπειρία της οποίας απέκτησε μια βραδυά στην έρημο του Αγίου Όρους. Όλοι αυτοί οι μυστήριοι Χριστιανοί πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν πώς είμαστε βλάκες; Είναι απίστευτο.
ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άμέθυστε

βλεποντας τον Πατριαρχη μας να λειτουργει στην Παναγια Σουμελα, 15 Αυγ - ολος ο χριστιανισμος συγκινηθηκε!

ΝΟμιζω, οσο Οικουμενιστης και να ειναι ο Βαρθολομαιος, λες, δεν μπορει, για να κανει κατι τετοιο, δεν μπορει, αγαπα και την Παναγιά μας, αγαπά και την Ορθοδοξια!

Ρε συ, σκεφτηκα μεσα μου, μηπως τον παρεξηγησαμε τον ανθρωπο;
Μηπως δεν ειναι τελικα ΟΙκουμενιστης;

Δεν προλαβα να σκεφτω θετικα γιαυτον, και ο φακος...δειχνει, ποιον λες Αμεθυστε;

Μα τον Μεσσηνιας!

Κοιταξτε τι κανουνε τα ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ!

Τωρα που ο Μεσσηνιας βαλλεται απο παντου - σκαρφιστηκε...να εμφανιστει, δημοσιως..με τον Πατριαρχη...τουτη την Αγια μερα του 15Αυγουστου!

Πες μου τωρα ΑΜέθυστε, οτι αυτο ητανε τυχαιο!

Απο ολους τους Μητροπολιτες και Επισκοπους της Ορθοδοξου Εκκλησιας, τον Μεσσηνιας βρηκε να καλεσει ο Πατριαρχης μας;!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!
Μιλαμε για ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

ή μηπως ηθελε να στειλει το Φαναρι το μηνυμα, οτι επισκοπους σαν τον Μεσσηνιας, που συνεργαζονται με τον Πάπα...εγω τους στηριζω, και μην τολμησει κανεις και τα βαλει μαζι τους;!

Δεν θελω να παω την σκεψη μου μεχρι εκει που παει:

Εχει πλακα, να 'οργανωσανε' ολη αυτην την προσελευση του κοσμου στην Σουμελα...και το 'πανηγυρι' με την αναμεταδοση μεσω δορυφορου παγκοσμιως...σε αυτο το ευαισθητο και αγιο και μαρτυρικο τόπο - μονο και μονο για να μας ριξουνε...αραγε σταχτη στα ματια;

Για να συγκινθουμε, να τους εμπιστευθουμε, και μετα να τους ακολουθησουμε;
Και ετσι να προδωσουμε την Ορθοδοξια;

Ας κοιταξουμε να ειμαστε 'εξυπνοι ως οι οφεις'!

Μυρμιδόνας