Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το θεολογικό σύμβολο «χξς» και η πολιτική κάρτα του πολίτη

 http://manitaritoubounou.wordpress.com/

Posted on Οκτωβρίου 30, 2010 by manitaritoubounou

Η άμεση σύνδεση του συμβόλου «χξς», που αναφέρεται στο πολυδιαφημισμένο στίχο 18 του κεφ. 13 της Αποκάλυψης του Ιωάννη, εξειδικευμένα μόνο με σημερινές πολιτικές αποφάσεις των κρατικών δομών, φαίνεται να προέρχεται στη χώρα μας από δυο ιστορικές ρίζες με κάποια αλληλεπίδραση τις τελευταίες δεκαετίες:

1) Οι θεωρίες του Απόστολου Μακράκη και του «Μακρακισμού» και όλων των σημερινών άμεσων ή έμμεσων επιγόνων του.

2) Διάσπαρτες αμερικάνικες θεωρίες προτεσταντικών παραφυάδων.

Προσωπικά, παρότι έχω κάνει «πολλές σπουδές» στο βιβλίο της Αποκάλυψης, δεν μπορώ να θεωρηθώ ούτε ειδικός, ούτε όμως και άσχετος. Για να παρουσιάσω λοιπόν κάποιες πρώτες σκέψεις μου θα αναφέρω μερικά μικρά ντοκουμέντα στην αρχή.

Η συμβολική έκφραση «χξς» μπορεί να διαβαστεί με δύο τρόπους:

α) Γραμματολογικά. Ένας κλασσικός πρωτοχριστιανικός συμβολισμός είναι ο εξής: ΧC. Αποτελείται από το 1ο και το τελευταίο γράμμα της λέξης «Χριστός» κατά τη βυζαντινή γραμματοσειρά. Σήμερα αποτελεί μέρος της σφραγίδας στα πρόσφορα, στα αντιμνήσια, σε εικόνες, κλπ. Διότι η Πίστη της Εκκλησίας δεν στηρίζεται μόνο σε κάποια εξαίρετη προσωπικότητα κοινωνικοπολιτικού τύπου, ούτε σε μια μόνο «ανώτερη δύναμη» φιλοσοφικού τύπου, ούτε σε κάποια θρησκευτικού τύπου «θεότητα», αλλά στον σαρκωθέντα Λόγο, δηλαδή στον Ιησού, που ήταν «Χριστός».

Ήδη στα ευαγγέλια γίνεται αντιπαραβολή με κάθε όν ή παριστάνει ότι είναι και που «κάνει αντιποίηση» του «Χριστού» και ονομάζεται με τη συμβολική έκφραση «Αντί-χριστος». Τέτοια πρόσωπα είναι χιλιάδες και εκατομμύρια στην μεταχριστιανική ιστορία. Κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη:

ι) «Παιδία, εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν· Όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστίν… τις έστιν ο ψεύστης ει μη ο αρνούμενος ότι ο Ιησούς ουκ έστιν ο Χριστός; Ούτος έστιν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον πατέρα και τον υιόν. Πας ο αρνούμενος τον υιόν ουδέ τον πατέρα έχει…». (Α΄ Ιωάννου, Β, 18, 22-23).--- [πχ. ο τελευταίος Γιανναράς, ο Ζηζιούλας καί ιδιαιτέρως ο Ράμφος]

ιι) «… και παν πνεύμα ό μη ομολογεί τον Ιησούν Χριστόν εν σαρκί εληλυθότα, εκ του Θεού ουκ εστί. Και τούτο εστί το του αντιχρίστου ό ακηκόατε ότι έρχεται, και νυν εν τω κόσμω εστί ήδη… ». (Α΄ Ιωάννου, Δ, 3).--- [πχ.ο Μέσκος]

ιιι) «… ότι πολλοί πλάνοι εισήλθαν εις τον κόσμον, οι μη ομολογούντες Ιησούν Χριστόν ερχόμενον εν σαρκί. Ούτος εστίν ο πλάνος και ο αντίχριστος…». (Β΄ Ιωάννου, 7).

Συμπεράσματα: α) Η εσχάτη ώρα είναι πάντα «νυν», δηλαδή σε κάθε ιστορικό παρόν. β) Οι αντίχριστοι είναι πολλοί, δηλαδή είναι «λεγεών». γ) Παρουσιάζονται σε κάθε εποχή και περιοχή που «ξεδοντιάζουν» την Πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθε (ως Λόγος) «εν σαρκί». Επομένως δεν είναι απούσα και η σημερινή εποχή. Πως άλλωστε;

Στο συμβολικό λοιπόν γλωσσολογικό επίπεδο ο Ιωάννης σηματοδοτεί αυτή την αλλοίωση με την έκφραση «χξς». Τι κάνει δηλαδή; Εισάγει ανάμεσα στα γράμματα «χ» και «ς» το γράμμα «ξ» που έχει οφιοειδή μορφή. Έτσι συμβολίζει το δαιμονικό στοιχείο και ταυτόχρονα αλλοιώνει το σύμβολο «XC». Με τον τρόπο αυτό συμβολίζεται ο κάθε «αντί-χριστος».

Η οπτική αυτή παρουσιάζεται και από τον Παν. Τρεμπέλα στην σχετική ερμηνεία του στίχου: «…. είναι εξακόσια εξήκοντα έξ ή ΧΞς=όνομα που αντιτίθεται και πλαστογραφεί και διαλύει το όνομα Χριστός». (Παν. Τρεμπέλα, η Καινή Διαθήκη μετά συντόμου ερμηνείας, τ. Β΄. σελ. 1033, Αθήνα 1968).

β) Αριθμητικά. Ο ίδιος ο Ιωάννης της Αποκάλυψης σημειώνει: «… Ώδε η σοφία εστιν. Ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου. Αριθμός γαρ ανθρώπου εστί. Και ο αριθμός αυτού χξς». (Αποκ. Ιωάννη, κεφ. ΙΓ, 18).

Οι ψηφίδες είναι μικρά τεμάχια που μπορούν να συναρμολογηθούν και να φτιάξουν «ψηφιδωτά». Στη γραφή οι ψηφίδες δεν είναι μόνο γράμματα που συναρμολούμενα φτιάχνουν (ψηφιδωτές) λέξεις, αλλά και ψηφία που δημιουργούν (ψηφιδωτούς) αριθμούς (διψήφιους, τριψήφιους, κλπ).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Ιωάννης με «ένα σμπάρο ρίχνει δυο τρυγόνια». Εκτός από τη γραμματολογική αναφορά κάνει εμμέσως και αριθμητική. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή κάποιοι στους επόμενους αιώνες προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν πρόσωπα προσπαθώντας να μετατρέψουν τα γράμματα σε αριθμό όπου το άθροισμά τους να κάνει «χξς», δηλαδή «666»; Ή γιατί στο τέλος του 20ου αιώνα προσπαθούν να το κάνουν στις διάφορες κάρτες (του φορολογούμενου, του ασθενούς, του πολίτη, κλπ) οι προτεσταντίζοντες; Νομίζω όχι.

Όπως όλη η Αποκάλυψη έχει και σαφές παλαιοδιαθηκικό υπόβαθρο (να ένα παράδειγμα: Το αντίχριστο θηρίο), έτσι και στο σημείο αυτό.

Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται (Βασιλειών Γ΄, κεφ. Ι΄, στιχ. 14) ότι κάθε χρόνο ο χρυσός που μαζευόταν στο ταμείο του Σολομώντα (κανόνας του χρυσού) και πέρα από τη φορολογία των υποτελών κλπ ήταν 666 χρυσά τάλαντα: «… και ην ο αριθμός του χρυσίου του εληλθότος του Σαλωμών εν ενιαυτώ ενί εξακόσια και εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσίου, χωρίς….». Το ίδιο αναφέρεται και στα Παραλειπόμενα Β΄ (κεφ. Θ΄, στιχ. 13): «… Και ήν ο σταθμός του χρυσίου του ενεχθέντος τω Σαλωμών εν ενιαυτώ ενί εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσίου, πλην….».

Η τριπλή επανάληψη του αριθμού έξι φυσικά δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, ούτε απλά το σκαρφίστηκε μόνο ο Σολωμών. Αποτελεί μια συμβολική αναφορά γύρω από τη συμβολική θεολογία του αριθμού έξι, την οποία δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε σ’ αυτό σημείο.

Μπορούμε όμως να σημειώσουμε ότι σχετίζεται με την συμβολική έκτη «ημέρα» – περίοδο της παλαιοδιαθηκικής δημιουργίας. Πρόκειται για τη δημιουργία όλων των μορφών ζωής στη στεριά (γη) με αποκορύφωμα τον άνθρωπο. (Γένεσις, κεφ. Α΄, στιχ. 24-31). Η έβδομη «ημέρα» – περίοδος είναι αυτή που ο Δημιουργός «σαββατίζει», δηλαδή αναπαύεται αφού αποτελεί το χρόνο που αθλείται ο άνθρωπος πορευόμενος προς τη θέωση (ογδόη εσχατολογική ημέρα) ή «πέφτοντας» πάλι στην γηινη και βιολογική «έκτη» ημέρα της απλής επιβίωσης…

Η απλή επιβίωση, η «αποκτήνωση», είναι και κύρια αιτία κάθε κακοδαιμονίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπου βασικές εκφράσεις της είναι η κυριαρχία των ισχυρών με βάση τη «δύναμη» (τα θηρία) και με βάση το χρήμα (χρυσίο). Αυτοί που λυμαίνονται τη δύναμη και το χρυσίο, βασικά σύμβολα και όπλα των ανθρώπων της «έκτης μέρας, είναι αδιαμφισβήτητα «Η πλουτοκρατία είναι ο διαρκής αντίχριστος» κατά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που έζησε την ίδια εποχή με τον Απόστολο Μακράκη, αλλά εξέφραζε πολύ πιο ορθόδοξη οπτική στην Χριστολογία…

Συμπέρασμα: Η μυωπική σύνδεση της κάρτας του πολίτη με μια όψη μόνο της κυριαρχίας της αντίχριστης λεγεώνας δύναμης και χρυσίου και στην εποχή μας αδικεί τόσο τη απαραίτητα πολιτική μετωπική μάχη μέσω και αυτού του οργάνου εξουσιασμού, αλλά κυρίως τη θεολογία της Χριστολογίας που υποβιβάζεται σε μια απλή τεχνοκρατική δαιμονοποίηση.

Αμέθυστος

10 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι το χξς, αν ανάμεσα στο XC τίθεται το οφιοειδές ξ΄ ή άλλο τι. Το πρόβλημα είναι στο νόημα και νόημα είναι ότι η γραφή, η έλλογη γραφή και δη ο λόγος ή Λόγος, υποκαθίσταται με αρθμό και αριθμούς.

Ο λόγος εκτοπίζεται, η Θεολογία τίθεται στο περιθώριο και αναδεικνύεται ως βάση για τα ανθρώπινα ο αριθμός, τα Μαθηματικά, καλύτερα η Αριθμολογία, που είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους μελετητές της Καμπάλλα.

Η αριθμολογία κυριαρχεί σήμερα και όλα γίνονται με βάση αυτή. "Ώδε (λοιπόν) η σοφία εστίν", η σοφία των αριθμών και όχι η Σοφία του Λόγου.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως υπάρχουνε ορθόδοξοι χριστιανοι, που σκεπτονται με μυαλο, με λογική, έξυπνα..και θεολογικά!

Θα μου πεις, ακομα και οι ΓΟΧ 'ξυπνήσανε' και ειδανε οτι το 666 δεν εχει καμια σχεση με την Κάρτα του Πολιτη. Και ποσο μαλλον η ελευση του αντιχριστου...που καποιοι μαλιστα την τοποθέτησαν χρονολογικα στο ετος 2012!

Δεν θελω να αναλογιστω, σε τι ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ θα πεσουνε ο π. Σαράντης, ο κύριος Κυπριανος Χριστοδουλίδης, καποιες Σκήτες-Σέκτες...

..αν τελικα δεν έρθει ο Αντίχριστος!
Αν τελικα, αφου πάρουμε την Κάρτα, δεν θα έρθει το Τελος του Κοσμου!

Θα πάθουνε την ίδια ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ και ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ, οταν επισης τους ανακοινωθει, οτι για όλους αυτους που θα παρουνε την Καρτα...και ζουνε την "κοσμικη ζωη" ενδεχομενως η Κολαση δεν θα ειναι ΑΙΩΝΙΑ!

Τι στο καλό;
Και αυτοι δηλ 'τσάμπα' πιστεύανε τοσους αιωνες;
Τσάμπα στερηθήκανε τις διαφορες 'χαρες της ζωής';

Τελικα ΠΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ πιστευουμε στον Θεον!
Ή μήπως ουτε που νοιαζόμαστε για τον Εναν και Αληθινο Θεό, απλα 'σκεπάζουμε' τις όποιες ανασφάλειες μας κάτω απο τον μανδύα της 'θρησκευτικής και ηθικίστικης' ταλαίπωρης ζωής μας;
Μήπως τελικα δεν πιστεύουμε στον Θεό, αλλα στο 'αρρωστημένο εγω' μας;
Δηλ στο τομάρι μας;

Και αν ναι...τότε τι χειρότερο θα κανει ο Αντιχριστος οταν θα έρθει;

Μου αρεσει, που θελουνε να προστατέψουνε τον κόσμο απο την 'πίστη στον Αντιχριστο' οταν οι ίδιοι πρωτοι ειναι οι πιο ενθερμοι οπαδοι του - βεβαιως υποσυνείδητα!

Βρε βρε τι εχει να γινει στην Β' Παρουσια!
Βρε βρε τι ανατροπές εχουμε να δουμε!

Η Κρίση θα ειναι...για γερά νεύρα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη...

να υποθέσω οτι εισαι η Σαλή μου;

Σου στέλνω εμαιλ....

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Επειδή έβαλα δύσκολο πρόβλημα στο manitaritoubounou για το ανώνυμο άρθρο που αναδημοσίευσε ο αμέθυστος, οφείλω να δώσω μερικές συμπληρωματικές διευρύνσεις ή διευκρινίσεις, σε αυτό που έγραψα.

Αυτοί που καθορίζουν σήμερα τον γνωσιακό μας ορίζοντα και μας κατευθύνουν τη σκέψη εκεί όπου αυτοί επιθυμούν, διέπονται από την μαθηματική λογική, από τη σοφία των αριθμών. Ως προς τη μαθηματική λογική, είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείτε, εκτός άλλων, προκειμένου να αποδείξει αν ένα (φιλοσοφικό ή άλλο) θεώρημα είναι αληθές ή μη. Η αλήθεια τίθεται υπό μαθηματική διερεύνηση και επιστημονική διακρίβωση!

Αυτό το αποσιωπά ο ανώνυμος αρθρογράφος και προτιμά να ασχοληθεί με άλλα, ήσσονος σημασίας, θέματα. Πάντως, δεν μας κρύβει ότι έχει κάνει πολλές σπουδές στην Ιερή Αποκάλυψη, αν και παραδέχεται, για λόγους μετριασμού της μεγαλαυχίας του, ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί "ειδικός, όχι όμως και άσχετος" (sic).

Ότι είναι άσχετος εξάγεται από αυτά που γράφει. Πιχι, ότι το γράμμα "ξ" παρεμβάλλεται ανάμεσα στο ΧC λόγω της συνειρμικής του συσχέτισης με τον όφι-σύμβολο του Αντιχρίστου. Αλλά το γράμμα ς΄, στίγμα ή τελικό σίγμα (ς) κατά την ελληνική αριθμητική γραφή - παρενθετικά σημειώνω ότι κατά την αραβική γραφή ο αριθμός 6 αναπαρίσταται σαν το κατοπτρικό είδωλο του αριθμού 7 -, έχει κι αυτό οφιοειδές σχήμα.

Ας φύγουμε όμως από αυτά και ας έρθουμε σε κάτι σημαντικότερο, το οποίο ή αγνοεί ο ανώνυμος αρθρογράφος ή σκόπιμα αποσιωπά.

Το ερώτημα λοιπόν προς αυτόν και προς όλους εκείνους τους επιστήμονες της πληροφορικής, που μας διαβεβαιώνουν, και παράλληλα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, ότι ο αριθμός 666 δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό της παγκόσμιας αριθμοποίησης των ανθρώπων και της λογικής των, το ερώτημα, λέω, είναι τούτο :

Με βάση την αποδειξιμότητα των θεωρημάτων ή των θεωριών, που χρησιμοποιούν οι έχοντες την μαθηματική λογική και τα εργαλεία που αυτή τους προμήθευσε, καλούνται να μας απαντήσουν αν το θεώρημα της ταύτισης του 666, ή του χξς΄, με τον Αντίχριστο είναι αληθές ή μη. Και ακόμη, αν η επερχόμενη και επαπειλούμενη αριθμοποίηση-ψηφιοποίηση των ανθρώπων είναι επαληθεύσιμο ή μη, έργο των Αντίχριστων δυνάμεων. Εκ Θεού είναι ο ηλεκτρονικός/ψηφιακός έλεγχος των κατοίκων του πλανήτη ή είναι εκ του Διαβόλου (χξς΄ ή 666).

Έθεσαν ποτέ παρόμοια θεωρήματα στη "μηχανή" της μαθηματικής λογικής και συνακόλουθα σκέψης τους; Και αν ναι, τι απάντηση πήραν; Τι τους είπαν τα Μαθηματικά; Είναι ή δεν είναι δαιμονικό "3εξάρικο" έργο και πιστοποιητικό η αλγοριθμική μετατροπή-ψηφιοποίηση του ανθρώπου;

Ας μας απαντήσουν και τότε βλέπουμε αν θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, εμείς οι συνωμοσιολόγοι, οι τρομοκράτες των πιστών, οι στερημένοι ειδικών επιστημονικών γνώσεων κλπ., τις απόψεις μας για το συσχετισμό που κάνουμε μεταξύ του χξς΄ και των νέων ηλεκτρονικών μεθοδεύσεων που μας ετοιμάζουν. Και το κυριότερο, για να μη θεωρηθεί ότι "υποβιβάζουμε τη θεολογία της Χριστολογίας σε μια απλή τεχνοκρατική δαιμονοποίηση".

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

πάρα πολύ όμορφο

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

ξερεις την παροιμια που λεει:
"Θελω να αγιάσω..αλλα δεν με αφήνουνε;"

*********************************

Δεν λεω οτι ο ανωνυμος συντάκτης του άρθρου εχει 'απολυτο' δικαιο, μπορει να μην εχει και καθολου!
Απλα εδωσε μια ακομα ερμηνεια για το τι μπορει να σημαινει το χξς - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ των Ταλιμπάν της Ορθοδοξιας!

Καποτε και εγω εδωσα, με το μικρο μου μυαλο, μια ερμηνεια, οτι το χξς μπορει αντίστροφα να διαβαστει και ως 'σεξ'.

Γιατι να μην σκεφτομαστε; Γιατι να μην ειμαστε ανοιχτοι σε νεες προτασεις και ιδεες;

Το θεμα μου ομως ειναι αλλο!

Και βεβαιως, συμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη, ο ανωνυμος συντακτης εχει αδικο!
Ετσι ο κ. Κυπριανος μας κανει υποδείξεις...που ειναι το προβλημα!
Ετσι γραφει:

"Το πρόβλημα είναι στο νόημα και νόημα είναι ότι η γραφή, η έλλογη γραφή και δη ο λόγος ή Λόγος".

Βεβαια...το μονο νόημα που ειναι σωστο, κατα τον κύριο Χριστοδουλιδη, που θελει να λεγεται και γιατρος, ξερετε ποιο ειναι;

"Μα γιατι Μυρμιδονα δυσανασχετεις;
Δηλ ειναι κακό, ενας πατερας, αφου δεν παραλάβει την Κάρτα, να βλεπει τα τρια του ανήλικα παιδιά να πεθαινουνε;
Μα γιατι να ειναι αυτο κακό Μυρμιδονα;
Δεν διαβασες στην Π.Δ. οτι ο Βαρλαουμ εκοψε τους ορχεις του Βαρλαάκ, και μετα ο γιος του Βαρλαάκ κρεμασε αναποδα τον ξαδερφο του Βαρλαουμ;"!

Μα γιατι Μυρμιδονα εισαι τοσο πολυ αντίθετος σε αυτα που γραφω; Τι κακο ειναι αν πεθαινουνε οι ανθρωποι;
Μα στην Κατοχή αγαπητε μου Μυρμιδονα, οι ανθρωποι γυρνουσανε σκελετωμενοι...μα που το προβλημα; Μα δηλ εμεις σε τι υστερουμε...ωστε να τους ομοιάσουμε; Μα γιατι δεν συμφωνεις, μα σου λεω οτι δεν υπήρχανε φαινομενα καννιβαλισμου στην κατοχή...αρα που το προβλημα;"

*********************************

Θα πιουνε το αιμα του κοσμάκη μεχρι να ησυχάσουνε!
Αλλιως δεν βρίσκουνε ησυχια!
Ωσαν να λες λίγο κακό εχουνε προκαλεσει στο διαβα των Αιώνων!
Ασε που ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ οι Εκκλησιες σημερα ειναι άδειες!
Εξαιτιας της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ του κυρίου Χριστοδουλιδη...οι Νεολαια δεν θελει να ακουει σημερα για Ιησου Χριστό!

Αλλο εγω...που ευτυχως εχω ξεπερασει τον κίνδυνο της χολερας αυτης, της ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ που εκπροσωπει ο κύριος Χριστοδουλιδης...
...καθομαι και διαβαζω τα γραπτα του...αλλος στην θεση μου,ουτε που θα καθοτανε να τον ακουσει!

Δεν ειναι τυχαιο, οτι στο ιστολογιο του, ο μονος που του απαντουσα, ημουνα εγω!
Ο καημενος ο κ. Κυπριανος!
Μονος του τα γραφει, μονος του τα διαβαζει - ή μαλλον πιο ορθα: αυτος τα γραφει, η ΣΕΧΤΑ του τα διαβάζει!
Και μετα, το βραδυ, μαζευονται λιγο πριν το Αποδειπνο, και ο ενας παινεύει τα γενια του αλλου!
"Μα τι ωραια που τα εγραψες παλι σημερα, εν Χριστω αδερφε..μα τι ταλέντο ειναι αυτο που διαθετεις"!

********************************

Δεν με ενδιαφερει τοσο τι πιστευει ο κύριος Χριστοδουλιδης...
..μου κανει φοβερη εντυπωση...που μπροστα στον ΘΑΝΑΤΟ δεν ιδρωνει το αυτι του!

Μπροστα στον θανατο παιδιων...και γυναικων....και ηλικιωμενων ανθρωπων - ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ;
Ηθελα να το ηξερα!
Διοτι στον ΘΕΟ σιγουρα δεν πιστευουνε!

Καλα κανω και τους χαρακτηριζω τα ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ των ΜΙΣΣΙΟΝΑΡΙΩΝ του Πάπα!
Και λιγα τους λεω, οταν τους αποκαλω "ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ της Τριανδριας των ΒΑΥΑΡΩΝ - ΒΑΡΒΑΡΩΝ περι του Οθωνος"!

Ομως και ;
Τι;
Σιγα τα λαχανα!
Ειναι τετοια η αναισθησια τους...που ειπαμε: δεν τους καιγεται καρφι!

Αραγε...αν οχι στην ΣΕΧΤΑ του κυριου Χριστουδουλίδη, δεν πει ο Κύριος μας τους λογους:
"Αληθεια σας λεγω, δεν σας γνωριζω....μα γιατι δεν με πιστευετε; Και τι με αυτο, που ειχατε μονέψει σε μια σκητη; και τι με αυτο που γραφατε στο ιστολογιο σας...; ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ" ..
..τοτε σε ποιους θα το πει;

Ανώνυμος είπε...

Οταν καποτε...ειχαμε φτασει στο 'δια ταυτα' - για να αποφυγει να μου απαντησει ο κύριος Χριστοδουλιδης στα ερωτηματα μου...
..τι λετε εσεις εκανε;

Την μια με ειρωνευτηκε...οτι ο Πιλάτος δεν εγραψε "νιβτω" αλλα "νιπτω"...και με αφορμη το 'ορθογραφικο μου λαθος αυτο' - βρηκε ευκαιρια να μην απαντησει σε αυτο που τον ρωτησα!

Και εγω σαν βλακας περιμενα, αυθορμητα και ειλικρινα, με την 'αγωνια στο στομα' μια απαντηση του...και ο κύριος αυτός το μονο που βρηκε ειναι να με κοροιδεψει οτι δεν ειμαι χρησημοποιω στα γραπτα μου την διαλεκτο την λαικη και του πεζοδρομιου!

Οταν ομως τον ρωτησα:
"Κύριε Χριστοδουλιδη...εχετε κανει ποτε στην ζωή σας ...πεζοδρομιο; Αν οχι...σας παρακαλω να ειστε λιγο πιο προσεχτικος στις εκφρασεις", εκει μου ανεφερε κατι χωρία απο την Π.Δ., για τον Βαρλαουμ...και τους ορχεις του Βαρλαάκ και μετα ξαφανιστηκε!

Και την τελευταια φορα, εκει που παλι, ερώτηση στην ερωτηση, λεω μεσα μου: "Δεν μπορει τωρα αλλο να αποφυγει...τωρα τον εχω στριμωξει...τωρα θελοντας και μη θα απαντησει" -

- τι σκαρφιστηκε ο κύριος Χριστοδουλιδης λετε εσεις;

Επειδή καποτε..οταν με κοροιδευε για την λαικη μου διαλεκτο, του εγραψα και εγω θυμωμενος: "Με κοροιδευετε, ομως σας εχω κανει ρομπα στο διαδικτυο"...

....το κρατουσε αυτο...και το θυμηθηκε, οταν δεν τον συμφερε να μου απαντησει!
Ενω ολο το διαστημα εκανε διαλογο μαζι μου...μαλιστα 'σχεδιάζαμε' να πιουμε καφε στην Σκήτη του -

- οταν ειδε οτι δεν τον παιρνει να απαντησει, θυμηθηκε να με εκδικηθει!

Σαν την γκομενα...που κραταει μεσα της 'ασσους στο μανικι' - ζει μαζι σου, αλλα οταν θελει να σε χωρισει, τοτε θυμαται τι της εκανες πριν 7 χρονια...και στο λεει οταν την συμφερει!

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
ΑΥΤΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ....
ΑΥτη η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του θρησκευειν...
Αυτη Η ΛΕΠΡΑ που υπαρχει σημερα στην ΕΛΛΑΔΑ - ενας σκηνοθετης δεν θα γυριζει ενα εργο...για την ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ της Ορθοδοξιας...;
Αυτη η αντιληψη...που βασανιζει συνειδησεις...που ευνουχιζει ανθρωπους...που διωχνει πιστους μακρια απο την Εκκλησια...που γεννά ΜΕΣΚΟΥΣ και ΜΕΣΚΙΣΕΣ...και δεν ξερουμε που ακομα θα καταληξουμε...

..αυτοι οι ανθρωποι, που τετραγωνισανε την Ορθόδοξη ΠΙΣΤΗ και εχουνε οχι μονο για καθε σου απορια και μια απαντηση...αλλα γνωριζουνε την απαντηση και πριν καλα-καλά θεσεις την ερωτηση σου...

..πριν τολμησεις να ψελισεις τι σκεφτεσαι...σε εχουνε ταπωσει!
Σε εχουνε φακελωσει και σε εχουνε στειλει!

Αυτοι οι ανθρωποι...που σου παιρνουνε την ορεξη για ζωη, την αισθηση της ελευθεριας..που σε καταδυναστεύουνε με τα "πρεπει" και "μη"....

αυτοι οι ανθρωποι, ερχονται σημερα...να μας διδαξουνε...τι πρεπει να κανουμε σε διαφορα θεματα πιστεως...και ερμηνειας της Αγιας Γραφης!

Μπράβο στον Διαβολο!
Του ΞΑΝΑΒΓΑΖΩ το καπελο!

Δεν μπορει να διαλυσει την Εκκλησια του Χριστου - μπορει ομως να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ τους ανθρωπους που ερχονται στην Εκκλησια!

.....σταματάω καπου εδω...γιατι μαλλον θα ξεφυγω...

Υ.Γ.:
Υποψιαζομαι εκ των προτέρων τα σχολια του κυριου Κυπριανου:
"Το παραληρημα του...επαθε ψυχολογικη κριση...τον Μυρμιδονα πρεπει να τον δει καποιος γιατρος" κλπ!

Ομως...ΕΜΑΘΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ..κατι πηρα και εγω, τι στο καλο;
ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ!

Δεν λενε, με οποιον δασκαλο και αν κατσεις, τετοια γραμματα θα μαθεις;

Μετα τιμής
Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Α, και κατι ακομα που τωρα το θυμήθηκα..

..αντε μην ανοιξω το στομα μου, δεν τους ξεπλένει ουτε ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ...

..οταν καποια στιγμή ανάφερα ενα παράδειγμα, το τι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ γινεται απο καποιους ΙΕΡΕΙΣ πανω στο ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ - δεν φταινε οι ιερεις, ετσι τους διδαξανε οι ταλιμπάν τύπου κυριου Κυπριανου -

- οταν ενας ιερεας...ξεφτίλησε μια απλη χριστιανή που πηγε να ζητησει λιγο βοήθεια στο προβλημα της, -

- οταν εγω απλα ανάφερα το γεγονος, ετσι οπως η ίδια το διηγήθηκε στην παρρεα - διχως να γραψω ονοματα και να δωσω στοιχεια -

- εκει τον κυριο Κυπριανο τον επιασε ο πονος...οτι δεν σεβαστηκα το Μυστηριο!

ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μεχρι να μας ΠΙΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ! Μονο γιαυτο ζουνε - ο μοναδικος σκοπος ύπαρξης τους!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
Ουαι υμιν ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και Φαρισαιοι!

ΠΟΥ δεν σας νοιαζει οτι καταδυναστεύετε τις συνειδησεις των ανθρωπων, μονο σας επιασε ταχα ο πονος για τα Αγια Μυστηρια !

Που δεν σας ενδιαφερει οτι ξεφτιλιζετε τις προσωπικοτητες - ταχα σας επιασε ο πονος οτι δεν σεβαστηκαμε τα Μυστηρια!

Οταν εσεις πρωτοι τα προδιδετε!

Οπως οι Φαρισαιοι, δεν εισήλθαν λεει στο Πραιτωριο, "ινα μη μιανθωσι"!

Δεν τους ενοιαζε που ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ τον ΘΕΟ - τους ενοιαζε μην μολυνθουνε!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΟΥΜΕ στην Ορθοδοξια απο αυτην την ΧΟΛΕΡΑ;

"Τι θελεις Μυρμιδονα και τα γραφεις αυτα; Τι θελεις και μας τα θυμιζεις;"!

Εμ βεβαια...ετσι σας συμφερει κυριε Κυπριανε!
Ετσι σας συμφερει...ολα στο σκοτος!
Ολο κατω απο το χαλι!

Και μετα...σαν τις μωρες παρθενες....ανοιγετε ιστολογια και το ριχνετε στο μαυρο δακρυ:

"Αχ, γιατι καλε η Ελλαδα μας φτωχεψε;
Αχ, τι κακο μας βρηκε, γιατι καλε η Νεολαια της Ελλαδος ουδεμια σχεση εχει με την Εκκλησια;"!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!

Αλλα ξεχνατε που ρωτησε ο ιδιος ο Κυριος μας:

"Τι αξιζει περισσοτερο, και απο την μια ψυχη , εστω την μια ψυχη ενος ανθρωπου;"!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Ολη η θρησκεια..δεν αξιζει..οσο αξιζει η ψυχή ενος μονο ανθρωπου!

Αυτα ομως ειναι αγνωστες εννοιες για την Σεχτα του κυριου Χριστοδουλιδη!

Αχ...ας σταματησω καλυτερα εδω...

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα που θυμηθηκα...

Και ξαναρωταω:
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΟΛΟ πιστευει ο κύριος Χριστοδουλιδης;

Να μας πει το όνομα του, δεν ειναι ντροπή!
ΠΑΝΤΩΣ στον Θεό, σιγουρα δεν πιστεύει!

Οταν ο κοσμος που ακολουθησε τον Κύιριο στην ΕΡημο πεινασε..και του ειπανε οι μαθητες: "Κυριε..ο κοσμος δεν εχει να φαει, πειναει"...

τι απαντησε ο Κύριος;

Μηπως ειπε: "Και τι με νοιαζει εμενα;"
Μηπως ρωτησε: "Καλα, δεν ντρεπονται, μαζι τους ειναι ενας τοσο μεγαλος Διδασκαλος..και αυτοι σκεφτονται το φαγητο;"!

Αλλα ο Κύριος, με ευγενεια, και διακριτικοτητα...με αγαπη και ταπεινωση...εκανε το θαυμα του..

"πειτε τους να κατσουνε...και δωστε τους να φανε"!

Και ερχεται ο κυριος Χριστοδουλιδης, κατόπιν καθυστερησεως....2.000 ετων....
να μας κανει κηρυγμα οτι δεν ειναι κακο ο πατερας να βλεπει τα παιδακια του να πεθαινουνε της πεινας!

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ηθελα να ηξερα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αμέθυστε

Ενα τελευταίο σχόλιο για τον κύριο Χριστοδουλίδη και μετα δεν ασχολουμαι άλλο - ετσι και πολύ αξία τους δίνεις!

Μόνο μην δω να το παίζει χριστιανος στις απαντήσεις του - θα τον διασύρω...μεχρι εκει που δεν πάει!

Τις εξυπνάδες του στην Σέχτα του, οχι στην Εκκλησια!

***********************************

Ενω το κειμενο της Αγιας Γραφής λεει: "Ναι, Κύριε, Έρχου Κύριε" - ο κυριος Κυπριανος ξερετε τι λεει;
"Ναι, Αντιχριστε, έλα Αντίχριστε"!
********************************
Τον ρωτησα, και ακομα απαντηση δεν ελαβα: αν τελικα το Τέλος έρθει το 2.784 - αραγε αναλογιζεται ποσο γελοία θα φαινονται τα κειμενα του - εν ετη 2010 - στους ανθρωπους της εποχής εκεινης;
*********************************
Τον ρωτησα: Γιατι κύριε Κυπριανέ, αφου βρηκατε την σωστή πίστη και ανήκετε εσεις μονο με την Σέχτα σας στην Σωστή και Αληθινη Εκκλησια - γιατι τοτε βρε αδερφε στα κειμενα σου εισαι τοσο καταθλιπτικος; Τοσο 'στεναχωρημενος' να το πω;
Γιατι τοσο απαισιόδοξος;
Εγω ξέρω οτι οποιος βρήκε τον Κύριο "πεταει απο την χαρα του", εχει "Ευτυχια"!

Τι βρηκε να μου απαντησει;
"Δηλ ρε Μυρμιδόνα, πως με θέλεις; Σαν τους Πεντηκοστιανους να γελαω χαζοχαρουμενα;"!

Απο το ενα άκρο πηγε στο αλλο!
Οποιος ειναι 'πραος και γαληνιος' και εχει 'ειρηνη'...ειναι Πεντηκοστιανος!
Τι μαθαινεις απο αυτες τις Σεχτες!
*********************************
Θυμήθηκα τον π. Μάξιμο, απο την Κόρινθο, εκει είχε το ΜΟναστηρι του, και αυτος σαν τον Μέσκο ητανε ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ σε Μοναστηρι με εναν ΜΟναχο μονο, τον εαυτο του δηλ -

- οποιος εγραψε το περιβόητο: "Ο αντίχριστος ήλθεν".

Και ενω μιλαει για το τελος του κοσμου, που θα ερθει τα επομενα χρονια, ταυτοχρονα παρακαλαει τον κοσμο, να αγορασουνε το βιβλιο του, διοτι η εφορια τον κυνηγαει, εχει καποιες εκκρεμότητες με το ΙΚΑ και τα εξοδα του Μοναστηριου..και αν δεν βρει λεφτα, θα εχει προβλημα!

Μα βρε 'ευλογημενε' π. Μάξιμε, αφου σε λιγο ερχεται το Τελος...τι τα θελεις τα λεφτα;
Ετσι και ο κ. Κυπριανος! Μας λεει να μην παρουμε την καρτα...ενω αν οντως δεν την παρουμε...τοτε ειναι που θα πεθανουμε!
Δεν εχει πλακα;
Οποτε ενας απλος ανθρωπος θα αναρωτηθει: "Γιατι να μην την παρω;"!
********************************
Κλεινω με ενα ποντιακο ανέκδοτο, το αφιερώνω στον κυριο Κυπριανο:

Παει ενας πόντιος στον γιατρό, και του λεει: "γιατρε, θελω να ζησω πολλα χρονια! Δεν ξερω τι θα κανετε, θα σας πληρωσω όσο-όσο, θελω να γινω τουλαχιστον 100 ετων".
Τον ρωταει ο γιατρος:
"Αγαπητε, ποσα τσιγαρα καπνιζεται την ημερα;"
"Μα γιατρε, τι πραγματα ειναι αυτα; Ουτε που το εβαλα ποτέ στο στομα μου".
"Αγαπητε, ποσα λιτρα κρασί πινεται την ημερα;"
"Μα σας παρακαλω γιατρε, ουτε μια σταγόνα αλκοόλ δεν πινω".
"Αγαπητε, ποσες φορες πηδάτε την εβδομαδα;"
"Μα δεν σας επιτρεπω γιατρε! Τι αισχη ειναι αυτα που λετε; Αυτο και αν δεν το κανω ποτε"
Ε, εκει πανω, δεν αντεξε αλλο ο γιατρος, σηκωθηκε ορθιος και αρχισε να ουρλιαζει:

"Ε, τοτε, ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ;"!

Μυρμιδόνας