Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μέσκος - Η κυριλέ αντανάκλαση του εαυτού του

Υπάρχει Εκκλησία;

Γιατί δεν τον αφορίζει;

Τον γνώρισα πρό ετών. Οταν τον επισκέφθηκα στο μοναστήρι του στο οποίο ήταν ηγούμενος. Μετά ....κάτι έπαθε....και εκτροχιάστηκε από την ΠΙΣΤΙ και δέχθηκε την ΑΠΙΣΤΙΑ. Μούλεγε ο φίλος μου ο Λαγκαδά Σπυρίδων ότι στο τέλος περπατούσε και κουνούσε μόνος του τα χέρια του και παραμιλούσε. Και αφού τα πέταξε και αρνήθηκε τον εαυτό του, σήμερα διδάσκει ...θεολογία στη μέση εκπαίδευσι. Αυτοί οι γονείς του σχολείου που διδάσκει τον σαρκασμό και την ΑΘΕΪΑ στα παιδιά τους, πώς και δεν διαμαρτύρονται; Πως αφήνουν τα παιδιά τους έρμαιο στα μεμιασμένα χέρια του και στο βλάσφημο στόμα του;

Η Εκκλησία τί κάνει; Πώς αφήνει αυτόν τον ΑΛΑΝΗ να αλωνίζει και να διαφθείρει τις ψυχές των παιδιών μας και δεν τον αφορίζει;Το όνομά του είναι Αρσένιος Μέσκος. Ο τάλας και αμαρτωλός και αξιοθρήνητος. Κυρίως αξιοθρήνητος.

Και όταν λέμε Εκκλησία εννοούμε την διοικούσα Εκκλησία δηλαδή όλους μαζί τους αρχιερείς και τον καθένα ξεχωριστά.

Εμείς σήμερα δημοσιεύουμε ένα χυδαίο και βλάσφημο κείμενό του (συγχώρεσέ μας Κύριε) που είναι καταχωρημένο στην ιστοσελίδα του γιά να πάρετε μία γεύση της φρικώδους ΑΠΙΣΤΙΑΣ του.

Το ιερό είδωλο


Την σκηνή την θυμάμαι σαν σε όνειρο. Κύριε γράψατε ιστορία, μου είπε ένας μαθητής κατά την επιστροφή από την Βαρκελώνη. (ή κάτι τέτοιο) γιατί του λέω; Μα θυμώσατε και υψώσατε τον τόνο της φωνής σας… Για να το λέει έτσι θα είναι, γιατί εγώ δεν το κατάλαβα καθώς τα έβαζα με τους αρμόδιους (που δεν ήξερα ποιοι ήταν) οι οποίοι μας κρατούσαν κλεισμένους μέσα στο λεωφορείο που θα μας πήγαινε στο αεροπλάνο, όρθιους ξεθεωμένους χωρίς να μας λένε τι συμβαίνει… Ε λοιπόν, μπορεί να μην θυμώνω εύκολα, αλλά θυμώνω. Θυμώνω π.χ. συχνά με τους άλλους οδηγούς στον δρόμο, είμαι θυμωμένος τώρα και με τους θεολόγους της δεκαετίας του 60. Είμαι εξοργισμένος μαζί τους. Μόνο παρακαλώ προσέξτε, με κανένα δεν είμαι θυμωμένος προσωπικά. Κάθε άλλο.


Είμαι λοιπόν εξοργισμένος γιατί το πτώμα της εκκλησίας που είχε εξοκείλει στην παραλία και έτρεφε, όσο και με όποιο τρόπο, αυτούς που πήγαιναν κοντά, αυτοί λοιπόν το ενταφίασαν για τα καλά και μετά το έκτισαν από πάνω με τσιμέντο, έτσι που ούτε αυτοί να φάνε κάτι, αλλά ούτε να αφήσουν κάποιον άλλο να τσιμπολογήσει. Δεν έφθανε που με έκαναν να νομίζω ότι εκεί μέσα, κάτω από το μπετόν υπήρχε ζωή, αλλά και στην συνέχεια με έκαναν να πάψω να τρέφομαι …οικειοθελώς. Χρειάστηκα βοήθεια από έξω για να καταλάβω από τι στερούσα τον εαυτό μου…

Αυτοί οι άνθρωποι είχαν την φαντασίωση ότι μπορούσαν να μιλήσουν για …το είναι. Διέστε τι μου έγραψε κάποιος μόλις προχθές. «ζεις για το "φαίνεσθαι" και οχι για το " Ειναι"». Θλιβερό κατάλοιπο αυτής της φαντασίωσης. Οι φωστήρες της οικουμένης μιλούν για το Είναι, και προσέξετε, για το Είναι του Θεού! Είναι μεγάλο κόλπο το να μετατρέψεις την ηθική σε οντολογία, σε οδηγεί κατευθείαν στον τάφο.

Το είχα φάει και εγώ το παραμύθι. Αφού δεν πιστεύεις ότι ο Χριστός είναι Θεός, τι νόημα έχει η προσευχή. Και έκανα οκτώ χρόνια χωρίς… Τώρα, πρέπει να συμβεί κάτι το εξαιρετικό για να την παραλείψω. Και θα μου πείτε σε τι προσεύχομαι; Η απάντηση είναι ολοκάθαρη: Στην ιερή αντανάκλαση του …εαυτού μου. Εκεί που προσεύχονται όλοι όσοι προσεύχονται, είτε στον Χριστό είτε στον Μωάμεθ είτε …στον Δία. (είπαμε: όποιος βγάζει σπυριά με τα παραπάνω ας μην τα διαβάζει!)

Λοιπόν, όσοι πιστοί, σπάστε τα τσιμέντα των θεολόγων και των διαφόρων ιερατείων και εντρυφήσατε στον πλούτο της πίστης…

Γιατί πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!

Πηγή: Αποτείχιση

Αμέθυστος

YΓ. Ο ΜΕΣΚΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

14 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το έγραψα αλλού, το αφήνω κι εδώ.

Α. Μέσκος : "Είναι μεγάλο κόλπο το να μετατρέψεις την ηθική σε οντολογία, σε οδηγεί κατευθείαν στον τάφο."

Κυπριανός Χ : Εξίσου μεγάλο κόλπο είναι να μετατρέψεις τη θεωρία των κβάντων, σε έλλογη ιδιωτεία με το εκκωφαντικής κενότητας "θα μου πείτε σε τι προσεύχομαι; Η απάντηση είναι ολοκάθαρη: Στην ιερή αντανάκλαση του …εαυτού μου".

Χάρισμά του τα κβάντα του και οι αντανακλάσεις του εαυτού του. Αυτός ας μείνει με τη φαντασία των λογικών ( για τους ουφόπληκτους;) κβάντων "είτε του Μωάμεθ είτε του Δία" (sic) είτε του Μουν ή οποιουδήποτε άλλου. Εμείς θα αρκεστούμε στη φαντασία του αεί Ζώντος, Αναστάντος και Αναληφθέντος, Ιησού. Αυτός θέλει το είδωλο της αντανάκλασης του εαυτού του, με γειά του, με χαρά του. Ο δικός μας εαυτός είναι ο γενόμενος "πρωτότοκος των νεκρών".

Δεν χρειάζεται να ασχολούμεθα άλλο μαζί του. Ως προς τους γονείς, που τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να διδάσκονται τα θρησκευτικά κβάντα, καλά θα κάνουν να τα "αποσύρουν" από το μάθημα της Ορθοδόξου κβαντολογίας.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ολα τα είχαμε ο Μέσκος μας έλειπε...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είπαμε, είπαμε. Πολλές λέξεις γράψαμε, διάβασε.

amethystos είπε...

Ο Μέσκος είναι αδιάκριτος..

Ο Ιησούς είδε τον Ναθαναήλ να έρχεται σ' αυτόν, και λέει γι' αυτόν: Δέστε, ένας αληθινά Ισραηλίτης, στον οποίο δεν υπάρχει δόλος.
Λέει σ' αυτόν ο Ναθαναήλ: Από πού με γνωρίζεις; Αποκρίθηκε ο Ιησούς, και του είπε: Πριν ο Φίλιππος σε φωνάξει, σε είδα όταν ήσουν κάτω από τη συκιά.
Αποκρίθηκε ο Ναθαναήλ και του λέει: Ραββί, εσύ είσαι ο Υιός τού Θεού, εσύ είσαι ο βασιλιάς τού Ισραήλ.
Αποκρίθηκε ο Ιησούς και του είπε: Επειδή σου είπα: Σε είδα κάτω από τη συκιά, πιστεύεις; Μεγαλύτερα απ' αυτά θα δεις.

Αριθμοί 27,12-14 (Παλαιά Διαθήκη)

12 Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς Μωυσῆν· ἀνάβηθι εἰς τὸ ὄρος τὸ ἐν τῷ πέραν τοῦ ᾿Ιορδάνου (τοῦτο τὸ ὄρος Ναβαύ) καὶ ἰδὲ τὴν γῆν Χαναάν, ἣν ἐγὼ δίδωμι τοῖς υἱοῖς ᾿Ισραὴλ ἐν κατασχέσει· 13 καὶ ὄψῃ αὐτὴν καὶ προστεθήσῃ πρὸς τὸν λαόν σου καὶ σύ, καθὰ προσετέθη ᾿Ααρὼν ὁ ἀδελφός σου ἐν ῍Ωρ τῷ ὄρει, 14 διότι παρέβητε τὸ ρῆμά μου ἐν τῇ ἐρήμῳ Σὶν ἐν τῷ ἀντιπίπτειν τὴν συναγωγὴν ἁγιάσαι με· οὐχ ἡγιάσατέ με ἐπὶ τῷ ὕδατι ἔναντι αὐτῶν (τοῦτ' ἔστι τὸ ὕδωρ ἀντιλογίας ἐν Κάδης ἐν τῇ ἐρήμῳ Σίν).

Και είπε ο Κύριος στον Μωυσή· ανέβα στο όρος Αβαρίμ, να δεις από ψηλά την χώρα που δίνω στους Ισραηλίτες· θα την δεις αλλά μετά θα πεθάνεις όπως πέθανε και ο αδελφός σου ο Ααρών, διότι παραβήκατε τον λόγο μου στην έρημο Σιν και δεν προβάλατε στα μάτια της συναγωγής την αγιότητά μου· ούτε τη δυναμή μου όταν βγάλατε νερό από το βράχο (και αυτό είναι το ύδωρ της αντιλογίας στην Κάδη στην έρημο Σιν).

Β’ Κορινθίους 11, 3-4

3 Ἀλλὰ φοβοῦμαι μήπως, ὅπως τὸ φίδι ἐξηπάτησε τὴν Εὔαν μὲ τὴν πανουργίαν του, ἔτσι φθαροῦν αἱ σκέψεις σας καὶ ἀπομακρυνθοῦν ἀπὸ τὴν εἰλικρινῆ ἀφοσίωσιν εἰς τὸν Χριστόν.
4 Διότι ἐὰν ἔλθῃ κάποιος καὶ κηρύξῃ ἄλλον Ἰησοῦν, τὸν ὁποῖον δὲν ἐκηρύξαμεν, ἢ ἐὰν λάβετε διαφορετικὸν πνεῦμα, ἀπὸ ἐκεῖνο ποὺ ἐλάβατε, ἢ εὐαγγέλιον διαφορετικὸν ἀπὸ ἐκεῖνο ποὺ ἐδεχθήκατε, θὰ τὸν ἀνεχόσαστε καλά ακριβώς όπως και εμένα.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ.

Θα ήταν καλύτερα για όλους μας να μας λέγατε ποια είναι αυτά που λέει ο κ. Μέσκος.

Misha είπε...

Mαγεμένος είναι ο ιερομόναχος Αρσένιος.Μαγεύτηκε από την επιστήμη που «ξεμάγεψε» τον κόσμο...

Η πορεία του είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και η μελέτη της μπορεί να δώσει πολλαπλά μαθήματα.

Ο γνωστικισμός ήταν παρεκτροπή γνωστή ήδη από τα πρώτα χρόνια της Εκκλησίας, αναβιωσε υπό την μορφή της θεοσοφίας τον 19ο αιώνα και συνεχίζει με διάφορες παραλλαγές , μία εκ των οποίων είναι η περίπτωση του ιερομονάχου Αρσενίου.

Ο Θεός ας γίνει ίλεως για όλους μας και ας μάς στηρίζει στον πρακτικό αγωνα της ταπεινώσεως που είναι ασφάλεια ενάντια σε κάθε κίνδυνο.

amethystos είπε...

Αγαπητέ μας Misha το λάθος που κάνουμε όλοι μας με τον Μέσκο είναι το εξής: Πιστεύουμε ότι είναι επιστήμων, ότι αγαπά την επιστήμη και δεν είναι αλήθεια. Επαναλαμβάνουμε αυτό που μας υποβάλλει ο ίδιος. Εαν αγαπούσε την επιστήμη θα υπηρετούσε την επιστήμη. Αντί γι αυτό όμως ακούμε για κατάργηση της θεολογίας, για ψέματα της Εκκλησίας, για νέα θρησκεία. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Γιανναράς. Διάβασε τα καλυτερα εκλαικευτικά βιβλια περί επιστήμης και έγραψε ένα πολύ καλό βιβλίο, το Μετανεωτερική Μεταφυσική. Αυτό τον κάνει επιστήμονα; To ίδιο ισχύει και για τον Μέσκο. Οι Έλληνες αγαπητέ Misha συνάντησαν τα βάθη του πάθους φθονώντας τον Γιανναρά. Ουκ εα με καθεύδειν το του Γιανναρά τρόπαιον. Δες τι έπαθε ο Ράμφος, ο Μέσκος, ο Ζηζιούλας, ο Μπέγζος. Βεβαίως όπως έλεγε ο γέροντας ο Παίσιος, δεν είναι καθόλου καλό να κάνεις τον κόσμο να ζηλεύει, είναι αυτό που κάνουν συνήθως οι πλούσιοι, και το τέλος του Γιανναρά το αποδεικνύει. Ο ΜΕΣΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ. Και είναι αθεράπευτη. Χαιρετούμε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Τι θα πει "μπουλσιτάρει";
- ! ...
- Τι θα πει "ταρακουλιάζομαι"
- !! ...
- Τι ρωτάς; Ελληνικά δεν ξέρεις;
- !!! ... ... τελεία και παύλα .-

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τυχαιο οτι οι ενθερμοι οπαδοι του Αιρετικού Μέσκου δεν εχει ουδεις τους "προσωπικη σελιδα" - ιστολογιο...και οι 3 απο τους 9...εχουνε μεν σελιδα...αλλα οχι προσωπικο εμαιλ;

Απο τις 2 τελευταιες του αναρτησεις, με θεμα την Ορθοδοξια Ι και ΙΙ - ιδου τα υποψήφια μελλοντικα θύματα του - που κοκορεύονται απο πανω οτι δινουνε εξηγησεις στο 'πρόβλημα του Χριστιανισμου':

Πορφύριος, Κρίνος, Ζηνάς, Βασίλης Κόλλιας, Σιμούδης Δημήτριος..

Οι παρακατω εχουνε σελιδα, αλλα οχι εμαιλ:
π. Παύλος, π. Δημήτριος, Αντόνιος

Τι φοβουνται τοσο πολυ;
Αυτοι ειναι που θα αλλάξουνε τον κοσμο;
Οι ανθρωποι του ΣΚΟΤΟΥΣ φοβουνται το ΦΩΣ...τόσο απλά!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεκαθαρίσω κάτι - και να τελειώνουμε μια και καλή με την υπόθεση Μέσκος.

Θα ακουστεί σκληρό, θα το πω όμως:
Δεν με ενδιαφερει ο Μέσκος, οταν ασχολούμαι μαζι του.

Ο Μέσκος διάλεξε τον δρομο του, ουτε μικρό παιδί ειναι, ισα ισα που περηφανεύεται οτι ειναι έξυπνος, ανακάλυψε επιτελους την 'αλήθεια', οτι εχει πολυ μυαλό και τα σχετικά.

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ:

Οτι ο Μέσκος θα βρει 'μιμητας'!

Ενω η Εντολή ειναι ξεκάθαρη: "Να γινεται μιμητές του Ιησου Χριστου"...
ο Μέσκος μας λεει: "Να γινεται Μιμητές του Διαβόλου"!

Σε όλα!
Μα ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΕ ΟΛΑ!

Φοβαμαι λοιπον, οτι θα παρασύρει πολυ κοσμο!
Φοβαμαι τους 'καινουργιους Μεσκους' που θα γεννήσει!
Ζουμε σε μια ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ εποχή!

Για μαστίχες πας στο περίπτερο και εισαι περικυκλωμένος απο γυμνά περιοδικά!
(Ουαι στις Μαντάμες που ξεφρακώνονται, μονο αυτό εχω να πω στην προκειμενη περιπτωση)

Σε Μυστήριο της Εκκλησιας πας, π.χ. σε Γάμο και ερχονται όλες ΞΕΦΡΑΚΩΤΕΣ πλέον!

Ανοιγεις το Ιντερνετ να στείλεις ενα εμαιλ, και σου πετάγεται το διαφημιστικό με την διμετρη ημίγυμνη...

Εχεις εύκολη πια προσβαση σε οτι ΑΝΩΜΑΛΟ και τελοςπαντων σαρκικό!

Παλαιότερα δεν υπήρχανε αυτά!
Οι σημερινοι 45-50αρηδες Αρχιμανδρίτες και άνω...
...οταν επέλεξαν την Ιερωσύνη...τότε δεν υπήρχανε εκεινη την εποχή ολοι αυτοι οι πειρασμοι!
Ασε που οι γυναικες οπως και να το κανουμε ντύνονταν πιο σεμνά!

Η πιο μεγαλη πόρνη τότε...ειναι αγία αν την συγκρινεις με τις σημερινες φεμινίστριες!

Ρώτησα κάποτε τον Αμέθυστο σε αλλη του ανάρτηση: "Στο Τελικο Σχέδιο, στην Τελικη Αναμέτρηση με τον Διαβολο...η Γυναικα που; Ποιος ο Ρόλος της γυνης;"!

Δεν θελω να ξερω...ποσοι Αρχιμανδρίτες...δεν θα 'αλλαξοπιστήσουνε'!

Δεν τους κατηγορώ για το 'σαρκικο της υποθεσεως" - αμαρτωλοι ειμαστε όλοι!

Ομως ΦΟΒΑΜΑΙ οτι για να δικαιολογήσουνε 'το στραβοπάτημα' τους - θα ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝΕ την ΠΙΣΤΗ!
Θα τα βάλουνε με την Εκκλησια - με τον ιδιον τον Θεό!

Και εκει θα κανουνε μεγαλο κακό στην Εκκλησια!

Ηδη Αγιοι Γέροντες οπως ο Παίσιος, ο Πορφύριος 'δεν υπαρχουνε πλεον' (Βεβαια ο Θεός εχει τις 'ρεσερβες του' - γνωριζει ο Κύριος...εχει τις 'εφεδρειες' του)...

Αν φυγουνε και οι μεγαλυτεροι Αρχιμανδρίτες απο την ζωή...

...η νέα φουρνιά...που εχει μεγαλωσει με Ιντερνετ και 'κινητα τηλεφωνα' και μοντερνες ιδεες, μιας που οι περισσότεροι κανουνε μεταπτυχιακο στην Γερμανια, στα ΠΡοτεστάντικα Θεολογικα Παν/μια...

...εδφ φοβαμαι το Κακο που θα προκυψει για την Εκκλησια του Χριστου - συγχωρεστε με, ανθρωπινως εκφραζομαι!

Μακαρι να βγω ψεύτης!

Ο Διαβολος...δεν θα μπορεσει να 'διαλυσει' την Εκκλησια του Χριστου, μιας που ο Κύριος εδωσε την ΥΠΟΣΧΕΣΗ του οτι αυτο ειναι αδυνατο!
Ουτε ο Αδης δεν θα μπορεσει να 'αφανισει' την Εκκλησια!

Ομως...αυτο δεν εμποδιζει τον Διαβολο...να βαλει ζιζανια στους ιερεις της Εκκλησιας!

Εκει φοβαμαι - εκει εχει δικαιο ο Αμέθυστος οταν γραφει 'κατα του Κληρικαλισμου' - και τον εχουνε παρεξηγησει τοσο!

Εχεις προσεξει οτι τα περισσοτερα Ορθόδοξα Ιστολόγια...δεν θελουνε να εχουνε και πολλα πολλα με τον Αμέθυστο;

Γιατι άραγε;
Το μονο που μπορουνε να του προσάψουνε ειναι οτι ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ τουσ Επισκόπους!

Και ομως...και μονο γιαυτο...τον εχουνε σε απόσταση!

Ενω τα κειμενα του Αμέθυστου ειναι θεολογικότατα - σπάνια θα δεις να τον αναφερουνε σε αλλες σελιδες!

Θελω να πω...
...φοβαμαι τους ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ και ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ που θα ακολουθησουνε...απο εδω και περα!

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

Τουλαχιστον ας παντρευονται...τουλαχιστον ας εχουνε την γυναικα τους - 'για ωρα αναγκης' - συγγνωμη που εκφραζομαι τοσο χυμα.

Ομως..προκειμενου να αλλοιώσουνε την Ορθοδοξη Πιστη..ε, ας παντρευονται!

Αμαν πια..ολοι τους θελουνε να γινουνε Δεσποταδες;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Φίλε Μυρμιδόνα, δές τήν καινούρια ανάρτηση γιά νά καταλάβεις γιατί μάς απεχθάνονται οι "ορθόδοξοι".
Επειδή βλέπουμε αυτά πού δέν θέλουν να δούν.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε

να υποθέσω οτι εισαι γυναίκα;

Βρε γιατι με κατάλαβες λαθος;

Δεν εννοω βρε την γυναικα σαν 'σκευος ηδονης', που ως μονο λογο ύπαρξης εχει να εξυπηρετει τις ανάγκες του άντρα!

Ελα τωρα...αφου καταλαβαινεις τι θελω να πω!

Άλλο εννοω: οτι το σεξ παιζει πολυ σημαντικό ρόλο στην ζωή ενος ανθρωπου, ο σεξουαλικος πειρασμός ειναι ο 'αρχαιότερος' πανω στην γή!

Τελοςπαντων..επειδή το θεμα μας δεν ειναι το σεξ - αν ποτέ ανοιξει ο Αμέθυστος καποιο κεφάλαιο 'περι της σεξουαλικης Ηθικης του Χριστιανισμου" - τοτε ευχαρίστως εκει να κανουμε τον διαλογο μας!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Σαλή μου!

Εννοεις θα 'ανοιξεις' θεματάκι εδω στον Αμέθυστο ή στο δικό σου ιστολόγιο;

Μυρμιδόνας

Γ είπε...

"θυμώσατε και υψώσατε τον τόνο της φωνής σας… Για να το λέει έτσι θα είναι, γιατί εγώ δεν το κατάλαβα καθώς τα έβαζα με τους αρμόδιους"
Εννοείται οτι δεν είμαι υποστηρικτής του κΜέσκου, ούτε των Ορθοδόξων.
Δεν θέλω να είμαι υποστηρικτής κανενός
(παρά μόνο του εγωισμού μου, χαχαχα χαχ αχ βαχ)
απλά λέω τη γνώμη μου

"Για να το λέει έτσι θα είναι, διότι εγώ δεν το κατάλαβα"

σημαίνει ταπείνωση

ιερή αντανάκλαση του εαυτού

Είναι το ίδιο πράγμα που παίρνει δύο διαφορετικά ονόματα.

Γ είπε...

"Διέστε τι μου έγραψε κάποιος μόλις προχθές. «ζεις για το "φαίνεσθαι" και οχι για το " Ειναι"». Θλιβερό κατάλοιπο αυτής της φαντασίωσης. Οι φωστήρες της οικουμένης μιλούν για το Είναι, και προσέξετε, για το Είναι του Θεού!"

είπε: "ζεις για το φαίνεσθαι κι όχι το Είναι"
αλλά, φυσικά, εννοούσε:
"μου φαίνεται οτι ζεις για το φαίνεσθαι κι όχι το Είναι"

κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει :
"ζεις για το φαίνεσθαι κι όχι το Είναι"
αλλά όλοι έχουν δικαίωμα να πουν :
"μου φαίνεται οτι ζεις για το φαίνεσθαι κι όχι το Είναι"