Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Άρνηση της Ορθοδοξίας -- OIΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

πηγή : Sïnorthodoxe


Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι στον κτιστό κόσμο, ο τόπος στον οποίο κατοικεί και επικοινωνεί με τους ανθρώπους η άκτιστη καί θεοποιός χάρη του Θεού.

Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο χωρίς να ρωτήσει τη γνώμη του, τον σώζει με την ελεύθερη συναίνεσή του: «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν. Ας απαρνηθεί τόν εαυτό του άς πάρει τόν σταυρό του καί άς μέ ακολουθήσει». Δύο θελήσεις είναι ουσιαστικής σημασίας για τη σωτηρία: αυτή του Θεού και αυτή του ανθρώπου. Αλλά υπάρχει και μιά τρίτη θέληση. Αυτή τού διαβόλου, τού Σατανά, τού εχθρού της ανθρωπότητας, η οποία τείνει να διαχωρίσει τις δύο πρώτες καί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην καταδίκη του.

Ωστόσο, για την Εκκλησία, τό να αλλάξει τή σωτηριώδη Αλήθεια που έχει λάβει, είναι σάν να αρνείται τόν εαυτό της καί να αρνείται και τούς παραστρατημένους που είναι γραφτό της να σώσει.

Γνωρίζοντας ότι ο ιδρυτής Της είναι μαζί της μέχρι το τέλος του κόσμου, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία ζηλόφθονα φρουρεί μέ την τιμή του αίματος, την κατάθεση της αλήθειας, δεν θα μπορούσε ποτέ να παραδεχθεί οποιαδήποτε ένωση, σφραγισμένη σε βάρος της αλήθειας αυτής, γνωρίζοντας ότι κάθε δογματική μεταβολή, κάθε αποσπασματική αλλοίωση, αίρεση, προέρχεται από τον Σατανά τον πατέρα του ψεύδους, τόν εχθρό της ανθρώπινης σωτηρίας.

Η απάτη

Τό είχατε ποτέ φανταστεί; Ο Σατανάς θα ιδρύσει μια εκκλησία ...!

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία γι αυτό, ρίξτε μια ματιά στον κοσμικό και εκκλησιαστικό Τύπο να δείτε τί γράφει.

Μπορούμε να διαβάσουμε ότι έγιναν πολλές συναντήσεις ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών όπως Εβραίων, Παπικών, Προτεσταντών, Ινδουιστών, Μουσουλμάνων, Βουδιστών, Ινδών, και Ορθόδοξων επισκόπων ... (;).

Και αυτό δεν έγινε για να απολαύσουν τούς πάγους ή να επισκεφθούν, με έναν οδηγό, τα μνημεία του τόπου που συναντήθηκαν! Αλλά για να προσευχηθούν όλοι μαζί! Ό Πύργος της Βαβέλ, σέ σύγχρονη έκδοση.

Αγκαλιές, φιλιά με ετεροδόξους. Θεία Ευχαριστία που δόθηκε σέ μή βαπτισμένους, συναντήσεις και συζητήσεις, για να εγκαινιαστεί ένας σύγχρονος «χριστιανισμός», χωρίς δόγμα και χωρίς παράδοση!

Αλλά το νέο «δόγμα» πού θα αντικαταστήσει το Ευαγγέλιο και τη διδασκαλία των Πατέρων έχει ένα όνομα, αυτό του Οικουμενισμού!

Ο Σατανάς αναπτύσσει την «θεολογία» της θρησκείας του και καλύπτει τήν απάτη του με μιά παχυά καλοχτυπημένη σαντιγύ αγαπολογίας (AGAPOLOGIE). Και ο σκοπός της πηγαίνει πολύ μακριά, στήν ίδρυση τής "εκκλησία" του.

Στίς «εκκλησίες» του Σατανά (που ήδη λειτουργούν σε ορισμένες χώρες), οι επίσκοποι δεν θα είναι πλέον τίποτε παρά πάνω από διακοσμητικά στοιχεία, τα αστέρια της κρατικής τηλεόρασης, οι υποστηρικτές της κρατικής πολιτικής, παράθυρα και αξιοθέατα για τους τουρίστες!

Δέν θά καθοδηγούν πλέον την Εκκλησία (η οποία θα γίνει ένα κρατικό ίδρυμα, μία αργομισθία που θα ελέγχεται από τους άθεους), καί θα φιμώνουν το στόμα τους γιά να παίρνουν τόν μισθό τού κράτους.

- Φαίνεστε να εμψυχώνεστε από τίς Σίβυλλές σας, από μιά σοβαρή υστερία ... ", παρατήρησε ένα σύγχρονος φίλος,

Ami, ο Σατανάς μετατρέπεται σε άγγελο φωτός, όπως ο απόστολος Παύλος είπε, γιατί δεν θα ήταν .διαφορετικά «ηγέτης εκκλησιών», «πατριάρχης», «αρχιεπίσκοπος», «υπουργός της θρησκεία»;
- ...
- Τα λόγια του Berdyaev έχουν μια εξαιρετική επικαιρότητα. "Οι διωγμοί τελείωσαν, η Εκκλησία θα διώκει τους Χριστιανούς"

- Αυτά τά λόγια τα άκουσα, από ένα γέρο επίσκοπο: "Παιδιά μου, θα πρέπει να περιμένουμε να διωκόμαστε από μια εκκλησία που υποστηρίζεταιι από τον κόσμο!"

Αυτή είναι η εξαπάτηση που δημιουργείται από τον Σατανά! Ορθόδοξοι, ξυπνήστε!!!

Διαστροφή της εκκλησιαστικής εμπειρίας

Οι θεολογικές συνέπειες που ο οικουμενισμός έχει για τη ζωή και το έργο της Εκκλησίας



Ο Οικουμενισμός θέτει το ιερό σώμα της Εκκλησίας στην υπηρεσία τού κοσμικού σχεδιασμού.

Οι οικουμενιστές θά μάθουν να ελίσσονται όπως οι πολιτικοί: θα ασκούν διπλωματία εξ ονόματος του Χριστού. Θά συναντιούνται στα συνέδρια, και μέ αμοιβαίες μικρές παραχωρήσεις, θα προωθούν την δήθεν "συνεργασία" τους στά πολιτιστικά, ανθρωπιστικά και ειρηνιστικά αιτήματα τής εποχής. Εξ ονόματος της φιλίας μεταξύ των λαών, υπέρ της ειρήνης και της ανθρωπότητας, θα ξεχνούν χαρούμενα τίς θεολογικές και δογματικές διαφορές, που βλέπουν ως μια σοβαρή δέσμευση στο γράμμα του νόμου. Και για να αποτελέσει τη βάση για μια τέτοια καθαρά εγκόσμια προοπτική, προάγουν την προσευχή του Χριστού στον Πατέρα Του για τους μαθητές Του, "Νά είναι ένα" Έτσι, μιλούν για μια εντελώς ανθρωπιστική ενότητα, ξεχνώντας τι είναι η αγάπη του Χριστού καί τόν Λόγο Του. «Όπως εμείς είμαστε ένα». Εδώ ο Χριστός μιλάει για την τέλεια ενότητα της Αγίας Τριάδας. Μας δίδαξε ότι μπορούμε να βρούμε αυτή την ενότητα στην Εκκλησία, στήν οποία παραμένει το Πνεύμα της Αλήθειας, και να μην συμβαίνουν όλα αυτά τα ανθρώπινα λάθη,

Ένα μπάλωμα, χωρίς μετάνοια, με τα ανθρώπινα λάθη και την ανάμιξή τους στίς διασκέψεις τών οικουμενιστών. Οι ανθρωπιστικοί και ειρηνιστικοί στόχοι, είναι ανεξάρτητοι από την πραγματικότητα, διότι οι πιστοί επιζητούν την ειρήνη ", η οποία ξεπερνά όλη την κατανόηση."

Μόνο όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ την αληθινή ειρήνη είναι τόσο συγκεχυμένοι.

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειασου Αμέθυστε!

Καπου αναφερει μια Προφητεια, ενος Αγιου (δεν θυμαμαι ποιος, αν καποιος φιλος αναγνωστης γνωριζει, ας μας το υπενθυμισει) -
- οτι στα Εσχατα, θα ερθει στιγμη, που θα "παψει η Θεια Ευχαριστια" μεσα στην Εκκλησια!
Δεν θα υπαρχουνε 'τα υλικα πανω στην γή, για να γινει το Μυστηριο της Μεταληψεως".

Αφηνει 'κεκαλλυμενα' ο Αγιος να εννοηθει, οτι θα πεσει τοσο μεγαλη 'πεινα' πανω στην γη, θα αφανιστουνε τα τροφιμα, αρα, δεν θα υπαρχει ουτε σιταρι, ουτε σταφυλι, ουτε Αρτος, ουτε Οινος...για να γινει το Θειο Μυστηριο!

Ελα ομως, που μαλλον κατι αλλο εννοει ο Αγιος!

Μαλλον, θα φτασουμε στο ΘΛΙΒΕΡΟ και ΣΚΟΤΕΙΝΟ σημειο, που ο Αμεθυστος το 'προβλεπει' να ερχεται:

Θα καταργησουνε την ΜΙα και Αληθινη Εκκλησια του Ιησου Χριστου!

Θα φτασουμε μαλλον στην Ενωση των Εκκλησιων, αυτο που θα προκυψει ουδεμια σχεση θα εχει με την Εκκλησια του Χριστου, θα υποκυψουνε 'παντες' στον Οικουμενισμο και στην Εκκλησια που θα προκυψει, και δεν θα ειναι αλλη παρα του Σατανα (διοτι θα εχουνε 'αλλοιωθει' και τα δογματα της Πιστεως μας, και αντι του Ιησου Χριστου θα λατρεύουνε μεσα στην Εκκλησια τον 'εξω απο εδω') -

- ΚΑΙ ΤΟΤΕ - θα βρει πληρη εφαρμογη αυτη η προφητεια!
Δεν θα εχουμε ουτε Θεια Λειτουργια!

*********************************

Βεβαια, τοτε μαλλον θα επέμβει ο ιδιος ο Θεος! ή μαλλον θα στειλει καποιον προφητη, οπως τον Ηλια, ο οποιος με το ΜΑΣΤΙΓΙΟ που θα κραταει στο χερι του, θα ξεκαθαρισει την κατασταση, για να μην γραψω την ξεβρωμισει, ξεκινωντας παντα απο τους Πατριαρχες και Έπισκόπους!

**********************************
Και κλεινω:

Αμέθυστε, ξερεις γιατι το Κακο δεν θα μετανοησει;
Ωραια τα γραφεις εσυ, και εχεις δικαιο σε οτι γραφεις και δοξαζω τον Θεο που υπαρχουνε ανθρωποι σαν και σενα - μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου πια - - ομως, αν περιμενεις, καλη τη προθεση, να φιλοτιμηθει το ΚΑΚΟ και να συγκινηθει απο την Αληθεια -

μαθε λοιπον Αμεθυστε, οτι το Κακο δεν θα μετανοησει, διοτι πολυ απλα:

Θα γινεται ακομα πιο ΚΑΚΟΤΕΡΟ!
Οσο περναει ο καιρος, με ταση αυτοκαταστροφης, οχι μονο δεν θα ντρεπεται, οχι μονο δεν θα ακουει την Αληθεια, αλλα ενω γνωριζει τι ειναι η Αληθεια, θα κανει ακομα περισσοτερο Κακο!

Μονο Αμέθυστε, να εχουμε το νου μας, ε;!
Να μην συμπαρασυρθουμε στο παιχνιδι τους!
Εκεινοι την δουλεια τους, και εμεις την δικη μας!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Μυρμιδόνα μία γυναίκα δικαιούμαστε ο καθένας μας όπως και η γυναίκα το ίδιο. Δέν έχει και πολύ μυστήριο το πράγμα. Τώρα δέν ξέρω εσύ τι εννοείς, ίσως το συνδυάζεις με το σέξ. Δέν ξέρω άν θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτές τις περιστασιακές περιπέτειες σχέσεις με γυναίκα. Ο Έρωτας πάλι είναι δύσκολος, εάν δέν τον μπλέκουμε με τον πόθο, ο οποίος είναι ο τελευταίος επισκέπτης στη σχέση. Καί πάλι δέν ξέρω ακριβώς τι ρωτάς.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,
οχι, δεν εννοουσα αυτο που απαντησες.

Θα σου πω τι σκεφτομαι, αλλα σε καποια αλλη περισταση, οταν ισως 'ταιριαζει' περισσότερο με το θεμα που θα αναρτήσεις!

Μυρμιδόνας