Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙ ΑΓΓΕΛΩΝ

 Aπό τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, τον διδάσκαλο της διακρίσεως, ο οποίος στον Λόγο ΚΖ΄, Περί ησυχίας, Β΄, 13 γράφει: Ενώ κάποτε ασκούσα την συνεχή προσευχή, βρέθηκα ανάμεσα στους Αγγέλους και ένας εξ’ αυτών με διαφώτιζε σε ό,τι εδιψούσα να μάθω. Ζητούσα να μάθω πώς ήταν ο Άρχων (ο Χριστός) προ της ενανθρωπήσεώς Του, αλλά δεν του επιτρεπόταν να μου διδάξη. Τον ερωτούσα πώς και σε ποια μορφή ευρίσκεται τώρα. Μου απαντούσε: Με την ιδία μορφή (την θεανθρώπινη), αλλ’ όχι με την ιδία φθαρτή ανθρώπινη σάρκα. Συνέχιζα να ρωτώ: Τι σημαίνει η δεξιά του Αιτίου (του Πατρός), στάσις και καθέδρα του Χριστού; Αδύνατον να διδαχθή ακοή ανθρώπου αυτά τα μυστήρια, απαντούσε! Τότε του ζήτησα να με οδηγήση εκεί που με είλκυε ο πόθος μου! Δεν έφτασε ακόμη η ώρα, μου είπε, διότι στερείσαι το πυρ της αφθαρσίας (το οποίο θα αποκτήσης στην άλλη ζωή).


Σχόλιο
Η σύγχρονη δαιμονική εξύβριση τών αγγέλων στό αντιαιρετικό εγκόλπιο.

Αμέθυστος

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αμέθυστε λες ότι το εγκόλπιο εξυβρίζει τους αγγέλους;
Αυτά που αναφέρει εδώ http://egolpio.wordpress.com/2010/07/04/askhtikh_aggelwn/
ισχύουν!
Είναι έντονη νεοεποχίτικη τάση η επαφή με αγγέλους
(Στην εποχή των ψευδοθεραπειών - «θεραπεία αγγέλων»
http://www.alopsis.gr/alopsis/angelthe.htm)
, οι οποίοι φυσικά δεν είναι άγγελοι αλλά δαίμονες που έχουν τη μορφή αγγέλων. Το ότι ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος μπορούσε να επικοινωνεί με αγγέλους δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε και εμείς εφόσον δεν έχουμε φτάσει στα δικά του πνευματικά μέτρα. Όμως στη νεοεποχίτικη αυτή τάση, σου λένε κάνε αυτές τις τεχνικές, στις οποίες πάντοτε συμπεριλαμβάνεται ο διαλογισμός(δηλαδή η χρήση της φαντασίας η οποία είναι το γεφύρι των δαιμόνων), και θα επικοινωνήσεις με αγγέλους!
Όσον αφορά τη πρόταση 44.
"Την Ουσία του θεού δεν την ξέρουμε. Αυτήν, μόνο οι Αρχάγγελοι και οι Άγγελοι που έχουν παρρησία…"[σελ.443] είναι μεγάλο ατόπημα γιατί κανένα κτίσμα δεν γνωρίζει την Ουσία του Θεού.
Ο Απόστολος Παύλος προειδοποιεί:
"αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός".
Β Προς Κορινθίους ΙΑ 14 Επιστολή Αποστόλου Παύλου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν επιτρεπόταν να τον διδάξει πως ήταν ο Κύριος πριν την ενανθρώπησή Του;
Τι σημαίνει ο Πατήρ είναι το Αίτιο της Αγίας Τριάδος;

amethystos είπε...

@Ανώνυμος 4/7/10 7:50 μμ
ΌΧΙ ΔΈΝ ΕΠΙΤΡΕΠΌΤΑΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.
Ο Πατήρ είναι το Αίτιο της Αγίας Τριάδος, και τον Πατέρα δέν είδε κανείς ποτέ και τούς χρόνους τού αντιχρίστου σημαίνουν πώς δέν γνωρίζουμε τό αίτιο τών πραγμάτων ούτε θα τά γνωρίσουμε ποτέ. Ανήκουν στόν Πατέρα. Δηλ. δέν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε λογική όπως κάνουν οι νεο-ορθόδοξοι, διότι η λογική χρειάζεται αίτιο και εφόσον τό αίτιο είναι ο Πατήρ δέν θα το γνωρίσουμε ποτέ μας.
Η ουσία είναι υπερούσιος και ο Πατήρ είναι αναίτιος.

amethystos είπε...

@Ανώνυμος 4/7/10 7:25 μμ
Διότι ζούμε σε εποχή εκκοσμικεύσεως πού σημαίνει πώς ό,τι περιέχει η ιστορία τής Σωτηρίας, τό δόγμα τής Σωτηρίας, η Εκκλησία, προσφέρεται σιγά-σιγά από το κοσμικό φρόνημα. Σέ λίγο θα βρίσκουμε στήν κοσμική ζωή αυτά πού περιμένουμε στή Σωτηρία μας.
Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι η Πρόνοια.
Τά κράτη έφτιαξαν ένα τόσο τέλειο δίκτυο πρόνοιας, πού έκαναν περιττή την Πρόνοια τού Θεού, τα θαύματα τών Αγίων και οδήγησαν τούς λαούς τών πλουσίων κρατών στήν αθεία.
Η εκκοσμίκευση δηλ. ο σύγχρονος πολιτισμός προσπαθεί να αποσπάσει από τα χέρια τού Θεού όλες του τίς ενέργειες και να τίς προσφέρει χωρίς πίστη.
Τό εγκόλπιο επιτελεί ακριβώς αυτή τη δαιμονική εργασία, όπως και ο Ράμφος.
Παίρνει αυτά πού έχει αρπάξει το κοσμικό φρόνημα από τον Θεό και τα γυρίζει πίσω στούς ανθρώπους τού Θεού κατηγορώντας τους γιά πλάνη διότι τα ίδια πράγματα προσφέρονται με λίγα χρήματα από τον πολιτισμό. Αυτή είναι η κίνηση τού αντιχρίστου.
Όπως είπε και ο Ντοστογιέφκι, εμείς Χριστέ σε συμπληρώσαμε.
Κάποιος Μπούκας οργάνωνε Σαββατοκύριακα σεμινάρια στη διάρκεια τών οποίων μπορούσε κάποιος να αποκτήσει το Άγιο Πνεύμα.
Αυτή η πορεία τής εκκοσμικεύσεως τελειώνει στόν αντιχριστο και δέν θα υπάρχει τότε ούτε ένας Άγιος γιατί θα τούς κυνηγούν τύποι σάν το εγκόλπιο.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου... Συμφωνώ σε όσα λες για την εκκοσμίκευση αλλά δεν καταλαβαίνω το ρόλο που λες ότι διαδραματίζει το εγκόλπιο σε αυτή.
Στη προκειμένη ανάρτηση για τους αγγέλους, δεν υποστηρίζει τις νεοεποχίτικες αυτές κινήσεις αλλά μας ενημερώνει για αυτές ώστε να είμαστε προσεκτικοί. Η κίνηση της θετικής σκέψης του Θεοφάνη Μπούκα είναι μόνο μία από τις δεκάδες παραθρησκευτικές οργανώσεις που έχουν κατακλύσει τη πατρίδα μας.

amethystos είπε...

Ποτέ η παράδοσή μας δέν μάς ενημέρωσε απλά και μόνον γιά τά έργα τού διαβόλου. Προσφέροντάς μας την εμπειρία της μάς φώτιζε τούς λόγους τών πειρασμών τά πάθη στά οποία προσκολλώντο.
Ένας άπειρος άνθρωπος τί νά μάς πεί; Γιατί να μάς δώσει πληροφορίες; Τί μπορούμε να ωφεληθούμε; Σάν να ακούμε διηγήσεις γιά τούς εξωγήϊνους. Καί αυτοί δαίμονες είναι.
Μιά σύντομη ιστοριούλα λέει το εξής: Ένας Τούρκος μέ ένα Έλληνα δούλο βαδίζουν στην ερημιά πρός ένα μακρυνό προορισμό. Ένα πρωϊ ο Τούρκος ξυλοκοπά το δούλο του γιατί στό όνειρό του τον είχε σκοτώσει τη νύχτα, και του διηγείται το όνειρο. Μετά από δύο μέρες ο Έλληνας σκοτώνει τόν Τούρκο όπως ακριβώς στό όνειρο.
Η ενημέρωσή του έχει ξανά στόχο τή Γερόντισσα. Θέλει νά μάς πείσει ότι ήταν άπιστη, Ο ΠΙΣΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

@7:25 μμ

Ποιος σου είπε ότι μπορείς εσύ κι εγω να κρίνουμε τους αγίους;
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η γερόντισσα Γαβριηλία δεν είχε αληθινές θεωρίες αγγέλων;
Τι σχέση έχουν οι εμπειρίες της γερόντισσας με τις «αγγελικές κάρτες ταρώ», τις μετενσαρκώσεις, τις κρυσταλλοθεραπείες και τον μεντιουμισμό των λεγόμενων «αγγελικών θεραπειών»;
Έχω ένα από αυτά τα βιβλία, και το έχω διαβάσει.Καμμία σχέση με την «Ασκητική της Αγάπης».Η μέρα με τη νύχτα.
Όλα αυτά τα νεοπεοχίτικα κινήματα επιδιώκουν κοσμικές επιτυχίες ,πλούτο, έρωτες, και δόξες.Η γερόντισσα ζούσε σαν στρουθίο μονάζον επί δώματος, πτωχή και άσημη κατά κόσμο.
Δε μπορείτε να αντιληφθείτε αυτή τη χονδροειδή διαφορά;
Η ζωή της δεν είχε κανένα στοιχείο πλάνης.Οι πλανεμένοι έχουν θέλημα, εγωισμό, θυμό.
Τίποτε απο αυτά δεν είχε η γερόντισσα.
Γιατί τοση εμπάθεια;
Συγχωράτε με αλλά το πάθος θυμίζει έντονα τους ζηλωτές αγιομάχους που ύβριζαν από τον άγιο Νεκτάριο μέχρι και τους θεοφόρους παππούληδες που αξιωθηκαμε να γνωρίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

"Την Ουσία του θεού δεν την ξέρουμε. Αυτήν, μόνο οι Αρχάγγελοι και οι Άγγελοι που έχουν παρρησία…"[σελ.443] είναι μεγάλο ατόπημα γιατί κανένα κτίσμα δεν γνωρίζει την Ουσία του Θεού.
----------------

Καταγραφή προφορικού λόγου είναι αδελφέ. Δεν είναι δογματικό εγχειρίδιο το βιβλίο. Μίλαγε κάποια στιγμή και καταγράφηκε έτσι. Αντί για ουσία βάλε εσύ την λέξη πρόσωπο και κατευθείαν έχεις γραφική υποστήριξη της φράσης της Γερόντισσας (Ματθ. ιη΄ 10). Λανθασμένη ορολογία; μάλλον. Πλάνη; οπωσδήποτε όχι. Στον προφορικό λόγο λέμε πολλά. Αλλα που να περιμένει η Γερόντισσα πως θα καταγραφούν και μετά τόσα χρόνια κάποιοι θα πιάνονται απο άσχετες λέξεις για να καταδικάσουν και να ρίξουν στην πυρά; κανένας δεν το περίμενε...

Άλλωστε η Γερόντισσα ήξερε πως υπάρχουν εμπειρίες απο Θεού και εμπειρίες Πλάνης , δεν ήταν άσχετη:

----------
"Μην ξεχνάς Μ μου, ότι με το μυαλό έγινε η πρώτη αμαρτία και ότι μερικοί Άγγελοι, από Άγγελοι Φωτός, έγιναν Άγγελοι Σκότους. Ξέρεις τι φοβερό είναι όταν έρχεται μία Δύναμις, που δεν είναι δύναμις από το Φως και σου παρουσιάζει ορισμένα πράγματα με τέτοια ομορφιά, με τέτοια δύναμη, με τέτοια καλοσύνη και με όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν τον καλό άνθρωπο, που μπορεί και να τα βάλεις σε πράξη... Αυτό, να το προσέχουμε"
-----------------

Η Γερόντισσα είχε διάκριση. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν...


Απλά πράγματα, αλλά αν δεν είσαι καλοπροαίρετος σε τυφλώνουν, δυστυχώς... Κάποιοι νομίζουν πως είναι "υπερασπιστές της πίστης"...και μόνο απο τέτοιες υπερβολές βλέπεις πόσο πλανεμένοι μπορεί να είναι...

Κρίμα!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Καλά δεν έχετε άλλο θέμα να ασχοληθείτε;

Τις αγγελολογίες μιας πλανεμένης μοναχής και τίποτε άλλο;

Ασχοληθείτε με τον Οικουμενισμό και το Νεοβαρλαμισμό και αφήστε τις αρλούμπες και εσείς και οι του Αντιαιρετικού εγκολπίου.

Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ποιες είναι οι προτεραιότητες;

amethystos είπε...

Καλέ Τελεβάντο μήπως ξέρεις μέ τί είχαν ασχοληθεί και οι παλαιο-βαρλααμίτες;

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη Τελεβάντο

Ποιος χαρακτήρισε τη γερόντισσα Γαβριηλία ως πλανεμένη μοναχή;
Η γερόντισσα είχε για ένα διάστημα πνευματικό σύνδεσμο με τον π.Αγαθάγγελο Μιχαηλίδη, ο οποίος ήταν πνευματικός και του γ.Επιφανίου.

Πνευματικοπαίδια τού π.Επιφανίου συνδέονταν με τη γερόντισσα και ο πατήρ δεν τους το απαγόρευε, ούτε χαρακτήρισε ποτέ τη γερόντισσα «πλανεμένη».

Γιατί εσείς αποτολμάτε μια τέτοια αυθάδη κρίση;

Ανώνυμος είπε...

Αν την ονομάζετε "Πλανεμένη μοναχή" αγαπητέ κ. Ταλεβάντο αλλο τόσο είστε εσείς και οσοι την υβρίζουν. Δεν είστε κριτήριο Ορθοδοξίας ούτε αυτόκλητος Σωτήρας.

Γιατί Πλάνη είναι να πετάμε λάσπη χωρίς στοιχεία, ενώ έχουν κονιορτοποιηθεί ολες οι αναφορές εναντίων της Μοναχής. Και η Αγιομαχία Πλάνη είναι και αν συνεχίζετε παρά την έλλειψη στοιχείων να την αποκαλείτε πλανεμένη συναριθμείτε τον εαυτό σας με τους πλανεμένους!

Καλή μετάνοια σε ολους εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα με είχε ωφελήσει η ανάγνωση του βιβλίου πάντως..
Η γυναίκα είχε καταπληκτικά στοιχεία προσωπικότητας.
Κράτησα ότι μου φάνηκε καλό και ωφέλιμο...κάποια άλλα τα πήρε το ποτάμι...

Εσείς γιατί τρώγεστε σαν γεροντοκόρες κακού λογού, δεν μπορω να καταλάβω...

Αυτος ο Τηλεβάτος ποιος ειναι;
Δορυφορικό κανάλ;

Ανώνυμος είπε...

ακου τι λένε στο "Εγκόλπιον" (ισως να το μετονομάσουν απο αντιαιρετικό σε αντιΓαβριηλικόν...): "Και καταλήγεις ότι και ο Τωβιτ είναι κατακριτέος επειδή λέει τα ίδια με τη γερόντισσα αλλα δεν μας λες αν το βιβλίο του Τωβίτ μιλάει για την απέχθειά του στα μαύρα ρούχα, στην κρεωφαγία, αν απαγορεύει στα μικρά παιδιά να πλησιάζουν ασθενείς γιατί τους ρουφούν την ενέργεια, αν απαγορεύει να χαϊδεύεις γατοσκυλα επειδή σε κατεβάζουν ή αν τα χέρια του Τωβία έκαιγαν όταν θεράπευε τους φίλους του. Αν τα λέει όλα αυτά πάω πάσο. "


Τζιμ τιριμ τσιριτιμπλομ κατάσταση.
Τα λένε τους τα ξαναλένε πάλι τα ίδιαααα... Ενώ εχουν απαντηθεί πάλι τα ίδια και τα ίδια.

Τωρα να κάνω και εγώ ερωτήσεις:

ο π. Πορφύριος είναι ινδουϊστής με την δική τους λογική αφού:

1) Μιλάει για ενέργειες/δυνάμεις:

"Όταν κακομελετάμε, κάποια κακή δύναμη βγαίνει από μέσα μας και μεταδίδεται στον άλλον, όπως μεταφέρεται η φωνή με τα ηχητικά κύματα, και όντως ο άλλο παθαίνει κακό. Γίνεται κάτι σαν βασκανία, όταν ο άνθρωπος έχει για τους άλλους κακούς λογισμούς... Δεν προκαλεί ο Θεός το κακό αλλά η κακία των ανθρώπων. Δεν τιμωρεί ο Θεός, αλλά η δική μας κακή διάθεση μεταδίδεται στην ψυχή του άλλου μυστηριωδώς και κάνει το κακό. Ο Χριστός ποτέ δεν θέλει το κακό. Αντίθετα παραγγέλλει: "Ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς...""


Τι είδους απρόσωπη δύναμη είναι αυτή που διαδίδεται σαν τα ηχητικά κύματα; Δεν είναι δαίμονας, είναι μια "δύναμη" κάτι χωρίς ταυτότητα...τι; που το βρίσκουμε στην Πατερική Γραμματεία; Που το βρήκε ο π. Πορφύριος. Υπάρχει πουθενά στην Γραφή , τους Πατέρες; Τι πλάνες είναι αυτές; γιατί ασχολείστε με έναν "πλανεμένο Γέροντα" που μιλάει για ενέργειες;;;

2) Κάνει ανατολικού τύπου διαγνώσεις (δείτε τον δεσμό..)

Αν είναι δυνατόν! Τι είδους Ορθοδοξία είναι αυτή;;; Ενέργειες πρώτα τώρα μεντιουμίστικα και ανατολίτικα!!!! απαπαπαππα!!!!

3) Είδε τον παγανιστή μάντη Τειρεσία και αντί να πει πως υπηρετούσε τα δαιμόνια έλεγε ποσο μοιαζει με τον προφήτη Ησαϊα!!!

Τι "Θρασύς συγκρητισμός" είναι αυτός που τολμά να συγκρίνει έναν παγανιστή μάντη με τον Ανθρωπο του Θεου;;; Και μάλιστα οταν μιλάει και για ενέργειες αλλού και κάνει ανατολίτικες διαγνώσεις...πωπω Συγριτισμός! Πλάνη!

4) Ειδε το άγαλμα του Δία και είπε πως ο καλλιτέχνης εκφράζει το...Θείο


Ορθοδοξον και ετούτο ω αδελφοί Τι λέτε τώρα!!!
(για να χρησιμοποιήσουμε δική τους φρασεολογία)

5) Που ορμούσε... σαν αίλουρος, όπως έκανε ο π. Πορφύριος, και έγδυναν τον συνομιλητή τους!!! για να αποδείξουν ότι όντως είχε κάνει εγχείρησιν και να επιβεβαιωθεί με αυτό τον τρόπο το... διορατικό τους χάρισμα!!!

Οι Πατέρες ξέρω πως εκρυβαν το χάρισμα τους, εδώ γιατί θέλει τον έπαινο;; ε; μήπως γιατί, όπως είδαμε παραπάνω ήθελε την ανθρώπινη δόξα λόγω της πλανης με τα ανατολίτικα τα ινδουϊστικά και τις ενέργειες ε;;;


Και η λίστα μπορεί να συνεχισθεί...ας μας συγχωρεθεί που γράψαμε τις ανοησίες για τον π. Πορφύριο, την ευχή του νά'χουμε...αλλα πως αλλιώς να δείξουμε το άτοπο αυτών των λόγων;

Ανώνυμος είπε...

1) Μιλάει για ενέργειες/δυνάμεις:

"Όταν κακομελετάμε, κάποια κακή δύναμη βγαίνει από μέσα μας και μεταδίδεται στον άλλον, όπως μεταφέρεται η φωνή με τα ηχητικά κύματα, και όντως ο άλλο παθαίνει κακό. Γίνεται κάτι σαν βασκανία, όταν ο άνθρωπος έχει για τους άλλους κακούς λογισμούς... Δεν προκαλεί ο Θεός το κακό αλλά η κακία των ανθρώπων. Δεν τιμωρεί ο Θεός, αλλά η δική μας κακή διάθεση μεταδίδεται στην ψυχή του άλλου μυστηριωδώς και κάνει το κακό. Ο Χριστός ποτέ δεν θέλει το κακό. Αντίθετα παραγγέλλει: "Ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς...""


Τι είδους απρόσωπη δύναμη είναι αυτή που διαδίδεται σαν τα ηχητικά κύματα; Δεν είναι δαίμονας, είναι μια "δύναμη" κάτι χωρίς ταυτότητα...τι; που το βρίσκουμε στην Πατερική Γραμματεία; Που το βρήκε ο π. Πορφύριος. Υπάρχει πουθενά στην Γραφή , τους Πατέρες; Τι πλάνες είναι αυτές; γιατί ασχολείστε με έναν "πλανεμένο Γέροντα" που μιλάει για ενέργειες;;;

Ανώνυμος είπε...

2) Κάνει ανατολικού τύπου διαγνώσεις (δείτε τον δεσμό..)

Αν είναι δυνατόν! Τι είδους Ορθοδοξία είναι αυτή;;; Ενέργειες πρώτα τώρα μεντιουμίστικα και ανατολίτικα!!!! απαπαπαππα!!!!

Ανώνυμος είπε...

3) Είδε τον παγανιστή μάντη Τειρεσία και αντί να πει πως υπηρετούσε τα δαιμόνια έλεγε ποσο μοιαζει με τον προφήτη Ησαϊα!!!

Τι "Θρασύς συγκρητισμός" είναι αυτός που τολμά να συγκρίνει έναν παγανιστή μάντη με τον Ανθρωπο του Θεου;;; Και μάλιστα οταν μιλάει και για ενέργειες αλλού και κάνει ανατολίτικες διαγνώσεις...πωπω Συγριτισμός! Πλάνη!

4) Ειδε το άγαλμα του Δία και είπε πως ο καλλιτέχνης εκφράζει το...Θείο


Ορθοδοξον και ετούτο ω αδελφοί Τι λέτε τώρα!!!
(για να χρησιμοποιήσουμε δική τους φρασεολογία)

5) Που ορμούσε... σαν αίλουρος, όπως έκανε ο π. Πορφύριος, και έγδυναν τον συνομιλητή τους!!! για να αποδείξουν ότι όντως είχε κάνει εγχείρησιν και να επιβεβαιωθεί με αυτό τον τρόπο το... διορατικό τους χάρισμα!!!

Οι Πατέρες ξέρω πως εκρυβαν το χάρισμα τους, εδώ γιατί θέλει τον έπαινο;; ε; μήπως γιατί, όπως είδαμε παραπάνω ήθελε την ανθρώπινη δόξα λόγω της πλανης με τα ανατολίτικα τα ινδουϊστικά και τις ενέργειες ε;;;


Και η λίστα μπορεί να συνεχισθεί...ας μας συγχωρεθεί που γράψαμε τις ανοησίες για τον π. Πορφύριο, την ευχή του νά'χουμε...αλλα πως αλλιώς να δείξουμε το άτοπο αυτών των λόγων;

amethystos είπε...

Ζητώ συγνώμη απο όλους που δέν έγραψα γρηγορότερα στον Τελεβάντο και άφησα για λίγο να πλανάται η εντύπωση πώς μπορεί να είναι σοβαρός άνθρωπος ή σοβαρός θεολόγος. Τελεβάντο εάν ήξερες το πρόβλημα που δημιούργησαν οι παλαιοβαρλαμιστές θα γνώριζες πώς το θέμα με την Γερόντισσα Γαβριηλία ανήκει ακριβώς στους παληούς βαρλαμιστές, διότι και εκείνοι όπως και εσύ όπως και το εγκόλπιο, αρνούνταν τη θέωση. ακριβώς όπως και οι κληρικαλιστές στους οποίους ανήκεις σήμερα απαιτούν απ'τον Κύριο να περνάει τη χάρη του μέσα απο τους δικούς τους Κανόνες. Θα καταλάβαινες επίσης πώς όλα μας τα κείμενα είναι εναντίον του οικουμενισμού αλλά δυστυχώς δέν μπορείς να διαβάσεις και να καταλάβεις. Θα γνώριζες τέλος πώς οι οικουμενιστές και οι
αντί-οικουμενιστές είναι το ίδιο νόμισμα. Απλώς ο Ζηζιούλας εξελίσσει και εκμοντερνίζει τον κληρικαλισμό. Και τα δύο φαινόμενα δέν έχουν καμμία σχέση με τον Χριστιανισμό, όπως δέν έχεις και εσύ. Νομίζεις ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει την τρέλλα που πούλησες εναντίον μας ;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Άλλο πάλι και τούτο!Κ.Τελεβάντε Παναγιώτη,πόθεν κρατεί το φύραμά σας;Γιατί τέτοια αντιπαλότητα και αντιδικία;Τι αιφνίδιες αιχμές είναι αυτές;

amethystos είπε...

Αυτό είναι το μοναδικό σου περιεχόμενο Τελεβάντε. Φτηνό βρίσιμο. Σκουλήκιασες κακόμοιρε απ'την κακία σου.
Δέν έχω βρεί ακόμη μέχρι σήμερα ούτε μία θεολογική πρόταση δική σου. Κοκορεύεσαι, συκοφαντείς και βρήκες ευκαιρία να κάνεις το κομμάτι σου.