Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ.....


Θα γίνει ολονυχτία στην

Ι. Μ .Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

στην Σουρωτή Θεσσ/νικης

όπως γίνετε κάθε χρόνο
(θα κατέβουν γέροντες από το Αγιον Ορος).

11/07/2010 από της 17.00 το απόγευμα ημέρα

Κυριακή προς 12 του μηνός ημέρα Δευτέρα.

Αυριο Κυριακή θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη του Αγίου Παπούλη Παίσιου και του Γέροντα Ισαάκ στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Μιχού Λέσβου.

ΠΗΓΗ : ΑΗΔΟΝΙ

Αμέθυστος

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός χαμμένος έγραψε το πρώτο σχόλιο;

Π.

amethystos είπε...

@ Ανώνυμος 11/7/10 1:38 μμ
Αγαπητέ φίλε, όσοι γνώρισαν τον Γέροντα μιλούν γιά την Αγιότητά του, εορτάζουν τη μνήμη του, συνεχίζουν την σχέση τους μαζί του, όπως κάνουμε και με τούς γονείς μας π.χ. Αυτοί λοιπόν πού τον αγαπούν δέν χρειάζονται αποδείξεις. Εξ`άλλου η αναχώρηση η ίδια στήν άλλη ζωή αφήνει μέσα μας την αλήθεια τού ανθρώπου μας, όπως συμβαίνει και με τούς γονείς μας.
Μετά την αναχώρηση ξέρουμε με ακρίβεια το ειδικό βάρος αυτών πού αγαπήσαμε. Ο Παίσιος ήταν ανοιχτός άνθρωπος και τον γνώρισαν πολλοί. Δέν πρέπει όμως να πειραζόμαστε από τις φήμες, ιδίως άν δέν τόν έχουμε γνωρίσει. Τό καλύτερο είναι να εμπιστευθούμε όσο μπορούμε αυτούς πού τον αγαπούν. Μόνο έτσι θα διώξουμε τούς πειρασμούς.
Άς έχουμε την ευχή του λοιπόν κι άς εμπιστευθούμε τόν Κύριο ο οποίος είναι σίγουρο πώς δέν θα αφήσει κανέναν μας να πλανηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαμμένος που αμφισβητεί την αγιότητα του π.Παϊσίου ποιός διάβολος τον κινεί;

Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο αγιομάχος ανώνυμος 12/7/10 1:33 πμ με τις παρανοϊκές ιδέες που παριστάνει και τον ψευδοπροφήτη ας σκάσει. Είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει.

Π.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις Αμέθυστε;
Χτυπήσαμε "φλέβα " αλήθειας και έπαθε αμόκ ο ...τοιούτος...

Ανώνυμος είπε...

Οι Παλαιοημερολογίτες αμφισβητούν την αγιότητα του Γέροντος Παΐσιου ο οποίος είχε πει ότι ξεκόπηκαν από την Εκκλησία. Αναφέρουν ότι είχε πει ότι ο Βαρθολομαίος ήταν ο καλύτερος Πατριάρχης που είχαμε ποτέ καθώς και ότι δεν τάφηκε στο Άγιο Όρος ήταν αποστροφή της Παναγίας προς αυτόν. Η θέση του όμως όπως έχει καταγραφεί στα βιβλία με τους λόγους του ήταν σαφής Ορθόδοξη, ενάντια στις συμπροσευχές. Η απομόνωση μιας πρότασης μπορεί να οδηγεί σε πολύ διαφορετικό νόημα από ολόκληρη την ομιλία, οπότε θεωρώ ότι θα βοηθούσε να γνωρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες της συνάντησης του π Παΐσιου με τον κ Βαρθολομαίο.
Αμέθυστε πιστεύω ότι θα ήταν πολύ διαφωτιστικό να μαθαίναμε για το λείψανο του π Παΐσιου ώστε να μην έχουμε καμία αμφιβολία. Όσο για τα θαύματα, ναι, μπορούν και οι μάγοι να κάνουν διάφορα ψευδοθαύματα, όχι όμως μετά θάνατο ενώ υπάρχουν μαρτυρίες θαυματουργικών επεμβάσεων του π Παΐσιου μετά τη κοίμησή του. Επίσης ο π Παΐσιος έσωσε πολλούς ανθρώπους από τα δίχτυα παραθρησκευτικών οργανώσεων και ανατολικών θρησκειών ενώ οι Βουδδιστές μάγοι ή ο Σάι Μπάμπα δεν οδήγησαν κανένα στον Χριστό. Όσον αφορά τη κατηγορία ότι κάποιοι αγιορείτες είδαν τον π Πορφύριο να κάνει μαγικά κλπ, θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζουμε επωνύμως αυτές τις καταγγελίες. Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης είχε πει ότι ο
π Παΐσιος θα γίνοταν καλόγηρος στη θέση του. Δεν πιστεύω λοιπόν ο Άγιος να πλανήθηκε!

Νίκος

amethystos είπε...

Αγαπητέ Νίκο θα σού πώ τό λόγο. Δέν ήθελα να τόν καταθέσω μέχρι σήμερα αλλά μπήκε στή μέση ο Γέρο-Παίσιος. Οι παλαιοημερολογίτες βρίσκονται ήδη σέ δύσκολη θέση διότι δέν έχουν Αγίους. Πέρασαν ήδη τόσα χρόνια. Επομένως συκοφαντούν τούς Αγίους μας.

Ο Θεός να μάς φυλάει, έχει πέσει πολύ μίσος.

amethystos είπε...

παλαιοημερολογιτεs ειναι οσοι μισουν αυτουs του νεου.Κανειs αλλοs.

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς, π. Σεραφείμ Ρόουζ και σχισματικός ζηλωτισμός

http://www.oodegr.com/oode/orthod/paleoimerologites/istorika_sxismatikwn_1.htm

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε οι Παλαιοημερολογίτες έχουν τελικά Ιεροσύνη ή όχι;
Ρωτάω με αφορμή την ανάρτηση του εγκολπίου:
ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
http://www.egolpion.com/palaio_neohmerologio.el.aspx
Πιστεύω πάντως ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε στους Παλαιοημερολογίτες ότι τηρούν τη σωστή στάση απέναντι στον Οικουμενισμό, έτσι δεν είναι;
Αν μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πώς γίνεται οι Παλαιοημερολογίτες να επικαλούνται τους Ρώσους της Διασποράς οι οποίοι σύμφωνα με δική σου ανάρτηση
http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/03/de-oecumenismo.html
"Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει σήμερα που γνωρίζουμε πλέον τις προσπάθειες μισού αιώνος των θεολόγων μας, να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες της Λατινικής εκκλησίας, είναι πως όλη η σύγχρονη ορθόδοξη θεολογία πηγάζει από την Β΄ Βατικάνεια σύνοδο. Η διαμόρφωση των όρων της οποίας, είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ρωσικής Θεολογίας της διασποράς!"

amethystos είπε...

Μέ τούς Ρώσους τά πράγματα είναι ιδιαίτερα, δέν μπορούν να συγκριθούν με τη δική μας περίπτωση. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα υπήρξαν χειρότερα από την Τουρκοκρατία.
Οι ορθόδοξοι τιμωρήθηκαν πολύ σκληρά από τόν Θεό.
Εάν είναι αλήθεια ότι από τον καρπό κρίνεται το δέντρο, τότε ο καρπός ο οποίος κρατάμε στά χέρια μας δέν υπόσχεται τίποτε.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ.
Σήμερα η εκκλησία είναι διχασμένη και οι χριστιανοί εξοικειωμένοι με το μίσος. Είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί ο οικουμενισμός.
Δέν υπάρχει ούτε η κατάλληλη νοημοσύνη.
Οι παλαοημερολογίτες μισούν τού νέου, και τού νέου υποτιμούν μετά βδελυγμίας τού παλαιού.
Δέν συστήνεται Εκκλησία.

amethystos είπε...

@ Ο/Η Ανώνυμος 13/7/10 10:28 μμ
Αγαπητέ ποιός είναι σέ θέση να αποφασίσει γιά την ιερωσύνη;
Πάντως πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε αυτό πού είπε ο Κύριος. Εάν δύο μιλούν γιά μένα εγώ βρίσκομαι ανάμεσά τους.
Οι διανοούμενοι Ρώσοι τής διασποράς πρέπει να ξεχωρίζονται νομίζουμε από τούς πιστούς Ρώσους τής διασποράς.
Αυτοί οι διανοούμενοι έφεραν στήν Ευρώπη τη σύνθεση τού Γερμανικού ιδεαλισμού με την ορθοδοξία. Καί επειδή η σύνθεση αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στην λογική (όπως και ο ιδεαλισμός) την κατάλαβαν όλοι, ακόμη και ο Παπαθανασίου τής Συνάξεως, και υποδουλώθηκαν όλοι.
Οι Πατέρες είναι άλλο καπέλο.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, παιδάκια,βγήκαν στην αγορά φανταστικά καρπούζια,γλυκύτατα! και ώ του θαύματος! ποιός τα διαλαλεί; μα, ο ένας και μοναδικός, ο "όλα τα μαχαιρώνω,/όλα τα σφάζω" : ό μπαρμπα-Αμέθυστος! πάρτεεε κόσμεεε...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αμέθυστε δεν θα έπρεπε να μπορούμε να αποφασίσουμε για την Ιεροσύνη δίχως κάποια δυσκολία;
Αν δεν μπορούμε να το διακρίνουμε που υπάρχει και που δεν υπάρχει Ιεροσύνη δεν κινδυνεύουμε να πλανηθούμε, δεν θα είναι αυτοΰπνωση να ισχυριζόμαστε ότι μετέχουμε στον αγιασμό των Μυστηρίων και τελικά αυτό να μην συμβαίνει; Οι Ουνίτες που κοινωνούν με τον Πάπα μπορεί να τον πιστεύουν ως Επίσκοπο Ρώμης αλλά που να την βρει αυτός την Χάρη όντας αιρετικός και αβάπτιστος;
Υπάρχει Ιεροσύνη στους Παλαιοημερολογίτες γενικά ή σε κάποιες παρατάξεις τους τελικά ή όχι; Και στο Νέο ημερολόγιο τι συμβαίνει με την κοινωνία με τον Παπισμό και τον Οικουμενισμό; Υπάρχει Χάρη και αν υπάρχει, αυτή αγιάζει ή μπορεί και να κολάζει λόγω της μνημονεύσεως αιρετικών;
Το ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος μνημονεύει τον αιρετικό Πάπα της Ρώμης, καθιστά άκυρα τα Μυστήρια που επιτελεί ή μόνο βλάπτεται λόγω της κοινωνίας του αυτής; Και σε τελική ανάλυση τι γίνεται με τα Μυστήρια των Ορθοδόξων κληρικών που συλλειτουργούν και μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη;

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται θεία λειτουργία για ... τα μάτια του κόσμου;
Τι σύμβολο της Πίστεως είπε ο Πάπας αφού έχει επινοήσει δικό του;

Ο/Η amethystos είπε
"Πάντως πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε αυτό πού είπε ο Κύριος. Εάν δύο μιλούν γιά μένα εγώ βρίσκομαι ανάμεσά τους".

Αυτό που είπε ο Κύριος τι σημαίνει; Όταν προσεύχονται δύο ορθόδοξοι λαϊκοί μπορεί να είναι όπως στην εκκλησία με τον ιερέα;

Αντώνης

amethystos είπε...

Αγαπητέ Αντώνη έχουμε εμπλακεί στό μεγαλύτερο πρόβλημα τής εκκλησίας μας.
Ο λεγόμενος κλήρος μάς έκλεψε ακόμη και το μυαλό.
Τό ευαγγέλιο δέν αναφέρει πουθενά ορθόδοξους λαϊκούς και ιερείς.
Γιά να μιλήσεις και να αναζητήσεις τόν Κύριο θα τηρείς τίς εντολές Του, πράγμα πού σημαίνει άφεση αμαρτιών και μετάνοια. Αυτό ακριβώς ζητάμε και στή Λειτουργία. Τό ίδιο ζητάει και ο ιερεύς, δέν μπορεί να προσθέσει και να αφαιρέσει τίποτα.
Ο κ.Ζηζιούλας κάποτε στό Βόλο είχε δηλώσει με τη βαθειά του φωνή : χωρίς τη Θεία Ευχαριστία δέν υπάρχει σωτηρία. Κάποιος τόν ρώτησε : Καί η Αγία Μαρία η Αιγυπτία; Καί όμως εάν δέν κοινωνούσε από τον π.Ζωσιμά δέν θα σωζόταν!!! Φυσικά όλοι γελούν ακόμη.
Ο κλήρος δέν νομίζει μόνον ότι οι κανόνες είναι θεόδοτοι αλλά ότι σ`αυτούς υπακούει ακόμη και ο Κύριος.
Παρεπιπτόντως υπάρχει ιστορία στό γεροντικό όπου μιά νεαρή κόρη σώζεται με τη μετάνοιά της και μόνο, χωρίς τη μεσολάβηση της Θείας Ευχαριστίας.