Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΓΚΟΛΠΙΟΥ

Υπάρχει μιά δαιμονικής εμπνεύσεως επίθεση τα τελευταία χρόνια εναντίον τής ορθοδοξίας η οποία οφείλεται μέν στό ότι το σύνολο τής Δύσεως είναι πλέον Βουδιστικό, αφού επέτρεψε να ολοκληρωθεί η Βουδιστική εισβολή η οποία ξεκίνησε σάν τιμωρία, μετά την πτώση τής Κων/πόλεως. Υπάρχουν αναρτήσεις σχετικές στό blog μας πού εκθέτουν τα γεγονότα λεπτομερέστερα.
Η επίθεση αυτή συνίσταται στό να θεωρείται ολόκληρη η ορθόδοξη ζωή και διδασκαλία Ινδουϊστική ή Βουδιστική.

Η θεοσοφική σχολή έμπλεξε κατ`αρχάς τον Νεοπλατωνισμό στό λαβύρινθό της διότι υπονοείτο ότι όλη η Ελληνική φιλοσοφία είχε ρίζα ινδουιστική. Χρειάστηκαν φοβερές, τιτάνειες προσπάθειες γιά να αποδειχθεί και να αφαιρεθεί η λάσπη.

Σειρά πήρε η ορθοδοξία. Η συνεπέστερη προπαγάνδα εναντίον τής ορθοδοξίας με όπλο τόν Βουδισμό γίνεται από το αποκρυφιστικό περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ. Σ`αυτό είχε κάνει καρριέρα και ο Μέσκος.

Ξαφνικά όμως μπήκε στο προπαγανδιστικό παιχνίδι ένας διανοητής πρώτου μεγέθους, ο Ράμφος ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο πεντακοσίων σελίδων γιά να αποδείξει πώς η νοερή προσευχή τής Φιλοκαλίας είναι διαλογισμός όπως πραγματοποιείται στόν Βουδισμό και στούς Σούφι.
Σήμερα κι όλας στό blog μας ξεκινήσαμε την αναίρεση αυτού τού βιβλίου, καθώς δυνάμεθα, παρότι υπάρχουν ήδη αναιρέσεις στά μαθήματά του και σε παληότερες αναρτήσεις μας.

Αυτή τη δαιμονική τακτική ακολουθεί και το αντιαιρετικό εγκόλπιο ιδίως εις βάρος τής Γερόντισσας Γαβριηλίας χωρίς καμία υποχρέωση λογικής καθώς υποστηρίζεται από αγαθούς και ανίδεους χριστιανούς και από δυστυχισμένους ιερείς οι οποίοι υποδύονται τόν υπερορθόδοξο.

ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αμέθυστος

6 σχόλια:

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Διαφωνώ κάθετα!
Συγκρίνετε το Εγκόλπιο με τον Ράμφο;;; Μιλάτε για δαιμονική πορεία του Αντιαιρετικού Εγκολπίου;; Αν είναι δυνατό!
Ενα ιστολόγιο με τέτοια αντιαιρετική δράση και προσφορά;

Καταλαβαίνω πώς η αγάπη σας για την γερόντισσα Γαβριηλία είναι μεγάλη και μπορεί να σας οδηγεί σε υπερβολές αλλά τόση χολή, σε τέτοιο σημείο!!
Είπα να μην παρέμβω τόσες μέρες. Παρακολουθώ την διαμάχη για το επίμαχο βιβλίο- που κατ'εμέ είναι αρκετά πονηρό και ύπουλο και βρίθει απο νεοεποχίτικες κακοδοξίες και προσωπική μου γνώμη είναι μήπως να διακρίνουμε μεταξύ βιβλίου και προσώπου;;
Αν και εφ'όσον συν τω χρονω αποδειχθεί πώς η γερόντισσα Γαβριηλία, που κοιμήθηκε εδώ στα μέρη μας,κάθε άλλο παρά ορθόδοξη ήταν, το θεωρείτε μεγάλη ζημία; Η ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από αγίους και είδωλα. Το γνωρίζετε καλύτερα. Δεν ισχυρίζομαι πώς δεν ήταν αγία, αλλά να... τον δρόμο αυτό τον ακουλούθησε και η μητέρα Τερέζα και ο Αλβέρτος Σβάιτσερ. Μήπως εκείνοι ήταν ορθόδοξοι ή σπουδαίες γεροντικές μορφές;;

Όσο για τους δυστυχισμένους ιερείς που υποδύονται τον υπερορθόδοξο, όπως λέτε(ελπίζω να μην συμπεριλαβάνετε και το θαμώνα του εγκολπίου εμέ) αυτοί βρίσκονται παντού. Οι υποδυόμενοι τον υπερορθόδοξο λέω. Ακόμα θυμάμαι κάποια σχόλια που με εκνεύρισαν, με διασκέδασαν και τέλος με στενοχώρησαν εδώ. Παντού τα πάντα.


Το blog σας είναι αρκετά σοβαρό...

Με την απεριόριστη εκτίμηση του καθημερινού αναγνώστη. Και ειλικρίνεια.

amethystos είπε...

Πάτερ την ευχή σας.
ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Είναι ένα ολόκληρο πνεύμα στην εποχή μας πού κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτή τού εγκόλπιου. Αυτοί θάπρεπε να το γνωρίζουν.
Δέν πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους;
Εμείς πιστεύουμε πάτερ πώς απλώς κάνουν τον "έξυπνο".
Εξάλλου πάτερ δέν πρέπει να ξεχνάτε πώς πρώτη φορά έπειτα από αιώνες, όταν ακριβώς η ορθοδοξία ήταν χριστιανική, μοναχή προβάλλει στόν χώρο τής ελληνικής ορθοδόξου πραγματικότητος. Χωρίς να το καταλάβουμε πάτερ, κυλίσαμε σε πατριαρχικές δυναστείες.
Ο Γιανναράς κατηγόρησε τόσο ποταπά τη Θεοτόκο και πέρασαν ήδη τόσα χρόνια. Πού είναι οι ορθόδοξοι πάτερ;;;

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Το αναγνωρίζω πώς αναζητάμε ήρωες. Το νιώθω πώς υπάρχει έλλειψη ηρώων. Θα ήθελα την γερόντισσα Γαβριηλία αγία και ορθόδοξη. Ίσως να ήταν. Και να είναι πολύ μικρόψυχο να έχω τέτοιο πνεύμα αμφισβήτησης εγώ που δεν έχω αγάπη.

Που είναι οι ορθόδοξοι;Μα σε σκοτεινούς νάρθηκες ιερών ναών και κρυφά στασίδια μοναστηριών. Ακόμα σε ταπεινά καλύβια του κόσμου και στις οπές της γης. Εκεί που προφέρεται μυστικά το όνομα της Θεοτόκου και η ευχή του Ιησού με στεναγμούς ανεκλάλητους και πίστη πρωτοχριστιανική. Πολύ "λογοτεχνικό", μα πιστεύω αληθινό...

Καμιά φορά απελπίζομαι που το ποίμνιο ακολουθεί ψευδείς διδασκαλίες και εντυπωσιακούς "ηγιασμένους" καθ(οδ)ηγητές, όμως δεν αμφιβάλω ποτέ για το κριτήριο του που πολλές φορές είναι καταπληκτικά ευαίσθητο. Έχω παραδείγματα γι αυτό.

Αναγνωρίζω πώς η ορθοδοξία δεν περιορίζεται σε άρθρα εφημερίδων και συνέδρια θεολόγων , ούτε βέβαια σε "δογματικές" επισκόπων. Και ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ αν είχαν όλοι αυτοί την αποκλειστικότητα και την κυριότητα της "κλείδας του Νόμου"(ειδικά σήμερα). Αλλ'όμως υπάρχει διάθεση,υπάρχει ζήλος και σίγουρα υπάρχουν αδελφοί και σύμμαχοι ακόμα και εκεί που δεν τους βλέπουμε...

amethystos είπε...

Πάτερ ο Γέροντας Παϊσιος προειδοποιούσε ότι είμαστε αδιάφοροι, πρόσθετε : έλεγα σε κάποιον, γράψε κάτι, αυτός κατηγόρησε τη Θεοτόκο και μού απαντούσε : πάτερ είναι δύσκολο είναι καθηγητής Παν/μίου.
Θυμάστε τι έπαθε ο Γέροντας με την επιστολή του εναντίον τού Οικουμενισμού πού την έστειλε στόν Ο.Τ. και δέν τη δημοσίευσαν επειδή ήταν άσημος. Έλεγε επίσης : Χριστιανοί είμαστε εμείς; Οι αληθινοί Χριστιανοί κάποτε άλλαξαν τόν κόσμο. Εμείς δέν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε τις προκαταλήψεις μας.
Θυμάστε τί έπαθε ο Μωϋσής : Θα δείς τη Γή Χαναάν από μακρυά τού είπε ο Κύριος γιατί σέ `κείνη την περίπτωση δέν υπερασπίστηκες τή δύναμή μου.
Την ευχή σας πάτερ κι άς μήν αγαπάτε τη Γερόντισσα.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Την αγαπάω. Θέλω, το παρακαλώ να είναι ολα αυτά μια σκευωρία.Ο τάφος της είναι μιάμιση ώρα ταξίδι από δω, αν αυτό λεει κατι

amethystos είπε...

Άκου πάτερ τί γράφει ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος στο λόγο 79: παρότι δέν ξέρουμε το Μυστήριο τής ενσάρκου οικονομίας τού Χριστού ούτε γνωρίζουμε με ακρίβεια τα Μυστήρια τών Χριστιανών, επιχειρούμε χωρίς ντροπή να διδάσκουμε άλλους περί τού φωτός τής γνώσεως. Αμή όντες ακόμη έμβρυα μέσα εις την κοιλίαν, ....ζητούμε να είμαστε προεστοί εις το Βασιλικό ποίμνιο, εμείς πού δέν γεννήκαμε ακόμη ουδέ αρνία, και αυτά τα κάμνομε όχι δι άλλο τι παρά μόνο γιά να κάμνομε τα θελήματά μας....
Πρέπει να γίνουμε αρνία πάτερ, αγαθοί. Να βλέπουμε το πονηρό και να μήν το πιστεύουμε.
Η Γερόντισσα είναι τώρα στά χέρια τού Κυρίου εμείς τι θα κάνουμε; Θά βοηθήσουμε τήν κρίση τού Κυρίου;
Ξέρετε τί κυκλοφορεί γιά το γέροντα Πορφύριο; Οι ιερείς παληά πρίν αρχίσουν το λόγο τους προσεύχονταν στό Άγιο Πνεύμα να βοηθήσει ώστε και λάθος να πούν οι πιστοί να το ακούσουν σωστό. Πώς είναι δυνατόν να χαθούνε τόοοσες χιλιάδες ψυχές ; Δέν μάς προστατεύει Ο Κύριος, δέν πιστεύουμε σε τίποτα; Δέν είναι ζωντανός ο Κύριος; Δηλ. όσοι διαβάζουν το Ευαγγέλιο αγιάζουν; Ξέρετε τί πίστευε ο Γιανναράς νέος; Ότι το Βυζάντιο έπεσε επειδή μεταφράστηκε το βιβλίο τού Ακινάτη. Είμαστε άθεοι πάτερ. Εμείς μεταφράσαμε την κριτική τού Αγγελικούδη στον Ακινάτη. Ενδιαφέρεται κανείς;
Υπολόγισε ποτέ ο Γιανναράς πώς το Βυζάντιο αντέδρασε; Δέστε πόση δύναμη αποδίδουν σέ ένα βιβλίο, γιατί; Επειδή θάθελαν και το δικό τους να αλλάξει την ιστορία.
Ο Ντοστογιέφσκι παραλίγο να καταστραφεί στό τζόγο. Φώναξε ποτέ κανείς γιά πλανεμένο;
Είμαστε αμόρφωτοι εκτός από άπιστοι, πού προσπαθούμε να φωνάξουμε πιό δυνατά από τούς άλλους, όπως στά παράθυρα της τηλεοράσεως.
Μνημόνευσέ μας στή Θ. Λειτουργία πάτερ, ο Θεός μαζί μας.