Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Στημένη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ΝΑΙ στο ευρώ και ΟΧΙ στα μνημόνια

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Φοβερή δήλωση
Να είναι μόνο οι μετανάστες αυτοί που δεν χρειάζονται στη χώρα;

Είναι πολλοί αυτοί που δεν χρειάζονται… because of NO production
Το τέλος το βλέπω. Αυτοί όχι. Μπορεί να χρειασθεί να χάσω τη “τιμή” μου μια ακόμη φορά.
Τέσσερα νέα νομοσχέδια έρχονται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθούν:
  1. Επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα πραξικοπηματικής διακοπής της λειτουργίας της. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.
  2. Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε ιδίως με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της απελθούσας Κυβέρνησης. Το σ/ν θα γίνει νόμος του Κράτους αμέσως μετά το σ/ν της ΕΡΤ Α.Ε.
  3. Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.
  4. Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.
From Glamorous to Glamorons

Είναι πολλοί αυτοί που δεν χρειάζονται… because of NO production.
Πάρα πολλοί…
Ούτε ένα νομοσχέδιο απο αυτά δέν έχει σχέση
  1. με την ανάπτυξη (ανάπτυξη σημαίνει R&D, παραγωγή και εξαγωγές, όχι διορισμούς σε κοινωφελή, σε ΜΚΟ και στο δημόσιο)
  2. με τη προεκλογική παπαρολογία για φορολόγηση ολιγαρχών (αμνησία και μετάθεση αποφάσεων κάθε εβδομάδα)
  3. με τη προεκλογική παπαρολογία για φορολόγηση εφοπλιστών (αμνησία και μετάθεση αποφάσεων κάθε εβδομάδα) 
  4. με τη φορολόγηση του λαθραίου πετρέλαιου στο ΑΙγαίο και στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ (έχουν πάθει τύφλωση)
Aυτούς θέλετε; Σας δουλεύουν. Δεν το βλέπετε; Από τη μια “επιτίθεντε” στους Μηντιάρχες λέγοντας ότι πρέπει να διαθέτουν κεφάλαια για να επιβιώσουν και απο τη πίσω πόρτα οι κρατικές τράπεζες τους δίνουν δάνεια (κόκκινα δάνεια εννοείται) για να “επιβιώσουν” (βλέπετε εδώ).
Ποιοί δεν είναι με τη κλίκα, θα πρέπει να το βλέπετε… Με κανένα δεν είμαι. Δεν αξίζουν πεντάρα.
Η Ελλάδα έχει θάλασσα. Τί θα μπορούσε να πουλάει. Μικρά Γιώτ. Να τα φτειάχνει εδώ όμως. Αυτοί όμως αντί να κατεβάσουν τους φόρους στα μικρά γιώτ τους έχουν υψηλά. Αντίθετα η φορολογία στα αυτκίνητα που ΔΕΝ μπορεί να φτειάξει η Ελλάδα είναι χαμηλή. Κάποιοι οικονομάνε… Αλοίμονο, η δουλειά τους…
Απο τις “αντιθέσεις” στη “συνέργεια”, στο “όλοι μαζί τα φάγαμε” και στις μπαρούφες (UFO, WOW)
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά
  1. παράγουν άχρηστους νόμους για να δίνουν δουλειά σε δικηγόρους και δικαστές αλλά δεν ελαττώνουν τον αριθμό των δικηγόρων στις Σχολές. Τους ζητήθηκε απο τη Τρόικα να αλλάξουν τους νομικούς και φορολογικούς κώδικες. Αντι αυτών όλες το γύρναγαν και το γυρνούν στα “ισοδύναμα” μέτρα. Ισοδύναμα μέτρα δεν υπάρχουν όμως.  Η αλλαγή των κωδίκων είναι ένα σωστό μέτρο. Μια πολιτεία που αργεί να αποδώσει δικαιοσύνη, να ελέγξει και να έχει ρευστότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν ξέρω τι σκατά μαθαίνουν στα ΑΕΙ και στα τρίτης διαλογής λαγούμια (και αυτά θα εφοπλίζονται…).
  2. κυνηγούν τους γιατρούς για το φακελάκι που δεν είναι και τόσο καλοί επιστήμονες όσο τους παρουσιάζουν (κάτι ξέρω και μπορώ να κρίνω) αλλά όταν τους πιάνουν δεν τους χώνουν φυλακή αλλά τους βγάζουν με μικρά πρόστιμα και με αναστολή εκτέλεσης της ποινής.
  3. κάνουν κάθε τι χωρίς μέλλον. Σκοτώνουν κάθε τι που πάει να ανθίσει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Σε μια χώρα τόσο στραβή σε όλα, πάντα μπορεί να υπάρχει μια δικαιολογία. Και όταν δεν φορολογούνται οι εφοπλιστές, κατά παράβαση του συντάγματος, όταν η κωλλυσιεργία για το θέμα ακόμη και απο τη σημερινή κυβέρνηση συνεχίζεται (κάθε εβδομάδα οι αποφάσεις μεταφέρονται για την άλλη εβδομάδα, τα 800 δις ευρώ στην Ελβετία ξεχάστηκαν, οι λίστες επίσης), λογικό είναι και εκείνοι που έχουν ένα μαγαζί στα νησιά να θέλουν να φοροδιαφεύγουν.

Έτσι δημιουργήθηκε το “σύστημα” στην Ελλάδα που είναι γεμάτο με σύμβολα της ευκολίας και της αρπαχτής. Το σύστημα στήθηκε με βάση τη δημιουργική συνέργεια. Αποτέλεσμα είναι η ποιότητα αυτών που κυβερνούν και φυσικά η χρεοκοπία σε όλα. Η αναξιοκρατία έγινε κράτος εν κράτει. ΟΙ μπαρούφες έγιναν ιδέες και τα νησιά έμειναν χωρίς ανάπτυξη και προστασία.
  • Κανένας λαός δεν είναι κουτός. Τον Έλληνα τον έκαναν κουτό. Βόλευε και βολεύει τη κάθε ρατσιστική εξουσία να έχει να κάνει με τεχνητά κατασκευασμένους ηλίθιους όταν η ίδια  είναι βόθρος. Τα ΜΜΕ της αποβλάκωσης έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν είναι τυχαία και τα προεκλογικά συνθήματα.
  • Σε κανένα ανεπτυγμένο κράτος δεν θα πέρναγαν συνθήματα, όπως “Ναι στο ευρώ και Όχι στα μνημόνια” όταν είναι τεκμηριωμένο ότι λόγω του δημοσιονομικού συμφώνου αυτό δεν μπορεί να ισχύσει. ΜΙλιά όμως για αυτό τα ΜΜΕ και τα περγαμόντα.
Γιατί τι λέω στημένη την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για “Ναί στο ευρώ και Όχι στα μνημόνια”; Mα γιατί ο λαός ψήφισε κάτι που δεν μπορούσε να γίνει. Μόνο στημένο θα ήταν κάτι τέτοιο. Συνέργεια συνολική υπάρχει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στους ΑΝΕΛ φυσικά. Δεν μπορεί να μη ξέρουν. Ξέρουν. Ξέρουν καλά. Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι. Τότε αλοίμονο.
Η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές της παπαρολογίες είναι υποχρεωμένη μελλοντικά να κάνει παρανομίες, τις οποίες θα προσπαθήσει να περάσει στην Ευρωζώνη με αριστερό μανδύα. Άν αυτό το επιτύχει τότε θα η ΕΕ θα περάσει απο κρίση. Όχι γιατί η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει κάτι ιδιοφυές αλλά γιατί θα φανεί πως η διαφθορά την αγγίζει σε μεγάλα ποσοστά και αυτή.
ΥΓ. Η λέξη Glamoron είναι δικής μου έμπνευσης. Να τη χτησιμοποιείτε όταν χρειάζεται.
 zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: