Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η Ελλάδα αποτελεί παρελθόν για την Ευρωζώνη


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Μια ακόμη επιτυχία της κυβέρνησης των ΙΟΥ, “Βαράμε μύγες” ή WOW
Η κατάσταση προς την οποία οδηγείται η χώρα, κοινεί συναινέσει πλέον με τους ευρωπαίους, έδειξε πως η παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την ΕΕ μόνο τα ντόπια συμφέροντα ευνόησε και τους εφοπλιστές του κόσμου που έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα, η οποία είναι ο φορολογικός τους παράδεισος. Οι εθνικές εορτές για αυτούς είναι άρτος και θεάματα. Τίποτα παραπάνω.
Κακώς τους λένε “Έλληνες εφοπλιστές”, “εφοπλιστές της Ελλάδας” είναι ο σωστός όρος. Αυτοί οι τύποι σπρώχνουν την Ελλάδα πρός νέες “επιτυχίες” αφενός με τη Κίνα στην οποία κτίζουν τα πλοία τους και αφετέρου με τη Ρωσία που δεν επιθυμεί την εξαγωγή των Ελληνικών υδρογοναθράκων. Ας είναι καλά και η Τουρκία που παίζει και το παιγνίδι Αράβων και εφοπλιστών στη περιοχή. Να σκεφτείτε πως ούτε το δικό της φυσικό αερίο που έχει στα παράλια της Μικράς Ασίας δεν βγάζει η Τουρκία. Τεράστια κοιτάσματα. Μούγκα ο Ερντογάν. Ένα κοίτασμα απλώνεται πέρα απο τους Φούρνους και μπορεί κανείς να το ρουφήξει ακόμη και απο τα παράλια της Μικράς Ασίας. Η Τουρκία τί περιμένει; Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση των  ΙΟΥ ή WOW  δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ ενώ έχει λησμονήσει ότι στα διεθνή ύδατα η έρευνα και εξόρρυξη υδρογονανθράκων επιτρέπεται απο τον οποιοδήποτε. Καροτάκι κανείς; AOZ κανένας για λιγότερο πειρατικό πετρέλαιο στην Μεσόγειο;
H Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχίσει μέσα στην Ευρωζώνη. Στα χρόνια που πέρασαν δεν μπόρεσε να αφυπνισθεί, παρότι ευκαιρίες υπήρξαν. Απο όσα έχουν προηγηθεί δεν κέρδισε ο λαός αλλά οι ολιγάρχες που κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα, όχι απαραίτητα Ελληνικής καταγωγής. Αυτοί τοι τύποι δεν φορολογήθηκαν και ούτε φορολογούνται. Έφαγαν, δεν ανταπέδωσαν και συνεχίζουν να τρώνε.
Συγχαρητήρια
Η “ανάπτυξη” προχωράει. Αυτή τη φορά ΔΕΝ υπάρχουν μίζες.

Αν δεν ξεκουμπιστούν αυτοί όλοι, η Ελλάδα θα είναι σαν ένα φτερό που θα πετάει όποτε φυσάει ο άνεμος. Δυστυχώς η ΕΕ δεν μπόρεσε να επιβληθεί. Εφαγαν και εκεί. Τα ίχνη πρέπει να σβυστούν. Να κλείσει ο κύκλος. Μια Ελλάδα όμως εκτός ΕΕ δεν συμφέρει την Κίνα και τη Ρωσια.
Μια νέα συναλλαγή με ντόπιους ολιγάρχες, Κινέζους και Ρώσους είναι πλέον στα σκαριά με στόχο την ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Εντός η εκτός της ΕΕ, με ευρώ ή όχι, δεν έχει σημασία. Η Ελλάδα πλέον δεν αντιμετωπίζεται σαν εταίρος και εννοώ τον λαό. Εταίροι είναι οι ολιγάρχες. Και το σχήμα συνεργασίας δεν έχει σημασία. Η Ελλάδα είναι κατεχόμενη χώρα.
 zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: